Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#21
Останнім часом інтенсивно розшукуємо спеціалістів по БД: розробників на SQL/PL та Transact-SQL.
Зараз вакансії:

- на strong junior рівень MSSQL (голий SQL - як рідна мова, усвідомлений досвід з Tsql оскільки вся логіка проекту і відповідно і робота в процедурах, розуміння архітектури RDBMS та процесів що в ній відбуваються).

- найбільш актуальне: на Oracle та Oracle+MSSQL - intermediate рівень (голий SQL - як рідна мова, обов'язково суттєвий досвід в роботі з SQL/PL як реалізація/дослідження/виправлення бізнес логіки у сторках, планування оптимальних методів розширення існуючого функціоналу і  т. п.), базове розуміння питань перформанс тюнінгу, awr, планів. Плюсом буде досвід з великими фінансовими проектами. Довготривалий стабільний проект з цікавим замовником (великий ентерпрайз).

Пінгайте мене тут чи в пп якщо маєте бажання чи знаєте бажаючих :)

Не пишу тут стандартних фраз про плюшки, які ви чули або почуєте від рекрутерів. Контора - Елекс, офіс м. Львів, Наукова.
#22
2019 рік, будівництво ЖК Семицвіт (вул. Шевченка) в туман з цитаделі




#23
Кожен, хто хоч раз був у Трускавці і дивився на "гори", точно бачив саме ці полонинки на які, як виявляється, можна без проблем виїхати звернувши з села Верхня Стинава на чудову грунтовку в сторону села Зимівки, що виводить на хребет і дає можливість проїхатись добрий десяток кілометрів з чудовими краєвидами.

Трускавець та Дрогобич


Трускавець


Дрогобич


Хребет цікавий тим, що він фактично перший піднімається над рівнинною частиною Львівської області, завдяки чому зверху відкривається захоплююча панорама на міста Трускавець, Дрогобич, Стебник, Борислав, а в оптику можна розгледіти і місто Стрий. При цьому з іншої сторони хребта - типові гірські карпатські краєвиди, серед яких повністю проглядається пасмо г Парашки.

Загальна панорама


Ближній план - новобудови Трускавця, далі - закинута шахта у Стебнику, спальний район Дрогобича, село Рихтичі


Місто Борислав


Пані Ольга показує як проїхати в Трускавець


Також на одній з перших вершинок хребта (г. Багнина 634м) знаходиться невеличке озеро. Далі дорога проходить через г. Княжка 672м, г. Княжа Гора 721м, г. Болеїв 773м. з спуском в с. Орів. Пішки, ровером, чи більш прохідним транспортом можна продовжити рух хребтом вже у лісі до Східниці повз місця активного видобудку нафти.


Церква у селі Зимівки


Три секції хвостосховища та село "Нове Село"


Місто Стрий:


Так виглядає ця дорога на хребті:


Мапа доїзду. Наш шлях позначено червоним. Краєвиди починаються буквально відразу в кінці підйому, де можна лишити машину і прогулятись пішки хребтом.


Зібрався букетик з полонини:



ПС: з часу нашої поїздки туди (так, це репост з мого ФБ 2016 року, але тут, мабуть, більш доцільне місце для такої інформації) хочу туди в темну пору доби і з прозорим зимним повітрям. Було б цікаво з телескопом :)

ПС2: фотографії робились на Canon 500d, телеоб'єктив canon 55-250mm IS.




#24
Коли в 2015 мені в руки попався довгофокусний об'єктив і я мав час полазити і натхнення "повитягувати" фотки :)

Чорновола + Ратуша + стадіон Україна в одному ракурсі


Будується "Олеся Зла"


Сихівський міст з Високого Замку


Погулянка-Іскра


Початок будівельного буму під Голоском


Ну тут все зрозуміло :)



#25
Раз тема вже відійшла від Фантомної залізниці і згадуються інші тунелі (думаю, варто перекинути в окрему тему все разом), от один з парку Горіховий Гай (як-раз вчора прогулявся там):



З північної сторони сніг


З південної сторони зеленіє травичка

#26
+1 але було б круто позаду мати не глобус а мапу Львова :)

От 3д моделі міста навіть якісь є
https://sketchfab.com/3d-models/map-lviv-ukraine-4df5f2ce0d9040ad91939073dea66243

https://sketchfab.com/3d-models/lviv-3d-model-5d3b7ddc6e924c268e8d7b9e9081b17f
#27
Весною далекого 2012 року ми знайомились з Стільським: шукали невідомо що повзаючи по краю села :).
Те, про що всі знають ми знайшли трохи згодом, а нижче буде про не менш цікаву місцину, а саме - чудово збережене та дуже атмосферне старе кладовище.
Оскільки загалом кладовища нас цікавили в тій мандрівці найменше, то й почали ми обходити діюче кладовище стороною: трохи північніше за церквою щоб опинитись на мальовничих пагорбах над долиною річки Зубри.



Замість обіцяних печер ми натрапили на невиразний парканчик, за яким в чистенькому лісі стояли похилі пам"ятники з каменю. Ніякого різнобою по стилю оздоблення і матеріалах, ніякого пластикового сміття, пересохлих віників з квітів. Усі різні втім з спільними рисами - всюди зображені люди дивних, як на наш час, карликових пропорцій.



Теплі промені весняного сонця, легкий вітерець, чистенький ліс з древніми статуями абсолютно незвичного вигляду... жодне кладовище не залишало стільки вражень. Ми з задоволенням розглядали кожну деталь, шукали написи. Пам"ятники давали розігратись уяві та представити хто тут спочив більше ніж століття тому.



Унікальність на мою думку в тому, що тут нема слідів від сучасних поховань та будь-яких атрибутів сучасності. На галявині серед лісу є тільки ви та історія, і саме така атмосфера підштовхує на роздуми про тих людей які там знайшли свій останній прихисток.


#28


Конвої вже давно стали популярними "народними" світильниками, які часто є найліпшим вибором за свої гроші для тих хто вже свідомо шукає певну комбінацію характеристик, знає який діод, який кут розсіювання йому треба і т.п. Після років користування такими ліхтарями з'являються нові ідеї та бажання стосовно того що би хотілось бачити в новому джерелі світла. І тут виникають складнощі: дорогі забавки кількох відомих контор не вражають характеристиками, вражають цінами, і рідко можуть похизуватись при цьому великим вибором діодів серед high cri, теплих  бінів і т.п., а у зоопарку дешевого Китаю можна загубитись і зовсім зневіритись у людській чесності :) крім того більшість ноунеймів будуть конкурувати виключно люменами (переважно віртуальними), а фіч про які може думати адвансед юзер там і не передбачається.
Особисто мені хотілось щось з плавним безступінчастим регулюванням яскравості аби не клацати по тих кількох стандартних режимах, обов'язково з мунлайтом, широким кутом розсіювання (далекобійний вже є і на практиці він рідко потрібен, а для більшості потреб вузький промінь банально не зручний), але щоб можна було і влупити на середню відстань короткочасно парою тисяч люмен; тепле світло з добрим індексом кольоропередачі; можливість бачити рівень заряду, драйвер без видимого стробу; невеликий розмір аби можна було кріпити на голову оскільки на ринку налобників до таких комбінацій характеристик ще не дійшли. Це все, що я шукав. Варіант "збирати самому" спочатку взагалі не розглядав, хоча в певні моменти невдалих пошуків вже майже змирився з ним. Після занудної фонарьовки, на баджетлайфорум чи то на кенделпаверфорумі знайшов про "Хенка" який ніби виробляє в Китаї і продає на інтлаутдорі (де я купу років тому купляв перші чесні 1к люмен в с8 корпусі) нову версію забавки, що відповідає всім моїм побажанням, під назвою emisar d4v2.
Під враженням від пари місяців користування цією іграшкою вирішив написати стільки букв. В мережі є достатньо оглядів, тестів, дотошних лонгрідів і т.п. тому не бачу сенсу переповідати деталі, додам лише коротко про деякі особливості, про які я і не задумувався, але вони там реалізовані: ну в першу чергу це софт, софт в кишеньковому ліхтарику :) власне разом з ліхтарем можна відразу придбати шнурок для заливки прошивок. На борту залита опен сорсна Anduril UI у якій, здається, реалізовано всяких функцій більше ніж треба.
Для тих, хто вважає, що в керуванні ліхтариком з однією кнопкою не може бути нічого складного і не очевидного, ось пам'ятка що коротко описує як ним користуватись:


Тут і регулювання температури спрацювання термозахисту, і перевірка напруги батареї з різними методами відображення, і забавки типу режиму свічки, заходу сонця, грози, різні блокування, "спрощений режим"... Несподіваний бонус це розсип мініатюрних кольорових світлодіодів, яким теж знайшлося застосування - інформувати вас про щось, слугувати слабеньким світлом довільного кольору, просто спалахувати періодично, нагадуючи про себе. Звісно, дрюкаючи до мозолів ту єдину кнопку в цьому всьому можна ще й налаштовувати яскравість, швидкість, колір додаткового світла.



Собі брав комплектацію XP-L HI V2 5D, 4000K під 18650. З таким діодом цей кип'ятильник видавлює десь 4300 люмен, звичайно не на довго, бо гріється в такому розмірі він дуже швидко. Поширені 18650 банки не можуть видати сили струму потрібної для верхніх режимів тому довелось відразу брати Samsung 30Q. Ліхтар вогненебезпечний: крім того що сам гріється, світло легко пропалює папір та тканини. Ціна в залежності від того, що туди понавибирати десь від 45 баксів.

Знаю, що такі іграшки в нас ще не дуже популярні, тому сподіваюсь, що хтось з цим постом дізнається щось нове :)



#29


Ще пару фотографій

Були недовго, бо малий то намагався сміття голими руками збирати, то лізти в третій зал, до чого ми не були готові :)


Але трохи помогли, і раді були зустрічі!



#30
Круто. Може виклади більше з документації? Схеми і креслення, мабуть, менш цікаві, але там де є що почитати - було б пізнавальної.
#31
Цитата: Electri4king від 07.10.2019 22:38:11
+1 залежить від погоди, пакуюсь як і тоді в тачку Голема
Та кращої погоди за ту, що обіцяють, вже цього року не буде: https://www.accuweather.com/uk/ua/yavirnyk/1202647/october-weather/1202647
#32
Продам резиновий водонепроникний костюм (там не бахіли а нормальні штани!). Розмір XXL. Мені на 190см зросту добрий і трохи з запасом. Вдягався один раз десь в 200х роках. Стан нового.
В комплекті: штани з наскрізними отворами замість кишень, куртка з капюшоном, що ховається у комір, та нормальними кишенями, отворами для вентиляції, чохол для зберігання.
150грн.(самовивіз)
Фото тут: https://photos.app.goo.gl/rnVvb5n2qkMqbdRK8
#33
Тут є треки по цих місцях: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=mvhrevjwxjgkspjz (на мапі клікнути на "більше..."/"треки поблизу"). Там є координати пари джерел на західній стороні хребта на північ від вершини Стайки

Бтв, а відоме точне місце для ночівлі? Полонина Данюкова Стая (під Стайками) судячи з лінка на вікімапію?  Чи десь ближче до вершини?


=========================================================

Додаю сюди щоб не плодити пости. Мені стало реально цікаво що там і як, і прочитавши звіти\фотки\треки і карти де люди прикидали маршрути, вийшло, що всі ходять через це місце, де можна заночувати і набрати води (воно ж підписано як water на треку): полонинка без імені тут:





Фрагмент карти від Treker з eurotourist.club:



Фрагмент його опису того місця з http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=20&t=98285&all=1#p703152
Цитувати3) Після полонини стежки не є. |#smile784| Тобто їх є але мульйон, оленячі, конячі. Місцями з'являється чітка стежка, яка врешті виходить на траверс до полонини Донюкова стая. Тут на роздоріжжі треба брати вліво. Дертися треба через густих сухостій ребром. З часом намацується траверс і є полонина з водою.
4) Підхідний час від цієї полонинки на першу локальну вершину Стайок (вершин там є 5 !1743 найвища))) з рюкзаком - 30хв. Від полонини треба взяти різко праворуч і лізти прямо вверх, через ліс, потім зарослі ялівцю, з виходом на каміння. Стежок нема. Перехід з локальної вершинки на наступну в суцільних зарослях, окопах та каміннях.

Щось тупить з картинками imgbb :(  от тут всі мапи, якщо в пості не видно: https://photos.app.goo.gl/981sdmMC4z5fAxiM7

#34
Я теж попередньо "за", буде 4 місця в Дастері.
бтв: класна тема є тут щоб скласти собі уявлення про ті місця (з ведмедями, і навіть згадкою про зустріч з риссю, капканами, та фотографіями 1916р) http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=20&t=98285&all=1


ПС: паспорти дуже бажані, будем за пару км від КПП де вже раз частину нашої групи приймали за відсутність документів. Ну і якщо спуск буде трохи в сторону Шибеного (як то було внепланово в нас) то паспорти маст хев.

Ну і тре продумати як зменшити кількість сексу з жерепом і зберегти сили на щось цікавіше :)
#36
Рушник новий, не використовувався. Розмір S, колір синій. Чохол. Всі деталі видно на фото.
В магазинах ціна більше 300грн, продам за 150 (самовивіз).

#37
Коврик Trimm Hiker не використовувався, але пару раз надувався вдома. В комплекті рем.набір, чохол. Колір червоний(гірчичний) +сірий.
600грн (офіційна ціна 1200+).
http://www.trimm.com.ua/kylymok-samonaduvnyj-trimm-hiker.html
Причина продажу: отримав давно в подарунок, але не використовую (люблю пінки) .






#38
Ігровець - третя по висоті вершина в Горганах - 1804 метри н.р.м. а також найвища точка хребта Ігровище.
Цікавий тим, що на відміну від більшості гір у Горганах, вершина Ігровця являє собою величезене майже плоське плато з невеликим ухилом в сторону Закарпаття.

Також на вершині окрім типових горганських розсипів кам'яних брил та непрохідних заростів жерепу, зустрічаються великі ділянки трави\мхів де можна припасувати намет для ночівлі. Саме ночівля на вершині була метою нашого короткого походу. Група склалась з Джона і мене :)

Ми обрали стрімкий підйом від Осмолоди, який проходить повз туристичний притулок і далі виходить на хребет між вершинами г.Висока та Ігровець.

Маршрут (червоний), як і інші популярні маршрути в цьому районі, доглянутий і чудово ознакований. Мітки часті, на роздоріжжі є відповідні знаки, і т.п.

Шлях починається з красивого містка через річку Лімниця неподалік Осмолоди. Далі стрімкий підйом лісом.



Ближче до верхньої межі лісу розташований чудовий туристичний притулок, відновлений в 2010 році. На підйомі метрів 50 в праву сторону (вниз) від основної стежки. Числені вказівникі не дадуть пройти повз. Трохи нижче притулку є джерело, яке являє собою маленьку криницю глибиною в метр-півтора, та місця для наметів. Числені відгуки в мережі вказують на те, що воду з цього джерела не варто вживати без додаткової обробки. На й на вигляд - не хочеться :)



Також є згадки, що в теплу пору року в притулку проживає якийсь Юрій, і спілкування з ним багатьом суттєво псує настрій. Ми не зустріли ні Юрія, ні його слідів. Мабуть, його сезон вже скінчився.



Далі ліс досить швидко переходить в криволісся та типову рослинність субальпійського поясу Карпат. Стежка прорубана в полях жерепу.
Як на замовлення, хмари що "зачіпились" за вершини на які ми йдемо, жваво тікають на захід через хребет.



Починають відкриватись краєвиди на навколишні гори, та подоланий шлях.



В залежності від рівня прозорості повітря, можна бачити селища та містечка рівнинної частини Івано-Франківської області.



На підході до вершини Ігровця



Ми прийшли як-раз вачсно для запланованих ночівлі. Захід сонця зустріли вже на верху.



Залишки старих укріплень на вершині



Ніч на Ігровці. Повний місяць непогано підсвічує каміння довкола, а вдалині видно вогні міста Калуш.



Ніч була морозна. Намет вкрився товстим шаром інію, також іній вкрив майже все довкола окрім жерепу, зробивши каміння слизьким наче лід.



Світанок ми успішно проспали. Ранок на Ігровці. Над рівниною в повітрі висить полоса димки:



Сонце заливає наш схил своїм теплом, розтоплює іній, та разом із вітром випаровує будь-які сліди морозної ночі.



Гарячий сніданок та сонячна погода дають нам наснаги для прийняття рішення спускатись довшим маршрутом - через Полонину Боревка.

Вигляд на Сивулі з спуску з Ігровця на полонину Боревка. Ліворуч з димки виринає пік Говерли, та видно обриси Чорногірського хребта.



На полонині Боревка (іноді підписують як Погар) ще стоять намети неквапливих туристів. Чудове ознакування вказує напрями всіх стежок з полонини, також недалеко є вода.



Ми обрали найменш популярний спуск в сторону Осмолоди - жовтий маршрут. Стежка тут дуже різноманітна :) на вузькій стежинці, що біжить по стрімкому схилу майже не скидаючи висоти впродовш кількох кілометрів, зустрічаються всі можливі в Горганах комбінації розваг з дерев\каміння\завалів\чорниць\грибів\лісу суцільно вкритого товстенною ковдрою мхів з яких стирчать тільки стовбури дерев.



Жартуючи, що на тій стежці не вистачає тільки водоспадів, в неочевидному місці ми звернули з маршруту до закинутої дороги, яка нижче перетворилась в чималий потік з своїми невеликими водоспадами, та випробуванням взуття та терпіння :)



Спустившись кам'янистим руслом потічка в урочище Лопушне, вийшли на брудну лісовозну дорогу формату "де кожен необачний крок може закінчитись втратою взуття в глибинах вологої багнюки". Нею доскакали вже на іншу дорогу, де зрідка пересувався легковий транспорт. 9 кілометрів які відділяли нас від свого транспорту нам суттєво скоротили місцеві мешканці, люб"язно підібравши нас десь до середини шляху.

Всі фото тут: https://photos.app.goo.gl/FPed4rj53JzjR7Qr6
#39
Поїздка відбулась суперово, навіть наексплорерили спуск руслом потічка замість маркованого маршруту :))
Дякую Джону за чудову компанію!

ПС: міні звіт тут: https://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,8290
#40
Зранку 14 машиною в Осмолоду, вийти на Ігровець, там переночувати і зранку у Львів.
Є бажаючі в компанію?