Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1841
Дякую! Там, до речі, дуже гарні шашличні місця. В плані є красивий ліс, галявина, недалеко озеро. Ну і місцеві розказували, шо в тій печері німці колись ховалися. То вони потім знаходили там зброю.
#1842
Обговорення основної теми
#1843
Вже не раз писав що хтілося б мати повноцінну велику печеру коло Львова. Львівщина, як печерна чорна Пляма на карті України. Тернопільська, Франкіуську, Закарпатська, Хмельницька - всі обалсті мають повноцінні печери, а в нас - нема :( Є, звісно, Медова печера, в Брюховицькому лісі, чи коло Стільська. Але ані розміром, ані складністю, ані цікавістю вони не дотягують до, скажімо, Млинок чи Атлантиди. Є, правда, в Карпатах коло Камянки: але печера вертикальна, вимагає спеціального спорядження і навиків, та й далеченько вона від Львова.







То ж коли мені подзвонили і сказали, що є повноцінна печера коло Старого Роздолу (район Миколаєва) я спочатку віднісся до цього дуже скептично. Думаю: "ааа, то певно дві кімнатки в пісковику, а люди по недосвідченості думають, що то повноцінна печера". Але я помилявся! Печера має чотири великих і кілька малих залів, кількасот метрів ходів між ними, свій "роддом". Для їх проходження прийдеться використати практично всі види гімнастики, що застосовуються в інших печерах, включаючи розпорки і лазання на боці. Печера має багато бокових глухих відгалужень і кілька перспективних напрямків для розширення. Не забуваймо, що практично всі сучасні печери колись були кількома невеличкими залами. Під час вилазки ми відвідали всі головні зали і ходи. Разом з супутніми розповідями це нам зайняло годину. Якшо заходити у всі бічні відгалуження займе дві години, не менше. А це, повірте, вартує того, аби туди їхати. Один з залів має достатньо плоских поверхонь для ночівлі.







На разі печера - це здебільшого нагромадження звичайних каменів, кристалів в ній не виявлено. Зате тут зимує багато кажанів, ми нарахували коло двадцяти. Стоїть питання про топографічну зйомку і після цього Печеру можна буде назвати, зареєструвати і вона охоронятиметься законом. Також вартує встановити двері і проводити роботи по її поглибленню та подальшому дослідженню.







Вхід в печеру знаходиться на висоті 15 метрів на скелі, залізти можна без спеціального спорядження. Печера придатна для відвідування групами по 3...5 осіб. Назви печера поки шо не має, зробити це повинен її першовідкривач для громандськості і мій провідник в одній особі. Місцеві, звісно, знали про неї. Але особливо туда не навідувалися і не смітили. В привходових залах є лише кілька бурбуляторів і патиків. Печера доволі чиста.

Бажаючим відвідати печеру чи допомогти з її розширенням і топозйомкою координати входу і номер провідника дам в ПП. Не хочеться аби вони раніше часу стали надбанням громадськості а печера перетворилася в смітник.



Ну і наостанок: Печера знаходиться в тому ж лісі що і Грот Прийма. Коло печери є ще два невеличких гроти, саме місце навіває відчуття прадавніх віків коли люди ходили в шкірах а мясо мамонтів їли сирим :) То ж можна було б літом організувати тут стоянку неандертальців з метою проведення фотосесії і популяризації місця.  Всі фото на Пікасі тут



Обговорення тут
#1844
Фондую 600 грн для здійснення такої ідеї!
#1845
Підігрів вмикався по давачу температури. Слабким місцем системи є власне ця каретка, шо перекидується.  При коливаннях температури і при забрудненні та зношенні механізму він починає перемикатися при різних к-стях води. Перекидування каретки вимірювалося давачем Хола, зручно коли все зроблене з металу.
#1846
Нові пункти:

1.7 Правила форуму на соціальні стосунки між учасниками форуму не поширюються

5.6 адміністрація залишає за собою право забороняти користувачам видаляти чи змінювати свої повідомлення, а також відновлювати змінені повідомлення

5.7 Соціальні стосунки з адміністрацією та іншими учасниками форуму вирішуються в приватному порядку поза межами форуму

Слід зрозуміти що форум це публічне місце і вияснення особистих стосунків з іншими користувачами чи адміністратором поза межами приватних повідомлень тут недоречно.  Запевняю всіх учасників форуму, що жодне цінне та конструктивне повідомлення не буде видалене, а акаун забанений, через особисту неприязнь когось із адміністрації.

В нас регулярно архівується весь форум включаючи базу даних. Вернути видалені повідомлення - справа техніки. Будь-ласка, не додавайте зайвої роботи ні в чому не винним людям.
#1847
Робив таку систему коли працював на техприладі в 2004 році. Над давачем ставилося спеціальне каліброване відро з підігрівом, коли падав сніг воно його плавило і тоді міряло к-сть опадів. Чашечка  була з нержавійки спеціальної форми, від неї власне і залежали метрологічні характеристики приладу. Шкода шо не збереглося фотографій, тоді цифрові технології ще тільки наступали :)
#1848
Перша фотка - офісне Біде

Друга - реальний лист до Миколая одного з наших працівників
#1849
Звяжися з Зіппо. В нього великий досвід в тому, + вони мають контакти де їх дешевше можна дістати
#1850
Змінив Korguk на Korgyk :) А то якийсь Корґук прямо получався :)
#1851
мені 2, повішаю на холодильник на роботі :)
#1852
Цитата: YserL від 05.12.2011 11:50:26
Приєднуюся до привітань! І додам ще чуть чуть від мене.
Перш за все здоров'я, великого великого, щастя безмірно, бути завжди коханим і кохати до нестями, кар'єрного росту, і завжди залишатися таким позитивним і життєрадісним. І відсутність багів і фізичних аномалій)

ПС: Вибачаюся за запізнення, тілько добрався до комп'ютера.

Дяяякую, я теж ледве нині добравсі до компютера :)
#1853
Дуже всім Дякую! Приємно що не забуваєте, дякую за привітання, за гонський ролик :) Буду старатися виконувати побажання :)
#1854
Обєднав з подібною темою.
#1855
Опалення Катєльні

Яке може бути опалення в котельні, подумаєте Ви?! І будете праві! Опалення в котельні не потрібне за означенням. Якшо кочегар змерз – значить він нічого не робить. То ж най йде собі до котлів і зігріється, там тепло. А в решті кімнат може бути і холодно, швидше персонал тверезітиме.

Наша Катєльня винятком не була, і для опалення містила тільки котли і труби від них. Там де вони проходили було аж зажарко і потрібно було відкривати вікна. В туалетах, само собою, опалення не було і в люті морози замерзлі на камінь какашки нерідко розбивали унітаз.

Якось Синій Електрик вирішив використати протяги на користь Заводу і повстановлював всюди вітряки. Градієнт температури був такий, що фурдачки аж гуділи і забезпечували електрикою пів Заводу, за що Синяку одразу ж дали премію. На радощах він її тут же і пропив, після чого заснув в кочегарці на підлозі. На ранок його всього протягнуло, писок роздувся, спина не згинається. Невдовзі, внаслідок епіческих подій описаних вище, і перманентного алкоголізму він загинув в гамні, так і залишившись в протягнутій подобі.

А система опалення все пережила і лишилася живою. При перебудові Катєльні на офіси її почали топити дровами і тому назвали Живе ОПАлення, принцип роботи зберігся. Яких майстрів вже не викликали, скільки б батарей не ставили - все намерне, ЖОПУ ніхто не може заставити нормально працювати. Напевне Синій Електрик Мстить. В одних кімнатах файно сидіти з дівчатами, бо вони від жари розвідаються, а в інших тільки тверезіти.
#1856
Так, для хороших спеціалістів наші двері завжди відкриті. Аналогова техніка це дуже добре, а як з мікроконтроллерами і Англійською? Також добре якби ти скинув мені Резюме на пошту
#1857
Вирішив перенести в закритий розділ. Бо Чорний Кочегар гумору не розуміє, авось хтось му то покаже :)
#1858
Дякую! Продовження зазвичай бувають коли Чорний Кочегар щось нове встругне. Наприклад історія про ЄБУ пов'язана з ремонтними роботами на горищі минулої пятниці, коли аж склянки підскакували. І то в робочий час! Будь які спроби протесту впираються в слова шо ми ніц не можемо зробити, то не ми, так має бути :) От і виникли історії про Містичного привида, який і є в усьому винним, в тому числі і в несмачній хавці :)

А завод вичислити просто - Катєльня так і позначена на вікімапії всеердині його території самим Чорним Кочегаром!
#1859
дякую за гарні фото і шо звернули увагу на три схожі теми. Обєднав всі докупи.
#1860
Ну хто памятає старенький ноут адміна HP6530 - працює і досі. Куплений на початку 2009 року, щоденне використання 8 годин, тягання щодня в рюкзаку. Навіть віндовс з часу купівлі не переставляв :)

Якби зараз брав заміну - то напевно HP або DELL, обовязково з flesh диском, бо реально набагато швидше працює. А тонни фоток і відео мона тримати і на зовнішньому дику. Ну і без CD ROM, бо ітак не користуюся, тільки ваги додає.