Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - linuxoid

#42
Вирішив я сходити 8-го березня десь. На мою пропозицію відгукнувся Lesyk. Ось ми вдвох і пішли. Ціль була перейтися пром. зоною, котра розміщена паралельно трасі на Львів. Наш маршрут проліг вздовж колії, по котрій ми і йшли. Доступних індустріальних об'єктів не виявилось, тому що всюди кипіла робота, незважачи на вихідний, а там де робота не дуже кипіла гавкали собаки.
Дійшли ми до терикона шахти Межирічанська, він і став нашим головним об'єктом.
Площа його досить велика, поверхня покрита ніжними карликовими берізками, сосенками та великими зпорохнявілими їстівними грибами, судячи з їх місцязнаходження, підберезовиками або чорноголовцями. Місцями траплялися глубокі провалля.
Висота трикона в середньому метрів 10-15, в найвищому місці досягає десь 30м.
Lesyk знайшов каменюку, по вазі вона була як залізна, та кольором схожа до іржі. Поміж гострокутої слоїстої чорно-сірої породи ця каменюка різко відрізнялась. Спершу ми подумали, що то метеорит, навіть ім'я йому дали "Метеорит Лесика", але пізніше ми знайшли й інші схожі камінці з подібними властивостями і дудули, що то залізні пердмети, що з породою висилали на терикон, а далі вони під впливом теплоти горіння терикона розплавились і застигли такими собі краплями. Один з цих камінців я взяв додому, пізніше обфоткаю і скину в обговоренні.

Тепер фото:
Непер хрін нам який моска.. газ перекриє:


Наш шлях:


Шматок заводу ЗБВ:




Лесик з новим інтерфейсом ;D :


Йдемо далі, а там краса:






Нраітса:


Ось і терикон:


Через це я думав чи не зробити би звіт в "Природніх об'єктах":








Місце, де колись росла сосенка. Уявіть, Новорічну ялинку з терикона...:


Купи свіжої породи:








Найвища точка, туди і йдемо:


Кратер:


На місці, попереду найвища точка:


Дивна рослинка:








Сам:






Ось саме та іржава каменюка:


Обрив:






"Наша" шахта:


А здалеку видно нашу наступну ціль:


Тріщинка в териконі, з котрої, як ми пізніше помітили, йшов дим:


А ось основна небезпека терикону. Глубока тріщина замаскована листям і корінням:


Після ми повернулись до Червонограда, поїли і вирішили ще перейтись:




Ну і на сам кінець:


Ось ще відео:


Обговорення

#45
Шукаю роботу молодим адміном:

Почуваю себе добре з Linux, трохи менше FreeBSD і Windows (таке буває)
Конфігурую кероване мережеве обладнання (комутатори, роутери)
Розбираюсь в мережах
Трохи програмую на Ruby (Rails), C++.
Зараз працюю на інет провайдера, займаюсь під пильним контролем головного адміна адміструванням, а також тех. підтримкою користувачів Хочу змінити роботу, бо на половину робочого часу мене посадили на місце диспетчера (ось це найгірше), і взагалі позатикали всі можливі дирки, таким чином мені для виконання моїх безпосередніх обов*язків залишаються вихідні і час після роботи... Сьогодні була, так сказати, остання крапля, тому відправляю цей лист в фляжці)
#46
Ось таке:









"Літав" я гуглольотом по планеті Земля не без цілі, а з ціллю подивитись зверху на промисловість Червонограду і його району. Налітав я фотки, що вище. Давно вже мрію, навіть марю, відвідати ці місця, але без компанії наломно. Ось, вирішив зробити тему.
Пропоную в місяці Лютому відвітати це місце, конкретніше скажу ближче того самого місяця, а зараз би хотів почитати хто би туди пішов.
Вся ця краса взята звідси
#49
В рамках екскурсії з італійцями ми назнімали фото і відео на декілька хороших звітів. Дякуючи RedShift нам вдалось попасти на діючу шахту і побачити її механізми на поверхні в дії.
Спрешу фото:

Щасливі італійці  фоткають все підряд:


Декілька знимків на території шахти:














Наш провідник на шахті і просто хороша людина RedShift



Двигуни, що живлять лебідки, котрі підіймають з надр (500 метрів) вугілля. Напруга живлення 6000В, потужність..
велика. Є набір швикостей підіймання, швидкість обертання двигуна регулюється шляхом включення в коло ротора асинхронної машини опорів (резисторів).


А це - ..., хоча ні, не скажу. Вірніше скажу, але потім в обговоренні. Напишість для чого, на вашу думку, воно призначене  в обговоренні. Підказка: лампочки підвішені над поверхнею ставка. В ставку є риба:




А тепер відео роботи механізмів.

Робота двигунів підйому та лебідки на максимальній швидкості. Опрератором цих машин є симпатична жіночка:


Тех. комплекс шахти. Тут вугілля сортують і відбирають те, що не є вугілля (дерево з затяжок, металеві деталі, інше). Оператори - дами..:


Кінцева станція для вугілля на шахті. Механізм навантаження вагонів. Операторами цих механізмів є також прекрасна половина людства.


Решта фото
Обговорення


#51
Який браузер ви використовуєте? Збираю дану статистику не ради цікавості чи реклами, а для цілей розробки, тому дуже прошу вас залишити свій голос.
#52
Слад вибухових матеріалів (ВМ) знаходиться поблизу Червонограда. На складі зберігали вибухівку для шахт, але пізніше він став непотрібним, так як в основному вибухівка використовувалась для будівництва шахт, а ту що використовують зараз везуть прямо на шахту.
До складу веде гарна вузенька і рівна дорога, більше схожа до тротуару:


Йти до складу приблизно під години. Дорогою на трапився недобудований  ДОТ дещо дивної конструкції:






Далі нам трапився знак, що колись забороняв рух на цій дорозі, але його підстрелили ні то дробовиком, ні то з пістолетом і він більше не може виконувати своїх функцій.






Далі нам трапилась повзуча малина, що росла обабіч дороги і звабила нас своїми червоними солодкимим ягодами:





Все, дорога вільна, але нашу увагу перехола ліщина, котра рясно вкрита незрілими горіхами:





Далі ознаки складу стали більш очевидними:







Так ми опинились коло першого кордону. Він носив на собі ознаки життя  циган, що їх багато там через присутність поблизу закритого полігону побутових відходів. Один будинок мав два замки і ґрати на вікнах, за склом виглядало так, ніби там хтось живе. Схоже, це був будинок сторожа.



Далі стояла дерев’яна будівля в котрій був, напевне, хлів, або що інше:



В середині ми знайшли силу силенну затискачів для для детонаційного кабелю, їх ми далі зустрічали дуже часто, зокрема, в запакованих картонних коробочках:



Ось і другий кордон: два ряда колючого дроту, між котрими, певне, ходив караул. Склад був глухо загороджений, проте ми знайшли лаз і потрапили на територію. На території давно нікого небуло, і все залишилось таких, яким було покинутие, лише трава посеред асфальту нагадувала про те, що територія покинута.





Будівлі нам нагадали конц. табір, а дійсно, таки схожі:







На території є велика кількість громовідоводів, як видно з фото: на дажу знаходиться металева мережа з дроту, котра не давала грозі раніше часу підірвати вибухівку.

В середині будівель було переважно порожньо, окрім ящиків зпід вибухівки і термометра, котрий, незважаючи на свою розбитість справно показує темпиратуру і ластівок, котрі там замешкали:



















Далі ми вийшли з території за подвійним забором і зайшли в будівлю, що стояла коло і котра була, напевне, адмін. корпусом. Там нам "видали" пачку разових перепусток і ідеально збережені, ніби нові, інструкції з техніки безпеки для роздатчиків вибухових матеріалів датованих 1975р. і рідкісну телефонну трубку з функцією push-to-talk. Кототше, хабар був ;D













В мене все. Місцина дуже цікава і гарно збережена. Відчуттів додавало те, що ми там були цілком самі. Дякую mykolya за компанію і чекаю ще фоток від нього.


Решта моїх фото

Обговорення тут
#54
Небуло що робити і я вирішив злітати зі Львова до Черлян. Політ видався вдалим, от тільки зі Львові на Б747 взлетіти важко - смуга коротка. Посадка була проста, гальмувати довилось мало, вистачило реверсу тяги. Такшо, наступного разу влаштовуючи там пікнік будьте обережними, ато може зненацька приземлитись така хр..нь)))


П.С. Стояночні гальма вдійсності відпущені, а те що на відео то глюк) Як недивно, але америкоси внесли в реєстр аеродром Черляни UK61
#55
Вирішив я з mykolya відвідати місця за Червоноградом - це покинутий склад вибухових речовин та покинутий завод мін. добрив.
Місце на вікімапії


В тих місцях відбувались бої ВВВ, є меморіал і декілька ДОТів, в котрих я ніколи не бував. Також місцеві ліси багаті на ягоди ;D.
Першим об'єктом по дорозі буде шахта "Зарічна" з мальовничим териконом та досить високою вежею.
Дата прогулянки - ця субота, 2 липня.
#56
Шукаю людей з Червонограда, якщо є такі - мельдуйтесь!
#57

Ото хаба* би набрав.
#58
Малюється можливість організувати вилазку в шахту. Потрібні дійсні студенти таких напрямків:

було б чудово:
  - гірнича справа, корисні копалини
  - інженери енергетики (електротехніка)
  - геодезія
  - геологія
було б добре:
  - автоматика
  - механіка
Інші технічні спеціальності теж вітаються, але вони повинні мати стосунок до того, що є на шахті, а саме її підземної частини.
Студенти потрібні для організації профільного дослідження, тобто треба домовитись з викладачем про написання реферата чи іншої роботи по шахті і взяти лист від кафедри з печаткою до керівництва шахти для проведення дослідження. Дивіденди будуть: гарантований респект від рідного ВУЗу і Експлорера + вилазка в шахту як бонус. Хто хоче зголоситись пишіть мені в приват.
#59
Потрібні мертві акумулятори акумулятори 18650 для ампутації з них схеми захисту.
#60
До Вашої уваги відео з надр шахти "Межирічанська" (колишня №3 великомостівська). Якість відео задовільна, от тільки жахливий можнтаж і ще гірший музичний супровід (то як на чий смак, нікого не хочу образити):
#61
Знайшов оту штуку, довжиною приблизно 5 см., матеріал ззовні нагадує алюміній. Хто знає що це таке?