Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2781
Дякую і тобі за інформацію. Домса відпадає. Хто ше які знає досить великі заклади?

Чи згадаємо стару добру лощину?
#2782
Дуже смахує на вхід в колектор. Тим більше він поруч а найближчий відомий аж біля Універу.
#2783
Я за кабачок. Бомбік - запально, незручно. Природа - зимно, несезон. Наприклад Роберт Домс, купа місця, досить глибоко під землею. Приймаються інші варіанти кабачків(не овочі).

До речі, адміністрація ставить пиво! ;)

Також як визнчимсі шо і до чого, треба буде запросити всіх бажаючих. Думаю чоловік 15-20 буде.

Також щодо річниці. Згідно статистики, 18 число. Хоча насправді 17, бо потім Діма згадав шо має новіший бекап БД :)

Ну і раз пішла тема, розкажу тим хто ше не чув, як Експлорер відновивсі. Думаю сам explorer i Romel доповнять.

Жив собі турист Golem, як раптом гуляючи Золотою Вулицею натрапив на Лощину. І не було йому після того спокою, і хотів він її дослідити. Потім була Полтва, Споруди за Податковою і багато чого іншого. Все це викладалося на Бескиді, однодумців найти було важко.

Аж раптом стукає мені в аську explorer і каже шо він - і є саме ТОЙ explorer. Ну типу я зрадів, бо його сайт знав і думав "Ото чуваки собі давали, мені до них ще срати і срати". Значить запропонував він мені відновити сайтик, за основу використати вже існуючий бекап, тіки оновити двигло.

Поки ми думали, в неті появився сайт www.explorer.lviv.ua, де було написано "Дігери Львова - Єднайтеся" і більше практично нічого. Уважний читач вже догадався шо то був Ромель, який думав шо всі ми вимерли разом з динозаврами і вирішив відновлювати все з нуля. Для цього перекупив доменне імя, оплата якого була здійнена до НР, заплатив за хостинг і запустив форум. Ще до різдва все вже працювало. Знайти спільних знайомих з Ромелем вийвилося просто, зібралися ми сніговим ранком на Цитаделі і пішли в найближчу піцерію Піраміда шо на Площі Франка обговорювати деталі. Спільну мову найшли легко, розподілили обовязки, домовилися про структуру форуму і почали наповнювати його інформацією. І власне з цього моменту, 17-18 січня і можна вважати шо форум воскрес.

Перші кілька місяців я, в основному, переносив свої враження в письмову форму, писав звіти з минулих мандрівок, зацікавлював користувачів. Далі на  місяць в штати. По приїзду зразу почалася активність: Дубляни, Південно-Західний колектор, Музей Ракетних Військ стратегічного призначення. Потім долучилося багато користувачів і в липні місяці я зрозумів шо місія виконана - форум почав жити сам, без адміністрації. Люди собі знаходили компанію, самі писали звіти, самі організовувалися. І це головне. Наявність зацікавлених людей означає шо форум житиме саме як форум, а не блог конкретної людини.
#2784
Що ж. Прийшла черга і на VeNiCk-а. Вітаю з круглою датою 25 роками, бажаю бути сильний як локомотив, незламним як джалізничне полотно і міцнішим за постійний струм! Ну і успіхів у сімейному житті, звісно! ;)
#2785
З одного вигляду вже смішно :)

#2786
                          Адміністрація форуму вітає всіх Учасників з Новим Роком і Різдвом Христовим!

Бажає в новому році ще більше цікавих вилазок, нових знайомих та вражень. Дякує всім за інформативні пости та звіти, за чудову компанію і за те, що розвинули форум!



Підсумовуючи цей рік можна відзначити кілька важливих моментів. Найголовніший - Експлорер ожив, відродився і став дуже цікавим та пізнавальним ресурсом. Кількість користувачів збільшилася зі 150 до 380. Додалося надзвичайно багато звітів та описів місць. Так багато - шо прийшлося робити спеціальну базу даних. Кількість відвідувачів постійно росла і досягнула 220, що є дуже хорошим показником для форуму настільки вузького та специфічного спрямування. Багато людей є постійними читачами і дякують нам за цікавий сайт. Щоб підтримувати його і надалі таким прийшлося створювати спеціальну посаду модератора.

Користуючись підходящим моментом просимо вибачення у всіх, до кого були застосовані каральні дії. Чи то справедливо, а чи ні - вибачте нас і не тримайте зла. Бо робимо все на громадських засадах, одержуємо від цього лише моральне задоволення. Стараємся щоб форум був читабельним якомога більшій кількості користувачів, через що й змушені деколи вдаватися до певних санкцій.

Окремо дякуємо всім хто брав активну участь у формуванні обличчя форуму, хто і є самим форумом. Без вас форум перетворився б на блог кільког людей і ніколи б не став таким, як він є зараз. Без цього Ядра форум не був би таким, яким він є зараз.

Дуже важливим став розділ "Плани", найбільшактивний та дописуємий на форумі. Саме це відрізняє нас від решта, саме можливість легко приєднатися до вилазки і є одним з головних козирів нашого форуму, рушієм його росту. Сподіваюся наступного року буде ше більше тем, ше більше результативних вилазок і, як наслідок, звітів та нових залучених людей.

У Львові є багато туристичних сайтів, кілька велосипедних форумів, різноманіття екстремальних. І тільки один - "діггерський". Це, я вважаю, найголовніше, що ми всі разом. Так, виникають певні розбіжності та протиріччя. Але всіх їх вдається залагодити і ми й надалі рухаємся всі разом до абсолюту(якого, само собою, не буває) - а саме, знати у Львові все :)

Наступний рік стане роком закріплення здобутих позицій і освоєння нових напрямків. Етап коли слід було показати шо ми є і що ми живі залишається в минулому. Тепер головний акцент повинен робитися на якість інформації, на свіжість ідей та оригінальність місць. Ми повинні перетворити наш форум на джерело цінної інформації для журналістів та всім іншим зацікавленим людям.

Тож бажаємо щоб Новий Рік став для вас справді Новим, а не ще одним! Будьмо!
#2787
За тим я спеціально дивився. Побачив лише дві свіжі ямки, глибиною сантиметрів з 30. Тобто на атку площу можна вважати шо їх нема взагалі.
#2788
ні, сам ДОТ не обстріляний. Він більше виглядає на спостережний пункт, бо досить далеко від головної дороги і в ньому пройоми лише під легку зброю. Принаймні слідів не видно. Натомість навколо самого Миколаєва є ціле кільце окопів. Крім тих шо я вже описав є, наприклад, ше тут. Гугл каже шо "Залишки оборонної споруди "Миколаїв", що була призначена охороняти переправу через Дністер на початку ХХ ст."
#2789
Ага, гон з SO-8 сподобався. Є й інший:
#2790


Багато про нього мови, всі ніби там були. А я от не був. Перешукав в неті де він точно є - так Херстика на карті і не знайшов. тому прийшлося простити Слод-а і Алекса показувати його розташування. Коли знаєш - як завжди просто. А коли ні? Тож викладаю карту Алекса.



А на словах:

Шоб попасти в ДОТ з траси Львів-Стрий (Київ-Чоп) потрібно повернути вліво. Де саме повертати? Перед миколаєвом є спуск, там дорога має дві розділені смуги. Потім роздвоюється, минує заправку зліва і троха згодом доходить до ше одної заправки справа де є поворот на Заклад. В цьому місці і слід повернути наліво. Їдемо весь час прямо, Перетнувши ше одну трасу бачимо зліва на горі наш ДОТ, під ним гаражі.






Досить цікава та красива споруда, зовсім нетипова. І ше, шо тут роблять ці всі шнурки шо розлізлися від води та будівельні рукавиці? Пофоткавшись йдемо далі на північний схід. Стежка з одного горбка переходить на інший, далі полем. За якихось кілька сотень метрів впираємся в круглу ділянку поля порослу лісом. Це старі шанці(окопи). Як не дивно - ще досі глибокі і запутані. І, невідомо чому, тільки вони порослі лісом. От сюда б Ярослава з металошукачем, точно б шось накопав. Вертаємсі назад, милуємся краєвидами гір і індустріального Миколаєва, такого красивого згори :)







більше фото тут
#2791
Як і планував - ше в цьому році зїздив сюди. І взагалі стільки цікавих місць є навколо, попри які часто проїжджаєш і не звертаєш на них уваги. Ніби ніц такого в тому Закладі, якби не Скарбек шо побудував тут великий палац. Але починати знайомство слід з каплички. Якшо звернути з траси біля заправки в сторону Закладу капличка буде справа в лісі, проглядається з дороги. На підходах до неї всюди розкидані старі польські та австрійські надмогильні плити. Справляє моторошне враження, коли ступаєш посеред них, по кістках колишньої знаті. Деякі могили явно розкопані, в землі зіяють чорні отвори. Спускатися туда я не наважився. На цвинтарі стояв колись великий памятник, стовп з табличкою, були могили обнесені ланцюгами.




По центрі цього могильника стоять напівзруйнована католицька капличка. Даху нема, але всі стіни ще стоять. Порослими мохом сходами входимо досередини. Одразу кидається в очі яма посеред каплички і всередині пять лож, напевне теж для мертвих. от тільки в одній з них якийсь бомж влаштував собі лігво, обставився шмотками і бутилками. Попри невеликі розміри всередині каплички досить просторо. Розписів на стінах, на жаль, нема. Проте залишилися грати на вікнах і купол, що мирно лежав позаду каплички, вкритий бляхою та опалим листям. Вертаємося назад до машини.






При вїзді в Заклад впираємся в обнесену колючим дротом ЗОНУ, колишню лікарню для алкозалежних. ну і занесло ж мене в ці краї. тут їдемо лівою дорогою і впираємся в - Психлікарню, він же палац Скарбека.Кидається в очі незвично великі розміри, у Львові навіть нема з чим порівняти. Архітектура досить витримана але красива, навколо будинку росте парк з кількома озерцями. Кидається в очі Адмін Корпус, Спешл фор IT.







Всі фото тут
#2792
Був там цими вихідними. Ділянка квадратної форми вирубана в лісі. Навколо прокладено дренаж з бетонних блоків, є кілька каналізаційних колодязів, куда сходяться труби. Сама площа ні пів метра мінімум засипана галькою вперемішку з глиною. Чому пів метра - бо є рови і вони також складаються з тої гальки. Радіації нема, залишків чогось незвичйного - також. Правда навіщо все це робити посеред лісу в горах? Навіть якшо припустити шо хочуть будувати шось - нашо тоді було засипати галькою. Все ж таки ям було прийшлося викорчовувати дерева, а це вже готові ями під фундамент.

Корисний досвід - радіації нема, точно :)

Галявина


Водостік


Колодязі




Радіація


ше троха фото тут
#2793
#2794
Шось в них є. не так і давно то було, а ніби інше місто. А деколи і смішно, як ото агітплакати за радянську владу. Хто шо має - викладайте. Можна побачити як тролейбуси ше ходили позауніверситет і по проспекту Шевченка на якому, до речі, зовсім нема припаркованих автомобілів. Шо тризубець в Нептуна був і за Радянської влади. Старі трамвайчики в русі і де у Львові був готель Рассєя. :)

А ше ці фотографії наштовхнули на розуміння, шо історія твориться на наших очах. Вже не ходить трамвай до памятника Данилу Галицькому, нема його і за Поштою. Як і перехрещеної колії на Руській. Так шо матимемо шо дітям розказувати.
#2795
Думаю всі їх бачили: стоять переважно на кутах вулиць, наприклад Горбачевського і Сахарова. Старі красиві стовпчики в ріст людини, верх явно пошкоджений. Недавно надибав ось таку фотографію, приємно здивувало. Адже таке перед тим бачив лише в Німеччині. І в нас колись була культура. А вкопані надійно, ше досі тримаються. Хто ше має фото тих стовпчиків чи якусь інформацію про них - викладайте.

ПС: Хто не впізнав де це - Перехрестя Київської і Чупринки. Треба буде при нагоді глянути, чи стоїть ше досі.
#2796
Скачав "Сталкер" Тарковського. До цього навіть не знав шо такий фільм є. Дуже сподобався, гарна операторська робота, цікаві діалоги.
#2797
До Фенріза:

Дєкую. Вже майже докопалисі до істини що і як там було. Дійсно, візьми якусь карту Львова і намалюй з усіма днталями. І тему можна буде вважати закритою. І ше було б добре якби порився в сімейному архіві, арптом там шось є з того озера.
#2798
Його видно на кілометрівці, якшо придивитися. Бо Буква К заважає. Якраз на місці Шувару. А За Польщі то всьо могло бути болотом, тому і намалювали один синій квадратик.
#2799
Приблизно там де зараз нижній Шувар і де тече Зубра. На старих картах його ше видно. Той синій квадратик внизу за колією прямо навпроти Залізних Вод. Можна порівняти з сучасною картою - буде Шувар. І місце підходяще - яма. Тобто воді було де збиратися. також кому цікаво - можуть звернути увагу на два озерця біля Залізної води. Їх зараз також нема. Карта ця
#2800
То не найгірше. От Ставів Пелчинських дійсно шкода шо засипали, адже вони нічим не завинили. Просто війна йшла.