Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2481
Оооо, дякую.  Грунтовний фотозвіт, ну і інформація цікава. Дякую. Люди там молодці, все гарно привели до порядку. Хороший приклад як мають виглядати подібні музеї, мо і у Львові колись шось зроблять.
#2482
Бо в тому і весь прикол Зондер маршруту. Повільно - не цікаво. Хто нікуди не спішиться - йде звичайними маршрутами :)
#2483
Ну от власне, погоджуюся зі Стінгером. Давайте спочатку зробимо шоб в нас було хоча б як в Польщі, а потім будемо рішати всі інші питання типу хто проти кого воював три покоління тому, які і де паради мають проходити і тому подібне. А для того треба працювати, працювати, працювати...

Мене, наприклад, здивувало, за шо саме так страйкують у Греції: уряд хоче відмінити виплату 13 і 14 зарплат шоб зекономити. Зажрались однако :)
#2484
Як і обіцєу - фото монет. Знавців просив би підтвердити шо це дійсно ті монети, про які нам розказували. Ну шоб знати чи з чуваком можна мати справу.
#2485
Ну і я серану ше сюда, писав то ше у 07 році:

"
Як тільки у Львові організовують якісь масові гулянки слід одразу ж втікати з нього якнайдалі, найкраще в гори. Не має значення чи це "день Незалежності", чи "день Конституції", чи "день Львова" чи ше якийсь "день" – картина завжди однакова. Пяні натовпи і компанії снувигають туди-сюди, ріки нечистот з підїздів, заблокований рух, шум, гамір і взагалі якась нездорова атмосфера. І питання навіть не в музиці. Більше того, часто запрошують дуже цікавих виконавців. Але хіба буде, наприклад, Чубай співати інтимну лірику перед площею людей? Для цього слід йти на відповідні заходи з зовсім іншою атмосферою! Одним словом треба тікати зі Львова якнайдалі, шо ми успішно робимо вже протягом декількох років.
"
(с) Гора Корж урочище Новаківське

І робив то нині таі вчора.

А Львів я справді Люблю. Набагато більше ніж Київ чи Дрогобич чи, тим більше, американські міста. Насамперед тому, шо мені тут комфортно. Я тут виріс, львівський ландшафт органічно наповнив звивини моєї свідомості. Тут, як і у коханні, нема обєктивних критеріїв. Просто тобі добре і все :) А ше околиці в межах досяжності - постійно знаходжу нові кутки і закутки, постійно є якісь теми,я кийсь рух, внутрішній вогонь який штовхає на подвиги. Тож прагну лише одного - жеби нормально можна було їздити до сусідів, адже Варшава географічно значно ближча, ніж Київ. А лемківська земля від тутешньої нічим не відрізняється.
#2486
Їздив нині на Скелі Довбуша. Ніби обєкт не надто цікавий, але. Зустріли ми місцевого краєзнавця Олександра, який і займається цим обєктом. Він нам розказав дуже багато цікавого про скелі, зокрема показав дві срібні монети: одна кельтська, дуууууже стара, а інша - 1600-их років. Він їх знайшов на скелях, коли дощова вода вимиває назовні старовинності. Про всякі черепки він навіть і не згадував :) Ну але суть не в тому.

Біля села Сукіль є печера. На вершині гори стояв колись монастир. В самій горі можливо добували сланці. Печера може бути наслідком видобутку, або ж природня. Всередині є кілька кімнат і затоплений колодязь, в якому занйшли залишки драбини. Тобто це може бути хід на інший рівень.

"
Перша письмова згадка про село датується 1587 роком. Існує декілька версій щодо походження назви Сукіль. Ймовірно, вона походить від татарських слів: "су"- вода, "кіль" – біжить. Старожили розповідають, що у сиву давнину в селі було біля 900 осель. Люди жиди в урочищах Кривулини, Бозники, Плай, Лаврівка. На Лаврівці був чоловічий монастир, задишки фундаменту якого збереглися  по сьогодні. Під горою Лаврівка знаходиться штучна печера-кімната з вирубаними нішами для вартових, великим запасом прісної води. У церкві св.Михаїла до 1983 року зберігалися Ікони 350-ти, 500-річної давності, по-варварськи знищені атеїстами.
"

Ше одна напівпечера йде попід дорогу на скелі, але атм довжина лише 15м.

Фото монет викладу найближчим часом. А печеру планую відвідати, ну дуже вже хочеться мати на Львівщині побільше описаних печер :) Правда коли - невідомо :( Засилають в Китай на Ворлд Експо
#2487
Ну Розділ "Для своїх" не так і легко прочиатти. Думаю просто прийшла планова провірка, побачила шо там і як, ну і поставила новий замок і можливо сигнальну кнопку.
#2488
Гм. Цікаво. Я якось привик шо у Львові, Дрогобичі, по селах навколо навіть 100 річні хати вже виготовлені троха по сучаснрішій технології. Тому ця хата мене троха вразила. Але полюбе дякую за інформацію.
#2489
Ооо, знайомі писки на фотках! :)

Пролізеш, ше не такі пролазили. Назагал зонден маршрут просто як маршрут - пройдуть всі. Цінність власне в часі, здається 2 години, якшо не помиляюся. За який його треба в буквальному смислі пробігти.

Але як на перше знайомство з печерами - не радив би. Краще просто поїдь з Ромелем і пройдися одним-другим звичайним маршрутом. Повір, враження будуть огого!
#2490
Прочитаєте назву і подумаєте: шось то собі Голем гонить, в таких хатах вже навіть у горах майже не живуть, не те шо у Львові. Я донедавна сам так думав. Але, виявляється, є.

Знаходиться вона в дачному масиві під Брюховицьким лісом, навпроти Рясне-1. 100м від жвавої дороги на булиці Брюховицькій. Координати

За словами місцевих дачників хата тут стоїть скільки вони памятають, живуть в ній німі. Недавно зчищали мох з даху, тому хата має опрятний вигляд.

Як можна бачити з фоток - крім металевої ринви нічого до хати не приробляли. Та й виглядає вона ТРУ як по старому. Хоча територія навколо доглянута і саме подвіря під замком. Невідомо, чи то вона сюди привезена(хоча не виглядає), а чи то було якесь лісництво і тут жив лісник, а потім його обгородили новими дачами. Господарі, очевидно, теж інц сказати не зможуть :-\  Також на хаті є номер "26". Але, як сказали місцеві, тут номери мають лише кілька будинків зовсім біля дороги. Решта як житло не числиться. Хоча хто його знає, може це, в силу своєї давності, вийняток.

Тим не менше - сам факт наявності у Львові не в музеї такої хати  - унікальний. Хто смажитиме шашлики в тому районі - можете завітати. Це лише 100м від дороги.
#2491
Гарні фото! А Ярослав подав класну ідею! Зробити фотовиставку. Познаходити старі фото підїздів, фасадів і вулиць, як вони виглядали тоді. І кожна фотка буде складатися з двох половин: старої і нової. Цікаво, бардак під власними дверима кричати на всю горлянку шо в нас бардак у країні цим людям не заважає :)

До речі, Коржик якось розказував, шо два роки тому проходив підвалом попід вулицею Федорова. З будинку номер 1 в будинок номер два. Правда було то 2 роки тому. То зразу біля дзиги та вуличка шо йде в сторону Домініканського. Казав шо все було відкрито. Обіцяв шо фотки викладе, але не може вже їх знайти :(
#2492
До речі, для більшості туристичних вилазок в Полтву звичайних гумовців цілком вистачає. Ну і люди більш охоче їх купують ніж мілітарну хімзу. Бо ж ітак на господарстві пригодяться ше :)
#2493
Дякую. Танчики кльові. Вулиць шкода, такі обстріляні, хоча ніби серйозних боїв і не було за Львів. Звідки тоді підбиті танки: підпілля постаралося? Але танка з ручної зброї не підібєш!

Остання фотка розсмішила: туда в Сокаль, туда в Золочів, а тудою, фріци погані, вагіньте в свій Берлін :)
#2494
Дякую за зауваження. В мене тут є можливість крутити час на годину вперед назад для всього форуму. Також кожен користувач може це зробити індивідуально в свому профілі. Поставив на одну годину вперед. Тепер головне не забути в Жовтні забрати :)
#2495
Молодці! Дякую. З тої вежі ше не було фоток. Цікаво було подивитися як подає
ться вода наверх! Від мене итакож плюс. Ну і дещо незаичний вид Лішбети, люьблю я таке :)
#2496
Дякую Рою за класні фотки! Ну і саме відкриття фесту пройшло незле. Люди заходили, питалися "А де це". Чекаємо наступної серії ;)
#2497
Головне шо я не зрозумів за шо вони билися. З такою ВР нас в Європу ітак не візьмуть :( Хоча ВР - всього лише відображення конюктури населення. Короче посміявсі я теж від душі
#2498
Зробив 10 штучок. Додав змінний резистор для регулювання чутливості при різній товщині пластику. Причому використав один хитрий прийом. Під час ввімкнення пристрій вимірює опір резистора і згідно нього виставляє значення чутливості. Далі зберігає це значення в флеш память. Тепер користувач при вимкненому живленні може вивернути резистор в одне з крайніх положень. Процесор побачивши це не буде приймати його за нове значення чутливості і користуватиметься збереженим. А якшо потрібно знову шось порегулювати - просто виводимо його з крайніх положень і все.

Шо це нам дає? Змінний Резистор - ненадійний елемент. В процесі експлуатації він може втратити контакт, чи просто зміститися від вібрації. Тому вивівши його в крайнє положення де його опір завжди стабільний ми значно знижуємо ймовірність відмови.

ПС: правда резистори приїхали троха більші ніж закладалося, прийшлося кидати дротик :(
#2499
Урааааа! тепер я знаю де купуватиму пиво! ну і , звісно, кину всім своїм знайомим!

До речі, класна назва! Є і пиво, і ничка :)
#2500
Оооо, хороша ідея! Я, напевно, буду аж в понеділок. Бо на суботу-неділю Коржика ДН в горах святкуватимемо.