Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3381
Для додавання фотографій до повідомлень можна і слід використовувати встроєні ресурси форуму. Для цього тиснемо "Відповісти" і під вікном повідомлення тиснемо "Додаткові опції". Появляється поле з пунктом "Вкладення". Сюда можна завантажувати фотографії, файли, будь-що чим Ви хочете поділитися з іншими. Завантажені фотографії відображаються автоматично. На решту файлів йде посилання для скачування.

Максимальний розмір одного доданого файлу 250кБ. В одному повідомлення може бути до 15 доданих файлів. Якшо потрібно завантажити більше фотографій - слід написати кілька повідомлень під ряд. Але що робити, якшо всі сучасні фотографії мають розмір далеко більший ніж 250 кБ?

Для зменшення фотографій всім рекомендую використовувати конвертор і переглядач IrfanView

Інструкція з користовуння перекопійована з Бескиду. Автор Дяк.
"
Заходимо в папку з фотками які ви хочете завантажити, і відкриваємо першу фотку за допомогою IrfanView.
Потім натискаємо Ctrl+R або йдемо в меню як показано на ілюстрацї №1


Зявляється ілюстрація №2


Отже в полі Width ставимо потрібну довжину довгої сторони фотки, я ставлю завжди 800,  більше ніж 800 крапочок по довгій стороні для перегляду в неті не потрібно.

Також нам валиво щоб стояла пташка на Preserve aspect ratio. Це для того щоб автоматично зберігалось співвідношення сторін.

Тиснемо гудзіка ОК і ось маєм свою фотку в потрібному розмірі, тепер зберігаєм і завантажуємо на форум.

Пакетне редагування фоток. Коли є багато фоток і слід усі зменшити нараз.

Заходимо в папку з фотками і відкриваємо першу фотку за дпомогою IrfanView

Тиснемо гудзіка з літерою Т і отримаємо наступне віконечко


Тепер тиснемо, Ctrl-A, або іншим способом виділяємо всі фотки.
Тепер тиснемо гудзік з літеро В або йдемо у меню як на малюнку нижче


Отримаємо наступне віконечко.


нас тут цікавлять 3 речі. Попорядку зверху до низу.

Гудзік Options При натисканні отримуємо наступне вікно


Тут нас цікавить в основному той повзунок який відповідає за якість фото, краща якість більши розмір, і навпаки. Досить часто я ним користуюсь. Є певна категорія фоток які не страждають якщо повзунка посунут до відмітки 85-65. Наприклад сонячна погода в горах. І якість фото для людського ока не погіршується а розмір зменьшується.але нижче 65 не раджу ставити.
Інші параметри розписувати не буду, бо вони на разі для нас не важливі кому цікаво, як кажуть серед АйТі інтелегенції, Юз гугл.
Тиснемо Ок

Гудзік Advanced дає нам наступне вікно


робимо все як показано на малюнку. Тиснемо ОК

Ну і нарешті Output directory for result fies вказуєм папку куди зберегти файли.

Все готово тиснемо гудзік Start Batch і насолоджуємся результатами.

Потім завантажуємо фотки в Пікасу для загального і головне приємного огляду.
"

Саму програму можна завантажити або з нету, або з форуму

Недоліків завантажування фоток на форум кілька. ЇХ важко вставляти поміж текст, треба слідкувати шоб не повторювалися імена, з часом забуваєш де були твої фотки. Тому дуже часто я використовую Пікассу. Стандартне питання у всіх - як вставити фото з пікаси на форум. Бо лінк напряму не працює.

Скопійовано звідси. Автор Дяк.
"
Робимо так

1. Клацаємо "Створити посилання для цієї фотографії"
2. Вибираємо розмір.
3. Копіюємо посилання з остатніх лапок і пхаємо межи


"
Я використовую обидва способи. Перший коли фоток небагато або коли не збираюся писати текст з фотками. Другий - коли фото потрібно вставляти в текст або я хочу мати окремий альбом з усіма фотографіями.
#3382
А ось цей. Його ніхто не бачив, але казали шо він там є. Проблема в тому, шо там купа жерепу, шукати треба великою бандою, більший шанс успіху.
#3383
Злазили просто офігенно. Бомбік справді зачотний. Звіт тут
#3384
Дякую зі інформацію!
#3385
Добре. Ше не піздно, почекаю пару днів поки всі не зголосяться.
#3386
Лазили нині на горище, для чого виокристали драбину та мотузки. Цікаво було подивитися шо там, бо вільного доступу ж нема.

Та й зі шнурками не атк і легко туда забратися.

ВИлізши на гору бачимо, шо дах далеко не герметичний. Стару оригінальну бруківку, навіть не порослу мохом, оголені бруски на яких вона кріпиться.


Всередині під Дахом Єзуїтського костелу видно склепінчату арку стелі, балки кріплення даху, драбини.


ВИдно вікна в даху і на фасаді. Дзюру від снаряду
#3387
Гумор / Re: Смішні Фотки
26.08.2009 13:42:35
Викладу кілька пик від себе, ще лисого
#3388
Гм, цікаво. Буду в Ясіні - обовязково гляну.
#3389
На жаль, цими вихідними робота по Нетуристичній Україні
#3391
Що там шось троха рухається я і сам чув вже давно. Але говорять - говорять, а книжок ще там тьма тьмуща, винесено дуже малу їх частину. Та й подумай, хто захоче без бою віддавати таке приміщення в самому центрі. Як і у випадку з Укртелекомом чинитимуть спротив до останнього.
#3392
О Ужосс. Не сподобався запах Полтви від твого одягу?
#3393
А шо то за пляшка з-під Арсеналу  на фото з вентилятором? І в такий обєкт ходять пиво пити? :(
#3394
Гарні, цікаві та з гумором каммєнти. А в Тараса взагалі весь техпроцесс розписано. Недаром він найбільше тим цікавився.
#3395
Злазили дуже продуктивно. Звіт тут
#3396
Говорив зі Стінгером. Вже нема сенсу приховувати ці фото, обєкт є досить відкритим. Ще й скоро він буде оголошений на весь нет. А атк в нас буде першість в його описі. Стінгер дав добро шоб перенести тему в загальні розділи.
#3398
Яке це має відношення до теми? У всяке різне?
#3399


В день незалежності залежуватися категорично заборонено! :) Що ми й зробили, підірвавшись о 9 ранку на вилазку. Заодно і відповіли на два питання: чому в колекторі Полтви не смердить, а на Кривчицях дихнути нічим і наскільки чистою виходить вода після фільтрації. Ну але про все по порядку.





Зібралися ми в центрі, поспостерігали за купами міліціянтів в парадних формах і людей у вишиванках. Настрій свята відчувається. Трамваєм поїхали на АС-2, там дочекалися Артема, відфлудили на форум і по трубах пішли до ТЕЦ-2. Якшо Ви думаєте шо то була легка прогулянка - то глибоко помиляєтеся. Кожних 50м на трубах якогось милого стояла загорожа з колючого дроту, ще й обмазана шміром. Йти можна було, звичайно, і  всякими манівцями, але кайф зовсім не той.

Перед колією труби різко йдуть вгору роблячи своєрідний місток. Тут фоткаємся, роздивляємся навколо. Перед нами - очисні споруди Полтви, легендарний обєкт на який мріє попасти кожен, хто хоч раз був всередині колектора. Цікаво подивитися, скільки ж води витікає назовні, як воно виглядає і як її фільтрують.





Вихід колектора на поверхню розташований за кілька метрів від дороги, дві широченні прямокутно-бетонні дзюри випльовують кубометри нечистот. Як це не дивно, але сильного запаху практично ніде не було, тільки в місцях явного збурення і виливу. Але за кілька метрів від них все проходило. Як нам потім пояснили - вода тримає запах всередині. А то, шо ми чуємо на Кривчицях- випари з мулу, який вичерпують з очисних споруд і сушать неподалік. Саме він, мул, дає той характерний штин який всі асоціюють з Полтвою. А сама річка, насправді, не смердить.

Проходимо далі, до першої стадії грубої очистки. Тут стоять решітки, що збирають дошки, трупів, собак. Останні, до речі, живуть прямо на території обєкту. Шо цікаво, не вся вода попадає на очисні споруди. При сильній зливі  перша стадія буквально потопає у воді, вона сягає до пів метра висоти над дорогою. Надлишок зливають напряму.

Тут же стоять 4 насоси по 400кВа кожен які качають воду далі. Але перед цим вона ще проходить додаткову дрібнішу очистку від всяких твердих побутових відкодів як то лимончики, зубні пасти, рештки їжі, презервативи. Виловлений бруд подрібнюється, пресується і скидається на вантажівки. Побачивши скільки то мороки з різними дрібними відходами я тепер їх в унітаз не кидатиму, тільки в смітник.





Наступною йде основна насосна станція з додатковими насосами по 1000кВт кожен та компресорами для повітря. Вони забезпечують роботою решта три стадії очистки: Піскової, грубої очистки і тонкої очистки. На виході останньої получається джерельно чиста вода, сам бачив. Очистка здійснюється в основному методом осідання та бактеріями, які поїдпють всю ту заразу. Бактерії живуть у воді в тих довгих відстійниках і в круглих штуках. Для їх нормального функціонування в воду постійно закачується багато повітря, від чого вона ніби кипить і в повітрі стоїть шум води. Круглі відстійники, ті шо тонкої очистки - крутяться постійно. Грубої - кілька раз на добу перемішують мул на дні. Також є окрема висушувальна станція яка той мул звільняє від води і перетворює на доволі родючий грунт. Саме процес висушування з утворенням великої кількості бактерій і створює найбільше смороду.






Можна тут побачити і оригінальні береги Полтви з каменю та трави, незплюндровані бетоном. ПО секрету нам сказали, шо під час великої води частина стоків сплавляється напряму, без фільтрації. А шо поробиш, треба якось берегти станцію.

Вже як виходили назад на початку Пластової побачили табличку "Перекачувальна станція". Виявляється шо сюда йдуть стоки з Дріжджового заводу і всього решта району і шо їх перекачують далі на очисні споруди. Шо характерно - тут назовні йде ше один відкритий колектор, десь зі сторони АС-2. Значно менший за Полтву, але також повноводний. І недавно почищений. Правда потім він ховається під землю і його слід зникає.






Для всіх діггерів. На очисних спорудах нам казали шо деколи відубваються аварійні зливи вод промисловими підприємствами. Особливо на Львівському маргаринному комбінаті, якшо я правильно зрозумів слова. І тоді з колектора нараз виривається багато води. А шоб включити додаткові насоси треба ж час. Короче біди такі зливи роблять багато, і не тільки для діггерів.

Пролазивши до пів 4 години ми все шо було різне - побачили. Дуже подякували і повні вражень та щастя пішли додому. Не часто вдається так успішно злазити на обєкт, на якому ніхто до тебе не був. Дякую Інкогніто за ідею саме в цей час туда поломитися, а також Тарасу-Тініану, Фенрізу, Ромчику та ЮзеруХХL за компанію. А також Зелі, яких хоч і не прийшов, але котрого всі згадували.








Додаю карту з позначеними обєктами, про які йшлася мова в тексті а також відео, як та кругла штука рухається.

Всі фото з коментарями тут



0 - Перехід траси ТЕЦ-2 через колію
1 - Вихід Полтви назовні
2 - Станція грубої очистки
3 - Перша насосна станція
4 - Озеро - резервуар для насосної і очисної станцій
5 - Головна насосна станція
6 - Довгі відстійники
7 - Крутлі відстійники грубої очистки
8 - Озерця піскоочисної станції
9 - Будинок піскоочиснорї станції
10 - Круглі відстійники тонкої очистки
11 - Карєр з піском
12 - Вхід з воротами і міст через оригінальну Полтву
13 - Місце впадання очищеної води в Полтву
14 - Висушувальна станція
15 - поля з висушеним мулом які смердять
#3400
Однозначно. До вечора буде звіт і купа фоток!