Водопостачання Львова

Автор YserL, 19.11.2019 13:02:58

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Опустошення 20 000 метрів труби, 1 м погонний це 4,5 куба, всього 90 000 кубів води злили. По комерційні ціні 900 000 гривень.

На водогоні «Стрий-Львів» аварійна ситуація: З 19 до 20 ЛИСТОПАДА ВОДОПОСТАЧАННЯ ДО ЧАСТИНИ ЛЬВОВА БУДЕ ЗА СКОРОЧЕНИМ ГРАФІКОМ

В зв'язку з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на магістральному водогоні діаметром 1200 мм «Стрий – Львів» в районі с.Верчани комунальне підприємство «Львівводоканал» попереджає про зменшення об'єму подачі води до міста. З 9.00 19.11.19р. до 18.00 20.11.19 водопостачання здійснюватиметься з пониженим тиском за скороченим графіком, а саме: з 7 до 9 год зранку та з 19 до 21 год увечері 19 листопада, та з 7 до 9 год зранку 20 листопада) у Франківський район, центральну частину міста і прилеглі до неї житлові мікрорайони Шевченківського району, житловий масив Броньова, частину житлового масиву "Сихів" (вул.Ч.Калини, Довженка, Чукаріна, Хуторівка і прилеглі до них вулиці), житловий мікрорайон «Новий Львів», Залізничний район, обмежений вулицями Городоцька – Чернівецька – Залізнична – Б.Міхновських.

Відновити стабільне водопостачання у повному обсязі заплановано з 18.00 год 20.11.19.

Коментує головний інженер Анатолій Шимоняк:
«Вийшла з ладу чавунна засува на головному магістральному водогоні 1978 року побудови. Це перша така масштабна аварія за останні 10 років. Зазвичай на цьому напрямку ми проблем досі не мали. Ремонтні роботи надзвичайно складні, нам доведеться зупинити водозабір у Стрию та спустошити понад 20 км трубопроводу, змонтувати нову засуву, промити і знову наповнити водою увесь об'єм водогону. На час зупинки водозабору будемо подавати воду по графіку з водозбірників. До аварійних робіт залучені 9 одиниць спецтехніки та кілька ремонтних бригад. Запевняємо мешканців міста, що докладемо максимум зусиль, щоб виконати роботи максимально швидко і відновити водопостачання у повному обсязі»








src https://www.facebook.com/vodokanal.lviv/photos/a.104584881011509/104584817678182/

KARABIN

всяке буває...
уявіть масштаб і все стане зрозуміло
ту засувку тільки шоб відкрутити гайки, треба стратити цілий день плюс поставити нову
я коли працював в ЛКП то на зміну засувки потратили 4 години стоячи майже в кипятку, зупинили бойлерну але там засувки погано тримали, думали шо в гумовцях норм буде, та де там вода в підвалі стояла вище гумовців
не так все просто як комусь здається...

Golem

Що ж. Для мене колись було відкриттям що воду у Львів качають майже аж з-під Сколе. А з іншого боку: звідки її ще качати? То ж маємо у кранах правдиву Карпатську Джерельну!

На скріншоті видно багаточисельні водозабори коло річки Стрий


Їзда в Україні це вам не Європа. Тут не понудьгуєш, і за кермом не заснеш. Постійно на дорозі відубвається якийсь двіж. Тому дивлячись в дзеркала і моніторячи ситуацію на трасі Львів - Стрий можна помітити на узбіччі дивні горбики. Це буде не спуск у підземний хід що вів з Високого замку в Угорщину. А водогін від річки Стрий у Львів.

Горбики попри трасу в районі Раковця


Зблизька, Ковирі


Ще жодного люка на них я не помітив!


Ковирі. Спуск вниз до водогону. Наверх йде труба з вентилем для розповітрювання


Район с. Хоросно. Тут ані драбини, ані труби наверх




Подібні горбики з вентилями йдуть від Стрия і до Львова. Впевнений що під час перезапуску водогону їм прийдеться туди спускатися і розповітрювати трубу. Хто розповітрював батареї той знає що звідти виходить не тільки повітря. А ще брудна чорна жижа. Шкода мені тих монтерів коло вентиля. Вони ж не винні що труби назовні немає.

А це труба меншого діаметру що йде в паралель до основної. Це добре видно на фото зверху де є острівки серед зелені. Припускаю що колись це був водогін Львова. Просто він відслужив своє і його закинули.





До речі, місцеві мешканці с. Деревач добре памятають як цю трубу проривало. Казали що тобі вода била високо вгору а в улоговинах утворювалися озера, можна навіть було купатися.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Цими вихідними виявив один цікавий нюанс. По дорозі зі Стрия у Львів стоїть ще одна насосна станція. Вона помагає качати воду у Львів.  Бо один насос у Стрию 70км труби не прокачує.

Насосна і окрема підстанція для неї


На станції були люди.  Очевидно що всередину нас не пустили. Це ж стратегічний обєкт! :) Логічно. Якщо плюнути тут в трубу то потім твою слину пів Львова пити буде.

Парадний вїзд




Їдемо глянути що там навколо


Оооо! Яка дирка в секюріті :)


Зняли би вже цю табличку щоб не ганьбити світле імя Водоканалу :)




Велике водосховище позаду насосної станції


Президентські вулики забезпечують додатковий захист периметру

Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Фестиваль води: "120 років Львівводоканалу"
https://www.facebook.com/events/1504479519895560/?ref=newsfeed
Буде багато людей, може у сховище потрапити?

Завітайте до нас, адже у програмі святкування такі атракції:
💧унікальна виставка техніки підприємства (коли ще вам і вашим дітям випаде нагода посидіти в екскаваторі?)
💧наукове шоу для дітей «Еврика»
💧неймовірно круті мобільні наукові лабораторії
💧екскурсійна програма територією підприємства «Таємниці Львівводоканалу»
🍂І, звичайно, на фестивалі працюватиме футкорт із всілякими смаколиками, зокрема ви зможете скуштувати крутий «Бограч від головного технолога», та «Плов від головного механіка».

83 Гості, 0 Користувачів