Експлорер 2020. Підсумки і враження року.

Автор Bottlehunter, 29.12.2020 21:52:15

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Наприкінці року всі традиційно підбивають підсумки і загадують бажання. Ми теж не будемо відставати, тим  більше, що згадувати є що)

Не зважаючи на самі знаєте що, для Експлорерів рік вийшов загалом так нічого. Та й дійсно, хіба може якийсь там вірус настрашити тих, хто 24/7 шукає собі пригод і завжди готовий залізти в найбруднішу дірку чи на найіржавішу вежу? Єдине, за чим шкодую: цього року так і не провели річницю. Ну нічого, на наступний зробимо вдвічі крутішу :)

Трохи цифр за рік:
- біля 560 000 унікальних переглядів форуму
- 120 000 людей щось читали у нас на сайті
- 140 користувачів створили на форумі 1200 повідомлень, з яких біля 250 - інформативні звіти з фотками чи відео.
- Dezer в травні написав ювілейне 50-тисячне повідомлення. Тепер міримо на стотисячне, тому мусимо до цього всі докластися, щоб швидше написати і відповідно потім відсвяткувати.

Не зважаючи на обмеження в пересуванні, було багато крутих вилазок і подій, як і розповідей про них. Мені особисто найбільше запам'яталися пошуки літаків, проходження закапелків Полтви, РЛС Дніпро, ЧЗВ та круті фотки з дахів Львова та інших українських міст.

Дуже круто, що до Експлорера приєдналося багато молоді, і в квадраті круто, що ви регулярно ділитеся розповідями про свої пригоди на форумі. "Старожили" трохи бурчать, звичайно, в кращих галицьких традиціях ("Шо то має бути хлопчі, шо туво таке")))). Але фотки з походів десятирічної давності досі спокійно висять на форумі, як доказ, що експлорерський дух зазвичай проявляє себе досить однаково і з часом не міняється.

Експлорер буде існувати доти, доки ми всі на ньому пишемо і збираємося разом. Тому в Новому році всім бажаю більше вилазок, більше планів, більше зустрічатися і спілкуватися, більше приємних моментів, коли відчуваєш, що життя тішить. А рідному Експлореру бажаю побільше нових цікавих звітів та людей, що їх пишуть.

А чим вам запам'ятався 2020 та які плани маєте на новий рік?


Най жиє Гуцулія!

Іван Акімов

2020 рік для мене видався дуже знаковим.
На початку карантину сумістно з Vergaz, ми підкорювали кожен дах Львову, не думаючи що хоббі такого роду не тільки у нас, і не пройшло і пару тижднів як ми полізли на «запрещьонку» з Golem, і саме після того моменту наше коло спілкування в рази збільшилось. Почавши спілкування з лазаючами ми відвідали багато цікавих місць не тільки у Львові, так і за його межами. Якби не наше приєднання цього року до eXplorer, сумніваюсь що ми би знали про Полтву, ходили би в ЧЗО, були би в 16 років походи в гори, і ще вельма цікавих об'єктів! І ще одне, навіть комп мені збирав лазаючий з eXplorer😎. Закінчити 2020 рік ми вирішили вилазкою 28 грудня в Красне, звіт буде вже сьогодні!
Хочу дуже подякувати усім хто надихали писати звіти, та приймали у них участь. Усіх з наступаючим!

maxiWELL

Рік непродуктивний, попри нові знайомства: всього лиш 8 звітів (в блозі). Правда запам'ятався несподіваною зустріччю зі сталкерами на оздорочому таборі в Пущі-Водиці і давньою "хотілкою" — мега-крутим і величезним пансіонатом "крішнаїтів" на острові, який дослідив із новим знайомим. А ще вдалося дістатися і полазити по школі на околиці Зони відчуження (теж давня "хотілка"). Під час самоізоляції спостерігав за місцевими забросами. Так що було цікаво, але мало.

Все заплановане переноситься на 2021-й. Хоча не впевнений, що він буде легшим.
Срака байрака!

S.T.A.L.K.E.R.

Тяжелый год тут не поспоришь но было весело и интересно всем желаю крепкого здоровья и веселого нового года !
Мовою спілкування на форумі є виключно Українська. Див правила!

Golem

Я ще минулого року хотів лишитися того Експлорера. Так Вергазу і казав коли зимою йшли разом в Полтву. Та якось не склалося завязати... І не шкодую. Рік вийшов дуже позитивний та продуктивний.



Спочатку пішов пост «Підземний хід під Фантомною Залізницею», 30К+ переглядів. Це заохотило писати ще.



Потім, завдяки моїй популярності через яку багато хто мене не любить, вдалося першому з Експлорера попасти на антени Залочева.



Далі правдиве пиво, печера Оптимістична і на початку березня до Експлорера приєднався Андрій. Він показав Криївку коло Миколаєва за яку я йому дуже вдячний!





Несподівано для мене книжка про збиті літаки стала черговим хітом. А раз вже написав книжку то треба і літаки шукати. Чим ми і займалися цілий рік. Свого піку це досягнуло на пошуках HE-111. Тут я пообіцяв створити музей.







Під час вручення книжки Stanislav згенерував ідею зробити пиво Експлорер. Пиво вийшло годне! На мега-пянці я потоваришував з Цезарем. А за дегустанцією пива на Запрещьонці ми з Вергазом, Ваньою і Таріком схрестили старий Експлорер і новий KLR в «eKspLoreR-811». Так з двома хорошими компаніями і почав літній сезон.





Далі були Кізі-Увлоги, Радіотелескоп в Шацьку та Одеса в Стилі Експлорера! Решту літа непомітно пройшло в басейні коли RZDS то приїжджало шось зичити, то привозило це назад. Джиммік майже не пострадав.









За серпень з цікавого було хіба що Мукачівська РЛС. А так то одні пянки, цікаві гості та покатушки.











Потім я взяв нового Джима, якраз гарна нагода завязати. Але здалося б прокатати на ньому всіх хто їздив на старому. Тому пішов Новоявірівськ, Теребовля і так далі. Закінчилося все в Зоні з ящиком Рево. І взагалі: якби не RZDS і Джимміки то цей рік був би такий же унилий як і фізіономії деяких учасників форуму.









Осінь пройшла в облаштуванні музеєю. Робота йшла легко і в задоволення. За пять років що я живу в Хоросно, гості в мене ще так часто не жили. Було дуже душевно і я щиро вдячний всім за цей час. Потім мега відкриття і перші кілька тижнів навала відвідувачів. А далі стало легше і ми змогли подорожувати на Топас і Гостру.









Потішили вибори. Зубра, до якої Експлорер безпосередньо причетний, була розтиражована сотнями тисяч агітлистівок різних кандидатів. Кращого просування ідеї очищення річки не придумаєш. Тепер всі Сихівчани знають що є така проблема і що її потрібно вирішити. І мені приємно що я до цього долучився.





Ну і Полтва само собою. Лазив туди цілий рік безперестанку, писав звіти. Що, між іншим, всіх закликаю робити. Водив і депутатів і Блогерів, і RZDZ і фотомоделей. Нічого погано Полтві не сталося. Бо вона була залочена ще в 2019 році акурат після зустрічі водоканалу і делегації ГО. Навпаки, такої уваги як в 2020 році вона ще ніколи не мала.

Не Сус, але троха переглядів набрало






Під кінець, за заслуги перед Полтвою і Зуброю мене потішили «людиною року». Вихідець з Дрогобича який мешкає в селі Хоросно став Львівянином яким можна пишатися :))) То ж тепер я коронований «дігер в законі»:) Лазити, хабарити і ламати мені вже не можна. Максимум світить Полтва, природні обєкти та розвиток урбан-туризму. Але є й свої плюси.



То ж чим рік почав тим і закінчую :) Тобто постом про ще один залізничний тунель. А також роздумами що давно вже пора завзязати. Ну може хіба що під Цитадель і на Високий замок зацікавить.... Легально ;)




(с)Рой

Насправді я щиро вдячний всім хто цей рік був зі мною і  проти мене. Потрібні і ті і ті. За 2020 рік на Експлорер-і зявилося багато нових учасників, в тому числі і дівчата. Це мене тішить.

З побажань – щоб в 2021 ще й Нові адміністратори додалися!

Слава Лому! - Бахілам слава!


З новим ЕксплоРоком Вас!
Дігери всіх країн єднайтеся!

MaxWellDone

Одним із головних цьогорічних відкриттів, для мене, став сам Експлорер! Серйозно!

Під час карантину, в квітні, я шарив в інтернеті у пошуках покинутих об'єктів. Результати мені показали розділ "Покинуті будівлі". Так я знайшов вас! Кілька з них я відвідав, кілька (інших) знайшов сам. І, взагалі, ваші звіти відкрили мені нове бачення на Львів, за що я вам вдячний!

А загалом, рік виявився дуже нудним та сумним! Надіємось 2021 не повторить "помилок" 2020.

А я бажаю вам добра, здоров'я та нових відкриттів!

З Новим роком!

Indigo

Так собі рік. Хоча хотілось би згадати про якісь події, поки локдавню сиджу на післясвятній дієті.
Перша за все це поїздка у Калуш. Звично шо різні депутати-начальники Львова вживу спілкуються з адмінами форуму aka діячами ГО. Втім у травні я був частиною такої делегації у славному прикарпатському місті, нас приймали місцеві депутати і бізнесмени.

Великим здивуванням для мене було виявлення об'єкта ДСВ у межах Міста, поблизу рідного мікрорайону. Сам по собі він досить нудний, але не писати про такий було б грішком. Виправив. Згодом у ше одного нашого юзера виникло зацікавлення ним, і в приваті питав координати. Дрібничка, та приємно!!

Мій улюблений звіт 2020 року це львівський маловідомий медзаклад 110-річної давності. Наодниці дослідив його і знайшов один маленький артефакт, але щиро радів такій знахідці.

Трохи попвнював Пісенник Дослідника...

Один зі своїх звітів з 2019 року я у 2020 адаптував для сайту Ф-ї старого Львова, - там непогано пішло.

а і чуть не забув про в/ч у передмісті про яку є старенький звіт, але сусід розповів що вона вже давно такою не є, бо там ШРОТ! Поїхав-побачив-описав.

264 Гості, 0 Користувачів