Криївки, Миколаїв, 14 березня

Автор Andre, 20.02.2020 19:34:54

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Andre

Миколаївські ліси багаті на криївки, вцілілі та зруйновані. Цього разу планується поїздка до трьох із них. В одній, швидше за все, була невелика швейна майстерня. Друга - на глибині близько 11 метрів, вертикальний спуск через вентиляційний канал, горизонтальна довжина близько 70 м, за попередніми дослідженнями там була друкарня, спуск можливий тільки зі спорядженням. Хто має бажання і можливість - приєднуйтеся! Обов'язково візьміть окремий одяг, взуття та головний убір - будемо по вуха в землі).
Місце і час виїзду повідомлю додатково.
Гайда за пригодами!

Golem

+1 Джимміком. Є три місяця вільні.

Шнурки, жумари беру!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger


Roy

Meine Ehre heißt Treue

ІНТРОВЕРТ 997

Попередньо +до вилазки, маю обв"язку (без системи правда, але спуск може прискорити).
Тут могла бути ваша реклама...

Sunnyman


Svyatodiy

Крутіть колесико!

Олесь

Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Golem

Andre, як ти там після печер? Все в силі на суботу? Чи краще неділя бо в суботу то господарський день. Як скажеш так і буде.

Озвуч приблизний план де збираємося, коли виїжджаємо. Як там з доїздом до точок. Розберемося по машинах. В мою вже Олесь записаний. Є ще два місця.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Andre

Дослідники, вітання!
Хотів одізватися завтра, але Golem випередив )). Печери - супер! За суботу-неділю потрапили і в Атлантиду, і в Попелюшку! Як буде трохи часу і натхнення - сяду за перо )))
Отже, все в силі, пакуємось в криївки.

Коли?  Знаю, що "господарський" день, для мене суботи теж на вагу золота, але декому з бажаючих неділя не підходила (див. пости вище), тож їдемо вже в суботу, 14-го березня.

О котрій? Думаю, десь о 8,00. Не так щоб дуже рано, сплюхи трохи виспляться, але й не пізно.

Де? Давайте біля головного автовокзалу, навпроти зупинки автобусів/тролейбусів є кафе "Казка", там завше є паркомісця.

Чим? Я так розумію, всього буде 10 відчайдух (8 на форумі, я і мій колега). Варіантів 3.
Перший - машинами. Є один Джиммік і якщо ще хтось може взяти авто - думаю, втиснемося. Чим вищі кліренси будуть у машин, тим менше треба буде йти до криївок. Але, якщо шлагбаум у лісі буде закритий - кліренс тоді значення не має )), почешемо пішки. Хоча трохи натопаємося  в будь-якому випадку.  Тож хто може взяти ще авто - відгукніться!
Другий - найманим бусом. Я б спробував замовити бусика для траншу. 2 роки тому Спринтером їздили по тому лісі, проїхати велику частину можна.  Буде трохи дорожче (беруть зараз десь 11...13 грн за км), але зручно і ніхто не париться. І можна випити якогось пивка, хто не постить )).
Третій - рейсовим автобусом. Їх ходить багато, це дешево, але доведеться топати плюс добру годину в одну сторону.
Висловлюйте свої думки ))

Якщо все складеться, в Миколаєві до нас підключиться місцевий "гід",мій товариш, який розповість про ті криївки (і не тільки) багато чого цікавого! Беремо перекус, бо цей процес десь на годин 5...6.

Але... це все можливе при умові відсутності сильних опадів у п"ятницю і суботу, бо болота будуть солідними!

Golem

Дуже дякую! Створив групу. Хто хоче доєднатися пишіть. Скину лінк

Добре. Субота так субота. Заберу кого треба звідки треба. Не проблема. Як орієнтовно з часом вилазки? Скільки часу все це займе. Питаю бо маю ще іншу плани і треба все скомбінувати.

Дігери всіх країн єднайтеся!

Andre

По часу спрогнозувати непросто, залежить в т.ч. від кількості людей, але за 5...6 годин мали б відстрілятися. Якщо виїдемо о 8-й, о 15...16 мали б бути домів. В мене ще в кума День народження, ще й ювілей, тре відмитися і прийти свіжачком на баль! ))

vicktornekrasof


Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

Sunnyman

Нажаль -, маю справи на вихідні

Golem

Ну що! Було цікаво, весело та пізнавально. Криївку ми знайшли, навіть дві. Весь звіт тут

І справді в лісі коло Миколаєва збереглася справжня криївка. Вона дійшла до нас незмінною ще з повстанських часів. Місцеві краєзнавці стверджують що в ній діяла друкарня УПА. Криївка витесана глибоко під землею в масиві пісковика. Вхід через вертикальний отвір тільки з альпспорядженням. Всередині є п'ять кімнат, стояти можна на повний зріст. В кімнатах ми бачили залишки речей тієї епохи. І хоча дерево струхлявіло а метал погнив, проте стіни та ніші цілі, наче щойно були витесані. Також в кімнатах присутні вентиляційні отвори та заглиблення для збору води.

Вентиляційний отвір


Ми в рукотворному підземеллі


Слава Україні і тим хто це збудував!


Підземна криївка УПА. Тут є багато кімнат та вільно дихається. Ззовні її ніяк не виявиш.


Один з артефактів в криївці
Дігери всіх країн єднайтеся!

267 Гості, 0 Користувачів