SOS: Завод "Радикал" - ртутний "Чорнобиль" в столиці України

Автор RoMeL, 10.10.2009 16:48:30

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

RoMeL

Це просто вражає. :o Навіть немає слів... Просто одні мати. >:(


Основна Сцилка <--- ЧИТАТИ ВСІМ!

ЩЕ ФОТКИ ТУТ

ВІДЕО  :o

Fruere vita, dum vivis

Golem

Таааа, запустили, звісно. Але почитаймо в вікіпедії про ртуть:

Симптоми гострого отруєння проявляються через 8-24 години: починається загальна слабкість, головний біль та підвищується температура; згодом - болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

Хронічне отруєння є наслідком вдихання малих концентрацій парів ртуті протягом тривалого часу. Ознаками такого отруєння є: зниження працездатності, швидка стомлюваність, послаблення пам'яті і головний біль; в окремих випадках можливі катаральні прояви з боку верхніх дихальних шляхів, кровотечі ясен, легке тремтіння рук та розлад шлунку. Тривалий час ніяких ознак може й не бути, але потім поступово підвищується стомлюваність, слабкість, сонливість; з'являються - головний біль, апатія й емоційна нестійкість; порушується мовлення, тремтять руки, повіки, а у важких випадках - ноги і все тіло.

Тобто її треба хіба шо пити, шоб буди якісь летальні наслідки. А щодо хронічних: по моєму вживання алкоголю викликає точно такі самі симптоми, причому значно швидше. Як завжди - великі очі в страху, особливо того, що не розумієш. Як і х радіацією: деякі бабці йод пили ще потім рік, бо він тіпа помагав. Хоча насправді потрібно було лише 14 днів поки він не розпадався.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

В нас по всій країні такі подарунки розкидані. ТАк що якщо знаходите якийсь контейнер, в жодному разі не варто його відкривати, а тим біляше вдихати пари.

RoMeL

З тої ж Вікіпедії останнє речення :
"Ртуть уражає нервову систему, а довгий вплив її викликає навіть божевілля."

Також:
"З попаданням до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється та залишається там на все життя", на відміну від алкоголю що виводиться через певний час... ;)
Fruere vita, dum vivis

YserL

Гарна інформація про ртуть тут.
Захист від парів ртуті:
- ізолюючі противогази, шлангові
- противогази промислові  - коробка типа Г (черно-желтая);
- респиратори газопылезащитные типа РПГ-67Г или РУ-60М-Г.
Останє якосб не віриться щор захистить.
Вещества и рецептуры, применяемые для демеркуризации:

Мыльно-содовый раствор (4% раствор мыла в 5% водном растворе соды).
Пиролюзит (паста, содержащая из одной весовой части пиролюзита MnO2 и двух весовых частей 5% соляной кислоты  HCl).
0,2% водный раствор пермангамната калия, подкисленный соляной кислотой.
20% водный раствор хлорного железа.
20% раствор хлорной извести.
5-10% раствор соляной кислоты.
10% водный раствор сульфата меди.
4-5% раствор моно- и дихлорамина.
Растворы сульфата меди пятиводного (медный купорос) и калия йодистого.
Названные вещества и рецептуры являются демеркуризаторами и применяются в зависимости от их наличия.

inkognito

то є зараза ше та...Разом із забороною у Європі лямпок розжарування і заміною їх на "екологічні" (+Hg) та економічні лямпи у Польші через місяць чи два не можна буде купити ртутного термометра... Згідно рулів ЄС звісно
Resistance is futile

zelja

то просто капєц ртуть по всім напрямкам калюжі  :o
я би в тому місці ходив тільки в протівогазі з відповідним фільтром !

Romchick

Ще декілька років тому у Львові на Знесінні був аналогічний заводєц.
До речі, ртуть не такий страшний як про нього пишуть ;D

Golem

Таке враження шо почалася масований наїзд на цей обєкт. Ось ше один "репортаж" Від коментарів утримаюся, кожен має свою голову шоб думати.

ПС: Пригадую як в Марка Твена "Пригоди Тома Сайєра і Гекельбері Фіна" на повному серйозі описувався метод пошуку трупів у річці. Коли у воду пускали хліб з ртуттю. А хлопчаки той хліб підбирали і їли :) І ше памятаю випадок як в нас на кафедрі найшли ртуть яка провела під підлогою 2 роки. І нічо. В кого руки трусилися - трусяться і досі. А голова студентів боліла зовсім від іншого. Особливо ранком.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Chuhaystur

Полюбе ртуть то для здоров я явно не подарунок. Мені тільки цікаво, а як отой хлопака там собі ходив-фоткаф-знімав, він маd респіратор, чи він просто камікадзе? А, може, і справді воно не таке страшне, як його малюють? ???
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Romchick

Наскільки мені відомо з тицяння по посиланнях, той хлопець ходив в протигазі (ГП-5 з зеленим бачком).

Akella

вся сіль в тому шо зелений фільтр начебто не захищає від парів  ртуті
Akell me nice!

inkognito

не захищає точно. Для ртуті є спеціальний фільтр
Resistance is futile

wanderer

ЦитуватиЩе декілька років тому у Львові на Знесінні був аналогічний заводєц.
До речі, ртуть не такий страшний як про нього пишуть
А де саме не підкажете ? Знесіння ніби регіональний ландшафтний парк, хіба там можна заводи ?


ЦитуватиІ ше памятаю випадок як в нас на кафедрі найшли ртуть яка провела під підлогою 2 роки. І нічо.
Що значить "І нічо" ? Звідки це відомо ? Може воно вкоротило студентам життя на пару років ? Може хтось заслаб з них і гадки не має від чого... Це схоже на ствердження що тютюн корисний на підставі що дідусь курив акі паровоз і 100 років прожив, в 90 трьох коханок мав, а сусід-каратист відкинув копита в 45  :)

wanderer

Цитуватине захищає точно. Для ртуті є спеціальний фільтр
а респіратор ? від ртуті захищає ? В мене на респіраторі написано що його мона для захисту від парів ртуті юзати, аж не повірив очам.

wanderer

Згадав ще момент - ртуть вовсю юзали як ліки ще сотню років назад, зокрема маззю з неї лікували, наприклад, сифон. Опісля ці "ліки" було номіновано в рейтингу найдебільніших (чи найшкідливіших, не пам"ятаю) винахідів людства.

inkognito

ЦитуватиА де саме не підкажете ? Знесіння ніби регіональний ландшафтний парк, хіба там можна заводи ?

  Не підкажу, сам би хтів знати. Але думаю Знесіння тут вжите у якості не парку, а більш географічно - як окремої частини міста Лева. Дуже б дійсно хтів дізнатись координати оного заводу.

Цитуватиа респіратор ? від ртуті захищає ? В мене на респіраторі написано що його мона для захисту від парів ртуті юзати, аж не повірив очам.
І правильно думаю, що очам не повірив - на ртуть треба якийсь доволі здоровий фільтр наскільки пригадую. Най гуру просвітлять. Респіратор від ртуті - ІМХО нонсенс

ЦитуватиЩо значить "І нічо" ? Звідки це відомо ? Може воно вкоротило студентам життя на пару років ? Може хтось заслаб з них і гадки не має від чого... Це схоже на ствердження що тютюн корисний на підставі що дідусь курив акі паровоз і 100 років прожив, в 90 трьох коханок мав, а сусід-каратист відкинув копита в 45

  Вчився там, злих наслідків на собі не помітив. Окрім того можу сказати, що як мінімум 3 рази після закінчення Політеху (2002 рік) робив повні аналізи крові в приватних клініках(зауважу, так повелось, що кожного разу різні вони були), в тому числі на тяжкі метали - і ніц, пусто. Згідно того, що я знаю - ртуть там була розлита десь у бурні 70-і чи 80-і роки.
Resistance is futile

Romchick

ЦитуватиА де саме не підкажете ? Знесіння ніби регіональний ландшафтний парк, хіба там можна заводи ?
Знесіння мав на увазі цілий район. А завод сам біля Кривчиць, район вулиці Пластової, якщо не помиляюсь. Зараз його переобладнали на завод з переробки акумуляторів. Так, що від важких металів не втекли.

wanderer

ЦитуватиВчився там, злих наслідків на собі не помітив. Окрім того можу сказати, що як мінімум 3 рази після закінчення Політеху (2002 рік) робив повні аналізи крові в приватних клініках(зауважу, так повелось, що кожного разу різні вони були), в тому числі на тяжкі метали - і ніц, пусто. Згідно того, що я знаю - ртуть там була розлита десь у бурні 70-і чи 80-і роки.
Це не дуже добрий аргумент, згодься. А взагалі в нас мізер знань і можливостей щоби спростовувати сучасну науку, хоча її думка може ще 100 разів змінитися. А згідно з сучасною наукою ртуть - дуже шкідлива.


ЦитуватиЗнесіння мав на увазі цілий район. А завод сам біля Кривчиць, район вулиці Пластової, якщо не помиляюсь. Зараз його переобладнали на завод з переробки акумуляторів. Так, що від важких металів не втекли.
оггго, від парку дуже далеко. мона гуляти спокійно  :)

inkognito

ЦитуватиЦе не дуже добрий аргумент, згодься. А взагалі в нас мізер знань і можливостей щоби спростовувати сучасну науку, хоча її думка може ще 100 разів змінитися. А згідно з сучасною наукою ртуть - дуже шкідлива.

   Яка б наука не стала згодом, ртуть була і буде шкідливою для організму людини. Але у нас далеко НЕ МІЗЕР знань для визначення її вмісту в організмі із прийнятною точністю. А багато і цілком достатньо, причому методи прості та точні. Аналізам вірю, тим паче коли вони зроблені у трьох незалежних джерелах - а ртуть як було сказано не дуже полюбляє самовиводитись із організму.
Resistance is futile

303 Гості, 0 Користувачів