Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - saturn1993

#1
ну я хожу в зал 3-4 рази на тиждень, їм три рази на день і кожен день бігаю.
#2
молодець. вітаю. похвально те що ти мав мету і дойшов до кінця і переміг.
#3
на ріоринку можна таке здати
#4
Ставити біля газону паркувальний стояк який не дозволяє автомобілю заїхати туди
#5
у Львові добрі люди, є де посидіти, архітектура просто на вищому класі.
#6
останє що мені не сподобалося і я бачив на власні очі, це сміття після матчу на стадіоні Арена Львів.Люди залишали сміття де попало.
#7
До холодної можна віднести будь-яке знаряддя, застосування якого потребує м'язової сили. А ось кухонний ніж чомусь вважають лише кухонним. Хоч ним і можна завдати смертельного удару.

Як досліджують холодну зброю? Чому на її носіння потрібно мати дозвіл та за якими ознаками можна відрізнити холодну зброю від ножів господарського призначення?

До холодної зброї належать не лише ножі, а і луки, арбалети, багнети, кастети та інші предмети, які виготовлені промисловим або саморобним способом та за своїм цільовим призначенням придані для нанесення тяжких тілесних ушкоджень або спричинення смерті. Холодна зброя повинна відповідати загальним техніко-криміналістичним вимогам.

Ось мінімальні вимоги для визнання ножів коротко-клинковою холодною зброєю:

«Довжина клинка, має бути не менша, ніж 90 мм. Найбільша товщина клинка – не менше ніж 2,6 мм. Крім того, руків'я ножа повинно бути міцно і надійно закріплено на хвостовику клинка, не допускається наявність люфтів. У місці з'єднання руків'я з клинком розташовується обмежувач або утик, що гарантує безпеку власникові під час використання чи застосування, вістря клинка повинне бути під кутом 40°, у звичайних ножах – лише 30°».

Існують спеціальні стенди для проведення статичних випробувань, за допомогою яких визначається відповідність міцностних характеристик конструкції ножа. Динамічні випробування, а також усі дослідження експерти проводять у відповідних лабораторіях. У разі невідповідності хоча би однієї з ознак досліджуваного ножа у відповідності до вимог методики проведення дослідження холодної збої, такий ніж не визнається холодною зброєю.

Для торгівлі звичайними ножами необхідно мати сертифікат якості. А холодною зброєю торгувати можна лише з відповідною ліцензією. Придбати холодну зброю абияк теж не можна.

«Якщо людина не має дозволу на право зберігання та носіння зброї, немає мисливської рушниці або іншої зброї, то може придбати холодну зброю, тільки після отримання відповідного дозволу. Якщо мисливець, наприклад, має уже рушницю і має дозвіл на неї, то він може купити холодну зброю в магазині. Цей вид зброї ми вписуємо в його документ і повідомляємо про покупку дозвільну систему», – розповів власник магазину зброї В'ячеслав Козярчук.

Крім того за носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу є кримінальна відповідальність. Найсуворіше покарання – позбавлення волі на строк до трьох років.