Полтва на Стуса (потік Залізна Вода)

Автор inkognito, 09.11.2009 17:55:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

John


Golem

Як би це смішно не звучало, але вентиляційна шахта і справді може зменшити сморід на Стуса. ПЗК, наприклад, має вентиляційні шахти кожних триста метрів. Тому не смердить ані коло них, (район Південний, Левандівка), ані в місці впадання колектора в Полтву (вул. Торфяна.). Але щоб зрозуміти чому так не зробили у випадку вулиці Стуса потрібно спочатку розібратися як каналізація Сихова попадає в Полтву. Вона йде по трубі з гори. Туди її качають насосами що періодично вмикаються.



Тут маємо збіг трьох обставин:

1) Наявність решіток дощоприймачів через які неприємних запах може виходити назовні. До цього їх не було на шляху стоків.
2) Різка та регулярна зміна рівня відходів з Сихова за рахунок включення КНС (каналізаційно-насосної станції). Особливо в години пік. Ці стрибки рівня виштовхують неприємний запах з колектора назовні
3) Концентрований запах в самому колекторі що йде з Сихова через відсутність вентиляції.

В нормальних умовах, коли потік відходів рівномірний, повітря засмоктується через решітки дощоприймачів всередину колектора. Це добре видно на цьому відео.


Включення КНС різко збільшує рівень відходів в трубі. Всі Вони несуться вниз по герметичній трубі. Цей потік штовхає перед собою ще й смердюче повітря. Виникає надлишковий тиск в колекторі. Зайве повітря (з концентрованим ароматом фекалій) витискається назовні через решітки дощоприймачів.

Я колись бачив заклики зробити дощоприймачі з сифонами. Ідея хороша. Але щоб каналізація не висмоктувала воду з сифонів то потрібно ще збудувати додаткові вентиляційні шахти зі спеціальними клапанами. А це в центральній частині міста якось не пасує. Подібні клапани широко
використовуються в особняках. Щоб злив води на першому поверсі не витягував воду з сифону на другому.

Наявність вентиляційних шахт вздовж ПЗК дає такі переваги:

1) Аерація стоків від чого вони менше смердять. Автономна каналізація, наприклад, також закачує повітря у стоки для їх переробки.
2) Усунення надлишкового тиску в колекторі. Погоджуюся, через вентиляцію виходитиме і неприємний запах також. Але його буде значно менше на одиницю площі. Бо вентиляційних шахт в ПЗК кілька десятків.

Так чому ж не можна зробити вентиляцію в колекторі на Сихові? Думаю ви вже самі зрогадалися. Тому що колектор проходить під землею втрубах і під тиском. А одна-дві нещасні вентиляційні шахти коло Полярону питання не вирішать, а тільки засмердять ще і ці райони.

Дякую за увагу :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

Невірю))) Там ж тиск в тій трубі під Зуброю мав би бути шальоним. І ще мало б час від часу проривати ту трубу з гівном десь в районі підмостом. Буду мати час, то подивлюсь що за будівля біля автомийки на Хуторівці отут:
https://www.google.com.ua/maps/@49.8017548,24.0440913,3a,75y,6.46h,77.14t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxsH33ZCAXWcQp9q8K9Pdww!2e0!7i13312!8i6656?hl=ru



Golem

Цілком може бути що я помиляюся. Один дядечко в ФБ так само написав. Він стверджує що стоки всі сходяться коло села Зубра і вже звідти перекачуються до моста. Думаю разом ми встановимо істину. Для того, зрештою, всі і зібралися. Але якшо і справді мають місце КНС, то у випадку війни чи диверсії весь Сихів може просто потонути в г. Чи зявиться новий масив КалЖитлоБуд. :)

Вже пообіцяли на ФБ влаштувати цікаву зустріч з цього питання. Я триматиму всіх в курсі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

Ніц не залиє) якщо КНС в тій будівлі відключать від елєктрики, то калорічка просто потече собі самотоком в Зубру біля гуртового шувару і далі в Раківець, Миколаїв і Дністер

STALKER

Ота жовта халбуда і є КНС. А Зубра то початково дощова каналізація, просто має несанкціоновані підключення побутової і імовірно промислової. Весь Сихів шпарить на Залізну Воду. Навіть десь документ один був в неті, знайти не можу.

John

Виявляється, що вже була спроба боротись з запахом:
https://zaxid.net/na_sihovi_vstanovili_ustanovku_yaka_zapobigatime_poshirennyu_smorodu_u_lvovi_n1376840

З статті також можна дізнатися, що з Сихова воду перекачують 2 КНС: КНС-4 і КНС-5. Їх адрес не знайшов.



Golem

«А хіба Полтва туристична?» - здивовано запитаєте Ви. «Ну не так як Високий Замок чи Площа Ринок. Але певні находжені місця вже є.» - відповім я. Та цей раз ми пішли в завхристію Полтви. Унікальні готичні склепіння виглядають ніби цей колектор і костел Ельшбети будував той самий архітектор. Місця де стіни тунелю наче колони античного храму. Ну і останній звіт звідси на Експлорері ще з 2012 року. То ж потрібно було оновлення.



Ви напевно вже здогадалися. Мова піде про ділянку колектора Стрийський Риганок – відкритий басейн Динамо на Стуса. Після реконструкції трамваю на Сихів тут ще ніхто не був. Цікавило питання: Що там змінилося?

Ось відповідь: «А Ніфіга!» Все лишилося так само як і було до того. Вони новий колектор врізали значно вище за крайню точку куди безпечно можна добратися. І оце прикре, вузьке і обросле Полтвамітами яйце як було, так і є. Воно йде від Липової Алеї і аж до Басейну Динамо. На розпорках ним продиратися в натяжку можна. Але час від часу вони вмикається КНС на Сихові. Тоді рівень води в яйці різко збільшується в рази. Змиє любого.

Це вихід на весь Сихів. Я не спеціаліст в бетоні. Але у порівнянні з іншими аналогічними яйцями це виглядає якось дуже підзмученим


І взагалі в цю притоку бажано ходити в штанах по пояс(все завдяки Опіллю!). Бахіл було явно не достатньо. Обоє моїх супутників, Electri4king I Sunnyman, троха набрали води. Бо за рахунок засмічення дна є місця де вода різко виходить на бортики. А ще Полтвопади тобі у бік. Сухим фіг пройдеш.

До того ж бортики вкриті густим наром слизу і тому капець які слизькі (вибачте за тавтологію). А стеля тут низька. Тому високим людям потрібно буде згинатися в три погибелі щоб пройти цим слизьким тротуаром. Наполегливо рекомендую новачкам сюди не йти. Спочатку наберіть хоча б 25 годин «туристичних» районів Полтви, аби був досвід. А тоді вже сюди. Бо змити не змиє. Але гавнєцом нагодує то точно.



Другою небезпекою є розмір колектора. Він доволі тісний. Води тут багато, а втікнути в разі чого особливо і нема куди. Хоч Сихів і має дренаж в Зубру, але рівень води тут теж до стелі досягав. Напевно в перервах кубку УЄФА на рекламу 😊 То ж загинути тут можна.

Другим неприємним відкриттям було це скоби люка на вулиці Шота Руставеллі. З часу Полтводрочерської експедиції їх внизу стало менше, відгнили і попадали. Ті що нагорі теж на ладан дихають. Тобто ще кілька товстих дігерів по них спуститься і їм хана.

Ну і наостанок відзначу сумний стан бокових врізок. Ті що сучасні, пластикові, то цілі. А от старі керамічні майже повністю забиті і ніхто їх не чистить. Деякі з них закупорилися Полтвомітами і припинили своє функціонування.

Коли вмикали КНС на Сихові то води ставало по ту жовту позначку на стіні


Мандруючи колектором ми бачили багато нових та чистих врізок дощової каналізації. Заглядуєш в отвір і за якийсь метр вже бачиш сонячне проміння з проїжджої частини. Через них всередину валив потужний потік свіжого повітря, можна було віддихатися. Та коли рівень води починав різко збільшуватися, то повітря переставало так ефективно засмоктуватися. Навпаки, воно рухалося в напрямку надвір.

Хороші новини:
1)   Є люк навпроти Динамо Блюз. Розташований на тротуарі. Хоч і закритий болтом але як альтернатива підійде.
2)   Люк на футбольному стадіоні Динамо. Легко відкривається якшо відсунути вбік штучний газон. Він веде в бічну притоку звідки можна попасти в основне русло Полтви
3)   Десь на вулиці Снопківській є ще один люк що закис. Він має вниз добротні цегляні сходи. Відкрити зсередини ми його не змогли. Але зверху це не складе труднощів його вислухати і дослідити.

Яйце від вулиці Зарицьких в сторону СБУ


Вернувшись назад ми пройшли до вузького місця Львівської каналізації. А саме до яйця що йде по вулиці Зарицьких паралельно вулиці Вітовського. Ця вузька ділянка колектора з'єднує дві великі системи Полтви і Сороки. В сильну зливу вода не встигає ним відводитися і збирається на проїжджій частині вулиці Сахарова-Коперника–Гвардійська.

Широкий колектор від Сахарова до Стрийського Ринку, район СБУ


Звуження колектора до розміру Яйці на вулиці Зарицьких. Аналогічне з іншої сторони

(с)ZED

Бетонний колектор в «чудовому» стані. Як новий!


На ділянці вулиці Зарицьких взагалі печалька. Більшу частину маршруту можна йти хоч посередині потоку. Дно всюди на тому ж рівні що і тротуари, настільки замулилося. На потоці видно кілька масивних люків і брил каменю що впали зверху. Доволі швидко ми впираємося в преславуте яйце. До поверхні 16 скоб в колодязі, доволі глибоко. Йти далі яйцем можна, але з дуже великим напрягом. Такі ділянки стануть прохідними хіба коли у Львові вимкнуть водопостачання на кілька годин, як колись.

В сумі під Землею ми провели 5 годин. Брудні як після шахти. Щасливі наче знайшли золотий злиток. Давно я так довго не мився в душі 😊

Фоткав в основному по дорозі назад. Тому все найцікавіше в середині звіту :) Фото клікабельні!

вулиця Снопківська


Аж пара з носа йде


Район кінцевої четвірки. Кавальчик високого колектора де можна спину розігнути


Далі нам туди по Стуса


Отак зігнутими в три погибелі високі дігери пробиралися низьким тунелем




Зато високі дігери можуть робити отак!


Для рибалки в Полтві хробаки на місці!




Звідси ми прийшли, вул Снопківська


Поки ми тут розпрямляли свій Полтвеохондроз то рівень води впав. Пора в дорогу!


Люк на тротуар коло Динамо Блюз


Весь Сихів ходить в ось це яйце. Висота Яйця в зріст людини


Жовтим показано рівень стоків коли вмикають КНС на повну. Висота Яйця в зріст людини


Це яйце більше нагадує стравохід хижака ніж стерильний колектор чистого міста. В цих усіх складках напевно живе мільярд бактерій




Це бічна притока навпроти люка. Веде в сторону футбольних полів


Аж два Полтвопади у Кадрі


Впадіння потоку Залізна Вода і каналізації району вулиці Ярославенка


Це вже після полтвопаду


А ця чиста вода напевно Залізна Вода. Аналіз ми не робили


Каналізація явно переважає Залізну Воду


Місце навпроти Динамо Блюз можна впізнати по цій характерній касці вмурованій в стелю


Я спочатку подумав шо біле це вапно, яким побілили стіни колектора. А це є особливий вид грибка що зустрічається тільки тут. В основному потоці грибки коричневі або зелені




Повертаючись назад ми палицями спиралися на протилежний бортик. Палиці суттєво полегшували нам життя


Напівзамулена бокова врізка


Саня завбачливо лишив на роздоріжжі коло кінцевої 4 трамваю ввімкнене світло як орієнтир. Психологічно дуже допомагало




Трохи набрав води в бахілу


Це наші сліди зі Стуса. Для орієнтації скільки там мулу(читай бактерій) на бортиках




Файно мені маленькому, весь час мусів їх чекати :(


Один з люків назовні. Без драбини


Час від часу бачучи попереду перешкоду ми міняли дислокацію


Наприклад таку перешкоду


Це відносно чисте яйце




Починаються зигзаги шо повторюють рельєф міста




А це вже забиті притоки по вулиці Снопківській












Ці безподобні полтвоміти!


Дуже автентичний портал нагору!




Табличка каже що цей колектор збудували поляки в 1911 році






60см посередині


і коли дно замулюється то ця вся вода виходить на тротуари


Чорна пляма це від автосервісу що над нами :)


Дуже прикрий Полтвопад. Тут ми підмочили штани.




А це дощова каналізація. Майже поруч.


Ще один прихід свіжого повітря


Ще мешканці Полтви


Смерть дігера. Якшо раптом почнеться дощ то води тут от стільки. І швидко втікнути нема куди.


А це тортури дігера. Йти раком по такому низькому колекторі слизьким узбіччям.




Так виглядає колектор перед злиттям з Сорокою (від вул. Сахарова) коло Стрийського ринку.


А це вже рухаємося в сторону СБУ


Студентські райони не сильно перебирають сміття перед тим як його скидати в каналізацію. От воно під час дощів і застряє на трубах.


Висячі сади Семіраміди


Уявляєте, дерева що ростуть на Зарицьких тягнуть поживні речовини аж з Полтви!




А це вже то саме вузьке яйце що тягнеться від вулиці Зарицьких в сторону СБУ


Скоби наверх. Ми зараз достатньо глибоко під землею


Ось порівняння діаметрів колектора. Яйце що з'єднує Сахарова-Гвардійську (вузьке) і основний колектор Полтви(широкий). З іншої сторони яйця аналогічно. Теж такий же великий колектор куди стікає вся дощова вода. І потім вона не встигає стекти через це вузьке яйце.


Дзеркально. Широкий колектор від Сахарова до Стрийського Ринку, район трамвайного депо. Видно шо навіть його затоплює під стелю.


І звуження колектора до розміру Яйця на вулиці Зарицьких в сторону Стрийського Ринку. Очевидно шо з більшого колектора вода не встигне стекти через менший

(с)ZED

Збільшити діаметр цього яйця і додати решіток дощоприймачів на ділянці Сахарова-Вітовського – Гвардійська. Це вирішить проблему підтоплення цього району. Тут є опис що там з дощоприймачами, вид знизу. Їх є доволі мало.

Трохи з труднощами через поламані скоби ми вилізли наверх


Той самий люк що ми бачили знизу. Ми пройшли ще кілька десятків метрів в сторону Сихова і далі було це яйце


На разі все! Чекаю фоток та вражень від Електричкіна!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Мене часто запитують: «Чому смердить на вул. Стуса?». Є дві причини: по перше, тут великий спуск з просп. Червоної Калини. Тому вода з пагорба Сихова виштовхує наверх гази з колектора що йде горизонтально внизу по вул.Стуса. Друга причина – це значне перевищення вмісту сірководню в цих газах. Якщо, для прикладу, в центральній частині міста сірководень коло нуля, то тут аж 50ppm. Це в пять разів вище порогу спрацювання газового детектора. От воно і смердить.

Кількість сірководню в колекторі на Червоної Калини


Чому ці гази потрапляють назовні (скопіював сюди ще раз щоб все було в одному місці)


«Чому ж тут стільки газів»? – резонно спитаєте Ви. Бо це ж чиста, нічим не розбавлена каналізація з 200 тис. мешканців Сихова. І вона тече прямісінько в центр Львова. На відміну від решти колекторів, дощової води в ній майже немає.

Колектор на Червоної Калини. Фото звідси


Ось кілька варіантів як потенційно можна покращити ситуацію:

1) Встановити вентиляційні труби на колодязях колектора. Тоді гази розсіюватимуться рівномірно десь вгорі. І аерація. Але враховуючи рельєф вул. Стуса і щільну високу забудову цей варіант має свої недоліки.

2) Розбавити стоки Сихова природною водою з річки Зубра. Плюси зо тоді і справді смердітиме менше. Мінус що це підвищить навантаження на ітак переповнений колектор по вулиці Стуса. Надодачу цю воду потім потрібно буде очищати. А, як ми знаємо, очисні споруди не завжди справляються з тим об'ємом відходів що зараз продукує місто. Плюс Зубру можна було б ревіталізувати і відкрити. Шкода її

3) Окремі очисні споруди на півдні Львова. Погодьтеся, якось нелогічно гнати стоки з цілого Сихова через центр Львова аж на Рогатку 12 км. Щоб аж там їх очищали. Якщо мати свої локальні очисні споруди на місці то це вирішить проблему загазованості вулиці Стуса. І також дозволить ефективно каналізувати навколишні території та розширяти місто. Головне щоб ці очисні були сучасні і не смерділи. Але шкода забруднювати цей відносно чистий район очисними

4) Побудувати південно-Східний щитовий колектор з Сихова на основні очисні споруди. Він навіть є на генплані міста. Але це дорогий проект

5) Можливо якщо модернізувати КНС на Хуторівці щоб вона плавно регулювала свою потужність то і смердітиме менше? Бо тоді не буде різких стрибків рівня стоків в колекторі на Стуса і гази назовні менше витискатимуться

В Полтві не смердить!




А тут ще й як смердить. Люк нагорі відкритий. Тому покази потроху падають.


Ну і ще раз повторюся на рахунок гідрозатворів(сифонів) на решітках дощоприймачів. Вони не допоможуть!!! Бо гази все рівно мусять десь виходити. Просто тепер буде в іншому місці. Також потрібні будуть клапани(або вентиляція) для запобігання висмоктування води з таких гідрозатворів. А в існуючій щільній забудові міста це ой як не просто.

Внизу є гази


Нагорі немає

Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Є результат:

НА ВУЛИЦІ СТУСА ЗНИКНЕ НЕПРИЄМНИЙ ЗАПАХ

У районі вул. Угорської – просп. Червоної Калини розпочалося будівництво вентиляційної системи каналізаційного колектора, що дозволить позбавитись неприємного запаху у районі вул. Стуса.

«У підземній частині будівлі будуть встановлені 2 вентилятори, які втягуватимуть загазоване повітря з колектора та подаватимуть у вентиляційну трубу висотою 11 метрів. Таким чином завдяки примусовій вентиляції гази будуть розсіюватися у найвищій точці та не дошкулятимуть мешканцям. Автоматичний газоаналізатор цілодобово вимірюватиме концентрацію сірководню, і саме від цього залежатиме інтенсивність роботи вентиляторів» - зазначив головний технолог Микола Одуха.

Вартість реалізації проекту – 1 894 123,96 грн. Цей проект доволі довго чекав на втілення. На перший оголошений тендер не подалася жодна компанія. І ось нарешті у жовтні успішно завершилися торги на визначення підрядника будівництва . Ним стала компанія ТОВ «АКВАПОЛІМЕР ІНЖИНІРИНГ». Прогнозована тривалість робіт – до січня 2020 року.

Нагадаємо, що на вулиці Стуса часто фіксуються скарги на поширення неприємного запаху з каналізаційного колектора.

"Стічні води Сихівського житлового масиву перекачуються напірним колектором через хребет водорозділу. В цьому трубопроводі в безкисневому середовищі активно відбуваються процеси гниття органічних речовин. А у місці приєнання напірного колектора до самотічного каналізаційні гази вивільняються і через решітки дощеприймачів та люки потрапляють в атмосферу міста. Внаслідок розбудови Сихова стічних вод стає більше, а внаслідок економного водоспоживання - стоки стають концентрованішими. Саме тому проблема неприємного запаху на вулиці Стуса з часом лише зростає. Однак сподіваємося, що після вентилювання колектора, дихати мешканцям цієї вулиці стане значно легше" - прокоментували у службі каналізаційного господарства підприємства

https://www.facebook.com/vodokanal.lviv/photos/a.114574880012509/114574833345847/

Golem

дякую що закинув це сюди! Приємно бачити прогрес.

Я дві години тому давав з приводу цього коментар пятому каналу. Аж здивувався чого це вони питають. Буде нині в ефірі о 19-00.

Чи вирішить це проблему на корню не впевнений. Але що гірше не зробить там внизу на Стуса то точно. Напевно стане навіть троха краще. Але от нагорі може почати підсмерджувати в офіси що поруч. Сьогодні бачив на цьому місці трактори і робочих.

Хоча мені персонально цей запах не заважає :) Навпаки, навіює приємні спогади
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Перші в новинах. Очевидно що це боротьба з наслідками, а не причиною. Але ж треба щось робити...


Порізали мене троха, але то що лишили це чиста правда. Єдине що Саннімен слушно зауважив що наступний раз краще вживати не слово "Норма", а наприклад "Поріг спрацювання детектора" чи "В порівнянні з іншими колекторами".

ПС: Новини звісно що політичні. Неполітичних новин в нас, на жаль, немає :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Ну, все добре сказав. Спершу до мене журналіст звернувся за коментарем, а потім я скерував його до тебе, як до першопроходця цього місця :)
Meine Ehre heißt Treue

Карабін

На мою думку нічого не зміниться...
Тільки очисні десь в районі с.Зубра

Indigo

ОФІЦІЙНО
Львівводоканал облаштував на вул Стуса вентиляційну шахту, що дало змогу не тільки позбутись неприємного запаху, а й забезпечити якісне вентилювання сусідніх вулиць.
Фотки міської ради






Golem

Дякую Нелегалу за допис. Додам для історії пару фоток як воно будувалося. По суті вони завели дві труби в колодязь куди я спускався. Пустили їх під землею до тої будки і там встановили вентилятори. Висота труби витяжки на око метрів 10, не більше. Чому не можна було будку і вентилятор поставити зразу над колодязем... А трубу зробити вищою... І грубшою...

Середина будівництва. Будка вже готова.


Труб ще немає


Ось вони. Чомусь дві малі а не одна велика


Фундамент будки і отвори для труб






Знову дам привязку до будки














Труби вже поставили


І завели всередину








ну а далі поштукатурити і намарафетити










Відео зсередини
Дігери всіх країн єднайтеся!

Карабін

Був я там
Нижче по Стуса можливо вже так не смердит
а біля ресторану так добре відчуввлось
Залежно в який бік вітер

bureau

Тепер смердить ще і район Червоної калини - Угорська - Віденська
Дякуємо ЛьвівВодоКаналу!

vpauk

Доброго здоров'я товариство. Є один варіант як забрати ці гази з даного керунку, його запропонував мій тато, який все життя працював енергетиком.
Відкачувати ці всі запахи, а насправді гази, метан, сірководень та інші отруйні гази до котів ТЕЦ 1. Там зовсім недалеко, 1,5-2 км. Ці гази не тільки сморід, а й отрута, їх не треба просто витягувати в атмосферу, а нейтралізовувати, найпростіше спалювати. проект мав би бути не дуже затратним, але він звільнить величезну кількість людей від проблем, як тепереішніх тай і ймовірно майбутніх.
Поширте будь ласка цю ідею до людей які працюють у Львівводоканалі. Це велика проблема яка буде лише наростати з ростом населення Сихова.

Golem

Мене часто запитують:  «куди тече каналізація Сихова, невже в Зубру»? Або наприклад: «Що це за дивні труби в парку за Шуваром?». А й справді, куди? Сихів відділений від решти Львова чималим перепадом висоти, залізницею та селом Клозельники. Самопливом каналізація в Полтву не потече ну ніяк. Тому місту її туди приходиться перекачувати.



Сихів район немалий. Тому для перекачки всіх продуктів життєдіяльності Сихівчан у Полтву потрібно аж дві каналізаційно-насосних станції (КНС). Одна розташована на вулиці Скрипника на виїзді зі Львова в сторону Зубри. Вона збирає відходи з вулиці Вернадського, Другана та прилеглих. Тобто з тієї частини Сихова що має природній ухил на південь в сторону Санти-Барбари. Сюди ж стікає і каналізація з району автовокзалу.

КНС на вул. Скрипника


На території сучасні з виду бочки для хімії


Я б сказав швидше антисанітарна :)


Ну так, щоб випадково хтось тут не насрав


Ці відходи качаються на КНС по вулиці Хуторівка. Саме труби з гавном ми і спостерігаємо в парку Івана Павла ІІ. До КНС на Хуторівці, також, підключена друга частина Сихова. Та що має природній ухил на Північ. Це проспект Червоної Калини, вул. Монастирського, Довженка та інші. Тобто на КНС Хуторівка збігаються всі відходи з усього Сихова.

КНС на Хуйторівці


Поруч якесь будівництво


І сюди теж не можна


Баки з хімією на Хуторівці якісь менші і прозоріші ніж на Скрипника


На КНС «Хуторівка» до стоків додають спеціальну хімію щоб менше смерділо на Стуса та в інших місцях. Після чого цю суміш потужними насосами перекачують вверх на горб, до вулиці Угорської. Там, біля Султан-Палацу, труби з КНС вливаються у звичайний загальносплавний колектор. Після чого стоки вже самотьоком мандрують вниз вулицею Стуса у напрямку Полтви.

Вихід з КНС коло вулиці Угорська


Всі стоки з сЦихова на вулиці Стуса течуть собі у Полтву


Цікаво було довідатися що КНС на Скрипника колись мала свої міні-очисні споруди. Ще досі тут можна побачити підземні резервувари де здійснювався відстій та аероція відходів. Зараз це все покинуто, заіржавіло та не працює. Замінили бочками з хімією. Тому КНС «Скрипника» зараз лише перекачує стоки.

Каналізація з району автовокзалу


Бочки з хімією яку додають в стоки для їх очистки


Знак якості Експлорера




Залишки очисних споруд на Сихові


Електрику відімкнули сокирою


Ліс труб які колись робили аерацію стоків


Хрест на очисних спорудах Сихова дуже символічно.


Вид стоків у відстійниках. "А на Україні лад і спокій" як співали Брати Гадюкіни


Площа відстійників




На жаль це все тепер неробоче


Зато можна бджіл розводити :)


І тут, за огорожею та з охороною, люки покрали!!!


Під кришечкою "Море спокою"


Почувши мою відповідь на питання про відходи люди, як завжди, починають шукати зраду.

-   А якщо не буде електрики або щось поламається, то багатоповерхівки потонуть в г..і?

Відповідь: «Ні». У випадку надзвичайної ситуації стоки можна перенаправити в річку Зубру що протікає поруч обох КНС. Це, звичайно що, не комільфо для природи. Але краще ніж втопити двісті тисяч людей у благах цивілізації.

Річка Зубра


Деякі стоки зливаються туди просто зараз


Так що, Сихівчанин, памятай! Кинутий в унітаз недопалок мандруватиме підземним Львовом більше 15 км. Аж поки його не підберуть на очисних спорудах. То ж використовуймо каналізацію за призначенням!

Сміття на очисних спорудах

(c)Рой

А якщо серйозно, то це в корені неправильно гнати стоки такого великого мікрорайону як Сихів через все місто Львів. Це і сморід Стуса, і додаткове навантаження на ще Австрійський колектор. Я вважаю що повинен бути окремий підземний колектор з Сихова на очисні споруди. Це вирішить всі питання.

Руйнування Полтви в центрі міста


Щитовий підземний колектор в районі Аеропорта. Стоки з Наукової через центр міста не течуть


Дякую lvivsky_digger за чудову вилазку!
Дігери всіх країн єднайтеся!

254 Гості, 0 Користувачів