Кнайпа "Діґґерська"

Автор Golem, 07.10.2009 22:37:32

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Досить давно ношу ідею мати спеціалізовану кнайпу для себе і своїх однодумців. Умовно її назвемо "Діґґерською", бо не секрет шо в сучасній мові це слово означає всіх людей, які цікавляться будь-чим іншим крім пива і футболу :) Кнайпа повинна бути офррмлена повністю в автентично діггерсько - сталкерському стилі і розташовуватися обовязково на обєкті. Для цього треба заорендувати старе бомбосховище, просто Львіське підземелля, найкраще Лощину. Шоб було і надійно, і таємно, і автентично. І шоб кожний дослідник або людина, яка хоче себе ним відчути була як у своїй тарілці. Вхід у заклад повинен бути замаскований, наприклад виходити у вентиляційну шахту чи похилу будку тильною стороною до дороги і без освітлення. Ржаві залізні двері додадуть колориту. Хоча всередині все повинно бути зроблено чисто і культурно. На вивісці слід вказати точні ЖПС координати і висоту над рівнем моря, знимку з ГуглЕрз і область на карті, де вхід слід шукати. Тобто вхід доступний всім, але його пошук - вже настроїть клієнта на відповідну хвилю.

Деякі фічі кнайпи:
- Охорона чи офіціант на вході вдітий у міліцейську форму і замість "Добрий день" каже "Шо ви тут робите. Ваші документи. Ану пройдемо у відділок."
- В кнайпі стоять круглі столи зроблені з  листа шкла покладеного на стару бочку з написом "радіоактивно", крісла - фільтри повітря від бомбосховищ.
- В оформленні обовязково мають бути використані гермодвері, вентиляція через клапани надлишкового тиску (КИД), бажано демонтована з справжнього бомбіка
- В кожного на столику червона кнопка з написом "Пуск". Для виклику офіціанта.
- Біля входу в туалет повинен висіти протигаз. Бажаючі можуть заходити в ньому.
- В туалеті на дверях повинен бути напис "Не сри на Обєкті!". Світло час від часу пропадати, знизу чути писк щурів.
- Вода з умивальника і тунітаза має йти прозорим жолобом у формі колектора, жеби кожен видів свій вклад у Полтву.
- Можна приносити свою гречку і консерви. В меню пункт: Пальник і манашка з водою.
- Продукти можна лишати на полицях для інших відвідувачів.
- Окреме місце в кнайпі для написів на стінах фарбою.
- Чай подавати в термосах, горілку - в залізних стопках. Їжу - в кришках від манашки.
- Для бажаючих можна лишитися ночувати в наметі в кутку У спеціальній кімнаті. Думаю буде популярна фіча.
- Одна стіна з ямками і горбиками, шоб можна було поальпінізити
- Для бажаючих доступна хімза і протигази шоб пофотографуватися.
- Ломики, ліхтарики, каски, системи, шнурки, палки, рюказки і решта споряги як декорація
- Кнайпа як справжній обєкт відкритий цілодобово. Можна поселити якогось бездомного студіка шоб там жив, працював і наливав, бажаючих знайдеться
- Тренажер і вузький хід в стіні шоб лізти. Адже хороший діггер - тренований діггер
- На стінах фотки з обєктів, походів, куски звітів
- В меню всякі види похідних Канапок, гречок з консервами, напої, смажені ковбаски.
- Окремі місця з постеленим матрасом де сидітимуть новачки хто перший раз
- Повинна горіти пічка або грубка з дровами. там можна грітися, смажити самому собі ковбаски.
- Попри стіни і столики має бути наскладана стара цегла, залізо, паки з документацією, електричні ящики, фільтри від протигазів.
- Світла мінімум, при вході кожному видаються а при виході забираються циклопи. Контролюється точкою на руці.
- Страви з назвами "Сто грам для дезінфекції", Шаурма зі Щурятини, Ковбаса "Чорнобильська", спеції "Запах Полтви" і так далі.

Короче придумати антуражу можна багато. Питання де взяти приміщення за дрібні гроші шоб можна було то зробити самому або знайти спонсора. Як виробити дозволи(треба знайомих в МР) і хто тим буде займатися(постачання, слідкування, організація). Хоча проект думаю, був би досить таки успішним при наявності шарового приміщення. Низькі антикризові ціни і оригінальний задум. Сиділи б не тільки діггери і готи, а й купу іншого народу. Лощина якраз гуд - бо занйти нелегко в зоні дерев, купа місця, можна палити надворі вогонь, влаштовувати концерти просто неба нікому не мішаючи. Проста одностайна атмосфера, мінімум офіціозу.

Короче хто які ше має ідеї та пропозиції - викладайте. Мо раптом зайде сюда Юрко Назарук і шось таке нам зробить. Чи знайдеться спонсор.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Akella

Андрійку,ти просто геній!!!підтримую цю ідею і чим можу-допоможу!!
тримай плюса)))
Akell me nice!

inkognito

  То є супер ідея! Різнобоко підтримую - Лощина є гуд, але коштів на її реконструкцію потрібно мільйони! Коли їх хто назбирає, можна там готель організовувати на зразок швейцарського Zero-Star-Ноtel. А ось обжект де ми були today() - ідеально для початку кнайпи підходить! Фотогалерея готелю тутко. Ну і + звісно тут
Resistance is futile

Akella

а ізюминкою меню може бути мясне рагу "дохлий рататуй"))як основна випивка-коктейль "Лошина",гірка настійка "Таренівка",супермоцний спиртяга "Коллекторна хвиля"(типу як вип"єш-то відчуєш як хвилею накриває)
час від часу жеби гасло світло повністю і вискакував монтер з великим гайковим ключем і кричав "АГА!!ПОПАЛИСЬ!!!"
зара спробую ще шось придумати)
Akell me nice!

Chuhaystur

Сильно, однозначно! +!))) Правда троха хаотично-шумне вийде місце (уявіть як хтось лізе по стіні, другий за 15 м збоку пролазить в тренажері-колекторі, третій ше за яких 8 метрів сидить в кутку і смажить ковбаски))) На таку кількість атракцій потрібно або велика площа, або розгалужена система кімнат (тут варіант Лощини просто суперовим би був). +то все тре поділити на участки-зони (в одному - самоприготування їжі і приносна їжа (там за санітарію ми не зможемо до кінця відповідати (?), віншому мотель (палатка\ки). Короче, гроші тре великі, дуууже. (А ше як подумати про можливу бюрократичну тяганину, уХ! ::)
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Chuhaystur

Музичне оформлення теж би було не зле організувати. Нуу, скажімо, коли ти лізеш у тренажері-колекторі, чи дряпаєшся на стіну, то там шось у стилі індастріал-метал, шоб додавати бойово-прохідницького настрою тру-дослідника ;D А в туалєтах шось типу хоррор, чи готчне шось, ну, шоб була така таємнича атмосфера. + саундтрек із забавки AlienShooter (хто бавився, то обов язково мене зрозуміє)))))))))
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Golem

Дякую за підтримку і цікаві ідеї. Так, покинуте бомбосховище як під Добробутом підійте ідеально. І ремонту практично не потрібно, все вже є.

Також правильно висловився Чугайстур: одні йдуть в кнайпу побухати-пошуміти, а інші - споїти дівчину. Відповідно і атмасфєра має бути зовсім іншою. Зонність бомбосховищ якраз то шо треба.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Я всіма руками за. Частину бюджету можу знайти. Мона подати проект арт-кафе, але тоді який нам понт. Доставкою і постачанням товару можу зайнятися я. Треба дозволи пробити) і великий блат у МР. Від мене великий +, вчора після зустрічі я щось хотів подібнее викласти. Випередив мене)

Romchick

Наші СНиПи не дозволяють розміщувати заклади громадського харчування в підвалах і підземних спорудах. От так-то.
Спочатку треба знайти діру в тих документах.

YserL

Криївка? --- можна перекваліфікувати у розважальний центр із баром. таке пройде.

Romchick

Ні ні, перекваліфікація не допоможе. Такий приклад як Криївка, Домс, Академія ітд. розташовані не в підвалах, а в цокольних поверхах. Для цього потрібен висновок експерта (ну і його підпис і печатка звісно), що це цокльний поверх. Потім потрібно дати невеличку матеріальну допомогу пожежникам. А от як бомбосховище назвати чимось іншим не уявляю. Треба думати.
P.S. Думати - не в Doom грати!!

inkognito

 ну із усіма вищенаведеними ідеями, то вже не Діґґерська кнайпа буде,а справжній Діґґ-Парк :) На мою думку треба починати із малого проекту, котрий згодом може вирости у якийсь більший. Ну із організацією також би допоміг якшо б шось почало рухатись
Resistance is futile

Akella

теж вірно,дійсно,краще почати з невеликого кафе-бару,а далі по мірі розростатись
Akell me nice!

Akella

хоча все таки вприготування їжі самим клієнтом і смажка ковбасок на грубці-помоєму ризикове діло,хтось випадково отравиться а всіх собак  на тебе повісять,ризиковано дуже :(
Akell me nice!

Golem

От так в нашій державі все робиться. Тому й пустують всі ті бомбіки, шо не можна там ніц розміщувати. Як і руйнуються військові частини бо не можна їх продавати. Безгосподарність. Ок. Перейдемо до конструктивізму:

Питання перше: приміщення. Де і яке взяти? Як го пропихнути? Хто які має ідеї?
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

  Маю надію задати ті питання yar-79 коли в суботу побачимось. А приміщення - не треба закидати відразу ідею бомбіка під Добробутом, я маю надію якісь обхідні шляхи знайдуться. Також незрозуміло кому зараз належить об'єкт і як класифікується. Може не як бомбосховище, а якийсь склад? = усе це до вияснення
Resistance is futile

Bigdan

Файна ідея. Замість бомбіка може підійти гараж з ямою  ;D . Геморою з владою ніякого 300-500 грн в місяць можна без проблем поставити буржуйку. Мінус воно буде знаходитись в якомось коопереативі, потрібно буде проходити через прохідну яку в ночі закривають, треба просии щоб відкрили-закрили.

yar-79

Хлопці, це все дуже гарно, але з поставою цілей у вас проблеми! По-перше, якщо відкривати кнайпу вона має себе окуповувати, бо в іншому разі не бачу сенсу вкладати гроші в дозвільну документацію, відкриття як мінімум "ПП", та щомісячна оренда, ліцензії на алкоголь, запас продуктів та л/г виробів, зарплата персоналу і т.п. Golem замахається платити. Тому кнайпа має бути прибуткова. Звідци треба будувати інші пункти: 1) Вхід має бути доступний, а не замаскований! 2)місце не в чортячій сраці, а десь поблизу центру3) антураж специфічний, але добре продуманий, зручний  та інтригуючий.
Кнайпа як і форум, має нести культуру в люди, а не бути притулком напівтаємної організації, тому має бути відповідна адаптація інформації.

inkognito

1) відповідає бомбік коло Добробуту;
2) аналогічно пункту №1;
3) то все можна придумати, а більшість із цього дописувачі запостили зверху. Дешо звісно треба забрати - бо годиться виключно для Діґґ-Парку, а не тематичної забігалівки.

P.S. 1)-2) відвідаємо десь на вихідних під пиво, як забажаєш звісно. Йти макс 10 хв від тебе чи мене  :)
Resistance is futile

yar-79

ОК! З задоволенням!

246 Гості, 0 Користувачів