Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3881
злазили дуже успішно. Все обдивилися - обфоткали. Будинок величезний і вражаючий. Звіт і фото будуть троха згодом в темі "Інженерні споруди"
#3882
Завтра на 9 навпроти аквапарку.
#3883
На роботу в українському підрозділі компанії Cypress Semiconductor у Львові потрібні інженери-електронщики (HW Engenier, Embedded C Programming). Основні вимоги:

- Глибоке знання аналогової та цифрової електроніки
- Технічна англійська мова
- Сі, асемблер

Зарплата висока, хороші умови праці, дружній колектив!
#3884
Купив собі ті матьорі батарейки. Перше шо було цікаво - чи справді там 1.5В напруги. Адже для літієвих батарей характерно значення 3.7В. Реальна напруга виявилася 1.8В. Досить не зле. Для 3 елементів якраз 5.4В, шо є близько граничного 5.5В бля багатьох мікросхем. Що ж, побачимо як себе вестимуть в мому петцлі. В процесі роботи постараюся контролювати час від часу напругу, шоб мати уявлння про криву розряду. ну і звісно - скільчи часу прослужать.
#3885
Зацікавило шо таке система Радан в принципі. Відповідь знайшов тут
#3886
Перечитав уважно все. Дещо цікаве тут:

ЦитуватиВ місті існує і розвивається загальносплавна (Балтійський басейн) і повна роздільна з переходом в напівроздільну (Чорноморський басейн) системи каналізації. Стоки загальносплавної системи каналізування і госпфекальні стоки роздільної  системи очищуються на каналізаційних очисних спорудах (КОС) потужністю 490 тис.куб.м/добу, поверхневі стоки роздільної системи скидаються без очистки.
Для попередньої очистки поверхневих стоків передбачається будівництво розділяючих камер і запасних резервуарів "забрудненої" частини стічних вод, яка подається в систему загальносплавної каналізації.
Розрахунковий об?єм стоків на перспективу складе 437,8 тис.м.куб./добу. Значний резерв потужності КОС дає можливість проводити необхідний поточний ремонт. Пропонується здійснити будівництво комплексу доочистки стічних вод і господарства по зневодженню мулу.
Крім цього передбачається подальший розвиток каналізаційної мережі для забезпечення 100% каналізування забудови, а також розглядається варіант спорудження південно-східного колектора глибокого залягання з ліквідацією каналізаційних насосних станцій південно-східного району міста.

В Балтійському басейні, що охоплює стару частину міста, з XVII століття розвивається загальносплавна система каналізації.
Головним колектором басейну служить річка Полтва, закрита в залізобетонний канал від витоків до північно-східної околиці міста, де розташовані міські очисні споруди каналізації.
Стічні води басейну по численних колекторах другого порядку, прокладених по тальвегах колишніх балок, що перетинали схили водороздільної височини, поступають самопливом в р.Полтву, по якій відводяться до гідровузла і головної каналізаційної станції (ГКНС), розташованої на території ІІІ-ї черги очисних споруд каналізації.
З незначних територій Балтійського басейну (район вул.Медової печери, дріжджового заводу, вул.Тракт Глинянський), відділених від основної забудови місцевими водорозділами або розташованих по течії р.Полтви нижче створу гідровузла, стічні води перекачуються в основний басейн за допомогою місцевих насосних станцій.
З західної і південно-західної частини Чорноморського басейну каналізування стічні води по південно-західному колектору глибокого закладання (щитовому) самопливом поступають в головний колектор Балтійського басейну – ріку Полтву.
З південної і південно-східної частини території Чорноморського басейну каналізування стічні води перекачуються насосними станціями в верхів?я колекторів другого порядку Балтійського басейну.
В даний час в системі міської каналізації ще працює 15 насосних станцій, в тому числі головна (ГНКС) і 5 районних (РКНС-2, РКНС-3а, РКНС-4, РКНС-5, РКНС-7).
ГКНС розташована на лівому березі р.Полтви на ділянці ІІІ-ї черги очисних споруд каналізації. Вона приймає стічні води безпосередньо з каналу "Полтва" і подає на очисні споруди ІІІ-ї черги будівництва. РКНС-7 розташована на правому березі р.Полтви, поруч з ділянкою І-ї і ІІ-ї черги будівництва очисних споруд. Вона приймає стічні води від колекторів по вул.Липинського,вул.Богданівській, від Північної промзони і колектора з смт.Брюховичі та подає їх на очисні споруди І-ї і ІІ-ї черги будівництва.
Інші РКНС розташовані на території Чорноморського басейну.


РКНС-2 побудована на території мотозаводу. Приймає стічні води заводу, прилеглих підприємств, житлового району по вул.Виговського і Любінській та перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.Городоцькій.
РКНС-3а розташована по вул.Кульпарківській, приймає стічні води від забудови по вул.Науковій і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.Гончарній.
РКНС-4 розташована в селі Зубра, приймає стічні води від забудови південної частини житлового району "Сихів" і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.В.Стуса.
РКНС-5 розташована по вул.Хуторівка, приймає стічні води північної частини житлового району "Сихів", Південно-східної промзони, промвузла "Сихів" і перекачує їх в той же загальносплавний колектор по вул.В.Стуса.



В місті передбачається розвивати змішану систему каналізації, продиктовану санітарними, технічними, планувальними і іншими умовами розвитку міста.
В Балтійському басейні каналізування передбачається завершити будівництво РКНС-8 і каналізаційних мереж для житлового району Лисиничі, в житловому районі "Збойська" – будівництво загальносплавного колектора o1500 мм.
В Чорноморському басейні каналізування передбачається стічні води від РКНС-3а перекачувати в західний щитовий колектор з метою остаточного розвантаження існуючого самопливного колектора по вул.Гончарній.
Для остаточного розвантаження старого загальносплавного колектора по вул.Городоцькій передбачається стічні води від КНС мотозаводу також подати в західний щитовий колектор.

Основні колектори локальних систем дощової каналізації прокладені : в промвузлі "Рясне" з випуском в Білогорський потік; житловому районі Рясне-ІІ, з випуском в безіменний потік; в районі Левандівка – по вул.Широкій, з випуском "забрудненої" частини поверхневих вод в колектор глибокого закладання, а "чистої" частини в Білогорський потік; по вул.Боженка, Вол.Великого, Науковій – з випусками в потік Водяний.
З території житлового масиву "Сихів" і прилеглих територій поверхневі води відводяться без очистки в річку Зубра.
Для приймання "забрудненої" частини поверхневих вод біля РКНС-5 були запроектовані, але не побудовані запасні резервуари,а біля РКНС-4 були побудовані, але не введені в експлуатацію

З метою ліквідації каналізаційних насосних станцій в південно-східній частині міста і очищення басейну річки Зубра шляхом відведення самопливом побутових і "забруднених" поверхневих вод в район існуючих очисних споруд каналізацї, розглядається також варіант прокладання південно-східного колектора глибокого закладання. Цей варіант вимагає багато часу і значних капіталовкладень.

----

Висновки: Колектор по Городоцькій йде аж до мотозаводу. Те ж про колектор на Стуса, він йде далі вверх від парку Залізні води. Цікаво боло б побачити як виглядає злив сихівської та місцевої гілок. Нічого в Верещицю чи в Зубру з органіки не зливається. Максимум дощова вода. Все гамно йде тільки в ПОлтву і є тільки одна очисна станція. В нових районах є два роздільні колектори для дощової і органічної води. Колектор від аеропорта пересікає Городоцьку, де є тунель і йде на Рясне. Чому їх не обєднали? Може він вливається в Верещицю? То шо по ньому тече, якшо всі підприємства стоять.

Від перечитаного багато шо прояснилося. Але не все, зокрема колектором через 5 парк. Не вірити вищенаведенемо документу нема підстав. Цілком серйозне і офіційне видання.

Також треба буде обовязково пофоткати ті станції  і викласти тут на форумі. Хто жтве неподалік оголошених точок - викладайте фотки.
#3887
З того ж таки документа:

ЦитуватиПереломним періодом у водопостачанні міста було завершення і здача в експлуатацію 14 кілометрів каналізаційного колектора, розмірами три метри висоти і два метри ширини на глибині 40 метрів поза межами центральної частини міста від вулиці Липинського до стику вулиць Кульпарківська-Наукова.

А ше кажуть шо не знають як метро зробити :)

Фантаситка та й годі, навіть важко собі уявити. Тільки от не памятаю шоб вони на тому перехресті шось копали. Останній раз то клали водяні труби від кільця Володимира-Великого - Кульпарківська до Наукової. Хоча якшо то 40 метрів під землею - то зовнішній вхід напевно не робили. А місцеві канали просто стікають в викопану яму тунелю. І копали зі сторони липинського, тому й не було слідів на Науковій

Але копальні машини мусіли ж якось спускати.
#3888
Хто ше які цікаві обєкти знає в Дублянах? Шоб за раз кілька подивитися
#3889
Напевно шо так. Над Пузатою хатою віддаю перевагу в Домса на пиво :) В асі дам телефон.
#3891
Ясно. Дякую за корисну інфориацію.
#3892
До Варята: дякую, видно шо не інженер писав :) Питання:

- Якшо сторож мене затримав, чи має він право мене утримувати до приїзду правохоронних органів. Чи просто випровадити за межі території.
- Якшо мене затримали міліціонери, як було за Податковою, шо мені світить? 4 години і на волю чи тортури з метою підписатися шо я розікрав там бетонні блоки (Тоді я відкупився на місці) І чи взагалі проникнення в цю споруду без жодного паркана і таблички є незаконним.
- Чи журналістське посвідчення предявлене правоохоронцю дає якісь привілеї? Типу ми пишем репортаж про Полтву, нас не рухай.
#3893
І хімзу і бахіли продають на Джерельній. Головне комунікувати з тими дідами і вони тобі всьо привезуть, навіть якшо не матимуть. Хімза орієнтовно по 120/200 стара - нова. Бахіли - 30 грн.

Щодо звітів. Нічого тут особливо вміти не треба. Просто пишеш де був, шо бачив, на шо треба звернути увагу, де заходив - виходив. Які є небезпеки. Також завжди добре коли додаш троха своїх вражень. Ну і фото, звісно. :) Можеш викладати прямо в нас на форумі, тиснеш кнопку "Додатково" і завантажуєш файли.
#3894
Дякую. Безсонна ніч гарантована :)
#3895
Тоді четверо і тема закрита :) чекаємо четверга
#3896
лінк виправив, дякую.

Нас вже троє.
#3897
Дякую. Досить змістовна стаття на вікі. Тільки от не розумію, нашо будувати під самим центром? Можна зробити кільце по Бандери - Городоцька - Підвальна -  Франка - Цитадель. Там і станції. А кому потрібно саме в центр - пройдуться троха пішки.  Хоча думаю в цьому і проблема. Пішки в нас народ ходити не заставиш :(
#3898
Як на рахунок продовження червоної лінії? Хтось з району ВВ чи Наукової Знає? Також цікаво було б побродити в лісі за 5 парком і далі аж до Рясне. Чи там є продовження вентотворів. По логіці речей - мало б бути. Повітря мусить же кудась виходити.
#3899
Недобудова в дублянах

Їдемо я і Ромчик. Є ше два місця. Орієнтовно в четвер ранком, годинка так 8-9. На пару годин перед роботою.
#3900
дякую. Спробуємо.