Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3721
Дякую за доповнення. Думаю логічніше обєднати ці дві теми? Шо скажеш?
#3723
І високі ціни :)

Цікавий для любителів всього воєнного. На рахунок якості - дуже часто якість речей поступається аналогічним в туристичних магазинах. Хоча в Штурмі купували кілька власне туристичних ножів в якості подврунків, всі задоволені. Правоохоронці в тому ж числі ;)

Для тих хто не знає де це - офіційний сайт Штурму Теж немала перевага!
#3724
Дякую. Постараюся.
#3725
Найближчий тиждень буду відпочивати від повсякденних справ. Так шо в неті появлятимуся тільки епізодично.
#3726
Думаю якшо зіскануєш її - народ буде дуже вдячний. А окремий розділ створимо, як троха книжок набереться.
#3727
Згідний. Камені там в основному енвеликі. Їх можна очищувати передаючи конвейєром з рук в руки і викидаючи назовні. Думаю за кілька годин доберемся до нижчого поверху. Але, впевнений, він також завалений каменями. Більше того, будь-який хід звідти буде замуровано зсередини. Не забуваймо, шо недалеко діючі обєкти.

В любому випадку "наша праця корисна і она нужна людям" (с)Подеревянський. Так шо на с вже двоє. Для цього можна буде виділити якийсь вечір, бо тратити цілу суботу якось шкода :)
#3728
Таааа, справляє враження, особливо другий поверх вниз. Правда шось як на мене воно занадто очевидне і доступне, шоб бути цікавим. Тобто, якби туда можна було проникнути - то це точно б зробили якшо не місцеві жителі, то бомжі. І там би собі жили. Чи шукачі старовинностей. думаю вони ше в 90 всьо обшарили і шо могли - продали.

Наприклад одна з типових легенд - шо підвали мають вихід у Полтву. Брехня, давно нічого нема. Всьо замуровано.

До речі, можна було б взяти книжку почитати? Чи може маєш десь електронний варіант?
#3729
Один місцевий житель (STINGER) розказував, шо бачив як той памятник будували. Каже шо під ним була каналізація, також проклали комунікації, газ, воду. Також був ше старий засипаний колодязь, давно не діючий. От то всьо і свормувало кілька люків.
#3730
Бачив вчора на автонавантажувачі навіть охоронця. І навіть не лимаря. Ходив з автоматом схожим на УЗІ, обзирав корпус де бомбік є. Так шо будьте уважні.
#3731
Ага. Я аналогічне чув. Знайомий питався в жителів підїзду - казали шо цією колією возили колись вугілля. Думаю досить практично австріяки придумали.
#3732
О курча! Де ти то нарив! Зачот! Вже скачав і тішуся :) дякую.
#3733
Минулого року відбувався конкурс в рамках проекту "Маловідома Україна" Треба було написати про якісь цікаві місця. переможця чекав приз в формі безкоштовної мандрівки на вибір з туркомпанією "Унікальна Україна"

Переможцем став я :) Виклав дві статті, перша про Тру Індастріал а інша про Полтву. Точна копія тих, шо лежать в нас на форумі. Дуже приємно шо народ починає цікавитися не тільки шашликами на природі, а й чимось глибшим та вищим. :)

Поїхати думаю по Поліссю, глуш гірше як в Карпатах. :)
#3734
Ну так, залізницю не просто так обводили. Значить шось тут мало бути...
#3735
Гумор / Re: Смішні Фотки
27.04.2009 18:21:19
#3736
Чекаючи на номера в МРЕВДАІ вирішив прогулятися вулицею Північною. Зверніть увагу, вулиця йде строго з заходу на схід, чого вона тоді північна? Характерна вона не лише своєю назвою, а й трасою для драг рейсінгу. Теж дивно, глуха вулиця без нормального підїзду і на ній кількакілометрове шоссе з нормальною розміткою, стрілками ні дорозі, зїздами і розїздами, ше й  без ям. Попри трасу стоїть хіба шо Львівпласт і якийсь закинутий інститут з пяним сторожом на вході. Все решта - поля та ліси. Але шось певно хтіли тут будувати, бо зробили нормальний дренаж поля навколо. Кожних кілька десятків метрів є колодязі, люки з них давно покрали, звісно. В колодязях тече вода, є різні притоки з одної і другої сторони дороги. Спустився і пофоткав один з них.

Колодязь являє собою кімнатку 2,5 на 2,5 і на 2,5 метри з кількома трубами. Води не дуже багато, але судячи з осаду на стінах - в дощ воно наповнюється значно більше. По більшій овальній трубі легко можна пересуватися між колодязями. В кінці дороги майже біля колії стоїть якась непонятна насосно-трансформаторна підстанція. Бо підведені дроти, але інц не гудить, і купа труб пластикових на подвірї. Тут вода виходить назовні і далі тече попід колією як намальовано на карті. Тут бачимо неточність карти, бо насправді річки назовні нема, вона під землею. І йде по іншу сторону від дороги.

В любому випадку було  цікаво подивитися на структуру сітки каналів, які осушують даний пляц. А може тут нічого не хотіли будувати, а осушують тільки шоб насип колії не розмивало?
#3737
Ага, гарне місце. був там минулого року зимою. Пару фото тут а також звіт Рекомендую відвідати хто там не був. заодно і на Стрию відпочинете. покупаєтеся.
#3738
Льогко. Ми якось там також пейнтбол шпіляли, кілька фоток тут
#3739
Шо цікаво, розбирають навіть в неділю. Вже справилися з недобудовами анвколо, скоро повинні приступати до основної частини. Цікаво як вони то будуть робити...

Ось пару фоток. Так як податкова - то була будівля де засідав вищий менеджмент Союзу, то і захист повинен був бути відповідний. Все навклоло так і всіяне вентшахтами :)
#3740
Полазивши минулого тижня в районі нового тунелю по Липинського - Чорновола я тільки розігрів апетит і з нетерпінням чекав нагоди спуститися в центрі, тим більше там залишалося ше багато непройдених ділянок. Тому в неділю видзвонив Зелю та Артема я поломився в Колектор. Вхід було вибрано стандартно найбільш безпечний - біля Білої Скелі. Тут є можливість поставити автомобіль зразу біля люка, шоб три чувака що лізуть під землю не кидалися в очі перехожим. Ну і  справді, спустилися ми ніким незаміченими, два гаїшника, шо стояли збоку на куті, мирно махали собі палками, не звертаючи на нас жодної уваги і підєвреюючи свою чергову жертву.

Переоділися всередині і рушили в сторону Стрийського базару. На моє здивування в тунелі було досить світло. Раніше я завжди був тут ввечері, коли мало шо видно нагорі, не то шо внизу. А зараз яскраве сонце через всі можливі щілини у дорожніх люках пробивалося вниз в це царство смороду та фекалій. Ділянка Руставеллі - Стрийський ринок найменш зручна в плані проходження. Збоку набудований бортик з цегли і місця є дуже мало. Ше й під ногами купа мулу.
Доходимо до місця де зливаються Вулька і Залізні Води. З сторони стуса йде потужний потік води, нема ні бортика, ні зацепки шоб туди йти. Саме він і формує основу  подальшої річки. Прямо йде Вулька, тиха спокійна річечка. тунель тут високий і широкий, ше вгадуються залишки бортика, але ми йдемо майже посередині каналу. Вода нанесла багато каменю. потік обмілів і став широким, на ньому повсюду видно дрібні хвильки, як в гірських річках на мілководді. Шо цікаво, біля входу зі сторони Стрийського ринку частина каменю повитягувана і акуратно поскладана біля стінки :) Хтось за цим слідкує значить :) Інший цікавий факт - позначки крейдою, які Артем робив досить високо на стінах виходів, відсутні, напевно змиті.

Широкий тунель Вульки досить скоро звужується, тепер потік тече каналом шириною тільки метр, йти можна в повний ріст. Досить незвичайне відчуття, йти біля такого вузького та охайного потічка. Закінчується ця вся радість вузьким гострим яйцеподібним тунелем, таким як роблять притоки тільки троха більшим. Вода в ньому несеться з шаленою швидкістю. І хоча по висоті там йти можна, але течія і слизьке дно не дасть. Вертаємся назад і йдемо в сторону Площі Петрушевича. На протилежному боці бачимо цікаву притоку, в кінці якої видно розширення і шось з цегли. А може це якийсь підземний хід? Але треба на іншу сторону якось перейти. Вирішуємо перелазити по трубі.

Технологія дуже проста. Привязуємо себе шнурком (пише 120 кг, звязали вдвоє, шоб динамічний удар тримав в разі чого) до тої труби на початку. Потім перелазимо на руках, а шнурок віддаємо назад. Все получилося добре, живі, сухі здорові опинилися ми на правому березі Полтви. Йдемо мало не навкарачки до тої притоки. Тунель тут дуже вузький, значно вужчий ніж з лівої сторони. Притока виявляється досить глибокою і закінчується цегляними стінами з засипаним входом в якийсь з підвалів. Фоткаємся і ліземо далі. По дорозі навпроти "Салону Світла" шо на злитті Проспекту Шевченка і Франка зустрічаємо симпатичний люк з великою кількістю отворів. Можна за всім спостерігати знизу, чи навіть залізти сюдою.

Доходимо до місця формування власне Полтви, коли Пасіка зливається з Сорокою. Це навпроти памятника Грушевському. Тут повертаємо направо і йдемо досліджувати притоку в напрямку Погулянки. Правда це не так легко, доріжка починається тільки з лівого берега притоки, а шоб на неї попасти потрібно перейти стрімкий та глибокий потік. Вода лише якихось 10 см не дістає до верху бахіл, так шо було то досить екстремально. Але всьо гуд, вже йдемо лівим боком на Погулянку. Тунель за якихось 10 метрів перестає бути залитим водою і перетворюється на акуратний прохід з двома сухими тротуарами і безліччю люків-входів. Особливо хороший люк є навпроти магазину "Книги", легко відкривається, надійні скоби, та й виходить на газон, далеко від тротуару і проїжджої частини. тунель довгий, монотонно він йде аж в кінець Левицького, де знаходиться великий квадратний вхід на узбіччі, такий самий як біля памятника Шевченку. Ми втішилися шо виберемося назовні, але де там - прикипів намертво, напевно ним не часто ходять. Облом! Прийдеться шукати інший вихід, бо знову перелазити потік і трубу нікому неохота. А пертися наверх через люк Артем не дуже хоче - запал. Я подаю ідею йти аж на Чорновола, там я бачив вхід. Та й заодно центр подивимся. Але теж не впевнений чи він не закипів як цей.  Ну в разі чого - назад завжди можна вернутися і вилізти на Левицького через люк чи біля Білої Скелі.

Ше троха пройшли по погулянці поки тунель не почав звужуватися шо йти приходилося напівзігнутим і вернулися назад. Шо характерно - назад йти завжди швидше і легше, ніж впеерд. Інший цікавий момент - це щурі, яких було ну дуже вже багато. В кожній притоці по пару штук сиділо. Раніше їх тут стільки не бачив. Шось сі стало, певно десь хтось здох! також бачили голуба, ще живого, але небагато йому лишилося. Цікаво, як він сюда попав. Досить часто попадаються труби поперед тунелю, ми з артемом злапали по одній :)

Після вузьких та слизьких каналів - центр нам як прогулянковий майданчик. Місцями бортик півтора метри сягає, йти одне задоволення. Шпацеруєш собі спокійно, роздивляєшся все навколо. Величні склепіння, тихий плескіт води. Потім зявляється шум який що раз дужчає і дужчає. Аж ми опиняємся біля водоспаду. Фоткаємо його і ліземо далі. Минаємо вхід біля Міленіума, ше 10 хв і тунель набуває яйцеподібної форми, яку ми бачили коли йшли в зворотньому напрямку. тут за кілька метрів є вихід нагору. Широки зручні сходи і нормальний рухливий люк.

Ше хотілося б згадати як ми вирішили піти одною овальною притокою в сторону площі Ринок. Ця притока нам сподобалася тим, шо дно її було вимощене справжнісінькою бруківкою! Мис подівалися шо буде там шось старовинне і цікаве. Най го шляк тарфить! Довга вузька притока постійно петляла по тому центру, періодично попадалися люки нагору. Але якихось видимих ознак звуження чи закінчення притоки і близько не було. Короче ми схарилися і пішли назад. Якось можна буде її пройти до кінця, іншим разом коли не будемо такі втомлені. Взагалі таких приток там дві, але в одної була сильна течія і змивала все на свому шляху. Вийшовши з притоки назад до Полтви ми зауважили, шо різко впав рівень води в каналі - місцями майже на пів метра. Це навіть оголило дно каналу. Виявляється воно також викладене бруківкою з тесаного каменю! Була 2 година дня, треба мати на увазі. Також на площі перед оперним бачили кімнатку з двома драбинами вверх і грубезними палстиковими трубами, зовсім новими. Напевно недавно робили, як фонтан відновлювали.

Дуже зручний і затишний вихід получився. Знаходиться він в саду будинку на Площі 700-ліття Львова номер 2. Це перехрестя Під-Дубом, Куілша і проспекту Чорновола. Там собі переділися і пішли мити та сушити хімзу до джерела на Високому Замку. Теж гарне місце, всі думають шо то якісь рибаки сушать хімзу. Одним словом якшо на правий берег - то кращого варіанту нема. на лівий зручніше від Білої Скелі. Одержали масу досвіду та задоволення, всім дякую за компанію!

ПС: Переглядав фотки Зелі - як наново там опинився. :) Дуже інформативні, є практично всі обєкти сфоткані. Єдине шо підписів нема. то народ не знатиме де який тунель.