Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Stinger

#41
+2 в Дастер, цитадель, як місце посадки підходить, кажи час, коли підходити?
#42
Ні, частина, ті хто на машині, їдуть з початку в дем'янку, а решта своїм ходом їде в Миколаїв
#43
Більше ніхто машиною не їхатиме? Я би теж хотів на Дем'янку подивитися...
#44
Виходить що нас 6-ро їде до Миколаїва одразу, а 4-ро їдуть в Дем'янку. І так, в нас буде якійсь пікничок, погода дозволяє, принаймні беріть якісь ковбаски, смаколики кожен собі, посмажимо на вогні)))
#45
Раз пішла така п"янка..., напишу і я шось від себе. В ЧЗВ був вперше, давно вже збирався, але все як завжди, то срачка, то пердячка, постійно не виходило, і от нарешті встали зорі і ми з Гандзею вирішили поїхати при любих умовах, бо немашовдомасидіти ;D.
Моє враження від побаченого:
1. Не фонить, практично ніде, ну або фонить не критично, можна фоткати, гуляти, навіть не задумуючись, не знайшов місця, де фон хоча б досягнув 200  Мр/годину (і так, я міряю радияцію в Рентгенах, мені особисто так зручно і більш зрозуміло).
2. Зона не безлюдна. В зоні працює купа народу і підприємств, все живе своїм життям.
3. Зону пиляють на дерево і металл, пиляють массово та нещадно, там крутиться ВЕЛИКЕ бабло і нема на то ради.
4. Монстрів не видів, як і тварин, ну зайців вночі бачили, але то таке.
5. По Прип"яті екскурсії ходять табунами, трафік як в центрі на пл. Ринок, інколи доводиться стояти в черзі з представниками іншої групи, щоб сфоткати якійсь баянний об"єкт.
6. Взагалі, щоб зрозуміти, як і шо таке ЧЗВ, треба туди поїхати, ніякі фільми чи ігри, не дадуть тих вражень і того розуміння, які отримаєш там на місці, коли сам це все побачиш, сам там походиш та відчуєш.

Одже фотки (спробую не повторюватись, хоча це буде дуже складно).

День перший

Потурбовані Експлорери, ранковий вокзал та сранок в КФЦ.









Шпацер до точки рандеву, ранкова забава, інструктаж







Цирк на кпп Дитятки









Чорнобиль, будинок єврейського культурного центра в Чорнобилі, Затон













Роботизована техніка, яка приймала участь у ліквідації.







РЛС "Дуга" та військове містечко































Їдальня ЧАЕС

















Третя черга та градирня (до неї ми ще повернемось)







Чаес та оглядовий майданчик









Прип"ять















МСЧ-126 та підвальчик

















Юпітер































16-ти поверхівка

























Парк атракціонів













Вечір в Чорнобилі










#46
Так, чітко і по суті: є в Миколаєві фортифікаційні споруди, печерного типу, найближчим часом є можливість їх втратити через кар"єрний видобуток, пропоную поїхати туди і поки не пізно, то все фотографічно задокументувати. Пропоную 30-31 березня, пишіть кому коли зручно.
#47
Цитата: Блондинка в кедах від 28.02.2019 13:53:53
Молодчинка.
Скільки така Стінгербанка важить?

374 гр

#48
Запросто полетів би)) тіки тре лампи з металевими колбами))
#49
На вскидку грамм 200, ввечері зважу))
#50
Започатковую нову тему. Тут викладаємо всякі кастомні, хендмейдові, саморобні штуки.

Розкажу сьодні про кастомний павербанк.

Ожде купив колись платку, юзав її з якимись старими 18650, але то все було без корпуса, перемотане ізолентою і естетикою не пахло))
Коли зібрав по новому батарею на 6 шт по 2900 mAh, постало питання про корпус, готовий корпус виявився трохи дорогим для саморобки, тому вирішив то все запиляти з тонкої фанери :)









Клеїв прозорим гумовим клеєм. Потім то все пошліфував і вирішив нанести якійсь декор. Вибрав шестерню в якості трафарета.







Потім то все випалював. Гандзя нанесла текст в сецесійному стилі ;)









Далі вирішив покрити морилкою, вибрав колір бук для шестерень, та тік для всього іншого, бо він мав зеленкуватий відтінок.











Далі було лакування, наносив два шари, можна було і третій, але мені і так добре))


















#51
Трішки значків підкину

Значки по Львову





Значки по іншим містам



Пару значків з Карпатами



Значки присвячені охороні природи


#52
Віддав мені недавно Рой старого радянського калькулятора, подумав, що шкода викидати в хлам таку антуражну річ, і вирішив дати йому друге життя :)



З початку розібрав









Калькулятор має світлодіодний дисплей.
Працює від 3-х елементів по 1,5 в, сучасних аналогів яким я не знаю, тому вирішив переробити на акумулятор + плата зарядки



З початку виломав батарейний відсік, хотів то все розмістити там, але не влізло, тому розмістив де влізло і не заважало.





Збірка



Ніби все працює :)






#53
Хочу повідати про одне з унікальних місць нашої країни, а саме про так зване Лемурійське солоне озеро. Розташоване воно в Чаплинському районі Херсонської області, близько кордону з Кримом. Побували ми там з Зеленою мишею влітку 2018 року.



Це озеро є лікувальним і має цікаву історію виникнення: У 1969 році бомбардувальник з повним боєкомплектом врізався в землю на краю узбережжя Сиваша в чотирьох кілометрах від села Григорівка. В результаті жахливого вибуху утворилася воронка діаметром близько сорока метрів та відкрилося солоне джерело. Згодом воронка перетворилася в унікальний за своїми лікувальними властивостями екологічний курорт, названий лемурійськіє озером. У ньому 35% солі, під ногами відчуваються її кристали. Дістатися до дна важко - через щільність вода відразу виштовхує наверх. Тому відпочиваючі та місцеві охоче лежать на поверхні. Це не тільки неймовірне задоволення, а ще й неабияка користь. Вважається, що в озері виліковуються всі хвороби, пов'язані із запальними процесами, в тому числі невиліковні засобами традиційної медицини. В першу чергу, мова йде про хронічні захворювання суглобів - артритах і артрозах. Багато хто їде сюди лікувати і хронічні дерматози, в тому числі псоріаз.
Солоність води в озері досягає 270-300 г / літр, це майже як в знаменитому Мертвому морі. А рожевий колір їй надають одноклітинні водорості з романтичною назвою "дуналіелла солонуватоводна", які під дією сонця виробляють бета-каротин (його вважають джерелом молодості). Тому цілюща не тільки вода, але і грязі, які утворилися на березі озера.




Фото звідси


фото звідси


Фото звідси

Саме озеро я мало знімав, там більше цікаві околиці :)

З одного боку, в напрямку на південь, на горизонті Кримський титан



На захід в нас розташована Сивашська ВЕС потужністю 2,3 Мвт. На вітряній електростанції встановлено 16 вітрогенераторів USW56-100 (107,5 кВт кожен, перша черга) та два вітрогенератора Т600-48 (600 кВт, друга черга). ВЕС знаходиться в концесії компанії «Сивашенергопром».









А на схід - мальовничі рожеві солончаки та грязьові болота.





На березі кристалізується сіль







Засолені комашки









Навколишні краєвиди




#54
Поки для затравки 45 хв відео, де знято було практично все)) Знімала Гандзя, перший раз, тому не судіть)

#55
Побували і ми в тому підвальчику ;D Трапилось мені отаке радєйко Іскра 50-х років зібране на 3-х лампах)) Тепер його чекає відновлення та реставрація)












#56
Прошу мене записати в першу групу, бо я буду на ровері і я після того маю їхати на роботу, відпросився максимум на 2 години
#57
Місця всі зайняті, зголошуйтесь на наступний раз!
#59
Монументальненько) Хоча спосіб з екшенкою був би більш правильний)
#60
Теж маю магніти, колись наколупав досить багато,  плюс ще пару хардів лежать під розборку,  думаю домовимось, я тіки їх пошукаю  ;)