Правила explorer.lviv.ua

Автор explorer, 10.01.2022 13:35:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

explorer

Інформаційний та некомерційний ресурс Explorer.Lviv.Ua (Далі в тексті - Форум) створено з метою зміцнення українського сегменту Мережі, для спілкування прихильників активного відпочинку та здорового способу життя і на благо Української держави. Форум призначений для розвитку краєзнавства, туризму, міських та історичних досліджень, обміну досвідом та для заохочення до пригод за межами власної домівки.


ФОРУМ
1. Дозволено майже все, що не заборонено. Майже.
2. Модератори та адміністрація покладаються на норми суспільної моралі та (урбекс) етикету у своїх діях на форумі. У вирішенні спірних питань пріоритетом є збереження інформації на форумі та зручності використання сайту.
3. При порушенні вам може бути запропоновано самостійно виправити проблему, або це дуже неохоче зробить модератор чи адміністратор.
4. Спірні питання які стосуються всього ресурсу чи є наслідком конфлікту з адміністратором або модератором вирішуються голосуванням Адміністраторів, простою більшістю голосів (більше 50%). Це рішення вважається остаточним.
5. Систематичне порушення правил призводить до обмеження доступу.
6. На форумі заборонені: координати входів\об'єктів (в любій формі) якщо це загрожує стану об'єкту; висвітлення доступу до об'єктів ЗСУ; дестрой; образи\агресія; беззмістовні теми\коментарі та дублювання; не погоджена реклама і т.п. (див п.2).
7. Мова форуму - українська, при потребі - англійська.
8. Перед тим як писати - ознайомтесь з простими рекомендаціями -  http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,733.0.html .

СИМВОЛІКА САЙТУ
1. Нанесення логотипу ресурсу чи адреси explorer.lviv.ua чи інших ідентифікуючих зображень на об'єктах ЗАБОРОНЕНО в будь який спосіб (фарби, подряпини, наклейки, візитки та інше). Виключення мають бути погоджені з адміністрацією\власником об'єкту.
2. Поширювати матеріали де зафіксовані протиправні дії, вандалізм, чи інші дії, що негативно впливають на імідж ресурсу та демонструють логотип чи адресу сайту - ЗАБОРОНЕНО як на форумі так і за межами форуму.

ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ та ЗМІ
1. Дозволяється некомерційне використання будь-яких матеріалів ресурсу explorer.lviv.ua за умови обов'язкового розміщення активного dofollow/follow посилання на матеріал на explorer.lviv.ua не нижче другого абзацу тексту.
2. Комерційне використання будь-яких матеріалів ресурсу обговорюється в індивідуальному порядку. З адміністрацією можна сконтактуватися будь-яким способом, вказаним на сторінці допомоги https://explorer.lviv.ua/forum/index.php?action=help
3. Жоден учасник чи адміністратор без попередньої колективної згоди більшості адміністрації, не має права розповсюджувати твердження від імені спільноти, форуму чи ресурсу у ЗМІ.
4. Перегляньте секцію "про explorer.lviv.ua" (TBD) для запобігання поширенню неправдивої інформації про ресурс.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
1. Адміністрація ресурсу не несе жодної відповідальності за матеріали розміщені користувачами та наслідки їх використання.
2. Адміністрація ресурсу не несе жодної відповідальності за дії чи бездіяльність, вчинені любими особами так чи інакше пов'язаними з ресурсом.
3. Адміністрація не поділяє поглядів викладених у матеріалах користувачів.

ГО "Експлорер"
1. Офіційна громадська організація "Експлорер" була створена як об'єднання небайдужих до теми ресурсу людей для спрощення офіційних відносин з іншими організаціями.
2. ГО не є власником чи координатором роботи ресурсу explorer.lviv.ua. Адміністрація ресурсу не є відповідальною за роботу ГО.
3. Детальніша інформація про ГО: https://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,7899.0.html

ГРУПА "Свої"
1. Закрита група, яка дає доступ до більшої кількості інформації, ексклюзивних матеріалів та право вступу до ГО "Експлорер".
2. Всі рішення по діяльності групи "свої", в тому числі додавання\вилучення учасників вирішуються шляхом голосування членів групи. Рішення прийнято якщо підтримано більше ніж 50% членів групи, що проголосували за 7 календарних днів (таким чином учасники, що не проголосують - на результат не впливають). За відсутності більшості в телеграм чаті, голосування може проводитись на форумі.

АДМІНІСТРАТОРИ
На Адміністраторів поширюються всі права зареєстрованих користувачів та певні додаткові обов'язки, а саме:
1. Сприяти здоровій атмосфері та безперешкодному спілкуванню користувачів на Форумі, розвитку Форуму та створенню нового контенту.
2. Слідкувати за дотриманням користувачами правил Форуму.
3. Адміністратори несуть відповідальність лише перед власною совістю, тому до них не може бути вжито жодних санкцій. Користувач може бути позбавлений статусу Адміністратора за регулярне недотримання правил форуму або з публічної згоди всіх інших Адміністраторів.
4. Призначення нових Адміністраторів може відбуватись за бажанням діючих Адміністраторів.
5. Адміністрація не несе відповідальності за зміст повідомлень, написаних користувачами
6. Адміністрація залишає за собою право відновлювати змінені чи видалені користувачами повідомлення.
7. Соціальні стосунки з адміністрацією та іншими учасниками Форуму вирішуються в приватному порядку поза межами Форуму.


----
Чинні з дати публікації.

explorer

Нижче коротко інформація для тих кому не байдуже та цікаво "чому, і що змінилось".

Перевірка старих правил роками показала, що десь вони надто формалізовані, що природно викликає бажання їх порушувати, десь просто надлишкові щоб їх читати, якісь пункти не виконуються з різних причин, а деякі речі просто необхідно додати для збереження репутації ресурсу. Проект цих правил був винесений на обговрення адміністрації та групи "для своїх" в грудні 2021, отримав лише один негативний відгук та був прийнятий більшістю голосів адміністрації 2022.01.10. Як все в цьому світі вони не досконалі, і можуть змінюватись в майбутньому.

Коротко про ключові зміни:
1. Скорочення - особливо стосується правил спілкування на форумі. Менша формалізація бо вона зайва - ми ж хочемо щоб саме цю частину правил читали.
2. Заборона на "популяризацію" шляхом будь-якого нанесення\наклеювання лого чи адреси explorer.lviv.ua і т.п. на об'єктах.
3. Заборона на "запали" об'єктів\входів, особливо діючі ЗСУ з прив'язкою до місцевості і т.п.
4. Заборона на поширення (всюди) матеріалів де демонструється символіка сайту разом з діями які негативно впливають на репутацію ресурсу включно з вандалізмом, протиправними діями і т.п.
5. Зміна моделі прийняття рішень в "для своїх" на просту і дієву.
6. Бажаючі комунікації з адміністрацією скеровуються на загальнодоступну скриньку (heads) а не на персональні канали зв"язку.
7. Явно вказується, що ГО не відповідальна за ресурс, а адміністрація ресурсу не відповідальна за ГО.
8. Заборона на вислови від імені ресурсу чи спільноти у ЗМІ окремим користувачам чи адміністраторам без погодження з повним складом адміністрації.
Ну і змін в розділ "Адміністратори" не було.

Golem

На жаль дані правила були прийняті на ничку без публічного обговорення. Я був з ними незгоден. Тому скопіюю сюди свій пост з розділу "для своїх". Щоб користувачі фооруму знали що існує альтернативна думка.




---
Перш за все, необхідно винести обговорення правил на публіку. Експлорер читає не так вже і багато людей, ще менше пишуть. Тому думка кожного важлива! Це неправильно щоб одні люди складали правила для інших.

Після цього, перед тим як приймати нові правила давайте виконаємо старі! Наприклад «За будь-які протиправні дії чи вчинення актів вандалізму особа буде виключена з учасників Explorer.Lviv.Ua назавжди». Може підготувати список на виключення разом з фотодоказами. :) А якшо перефразувати то навіщо нам приймати нові правила якщо ми самі не виконували старі?

Тепер пройдуся по самих правилах:

«1. Нанесення логотипу ресурсу чи адреси explorer.lviv.ua чи інших ідентифікуючих зображень на об'єктах ЗАБОРОНЕНО в будь який спосіб»

Абсурд. Що таке Об'єкт? Якщо чувак вийшов на свій дах і там почепив наклейку то йому типу можна. А якшо туди по наружці заліз Тарік і зробив то саме то вже ні? Якшо Наталя наклеяла на трибуну Верховної Ради наклейку то їй можна. А якшо туди прорвався Вітя і зробив то саме то вже ні? Як встановити хто клеяв?

Покарання за порушення правил теж фігня. Наприклад, Вася написав на ЛАЗ-і «Golem Explorer». То що ВИ пропонуєте зробити? Виключите його з форуму на який він ітак ніколи не пише? Йому на то пофіг.

«3. Жоден учасник чи адміністратор без попередньої колективної згоди більшості адміністрації, не має права розповсюджувати твердження від імені спільноти, форуму чи ресурсу у ЗМІ.»

Висловлюватися від імені Інтернет сайту де будь-хто пише шо захоче суперечить здоровому глузду. Всі завжди висловлювалися від власного імені. З додатком що я, наприклад, є адміністратором такого то сайту. І це конституційне право так говорити.

Згадали за своїх. Там є пункт правил згідно якого учасник буде виключений зі Своїх якшо він довго не з'являвся на форумі. Я пропоную повиключати всіх хто за останніх два роки нічого не написав. Чи старі правила ми не збираємося виконувати?

"2. Модератори та адміністрація покладаються на норми суспільної моралі та (урбекс) етикету у своїх діях на форумі." - що таке Урбекс етикет? Де він описаний. Виглядає що пропонуєте жити по понятіях. Я не погоджуюся.

---

Назагал всю цю ідею з правилами я вважаю повною фігньою. Тому що Експлорер це насамперед:

1)   Бренд навколо якого гуртуються лазаючі люди у Львові. Навіть ті хто нічого на форум не пише і ніколи його не читає залюбки носять наші футболки і клеять на телефон наші наклейки.

2)   Інтернет сайт де фанати того діла можуть шось написати аби потім перепостити собі в соцмережех чи кинути лінк друзям.

1 - Якщо ви когось виключите з форуму то він все рівно буде носити футболку Експлорера. І Бренд прекрасно житиме і без форуму.

2 - Забороняти комусь писати на сайт який ніхто не читає? Насмішили. Людина буде писати то саме але в Телеграф і матиме навіть більше переглядів. Дехто почне кричати що нас читають «поважні» люди. Але це самодурство. Правда така що Експлорер читає від сили 100 своїх людей. І без розкрутки в соцмережах майже ніхто новий на Експлорер не заходить. Яскравий приклад це тема з Євреями в Полтві. До ФБ поста на неї уваги взагалі не звертали.

Щоб не бути критиканом ось моя пропозиція.

1)   Скасувати старі правила бо їх ніхто не виконує. Нові теж не приймати
2)   Скасувати касту модераторів і адміністраторів бо нема що модерувати і всі учасники рівні
3)   Лишити виключно технічну адміністрацію(хостинг, трафік) + слідкування за ботами та явним порушенням законів України (типу заклики до насильства, нетерпимість і так далі).
4)   Відкрити розділ «Для Своїх» для всіх хто написав хоча б один звіт і кого ми знаємо що це реальна людина а не агент ФСБ. В тому розділі ітак більшість то мої матеріали. То ж Я не заперечую :)

Ну і замість того шоб писати нові правила пропоную закрити цю тему і писати нові звіти!

---

На жаль, активність цих людей була не в полазках чи написанні звітів, а в обговоренні нових правил. Кому що цікаво. :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

explorer

Цитата: Golem від 10.01.2022 13:54:07
На жаль дані правила були прийняті на ничку без публічного обговорення. Я був з ними незгоден. Тому скопіюю сюди свій пост з розділу "для своїх". Щоб користувачі фооруму знали що існує альтернативна думка.
..
Ну і замість того шоб писати нові правила пропоную закрити цю тему і писати нові звіти!

---

На жаль, активність цих людей була не в полазках чи написанні звітів, а в обговоренні нових правил. Кому що цікаво. :)

Golem, голосування показало, що твоя пропозиція не була підтримана. Не знаю кому потрібне твоє фото в правилах :)) Решту не коментую: тут не місце для полеміки такого рівня, тим більше міряння тим "хто де і коли лазив" - частина лазила і спілкувалась і писала взагалі до твоєї появи на цьому ресурсі, частина з тобою (забув?), вистачить брехні і роботи на публіку.

YserL


ФОРУМ 6
+ висвітлення доступу до об'єктів ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури

СИМВОЛІКА САЙТУ 1 - Переформатувати - що ресурсу не має жодного відношення до маркування. Ми то можемо заборонити, но що робити коли таке є?

Поширювати матеріали де зафіксовані протиправні дії, вандалізм, - переформатувати: фото з болторезами, гідрокусачками біля замків,
- публікація оголених фото, фото з імітацією статевих зносин - щось в такому вигляді.

ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ та ЗМІ
при використанні фото: посилання на сайт і автора обовязкове
додати ліцензію ?

3. Жоден учасник чи адміністратор без попередньої колективної згоди більшості адміністрації, не має права розповсюджувати твердження від імені спільноти, форуму чи ресурсу у ЗМІ.
- спірне: наприклад Бодя дає інтервю у футболці з логотипом експлорера - як це оцінювати?

Не згадував би у правилах ГО "Експлорер" - форум не має відношення, но ми її згадуємо.


explorer

1. Додав проголосовану зміну про лінки, що запропонувала Sofiya Vatulyak.
2. Додаю тут коротко фідбек, бо ця тема взагалі не призначена була для обговорень (для цього з Грудня висить тема в длясвоїх, і є чати). Можемо обговорити деталі в чаті чи при зустрічі - як тобі зручніше.

Цитата: YserL від 11.01.2022 11:08:04
ФОРУМ 6
+ висвітлення доступу до об'єктів ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури
>> згоден.

Цитата: YserL від 11.01.2022 11:08:04
СИМВОЛІКА САЙТУ 1 - Переформатувати - що ресурсу не має жодного відношення до маркування. Ми то можемо заборонити, но що робити коли таке є?
>> знімати і не казати, що не дотичні. Дотичні в більшості випадків, на жаль.

Цитата: YserL від 11.01.2022 11:08:04
Поширювати матеріали де зафіксовані протиправні дії, вандалізм, - переформатувати: фото з болторезами, гідрокусачками біля замків,
- публікація оголених фото, фото з імітацією статевих зносин - щось в такому вигляді.
>> конкретика не працює, узагальнене формулювання має причини: якщо ми пишемо список таких точних сценаріїв, це буде на екран тексту. Крім того, що це ніхто не прочитає (крім того хто хоче демонстративно обійти правила), за пару днів будем мати детальний звіт з методом якого в списку не було. Суто заради хайпу. Вже проходили.

Цитата: YserL від 11.01.2022 11:08:04
ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ та ЗМІ
при використанні фото: посилання на сайт і автора обовязкове
додати ліцензію ?
>> не шарю в ліцензуванні, розкажи пліз в чаті щоб тут не флудити.

Цитата: YserL від 11.01.2022 11:08:04
3. Жоден учасник чи адміністратор без попередньої колективної згоди більшості адміністрації, не має права розповсюджувати твердження від імені спільноти, форуму чи ресурсу у ЗМІ.
- спірне: наприклад Бодя дає інтервю у футболці з логотипом експлорера - як це оцінювати?
>> в нас є описано як приймати рішення в спірних питаннях. Для цьго пункту в першу чергу важливо що Бодя розповідає, а не то в якій футболці. Якщо Бодя в інтерв'ю розповідає про свої досягнення під землею, то питань нема взагалі. Якщо Бодя починає заливати про сайт чи спільноту (Бодя: "нашою спільною мрією є вільна Полтва, кожен після реєстрації присягнув на вірність цій ідеї на Пісеннику Дослідника") то це вже зайве.

Цитата: YserL від 11.01.2022 11:08:04
Не згадував би у правилах ГО "Експлорер" - форум не має відношення, но ми її згадуємо.
>> Про незалежність цих двох речей знають тільки старі користувачі форуму. Для решти це одне ціле, і через це є проблеми, тому власне це потрібно було закріпити в правилах.

231 Гості, 0 Користувачів