Запрошуємо до музею загиблих літаків.

Автор Golem, 29.10.2020 16:16:59

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Нарешті відкриття! Два роки пошуку майже половиною активного складу Експлорера і маємо результат. Запрошуємо до музею загиблих літаків. Неділя 1.11.2020 на 15-00. Село Хоросно, ось точка на карті https://goo.gl/maps/5towbBazX19DfUJh7 В експлозиції представлено дванадцять літаків часів другої світової війни. Всі вони знайдені на території Західної України за минулі два роки. В основному це німецькі та радянські літаки. Серед експонатів є двигуни, кисневий балон, елементи парашутної системи та інше. Окреме місце посідає літак зроблений із знайдених нами запчастин загиблих літаків.

Музей діятиме на постійній основі по вихідних з 10-00 до 17-00. У будні дні за домовленістю. Для індивідуальних відвідувачів вхід безкоштовний. На місці можна замовити екскурсію. Телефон +38067-1-09-1939 або +38073-1-09-1939

Ну і гарна новина! До відкриття музею ми випустили додатковий тираж нашої книжки по пошуку літаків ДСВ в Україні. Придбати її можна буде лише в музеї! Так що – чекаємо!

Територія музею


Всередині є стенди по дванадцяти літаках


Зроблений із знайдених загиблих літаків


Тут можна придбати книжку по пошуку літаків в Україні та інші сувеніри


Історія одного пілота. Репліка.


Всі ці стенди робилися руками добровольців що погодилися допомагати


Авторство двох Андріїв Кірянових


Ну і як без лого Експлорера!


По вихідних з 10 до 17 години.


Окрема подяка всіх хто допоміг з його Створенням. Без Вас цей музей би не відбувся.
Akve
Vergaz
Іван Акімов
Андрій Шидлівський
skytalec
Le-i-zoo
Rufus
Tarik
2roofs
Андрій Кірянов Молодший
Богдан
Жека Коперник та інші


Дігери всіх країн єднайтеся!

Андрій74

Golem,a хто спонсор всього дійства,приміщення,і т д
Най го качка копне...

Golem

Ну що. Пройшло все успішно, ніхто не вмер. Я вдячний всім хто прийшов і допоміг мені в цей важкий день. А саме RZDS майже в повному складі, Міша з Маряною, Цезар з броніком та шаблею, Лесик з Настьою і Давидом, Хімік, Скиталець, Андрій  та всі інші.

Поділюся враженнями від відкриття музею. Я не очікував що люди почнуть приїжджати задовго до 15-00. По суті вийшов повноцінний музейний день. Людей було багато, дороги на на такий наплив звісно що не розраховані. Це створювало певні незручності за які перепрошую.

Загалом люди виглядали задоволені. Підходили, дякували. Я, як міг, старався приділити всім увагу. Деколи стояла черга з журналістів щоб брати інтервю :)

Загалом відвідувачів можна поділити на три категорії. 1 – сімї далекі від пошуку та історії. Їм просто нудко дома і кортить кудись виїхати. Вони ходили і фотографувалися біля експонатів та купола музею.

Друга категорія – це професійні мандірвники. Вони обїздили пів світу і їм все нове – цікаве.

Ну і третя це спеціалісти які самі беруть участь в пошуку. Вони довго придивлялися до кожного стенду та задавали багато каверзних запитань. :)

Ці вихідні музей працюватиме знову! Приходьте. Тим більше що він поповнився новим і дуже видовищним експонатом! А саме – панеллю приладів від Henkel-111 в натуральну величину.

На жаль карантин триває. Тому прохання не заходити більше ніжд 10 чоловік в музей одночасно. Також сусіди просили щоб не паркувалися на їх ділянках наскільки це можливо. Музей в полі, навколо є багато місця між симпатичними сосенками. Можна трішки прогулятися до музею.

Музей народу зайшов. Люди були задоволені, дякували та посміхалися. Ось кілька фоток.













































Та й преса теж гуд. Забиваєш в гугл і маєш наш музей тут же!

Інтер 23-19

Твоє місто. Під 200К на ФБ


ДОМ


Блоггери


Ну і нормальний текст для таких задротів як я що не люблять фтикати відосіки.

Та й ще є лінки на пресу якшо погуглити


Приємно коли люди так люблять Експлорер що просять з ним сфотографуватися

Дігери всіх країн єднайтеся!

Serb_kv


Golem

Після перших "робочих вихідих" музею маємо кілька корисних порад тим хто планує його відвідати:

1) Приїждждайте в суботу. Спокійно все обходите та обдивитеся. Замовите екскурсію. Бо в неділю аншлаг!

2) Якщо Ви все таки зібралися до нас в неділю то сміло їдьте аж до самого музею. Не потрібно паркуватися на краю і йти далеко пішки. Часто були вільні паркомісця зразу коло входу.

3) Хоч музей і знаходиться в селі Хоросно, але найзручніший заїзд до нього з траси. За заправкою Shell їдьте по вказівниках-літачках. Якщо ж Ви  вже заїхали в село Хоросно, то прийдеться ввімкнути навігатор. Забийте в Гугл «Музей Загиблих Літаків» і він Вас виведе. https://g.page/AirplaneCrashMuseum?share

4) Навколо музею є прекрасна природа та росте чудовий сосновий ліс. Можна гарно прогулятися а потім поїхати на Бананова ферма
що поруч.

5) В нас музей Загиблих літаків. Музей того що від цих літаків залишилося. Музей історії людства та наших історій пошуку цих літаків. Цілих бортів тут немає.

6) Зато є багато цікавих тематичних експонатів! Є на що подивитися. По кожному з дванадцяти стендів можна розповідати і розповідати. Відвідувачі були задоволені. Дякували за нові враження та знання. Хтось навіть приєднався до нашої команди пошуковців Пошук літаків ДСВ в Україні /  Airplanes of WW2 in Ukraine!

7) Ці вихідні знову чекатиму Вас вгості. Два дні я персонально сидітиму в куполі та старатимуся приділити увагу всім відвідувачам. А також підписати книжки чи сувеніри. То ж приходьте, поспілкуємося. Буду радий всіх Вам бачити!

Задоволені після робочого дня!


Музей доступний для всіх


І ззовні і всередині


Для велосипудистів взагалі рай. Природа. І є продовження маршруту в печери Хоросно і костел в Демні


Завідувач музею


Парковка коло музею. Можна і ближче підїхати


Територія музею загиблих літаків


Імітує рев двигуна


Дружня команда що працювала ці вихідні. + Віка


Ну і окремо хочу подякувати Владу Вергазу, Kostia Zabolotniyk, Le-i-Zoo, Andrey Kiryanov та Віці Віртусі за минулі вихідні. Всі вони чудово справилися!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

В цьому пості я поетапно опишу як будувався музей загиблих літаків. Від вибору місця і аж до відкриття. Все буде проілюстровано фотографіями.

-   Чому в Хоросно? – часто запитують мене.

А все просто. Тому що я тут живу. І музей будувався поруч мого будинку. Дуже зручно з логістичної та організаційної точки зору. Якби прийшлося щоразу їздити на місце, то музей ще би тільки зараз відкривався.

Місце під музей


Ідея побудувати музей виникла одразу ж після першого знайденого літака коло гори Яйко-Ілемське. І це не моя ідея. Люди писали в коментарях що добре було б це все в музей. Потім було багато інших літаків. Але точкою відліку є літак HE-111 де ми ідентифікували екіпаж та встановили памятну табличку. З цього літака було дуже багато деталей. І я публічно заявив що ми відкриватимемо музей де всіх їх покажемо.

Експозиція музею до...








Я давно хотів мати в себе коло будинку купол. Це якось дуже футуристично, по космічному. А тут трапилася така гарна нагода як музей. То ж я нею і скористався. Вибір компаній, які роблять купола в Україні, невеликий. Віктор Павлів ще навесні рекомендував компанію Eco-Pod. Я зїздив в Орявчик, подивився на їх роботу. І мені сподобалося! То ж лишив завдаток і став чекати.

Купол в Орявчику





Через місяць часу приїхала бригада і за два дні звела майданчик. Це половина вартості всієї конструкції. Майданчик зроблений з дерева, стоїть на шлакоблоках. Розмір 10 на 10 метрів.



















































Потім за пів дня хлопці змонтували сам купол. Спочатку зробили металевий каркас. Далі зверху на нього наділи чохол. Зроблений він, до речі, з якогось екологічно-чистого пластику. Тож всередині у музеї хімією не смердить навіть в жару. Далі вставили двері, дрібні елементи і готово!







































































Кінець літа. Я лишився зі своїм коханим куполом один на один. Питання як з нього і гори металобрухту в мішках зробити справжній музей? З чого почати?

Порадившись з Андрієм Кіряновим та Даниїлом Беріцьким ми зупинилися на концепції вертикальних стендів. Замовляємо звичайні рекламні стенди а на них вже навішуємо наші деталі. Крупні куски лежатимуть внизу.



Везу один стенд на пробу


Хто сказав що Джиммі це маленька машина!


Приміряю стенд під музей


Обговорюємо концепцію музею




Коли концепція була зрозуміла ми влаштували суботник. Зголосилося більше 10 людей. Відповідно перенесли всі деталі з дровітні в музей, перебрали і помили їх. Прокопалим траншею для електричного кабеля, порубали дрібні кущі та багато іншого. Дуже вдячний всім хто тоді прийшов і допоміг. Без Вас цього музею би не було.

Ранок. Початок робіт


Тут сортуватимуть деталі


Отримав диплом кваліфікованого автомийщика


Перевозимо все в музей


















Треба ці кущі забрати. Заступають весь вид










Монтуємо перила






Юрко зголосився помогти з траншеєю під кабель




А ти чо не копаєш? ;)




















А тепер почілити


Окрема подяка Андрію Кірянову молодшому. Він займався виготовленням літачка з уламків 12 збитих літаків, зварив підставку для двигуна, поробив тумби під стенди для великих деталей.

















Краса!


Обдумуємо як зробити підставку для двигуна


А це тумба під крупні деталі


Крутиться!


Стоятиме тут


А ось і підставка готова


Кріпимо літак на місце












Після суботника ми взялися за облагородження території. Потрібно було зробити доріжки, тумбу для літака і все таке. Найдешевший варіант це графій з цементом. Після дощу затвердіває і стає як бетоній





















Вересень і Жовтень місяць був весь в музейних роботах. Багато ентузіастів та волонтерів помагали на різних ділянках. Часто в мене і жили. Та й майстри, яких запрошував, теж працювали з завзяттям дізнавшись що роблять музей. Дуже вдячний дизайнерам за всі ці наклейки на стенди, вивіску, значки та таблички! Ваш дизайн реально крутий!



















Окремий і дуже важливий етап був виготовлення самих стендів. Всього їх є дванадцять. Ми спочатку розставляли деталі де які кріпитимуться. Потім свердлили тонкі отвори. Після чого тонким дротом привязували їх до стенда. На один стенд йшло зазвичай дві години. Тут я дуже вдячний хлопцям які приїжджали, ночували в мене і робили ці стенди. Сам би я точно не впорався.
















Сільський голова знімає ролик






































На завершення ми поставили відеокамери та сигналізацію і оголосили про відкриття.

Цей ще не збитий














Знайшов столик для музею в тему з всім решта


Хлопці привезли шафу для цінних деталей




Готова експозиція












Преса миттю рознесла це по інтернету і в день відкриття не було навіть де ступити. Але дружньою командою ми справилися та налагодили регулярну роботу музею після відкриття.





Команда музейників




---

Було


Стало



Дігери всіх країн єднайтеся!

_Tarik_

годний звіт !) запам'ятались моменти, коли ламалися свердла і доводилось мучатись ))) але це все було класно і цікаво, а на день відкриття, кожен другий по дорозі до музею запитував: "-а де тут музей загиблих літаків ?" , "-а покажете дорогу ?" і буквально за пів години весь музей був забитий людьми ) музей вийшов надзвичайно гарним і цікавим !)
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

Іван Акімов

Відео як це все будувалось зсередини!


239 Гості, 0 Користувачів