Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1121
Де зараз Електрик в ТроллДепо?


Ага, рулетка його знає! Думаю можна таке ж і для сисадмінів в ІТ компаніх повісити

До речі, приємно вражений кількістю дописів в цій темі. Давно в нас не було щоб стільки змістовного тексту, фоток і коментарів до них.

Агов Васіч, буде шось від тебе? ;)
#1122
В нас на форуму є звіт з Трамвайного депо але не було з Тролейбусного. Бо для більшості Львівян тролейбуси це якось не тру. А дарма, чи знаєте ви що основна маса тролейбусних ліній в світі вже давним давно не працюють? Тобто тролейбус стає унікальним видом транспорту який далеко не всюди можна побачити... А щоб їх ще і випускали нові та реставрували старі – таке може бути Тіко ві Львови! Скоро до нас будуть толпи туристів їздити на Тролейбусах кататися.

Завдяки Блондинці в Кедах ми дізналися про день відкритих дверей на 66 річницю заснування Львівського тролейбусного депо. Напевно кожен хоч раз проїжджав попри це місце між вулицями Володимира Великого і Стрийською? Це там де з вікна маршрутки чи авто видно кістяки поїджених часом, іржею та болгаркою рогатих корпусів? А ще зовсім недавно на всіх кінцевих Ряшівській, коло Ельшбети і так далі.... стояли бронетролейбуси з автономним ходом! Ото в дітей була цікавість шо там всередині. Місця аморального відпочинку кондукторів та водіїв. Ці бронетролейбуси були без вікон та дверей, всі обшиті залізом і ще й мали власний дизельний двигун, аби вернутися назад в депо своїм ходом навіть коли наступить атомна війна.

Що стається з водієм якшо він різко загальмував :)




Краса зупинила монстра


Міряємося В кого довший


А ми несподівано мусіли чекати цілу годину поза затишними капсулами власних домівок та автомобілів навпроти входу в троллдепо. Бо, виявляється, до нашого приходу вони не встигли всі пляшки прибрати і всі нагороди та грамоти роздати. ну нічого, у нас був час поспостерігати за цікавими дверима з асиметричними завісами. Ці двері без будь-якої пружини завжди самі вертаються в середнє положення. Дуже навіть патентабельна штука.

Проходимо всередину, ніхто у нас не перевіряє чи прокомпостовані квиточки, аж дивно. Першим ділом кидається в очі стоянка великих автобусів Неоплан навпроти входу. Це так вони заповнюють свою територію тіпа шоб під новобудови не відібрали. 😊

Далі оглядаємо закинуті корпуси сучасних тролейбусів і йдемо фоткатися в цехи. Бо, самі по собі, ці корпуси звичайно що цікаві. Але якось боляче дивитися в що перетворилося місце де ти колись вперше нечайно обняв свою дівчину ☹ Ніби нечайно а насправді...Ви затишно сиділи поруч, в проході нависали великі пузаті дядьки і від них тхнуло потом та спиртом. Вони були обернуті до вас півмісяцем своєї вилізавшої з-під штанів волосатої сраки. І треба було ж якось тобі скрасити цю ситуацію... 😊

Сів на раму




















На початках, чекаючи на Годо перед входом, настрій був не тойво, навіть розмова якшо і клеїлася то тільки про Переваги Кенона над Ніконом і Полтви над ПЗК. Це майже як в Англійців про погоду. Але тепер, в депо, всі були явно веселі, піднесені і сипали жартами. Троллдепо розташоване зразу навпроти ЛАЗу і, по суті, перейняло його функції. Нам показують кузова тролейбусів які зварені ними з нуля зі швеллерів. Ото Хімік би втішився такій роботі! Ходова теж відчищена та помальована, всі двигуни перемотані, виглядає як новий! По суті вони займаються навіть не реставрацією, а виробництвом нових тролейбусів. За шо їй честь і хвала.

Це справді були відкриті двері, ми лазили де хотіли і скільки хотіли!!! Далі були цехи з токарно-фрезерними верстатами, ігри в доміно за заводським столом і фоткання Ані у футболці Експлорера на фоні капель масла з переднього моста УРАЛ-у. Це та зелена махіна що тягне тролейбус додому навіть якшо він перепив води з Львівських калюж і не годен доїхати сам. Тягне попри заклинивші гальма в рогатого, водій УРАЛ-у цього не помічає.

Гм. А чи є тут бомбік??? Це питання ми навіть задавали нашому піонервожатому секскурсоводу. Але Васіч з Сегфолтом вже знали відповідь наперед і без нього. Є!!!, але лавки в ньому поскладані одна на одну як у ресторані шо вже закривається. Всередині тільки пилюка і кілька масивних гермодверей. Тобто по суті ніц цікавого нема.

Увага, далі буде 16+, Фото Тролейбуса знизу
























Любитель пози 69


Забув з ручніка зняти






Направду, в нас була змога доторкнутися до побуту і фолькльору троллдепо. Написи типу «Замок в Дверях поміняний, прохання не відкривати його викруткою» чи «Вимикач Освітлення першої канави» говорили про здорове почуття гумору і хорошу атмосферу в колективі.

У хащах депо ми знайшли затишний дворик обступлений з усіх сторін вишками багатоповерхівок. У дворику було кілька дуже старих авто, дроти з білизною, два куби сміття і старий фільтр від протигазу. А ще котики, з яких Васіч зі своїм довжелезним фотоапаратом висмоктував всю їхню няшність.











Тяговий двигун. Ліворуч шкода, праворуч ЛАЗ


Як я зрозумів деякі двигуни легше самому зробити ніж купувати


Зразу видно шо тут працює жінка














Напис "Воду злив". А як же тосол?


Карлсон


Тут є і свої очисні споруди, недіючі правда


Шестициліндровий двигун Любові




10 шарів фарби а під ними любі оку синьо-жовті кольори




Вівісекція трамваю і тролейбуса




Далі ми поїхали на Софіївку і побродити двориком майже закинутої лікарні. Найбільше нас здивував священник церкви на однойменному горбку що раптово накинувся на Роя зі звинуваченнями шо він краде Антикваріат! Що що?, тут є шо красти! – зразу зацікавилися ми 😊 Бо розвалина з прогнившим дахом більше була більше схожа на плейсхолдер аби тут не побудували чергову висотку, ніж на реальну будівлю.

Я тепер знаю де у Львові наймажорніше жити. Це на схилі парку стадіону Україна. Єдиностоячий будинок з власною дорогою від Стуса, на сотні метрів навколо тільки парк і нічого більше. Якби не Рой, то і того будинку ми б толком ніколи не знайшли. Він сховався високо на схилі над вулицею Стуса, дуже далеко від звичайних міських маршрутів. І краєвид звідси не гірший ніж з Високого замку. Колись тут був пан якому і належав кусок парку, а зараз живе кілька сімей. Буду тішитися якшо цей історичний будинок не пропаде та буде збережений у первісному стані.







У Васіча найкоротший :(




А знаєте шо найтяжкіше у вилазках? Це розходитися по хатам! Ми стояли десь хвилин 40 коло машин і ніяк не могли нікуди зрушитися з місця. Все говорили і говорили, ніби з дівчиною на першому побаченні. Коли нарешті заставили себе в салон то були повні планів та натхнення писати нові звіти.

Ну і ще кілька технічних деталей. Бронетролейбус лишився тільки один і той вже догниває свої дні. Штрих Шкод у Львові нема в принципі. І взагалі, майбутнє за батарейними автобусами. Один в нас вже є. Але я думаю що доцільніше буду купувати BYD з Китаю, там ними живуть 8-и мільйонні міста. Є серія, значить дешевше і все відкатаніше.

Аня помагала Рою виграти змагання обєктивів










PS: Сподіваюся вам сподобався звіт? Я старався врахувати фідбек трудящихся і давати поменше зайвих букав та не займатися самоствердженням через літературу. Викладайте свої фото і враження, збережемо троллдепо для історії поки його не зберегли в Архіві центру Львівської урбаністичної історії.
#1123
Троха моїх фоток тут Підписи до фоток по суті і містять звіт про Венецію. В двох словах: Венеція - це жінка, тому щоб її пізнати потрібно з нею переспати. Я до того веду шо одноденні тури туди-назад не рахуються. Потрібно там набухатися, полежати на набережній рахуючи зірки і замочивши ноги у каналі, прокинутися вранці з бодуна під какофонію Дзвонів з 10 церков навколо.

Також Венеція величезна і заблудитися там що два люки обісцяти. Причому ЖПС тут не поможе, вузькі високі вулички не дають йому змоги показати тобі точну позицію. Треба орієнтуватися по карті.

Ну і Венеція це місто де і досі живуть люди. Попри масу туристів тут є магазинчики електротоварів, продуктів і срачі на кожному кроці. Якшо чесно, то Львів 10 років тому був більше відреставрований ніж Венеція зараз. Але відвідати її вартує однозначно. Бо навіть незважаючи на воду - навколо там капець як жарко що є гуд, бо сало плавиться на жарі і затвердіває на морозі. :) Тобто корисно для схуднення.
#1124
Як ми нині всі і обговорили - давайте створимо окрему тему зі Щурами. Великими, малими, жирними, противними  і милими.



Викладайте будь-ласка тут. Найбільший і найекстравагантніший екземпляр увійде у випуск Альманаху Експлорера за 10 років.

Цей шо на відо оцінюємо 5 по 10 бальній шкалі. Хто більше чи більшого?

#1125
Привіт Всім!

Як вам ідея пройтися в суботу 1 грудня пофоткати Полтву лівим її берегом? Від Стрийського риганку і аж до замурованого входу ша проспекті Свободи і далі до водопаду?

Попередня пропозиція зібратися о 20-00 коло місця впадіння Залізної води в Сороку. Це так шоб Стінгер точно встиг.

Як альтернатива можна вибратися назад коло памятника Грушевському але треба інстурмент прихопити спеціальний ;)

Записуйтеся. Беремо з собою тільки провірених Полтводроччерів :)
#1126
Цитата: Oleh від 14.04.2014 10:11:15
Цеглинки BOBRKA з села Бібрка Перемишлянського р-н Львівської обл.


Знайшов схожу тут




Але чомусь цифра 10 а не 5, напевно то місяць випуску?
#1127
Дякую! Тобто найпершою Полтва була закрита коло теату Скарбека і на Маріїнській площі? А далі на проспекті Шевченка і поїхало?

Якшо маєш то додай будь-ласка ці фото шо ти згадуєш. Думаю з цього може вийти непогана стаття в фотографії Львова. Типу де вперше було закрито Полтву у Львові.
#1128
Кого цікавить тут є стара австрійська карта де видно як деякі куски Полтви в центрі вже закриті, а деякі ще відкриті. Є містки і все шо положено.

Дивно шо Полтва на місці теперішнього Оперного позначена як вже закрита. Хоча самим Оперним тоді  і не пахло, та й на карті видно що вся стометрівка ще тече відкритою. На фотках чітко видно три містки як на карті, середній рівно навпроти Єзуїтського. Тобто карта збігається з тодішніми фотками.

Хто шо думає з цього приводу? Можливо в той час на місці Оперного вже був якийсь деревяний настил шоб людям було зручно пересуватися містом? Чи це просто було болото яке оминали довколишніми дорогами?

Це цікавий момент бо існує міська легенда що Полтву закрили під землю коли будували Оперний. А може вона вже і до того текла під землею а її просто троха посунули вбік? Тобто Оперний до засклепіння Полтви ні до чого?







Те ж місце тільки на століття раніше, все тече як має бути, нічого нікуди не сховано.
#1129
Копіюю сюди подію з ФБ Точно знаю людей які сидять на форумі але в принципі не користуються соцмережами бо вважають шо то зла попса.

Networking Party
Публічна · Організовує Залізко але не той шо Андрій а той шо засіб примусу до сплати рахунку за пиво
Четвер, 29 листопад 2018 р.з 19:30 по 22:30
Друкарська 12. Це як від Центру йти до Ляльки по праву сторону.

"Цього разу за баром хлопці з explorer.lviv.ua, найбільшої спільноти в Україні, присвяченої індустріальному туризму. Будемо говорити про підземелля, катакомби, дахи, незвичні для загалу подорожі та міські легенди Львова"

Також буде читання про Полтву і Чорного Кочегара та можливість придбати книжку Туристичні Креативи по аффторській ціні та з афтографом.

На останок коли всі вже напються буде урочисте виконання "Гімну Експлорера" До цього часу всім бажано його вивчити напамять чи хоча б роздрукувати.

---------------------------

Тепер оргмоменти:
1) Рой, візьмеш візитки і листівки? Також можна взяти наклейки і продавати їх як сувенір з вечірки всім бажаючим по 10 грн. Для своїх звісно шо вони безкоштовні :)
2) Чи брати з собою плакат книжки Туристичні Креативи? Думаю шо так, там багато фоток з Експлорера, можна буде поставити на вулиці шоб заманювати людей
3) Хто має якусь портативну звукопідсилювальну техніку як у вуличних музикантів? Якшо буде багато людей шоб було чути про Полтву і Чорного Кочегара. Хоча можна попросити всіх пити не дуже голосно
4) Народ, вдівайте футболки, бахіли, ліхтарики, каски, респіратори - шоб все було тру!
5) Скачати мелодію Тільки у Льовві без слів, для гімну. І принести з собою JBL

Ще щось забув?

-----------------------------------

Скидайте цей пост своїм знайомим, хай підтягуються! Рознесемо то їх Залізко вдрабадан!
#1130
Підтримую Нелегала. Багато людей соромляться виставляти свої роботи на конкурс, вважають шо вони того не варті і тому подібні дурниці.

Тому народ, пишіть сюди які звіти вважаєте варті розгляду та уваги!
#1131
Відео з Перформансу

#1132
Так як всі не можуть на 2-3 дні вилазка відміняється. Я буду дома доступний. Матимете ідеї - створюйте нову тему в планах!
#1133
В мене є хороший похідний мангал і мішки з фруктовими дровами

Яке місце? Кортомова чи Род гора?

Так як це вихідний то можна на 9 збиратися. Висловлюйте свої думки!
#1134
Було справді круто! Пропоную викладати фотки тут

Обовязково слід повторити ще раз, наприклад в найтемнішу ніч 25 грубня десь на Кортумовій чи Род горі. А враховуючи що це вихідний то сніданком можна і не обмежуватися ;)

Для наступної вилазки пропоную створити нову тему в планах шоб не путатися.
#1135
Пропоную тут викладати фотки і ділитися враженнями. Ось початкова тема

--------

Було несподівано класно, весело, душевно, тепло якшо можна вжити це слово. Обовязково слід повторити ще раз, наприклад в найтемнішу ніч 25 грубня десь на Кортумовій чи Род горі. А враховуючи що це вихідний то сніданком можна і не обмежуватися ;)













Я приємно здивований українським сухпайком. 1 - він реально смачний і його багато. З точки зору туриста це нормальне харчування на 2 дні. Притому тепле і дуже поживне харчування!!! Також якість виготовлення дуже хороша. Я б їм порекомендував робити цивільну версію і продавати в туристичних магазинах.





















Ну і наостанок - там стільки снігу!!! Тут у Львові і половини нема. Правда схід сонця ми зустрічали по годиннику бо туман. Зато не видно було Львова і відчувалося ніби ти десь в Карпатах. І невідомо звідки бамкає ратуша означуючи 8 годину.
















#1136
Давайте завтра зранку все вживу обговоримо? Як варіант Хорлсно і околиці. Потім баня на Карпатська 10 і перегляд діггерських фільмів до світіння.
#1137


Вставив обкладинку шоб народ бачив шо і до чого. Від себе додам шо книжка надзвичайно цікава не тільки для діггерів, але й для простих Львівян. В ній є багато про підземні ходи в старій частині міста, історичних довідок, приколів про жебраків шо зимували в купі гною бо там було тепліше та багато іншого. Почитайте , не пожалкуєте! А Синоптику великий жирний плюс до карми за старання. Ця книжка є дуже цінна як історичне джерело а сам Автор на жаль помер. Не бачу великого гріха її оцифрувати та викласти для всіх хто не встиг придбати обмежений тираж. Зрештою, моя, наприклад книжка, теж є вся у відкритому доступі. Вона зрештою в неті на Експлорері і народилася :)

До речі, разом з книжкою можна скачати старі карти Львова в дуже хорошій якості!

Питання до Адмінів: може продублювати сам djvu файл в нас на сервері? Він невеликий, 300кБ
#1138
Дякую за допис! :) Згадав наш старий добрий похід тоді..

На роботі народ прикупив журнальчик тематічєский. Там якраз була стаття про те як захоронюють радіоактивні відходи країни де нема свого Чорнобиля. Може комусь буде цікаво.










#1139
Дякую за фотки! Література пише що колись практично під кожну камяницю йшов канал від Полтви. Він був спочатку для дренажу, потім ше і для каналізації. Але більшість з них на початку століття зазнали модерназації. ну і зараз їх по максимум позакривали та позводили в великі проміжні колектори. Насамперед з міркувань безпеки.
#1140
підходить!