Кулінарія

Автор YserL, 06.10.2009 22:21:51

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Akella

снікерси-то дуже просто пояснюють,висококалорійний продукт,там і шоколад,і патока,і горіхи,непогана така харчова комбінація
а плюс сала в тому,що воно не псується так швидко як наприклад ковбаса,та і поживніше в рази
Akell me nice!

inkognito

   + снікерса, як більш-менш збалансованого продукту власне не у тому, що тамко стільки компонентів. А власне у їх поєднанні та балянсі - ма бути баланс між білками, жирами та вуглеводами (хоча там явно зроблений ухил на цукри, що швидко завоюються та вулгеводи, що підтримують цей стан впродовж довшого часу). Це зовсім не означає того, що це неподобство можна їсти при кожній зручній нагоді. У якості легкого резервного живлення - супер, але якщо б я мав можливість до походу приділити хоча б 20 хв. їжі  - то однозначно би зробив канапки із запашним чорним хлібом, прекрасним духм'яним копченим салом (+часник на любителя. Плекаю надію, що більшість дописувачів таки полюбляють часник, навіть якщо після цього ймовірні поцілунки і.т.д і.т.п) та кавалком якось овочу типу болгарського перцю - даний варіант дочекається без проблем другого дню подорожі. На перший день - можна аналогічне єство зготувати, але чорний хліб замітити сірим (чи білим - у залежності від сполучення із наступними компонетами), плавленим сиром (і то апробованих сортів) та нежирним м'ясом (наприклад зварена чи запечена телятина, курко, відварений язик). Масло зло ІМХО - смачне, але скоро паскудиться, що чревато наслідками і наднормовим використанням туалетного паперу (у кращеому разі).
 А ще, знову ж таки в ідеалі запакувати канапки індивідуально кожну у пластикові пакети та пропустити через машинку котра відкачує із пакету повітря та заплавлює кінці пакету - на жаль не знаю як воно сі називає, але то буде моє наступне придбання.
 Підсумовуючи, якщо є час для підбору та приготування хавки швидкого використання (ще вдома), то краще потратити на те час. Окупиться сторицею у поході, швидкістю та якістю харчування, принаймі на сніданок чи максимум на обід. Стандартного казана, гречки, макаронів, каш та тушонки ніхто не відміняв - та й зрештою, не зможе. Fastfood є fastfood  - і не більше. Проте оний fastdood, він може буди різним!
Resistance is futile

Roy

Погоджуюсь з inkognito, все дуже "смачно" написано. При тривалих, виснажливих походах шось солодке треба завжди мати при собі, снікерс, льодяники, цукор в кубиках тощо. Глюкоза чудово поповнює енергетичні запаси, додає сил, перевірено не тільки на собі)
Meine Ehre heißt Treue

Akella

во-во,на крайняк кубик цукру за щокою поки ідеш
але,ІМХО краще вже зупинитись і перекусити  нормально
Akell me nice!

Fetole

До речі на рахунок бульйончику - Берете кубік кнор його на пополам (або четвертинку) це у стакан, залити кип*ятком) По бажанню накидати троха овочей) Холодного вечора діє майже як 50 грам)
Все, що було вище сказане, частіше всього є моєю суб'єктивною думкою, прошу на це зважати =)

Fetole

А я наприклад дуже люблю) Як то кажуть "на вкус и цвет...")
До речі замість хліба можна брати лаваш - він не такий крихкий і дуже поживний правда смак звісно не той(
Все, що було вище сказане, частіше всього є моєю суб'єктивною думкою, прошу на це зважати =)

Akella

нині виявив новий вид поживного і водночас смачного харча-звичайні цукерки "чорнослив з горіхом",тобто в чорнослив замість кісточки запханий кавалок грецького горіха,зверха залито шоколадом,3-4 цукерок вистачає щоб забути про голод на кілька годин,от щоправда на обгортці не вказаний виробник,то я чуть пізніше обгортку відсканую і закину
Akell me nice!

YserL

На рахунок кубиків і гарячих крушок - негативно ставлюся, там стільки хімії. В шоколаді також, зараз то не шоколад і сурогат. А найпоживніше сало :)

inkognito

Цитата: YserL від 19.12.2009 22:26:48
На рахунок кубиків і гарячих крушок - негативно ставлюся, там стільки хімії. В шоколаді також, зараз то не шоколад і сурогат. А найпоживніше сало :)

Во-во! Пропоную домашнє сало залити чеколядою домашнього ж приготування, +троха різних горішків  :)
Resistance is futile

Stinger

Ага, сало в шоколаді та з часниковою начинкою то супер поживно! ще й під горівку ;)

Roy

Сало з його поживною цінністю наразі найкраще. Для зручності, сало з часничком можна перемолоти в блендері, до майже однорідної маси, таким чином отримаємо смачнющу пасту, яка з легкістю маститься на шматок хліба.
Meine Ehre heißt Treue

zelja

Цитата: Roy від 20.12.2009 19:35:13
Сало з його поживною цінністю наразі найкраще. Для зручності, сало з часничком можна перемолоти в блендері, до майже одноріднорідної маси, таким чином отримаємо смачнющу пасту, яка з легкістю маститься на шматок хліба.
Хороша ідея з пастою !!!

Chuhaystur

Ага! І ше + трішки спецій (особливо духмяного перцю) і ціни тому наїдку не буде! ;D
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

inkognito

   Най би вам усім всохло такий дестрой салу робити! Бог вас за те НЕ покарає іно у одному випадку - коли пасту буде щедро заготовлено у тяжкий похід для швидкого насичення шлунків дослідників.

  Пропоную для широкого кола дописувачів свій (НАголошую св'ятковий, а не в похід) варіант того чудового єства котрим є дароване Богом українцям сало. Оскільки раніше не зустрічав схожого рецепту, то використаю своє авторське право і назву цю страву True Explorer MAX kanape(tm). Не САНДВІЧ, не КАНАПКА а власне КАНАПЕ as original.
  Рецепта на перший погляд проста, треба:

  1) Тру сало. Це головне! Для себе тру вважаю домашнє виварене, потому засолене, зрештою підкопчене та покрите шаром гострого червного перцю+паприки та витримане із місяць у зимному льоху. Оскільки таке задоволення на нашому столі буває значно рідше, ніж скажімо  ікра - яко замінник підійде Виварене Сало у суміші червоного перцю та паприки від Родинної Ківбаски за ціною, що в минулу субото складала 34,50 грн. за кільо. У Родинній то сало складають із 3-4 окремо змариновано-заперчених тонких шарів, потому пресують до цілісної купи. Тру сало має бути насамперед смачне, без ознак сторонніх смаків чи запахів, рівномірно засмачене. Має залишатись цілісним після різки навіть найтоншими шматочками! Нарізати продукт тонкими шматочками у 2-3 мм.

 2) Тру Хліб. Чорний або напівчорний із висівками + зернятка соняшника. Ніколи НЕ білий! Беру Житньо-Пшеничний від (TM) Просто Добрий Хліб (ТзОВ "Хліб-Трейд", Львів, вул. Туган-Барановського, 24). Гарно піде і чорний Бородинський. Нарізати шматками до 10 мм.

 3) Тру цибуля та часник. Цибуля має бути солодкою, часник ніколи тоу білов хірнев без ознак землі на собі. На часнику має бути земля, купувати у старшої бабці на будь-якому стихійному базарі. Законає така фіолетова цибуля, котру лохам на ПБК продають на кожному кроку чи біла сорту Рислінг (дивно, я завжди думав, що Рислінг то сорт винограду із котрого вино роблят) у Арсені. половину цибульки нарізати тоненькими пластами у 1-2 мм товщиною (другу кубикми), часник пропустити через часникодавку на тарілочку.

 4) Тру муштарда. Хто яку полюбляє, але тут люблю м'яку, наприклад суміш 60% Європейської гірчиці + 40% Хфранцузької від ТМ "Верес".

 5) Тру ТАРАТУТА. То саме марудне - варимо кільо вітчизняного буряка просто у воді. Як закипит - заливаємо столовю ложкою оцту чи соком половини середнього лимона(же би колір не втратило). Варимо із добрих 2-2,5 год (жеби бурак м'яким став, не переваріть), почому зливаємо воду і чекаємо най бурак сі остудит - по чому чистимо його від лушпайок та тремо на терці. До нього додаємо половинку цибульки кубиками із пункту №3, так само квашених вогірків кубіками + троха соку із вогірків квашених + 5-6 столових ложок рафінованої соняшникової (чи оливкової, а найкраще  неочищеної кукурудзяної) олії +NaCl +чорний перець. Перемішуємо багато, в холодильник ТАРАТУТУ на добу. Декілька разів мішайте.


 ОСНОВНЕ: На Тру-Хліб №2 ніжно кладемо Тру-Сало №1. Ні замало, ні забагато мастимо МУШТАРДОЮ №4, вкладаємо перинкою солодку цибульку (половину, №3) та посипаємо кубиками часничку (№3). Отримане добро криємо ТАРАТУТов із №5 товщиною як мінімум 50% попередніх шарів. І на 2 хв. у мікрохвильовку на 600-700 Ват, просто щоб розігріти жири і дати їм екстрагувати смаки та запахи часнику, цибулі та суміші перців.
Resistance is futile

Stinger

просто ТРУ!!! нема слів!!!)))) + однозначна!!! :D

Roy

Тру рецепт, слина тече коли читаєш..Лишається то попробувати.  
Думаю то буде така можливість скоро, на нашому паті ;)
Meine Ehre heißt Treue

zelja

тру однозначно

YserL

Я до недавна не любив сала, а останіч часом сподобалося. + за рецепти.

Lacerta

Просто чудовий рецепт, а те, що смачний навіть не сумніваюсь.
Навіть не кожна дівчина до такого додумається :)

Лови +

Akella

вживаю бутери з салом по схожому рецепту,окрім таратути,треба буде і її собі зготувати та спробувати,+1 за рецепт!!!
Akell me nice!

278 Гості, 0 Користувачів