Кулінарія

Автор YserL, 06.10.2009 22:21:51

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Ще досить смачні канапки виходять із плавленим сирком, але тра щоб він був новрмальний, по досвіду КОМО, бо як їсиш руский стандарт враження що порошок хаваєш.

inkognito

Цитата: YserL від 22.12.2009 11:02:48
Ще досить смачні канапки виходять із плавленим сирком, але тра щоб він був новрмальний, по досвіду КОМО, бо як їсиш руский стандарт враження що порошок хаваєш.

Як на мене у цьому аспекті рулить також ТМ "Добряна".
Resistance is futile

Roy

На рахунок сиру, після спілкування з людьми, які безпосередньо звязані з його виробництвом, зневірився в них, ті шо дешевші, (сичужні тверді та особливо плавлені). Радили коштувати сорти дорожчі (типу елітні), ніби в них дотримується технологія, і складники цілком натуральні. Хоча в міру своєї захланності жру і одні й другі. Навіть інколи ковбасу, незважаючи на те, що знайомий власник ковбасного цеху радив, що деякі з них взагалі краще до рук не брати.

Є один цікавий рецепт виготовлення такого собі доволі спицифічного на смак і на запах сиру, правда дуже корисного. Береться звичайний домашній сир (творог), не з пачки з магазину, а з базару. Трішки подрібнюємо його і кладемо в посудину і накриваємо кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі від 3 до 14 днів, залежно від сезону. За деякий час там під кришечкою наш сир почне файно насичуватись бактеріями + моцно пахнути, шо являються добрим признаком готовності, та подальшої обробки. Далі до того додається троха солі і викладається на сковорідку. Включемо невеликий газ під нею, до моменту кипіння додаємо яйце і жменьку кмину. Виключаємо газ і даємо тій субстанції охолонути.
Виходить дуже поживна штука, пікантна на смак, і зі слів моєї бабці,  дуже корисна для органів травлення. Незнаю правда як на рахунок білків, не думаю що після кипіння щось залишилось.
Мені, родині нашій, ця штука шалено смакує. І друзям, правда деяким. :)  Все таки, на любителя той сир.

Рецепт цей походить ще від моєї прабабці, а також, думаю, на галичині він відомий ще багатьом особам.
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

  Файний рецепт! + тобі. Можна трохи інакше зробити (для тих хто пряних сирів не любить) - не тримати сир до появи стійкого запаху, а завернути його в марлю та варити у молоці (у котре сіль по смаку + чайну ложечку соди) до готовності. Як сир уже дойде, вийняти його із марлі, засипати кмином (чи іншими приправами по смаку), добре перемішати засунути у чисту марлю та відтиснути зайву рідину. Прям у марлі покласти на пласку дощечку та зверху покласти гніт у вигляді кастулі з водов - та у холодильник на добу. Усьо.
Resistance is futile

Korgyk

Це коли є настрій і трішки часу!

zelja

ммммм смачно
слюньки потекли !

:-)

Гм, у мене раціон в мандрівках менш буржуйський, мабуть тому, що так повелося ще із безгрошого школярства. Нижченаведені речі використовувалися для 1-6 чоловік, в "условиях максимально приближенных к боевым". 8)

Одноденні мандрівки:
- якщо є необхідність постійно пересуватися, то козинаки (хз чи правильно написав), згущик. Шоколад і цукерки спричиняли сушняк. Козинаки можна гризти поки біжиш, із згущиком важкувато.
-за можливості зробити привал - верх від військового казанка гречки в казанок + 2 банки сардини - і двоє чоловік доводять до стану нерухомості ;D, нормально можна пойсти 4-5 - залежно від комплекції. 1400 гр гречки + 2*250 сардини = 950 каші на 2, або 470 на 4. А це я вам скажу дуже навіть дофіга на людину яка швидко пересувається. Замість 2 сардин можна банку тушні - 450 грам. Тоді бажано розігріти її у відкритій банці біля вогню, попередньо видаливши комбіжир - гарно горить, що позитивно в дощ.
- 2-4 канапки з сиром/шпондером/ковбасою/яєчнею/відбивною в індивідуальних кульочках+серветки - чудово піднімають настрій, особливо коли сам посеред гір і тобі не правильно вказали на мапі пункт призначення. 8)
- зимою, обов'язково 1-1.2 л термос сильно солодкого чорного чаю, кави, кавового напою. Можна з молоком.
- банка квасолі в томаті + батон/буханка чорного на 2-3 чоловік.
- батон з пачкою-двома майонезу. ;)

Кількаденні мандрівки:
- та ж гречка з сардиною/тушнею. Вона майже не приїдається. Можна зробити молочну кашу. Легко і швидко вариться, без пригорань, дешева, багато вітамінів. Чого рис, пшоно і т.д. не забезпечують, а тим більше макаронні вироби.
- вівсянка із згущиком на ранок. Або манка - вихід готового продукту порівняно із всипаним просто ого. ;D
- відбивна - за правильного пакування придатна до споживання без наслідків (окрім задоволення) 2-3 дні навіть якщо вони найспекотніші в році.
-та ж квасоля.

Цукерки зло, кубики і розчинні супи зло, мівіна зло, алкоголь зло (хіба фугасик солодкого, чи коняка, або накрайняк лікерчик), плавлені сирки зло (якщо вони не намащені), кілька зло, яйця зло, білий хліб зло, сухарики+чіпси зло. Ще багато зла, але так і не згадаю.

Це все випробувано для ситуацій, коли у тебе живіт починає боліти ще на початку мандрівки - 2-5 км від початку, але ти маєш дійти до кінця і негребе.  "Шляху назад немає." Бгг. :P

Можливо потім доповнюватиму. 8)
Декольтем своїм мене манила.

Roy

Оскільки вже начебто настала весна, та й у більшості з нас прокинулось бажання вирватися на природу та поласувати традиційним шашликом, поділюсь своїм простим тру-рецептом по приготуванню маринаду для шашлика.

Отже, для свинини. Склад для маринаду: цибулька, чорний мелений перець, сіль або якщо є час та бажання йду на привокзальний ринок в овочевий павільйон та купую мені необхідні натуральні приправи. Узбек, який їх продає, як правило підбирає такий мікс: тархун, чебрець(джамбул), орегано, сушений помідор, суш. болгарський перець, кунжут, суш.часник, паприка, аджика, хмелі-сунелі, карі та ше шось, в кожному разі йому довірити вибір можна, головне зазначити про гостроту приправи.
Приправами з підсилювачами смаку принципово не користуюсь, аля "приправа до шашлику, курки, риби" і т.д. І нікому не раджу!
Так от, ріжу м'ясо, цибулю, додаю мікс з приправ, або ж обмежуюсь сіллю та чорним перцем (що аж ніяк не погіршить смак)), все гарно перемішую - та закриваю в посудині і кладу в холодильник на 4 години. І все.
Для телятини, або навіть для конини, оскільки м'ясо це твердіше, до вищезгаданих складників додаю ще олію. В процесі готування, олією з маринаду поливаю м'ясце.
Важливо смажити шашлики часто повертаючи, на розпеченому вугіллі, яке рівномірно має бути викладене висотою до 5 см. При тому відстань між м'ясом та вугіллям має мати висоту як пачка сигарет. При тих умовах шашличок найшвидше та найякісніше зготується.

Є один маленький секрет, після якого готовий шашлик отримує супер-апетитний запах. Перед подачею до столу, чи вже до зголоднілих писків, шашлики оприскуються водою з додаванням в неї оцту та солі. Запах після тієї маніпуляції неповторний. Ну і смак загалом теж :)


асортимент приправ,  які є привокзальному ринку:
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

я просто не можу не дописати тут, Roy зачод однозначно:

1) Для телятини, або навіть для конини , оскільки м'ясо це твердіше - телятина не твердіша, просто у ній мало жиру, мармуровістю там навіть не пахне. А коняка однозначно завжди жорсткіша. Якісно покрите олією (чи будь яким жиром, але смів би радити олійку - вітчизняну чи забугрову оливкову холодного тиснення) пісне мєсо буде кращим ніж нею не покрите. Вся справа у тому, же якшо жир на крайцях мєса є - то він по-перше, не дасть витікти цінному соку (чи у певній мірі цьому перешкодит), а по-друге забезпечить більш рівномірне просмажування

2) Є один маленький секрет, після якого готовий шашлик отримує супер-апетитний запах. Перед подачею до столу, чи вже до зголоднілих писків, шашлики оприскуються водою з додаванням в неї оцту та солі. Запах після тієї маніпуляції неповторний. Ну і смак загалом теж
  Замінимо оцет на сццок лимона (але чуть-чуть оцту дайте), істинно NaCl не забудьте. Попорскайте отриманим чудом мясо, посипте його легенько сумах-ом та присипте маринованою в оцті та лимонному соці цибулькою. Сумах в достатку є у того ж ділера на Привокзальному, на Добробуті та Краківському





Resistance is futile

inkognito

      Троха заофтоплю, але сподіваюсь мені пробачите  :) . Є такий класний чувак, звати його Сталик Ханкишиев. Кулінарія була спочатку його хобі, потому він виріс на тру-професіонала. Пан виклав сьогодні на блогу (у зв'язку із весною) дуже файний пост. Ось воно, раджу читати всім на легко голодний шлунок.

     Всім хто цікавиться кулінарією, а особливо східною (совок style - адзербайджанською, грузинською, абхазькою ітд до Ірану та Індії) - його блог то як біблія для християнина. Блог тут, причому раджу відмотати на сам початок і стартувати із першого допису (мені впадло мотати, самі це зробіть), бо потому у вас є шанс багацько чого принципового не зрозуміти, а це дуже важливо! Шеф не тільки простим способом розказує як тру-смачне хавко готувати, але як вибрати кухонне принаддя - усе абсолютно, від ножа починаючи та закінчуючи побудовою печі! (креслення і схеми є)

     Смію також рекомендувати поціновувачам його книгу "КАЗАН, МАНГАЛ И ДРУГИЕ МУЖСКИЕ УДОВОЛЬСТВИЯ" (моск.), в неті її сканів як гною лежить. Але беріть тілько скани!!! Без картинок ніяк не відчуєш дух книги, не осягнути коректного способу приготування. Читається на одному подиху, книга більше схожа на художню - то просто поезія, підійде кожному - від початківця до прохфесіонала. У магазині ціна книги стартує від 300 грн.

     Р.S. Також може відвідати не меньш цікавий блог Mangiare e Bere його кулєги - Влада Піскунова (знову мотаємо на початок та насолоджуємось процесом читання). Кухня в нього більш західна, європейська. Ну во і ше тут

     Дякую!

Resistance is futile

YserL

Інформація про склад і калорійність продуктів:
Методичка - вивчали на БЖД.


inkognito

ИРП-П: читайте і не купуйте (хіба, що на випадок ядерної війни)  :)
Resistance is futile

inkognito

 най ми простит Roy за криві фото (не було парасольок, спалаху, радіосинхронізатора тощо) = але вийшло душевно мені сі здає. Восінній Овощ-Креатифф  :) Друге фото - злий Модератор, YserL та Овощі (є також представники хфуктів)
Resistance is futile

Roy

Ну міг сюди це відео від Сталіка Ханкішиєва не добавити...
Готується максимально просто, виходить максимально корисно та смачно. Гляньте хто ще не бачив, страва називається "Басма"

Meine Ehre heißt Treue

inkognito

ага, а ше поціновувачам раджу таки прочитати "Казан, мангал и другие мужские удовольствия", а також, нову книгу Сталіка, же йно буквально вийшла в світ. Ну і ЖЖ stalic_kitchen
Resistance is futile

US5WEO

Скільки чого їсти і скільки чого вдягати чесному Дігеру вже давно підрахували у КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
                        П О С Т А Н О В А
                   від 14 квітня 2000 р. N 656
                               Київ

          Про затвердження наборів продуктів харчування,
         наборів непродовольчих товарів та наборів послуг
           для основних соціальних і демографічних груп
                            населення

Romchick

Знайомий продає сухпайки української армії. Термін придатності до 9 грудня 2012. Ціна за один 60 грн. Решта в О.П.

swordlord

Цитата: Romchick від 14.01.2012 23:39:46
Знайомий продає сухпайки української армії. Термін придатності до 9 грудня 2012. Ціна за один 60 грн. Решта в О.П.


Якшо б кому було треба то можна зробити і дешевше. Але я думаю він не дуже вартує уваги, бо його "начинка" легко знаходиться на полицях звичайного сільмагу, я мовчу вже про супермаркети. НАТО (Франція, Бундес), США вже цікавіші, проте дорожчі на порядок, а то й більше.

Ну а для загального розвитку, та наглядності, так виглядає укр. сухпай 2008 року. (На даний момент істотно не змінився)

Si vis pacem, para bellum.

swordlord

А якщо вже говорити про сухпайки, то маю гарну статтю з книги про війну в Афганістані, ось про сухпай того часу.
Вибачайте, але мовою оригіналу.

Si vis pacem, para bellum.

YserL

Детальний опис сухого пайка ИРП 6
http://twower.livejournal.com/808314.html







М'яса там мало...

253 Гості, 0 Користувачів