Літак Heinkel-111 в Долинському районі

Автор Golem, 06.07.2020 22:52:07

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Вчора ми дослідили німецький літак HE-111(Heinkel) коло Долини. Нам вдалося повністю ідентифікувати екіпаж, дату та обставини катастрофи. На місці загибелі встановлено пам'ятну табличку. Нас було тринадцять чоловік. Та навіть попри таку кількість людей ми не знесли і половини знайдених деталей. Стільки їх там було. Усі вони підуть в музей збитих літаків ДСВ в Україні. Роботи над створенням музею вже розпочато.

Наша команда


Частина чобота


Пам'ятна табличка загиблим людям


Перебираємо знайдені деталі




Літак HE-111 був бомбардувальником. Він летів з Кросно (Польща) в Чернівці. В той день були погані погодні умови, снігопад. Радянські літаки не піднімалися в повітря взагалі. Екіпаж Хенкеля був молодий, найстаршому пілоту було лише 25 років. Вони врізалися в гору та загинули на місці. Місцеві жителі розповідали про кістки яких багато знаходили навколо літака. На момент нашого приходу кісток вже не було.

Знайдений літак


Шильдик від літака


Бейджик пілота


По ньому і ідентифікували екіпаж


Ми уважно дослідили місце катастрофи. Серед знайдених речей був жетон пілота, деталі парашутної системи, генератор BOSH, елементи шасі, вихлопної системи і двигуна. Вони розкидані вздовж прямої падіння і мають ознаки горіння. Були також і підошви від взуття.



Уламки літака, чорний метал


Частина підошви














генератор BOSH


Бірка на генераторі


Поплавлені частини на дереві


Кожух від двигуна








Деталь від парашутної системи


Частина вихлопної труби








Частина поршня


І блок двигуна!








Обойма від пістолета






Стійка




Столовий ніж




Ця робота зайняла в сумі три роки. Саме стільки часу знадобилося Андрію Кірянову та Ярославу Бреславському щоб зібрати докупи всі деталі головоломки. На цій історії можна ставити жирну крапку. І продовжувати працювати далі над пошуками інших бортів. Дякую Ігору Івашківу, Андрію Сенишину, Цезару, Роману Андріїшину, Михайлу Палюху, Віктору Павліву, Євгенію , Руслану Марчаку і Андрію Шустіку за чудову вилазку!

Йдемо до місця падіння


Руфус


Akve i Віктор Павлів


Дорога в гори


Два турбо-двигуни


Літак падав так










Ярослав показав нам це місце












Таким ми залишили місце падіння літака після себе





Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

292 Гості, 0 Користувачів