Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1701
Кілька цікавих речей, знайдених мною на новій квартирі.

Дитячий синтезатор. Конкретно про цю модель в неті не знайшов нічого, зате знайшов гарний сайт-музей радянських синтезаторів.







Старі ваги. Марку і виробника не ідентифікував. Мали мідні шальки.







Швейна машинка "Rast&Gasser". Все, що знайшов в Гуглі - це те, що машинка є покращеним варіантом "Зінгер", виробництва чи то Австрії чи то США. Я більше схиляюся до першого варіанту (напис на чавунній стійці - німецький). В Мережі натрапляв на фото схожих машинок, які стояли на стійці з написом "Singer". Якщо хтось поділиться інформацією, буду безмежно вдячний!
Крім того, існують однойменні револьвери. Наприклад Rast-Gasser M1898 - табельна зброя Австро-Угорської армії.











#1702
Yserl, посилання не працюють. Перезалий, будь ласка.
#1703
Я взагалі-то в колектор не збирався, навіть і тоді, коли медовуха була вже всередині. Всьо якось спонтанно вийшло, ніби перемикач в голові спрацював)))
А коли буде друга частина, про Лощину?
#1704

Цитувати
У Львові скелелазіння представлено 2-а невеличкими центрами:

1. ЦДЮТ Галичини, що на Погулянці, де минулого року сконструйовано новий скелелазний стенд, що прийшов на зміну невеличкому попередньому. Його можливості дозволяють проведення у Львові великих змагань. Загальна площа його поверхні становить 100 кв.м.

2. Скелелазний стенд, що знаходиться на вул. Лазаренка, 40 (гуртожиток N14 "Львівської політехніки").

Ще є стенд на Медику, біля ковзанки. Як на мене, виглядає стрьомно і ненадійно. І два метри над мілким басейном в Аквапарку  - можна трохи підлізти і падати в воду.
#1705
На знимці - зображення сканера на інструкції. А ви що подумали?  ;D

#1706
Ресурс непоганий, але заннятя мовою не повинні цим обмежуватися. Мені дуже допомогли фільми з субтитрами, спеціальні навчальні програми (типу mr. Dunkan in England) і радіопрограми VOA Special English, де тексти на різну тематику читаються у 1,5 рази повільніше для кращого розуміння.  На сайті VOA або на торентах можна скачати аудіо, відео і тексти.

Є також спеціальні групи Вконтактє ( наприклад оця, з цілою купою різноманітного матеріалу,  було б тільки бажання займатися).

Читати тексти на компі з браузерів, текстових редакторів і навіть PDF дуже допоможе програмка TranslateIt. Вона видає переклад при наведенні миші на слово і може працювати не тільки з англійською мовою. В настройках можна виставити переклад при натиснутому Ctrl, щоб не перекладалося все, що під руку підпаде.

Але найголовніше і найбільш корисне - спілкуватися з носіями мови, або з людьми, хто англійською більш-менш добре шпрехає. До речі, колись читав статтю, де згадувалося, що у Львові є така собі спільнота - люди раз чи два в тиждень збираються десь за пивом або в парку і спілкуються виключно іноземною мовою. Може хто підкине їхні контакти, буду вельми вдячен.

Нижче даю містер Данкана для ознайомлення. То вельми веселий і помічний в плані англійської мови чувак.

#1707
Уточню місце зустрічі: славнозвісна тролейбусна зупинка біля Автовокзалу на Стрийській (отут). Приблизний маршрут на карті, що нижче

#1708
Завтра збираємсі пргулятисі індустріальними районами Львова. Попередній маршрут:
Автовокзал - Танковий завод - Хімічний завод - ТЕЦ-1 - Далі по бажанню. Запрошуютсі всі желающщі і бажающі. Здибаємсі на Автовокзалі на Стрийській в Дванацітій годині днє (12:00 12.02.2012). В маршруті можливі зміни в позитивнтму напрямку і коняк. Відписуйтесі, приєднуйтисі!!!!
#1709
Троха оновлю тему. Естонські Експлорери базуються тут:
http://urbex.ee/

А тут - польські. Є кілька звітів з України, зокрема - Новояворівська Сірка

http://www.opuszczone.com/
http://www.urbexzone.com/index.php

http://www.urb-ex.pl/

А от знайти подібний тематичний сайт Молдови не зміг. Сайт дігерів Кишинева випиляний, є хіба їхня закрита група фкантактє (http://vk.com/club11154770). Кілька сцилко на статті з молдавськими об'єктами нижче:

http://benia.livejournal.com/412987.html

http://press.try.md/item.php?id=111082
#1710
Напиши ще на Beskyd.lviv.ua там нарід на ровери звертає увагу. Magellan - досить рідкісний у Львові, хтось та й бачив. Доцільно, думаю, звернутися ще в веломайстерні (напр. Володимира Шведова, 067-6708385) спитати, чи не приходив хто підозрілий. Ну і в міліцію напиши заяву.
#1711
Автентична львівська абетка, яка показує своє кіно про персонажів Львова та Галичини. - саме так підписаний цей витвір.
Рекомендую всім!!! Переглянути можна тут http://issuu.com/grycja/docs/gvara
#1712
Підбірка ружних телесюжетів, де йдеться про діяльність урбан-дослідників. Відразу кидається в очі схожість розповідей різних людей про себе (чому ми цим займаємося). Водночас, окреме угрупування дослідників кожного міста має свої цікаві особливості.

Передивляючись ролики в Мережі я помітив, що телебачення, незалежно від країни, зображує дігерів однаково - мирні диваки, що сновигають у вільний час каналізацією. Ще одна особливість - про хлопців, що відвідують різні заводи та покинуті об'єкти сюжетів в рази менше. Ба навіть слова для такого заняття однозначного не придумали - називають дослідниками, сталкерами і т.д., кому що на думку спаде...

Сюди закинів тільки найбільш якісне та цікаве відео з того, що трапилося мені на просторах Ютубу.

Дослідники з м. Гродно, Білорусь



Дуже гарний сюжет, знову з Білорусії. Присутній БАРС !!!



Сюжет з м. Пермь, Росія, трохи розчарував. Відомо, що це місто приховує величезну систему різнорідних підземель (Лінки раз, два, три. Вуйко Гугл знає набагато більше). А в програмі показали лише якусь зацофану військову базу, та й ту під снігом.



Чуваки з Донецька водять журналістів ТРК Україна рідними підземеллями



Київські дігери, телеканал не ідентифікував
.


А ось еталонний, на мою думку, телепродукт - Urban Explorers виробництва Discovery Channel. Група експертів, до якої входять історик, інженер та двоє промислових альпіністів, подорожують найбільшими містами Америки. При цьому відвідують закинуті об'єкти, залазять на будівлі та спускаються під землю. Перекладу українською або російською мовою, наскільки мені відомо, немає. Тут наводжу тільки серію сюжетів про Чикаго, решту (Мілуокі, Бафало, Пітсбург) легко можна знайти на Ютуб. Дуже мені сподобалася їхня Підземна залізниця кінця 19-го - початку 20-го століття!!!
Окрім того, дивним видалося те. що дослідники юзають мінімум спорядження - ні спецодягу, ні газоаналізаторів, ні касок, навіть гумовці рідко взувають... Мода в них в Америці така, чи що???












#1713
Не знаю, чи можна серйозно розглядати версію, про яку написав Максим Вінський. До речі, хто Вам про це розповів?

Думаю, це, швидше, просто красива міська легенда, яких в усі історичні епохи вистачало. Як приклад - історії, що їх навів Юрій Винничук в своїй книзі "Легенди Львова".
#1714
Чергова підбірка статей з архіву "Тижня"

http://tyzhden.ua/Travel/39439 - Колочава

http://tyzhden.ua/History/38332 - музей окупації в Латвії

http://tyzhden.ua/Travel/36665 - підземелля м. Сміла, Черкаська обл.

http://tyzhden.ua/Travel/31840 - Яворівський полігон

http://tyzhden.ua/Society/34497 - Вимираючі села України

http://tyzhden.ua/Society/31329 - масове поховання жертв НКВС у Володимирі-Волинському

#1715
Ось що деколи можна знайти у Львівських підвалах:

У Львові в будинку по вулиці Долинського, 12 у підвалі під час ремонту робітники виявили людські рештки

Проте попри всі приписи, в органи місцевого самоврядування про цю знахідку не заявили. Ремонтні роботи робітники завершили, а мешканцям будинку залишили подарунок – п'ять мішків із людськими рештками, пише zik.ua.

Мешканці стривожені, ночувати на «братській могилі» не хочуть, вимагають, щоб ці рештки забрали. Люди дзвонили в міліцію, правоохоронці відмовилися приймати кістки, мовляв, занадто старі, – повідомляють журналісти «Огляду дня».

«Що робітники – найшли та найшли останки людські, я розумію що то з часів війни, бо тут гетто колись було, ну от так», – каже пані Галина, мешканка будинку.

Співробітник управління історичного середовища Святослав Глинка стверджує: «Можна візуально подивитись, то є кістки, черепи, а що далі – то є важко сказати, то треба досліджувати і висновки робити у майбутньому».

Взято звідси.

Гарна стаття була в "Львівській пошті", в суботньому номері. Проте на сайті її ще не виклали. З'явиться - перепощу сюди.
#1716
- Моя теща в Мінську відпочиває!!!
- Нічо так.. "Мінськ" - хороший холодильник...


То був анекдот в тему. А тепер кілька нових фоток. На жаль, зроблені телефоном, тому за якість вибачайте.

"Паспорт" газової плити Львівського виробництва.



Електричний масажер. Треба встановити відповідну до настрою гумову насадку, включити в розетку і кайфувати.





Напівавтоматична пралка з вертикальною загрузкою  ;D









#1717
Складно сказати однозначно що ж повинно бути в фільмі на тематику Індастріалу. Напевне - заводи, залізні конструкції, міські промислові райони, похмурі сумні пейзажі. І люди. Люди, що залишилися сам на сам з великим, непривітним і сірим світом. Словом, таке кіно приємно інколи переглянути довгими і депресивними зимово-осінніми вечорами.

В цій темі пропоную розміщувати подібний контент. Ось кілька фільмів з моєї колекції.

Человек Из Меди

Документально-художній фільм про Карабаш



Шахта №8 

Фільм про нелегальні шахти-копанки Донбасу. Знятий естонським кінодокументалістом Маріанною Каат.



Відомий Сталкер Андрія Тарковського. Знятий за мотивами твору Стругацьких "Пікнік на обочині". Фільм, як і книжка - еталонна класика жанру. Стаття про фільм на Вікі. (Російська версія найбільш повна).

Скачати можна, наприклад, звідси.



Дети чугунных богов

Стаття про фільм на Вікі.

Скачати можна тут. На жаль, у вищій якості не знайшов. Фільм реально трушний.



В мережі начитав, що до індастрал-фільмів відносять ще й Груз 200 А. Балабанова - похмурий і відвертий триллер.

Фільм на ex.ua



Наразі все. Буду мати час і натхнення - закину ще.

Приємного перегляду ;)
#1718
Стаття гарна, сподобалась. Треба ЗІКу ще кілька цікавих тем підкинути про подорожі рідним краєм  ;)
#1719
Карабаш, Челябінська область, Росія. Найбрудніше місто планети за версією ООН. Шикарні марсіанські краєвиди, гори шламу, жовті річки. Рослинність випалена кислотними дощами. Все це - сліди діяльності мідного заводу.
І знаєте що я подумав? Добре, що все це за 2000 кілометрів від Львова :D

Карабаш на мапі

Розповідь про місто

Ще фотки

Ще один звіт. Або, швидше, реклама туристичного маршруту  ???



Документальний фільм про місто і завод



#1720
Цитата: yanktank від 24.01.2012 12:37:27
Ця восьмиповерхівка - це мало бути нове приміщення АПК (адміністративно-побутового комбінату), старе розташоване біля монтажного майданчика. Тобто тут мали бути роздягальні, душові, їдальня і те пе. АПК розраховане було для працівників роторних комплексів і екскаваторів які працювали в тій частині кар"єру. До-речі, ті горби, які видно з траси в районі Тернавиці якраз і є сліди діяльності роторного коплексу.

Дякую за допис! А для чого всі інші будівлі навколо восьмиповерхівки? Там було якесь виробництво?