Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - knedlyk

#1
Основна тема є на бескиді.
Влаштовую МТБ-екскурсію по скелях, печерах і гротах в цій місцевості. Так сталося, що от вже другий рік тут проводжу літо і трохи знаю місцевість і цікаві пам'ятки. Добиратися можна зі Львова будь-чим, місяць тому зробили нормальну дорогу до Нового Роздолу, то ж можна ровер взяти на машину, а тут вже на місці далі їхати ровером. Дороги ґрунтові зі щебенем і піщаною галькою. Для їзди мтб-ровером зі Львова краще їхати через Липники, потім на Загір'я, Раковець, Красів, Бродки, Суха Долина, Тростянець, ставки в Великій Волі. На ставках в Великій Волі ми б зустрілися. Зі ставків ми б поїхали в Урочище Теребеже (Бандерівські скелі), потім окраїною лісу Прийма спустимося до Дуброви (тут полазити по норах-монаших келіях і жертовному камені), потім по урочищу потічка Ласки (огляд скель по обох берегах), апхіл по лісовій дорозі на гору і спуск, далі через Дуброву на Стільсько, апхіл біля церви до городища хорватів, назад до Стільська, затяжний підйом і спуск через гору до Ілова, огляд печери Рожаниці і кілька дірок коло неї, через Роздільські дачі і ліс до озера Барвінок, купання. Далі по хатах: хто хоче, може стати табором біля Барвінка, або на Львів асфальтом, по дорозі заїхавши до гроту Прийма біля Верина. Можливо шлях ще поміняється, але основні об'єкти я описав вище.


Оновлення 1. Їдемо 8 серпня, субота.
Оновлення 2. Координати зустрічі 49°32'18.7"N 24°01'11.0"E , між 11.00-12.00 дня. Мій тел. нуль 68 "тридцять п'ять" 89 три сім 2. Мати воду, бажано ізотонік, щось загризти і ровер МТБ. Шлях проходить по грунтових і шутрових дорогах, полями і горбами. Якщо хтось забажає покупатися, то плавки переодягнутися. Погода має бути добра.
Оновлення 3. Прохання: напишіть в приват або смску, хто збирається їхати, щоб я дурно не чекав. І в суботу, якщо би хтось запізнювався або не міг втрафити, то прохання попередити.
#2
Я власне для себе в Польщі відкрив такі об'єкти як піч для випалювання вапна. Тут я описав вапнярку в Тиньці. Цікаво, що немає української сторінки на вікі про печі для випалювання вапна. І знайшов ще статтю про випалювання вапна на Галичині. Коротше, тема цікава.


#3
Екскурсія це супер. До речі, хтось може сказати про походження назви вулиці На четвертях (раніше ?wiercie) (http://yarema-blog.blogspot.com/2012/10/blog-post_5.html)?
Цікаві речі появляються на карті 1910 року. Це вже детальний топографічний план. Левандівку позначено як забудову біля вулиці Городоцької за Богданівкою. Вся решта територія названа Білогорщею. Появився Клепарів. І що цікаво, появилася назва "?wiercie" (Чверті). Я так і не знайшов, що це означає. Однак, що це не просто так, свідчить навіть сучасна назва "На чвертях" одної з вулиць Левандівки на тому місці. Інтернет говорить, що вулиця отримала назву в 1933 році. Цікаво дізнатися, що означали ці чверті. Можливо, що це розпайовування земельної території.
#4
Але русло Полтви хіба пролягало точно під оперним? Принаймні у дослідженні Ґранкіна (http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=42498) на сторінках 95 (перша частина) та 111 (закінчення) пише таке:
Земляні роботи розпочалися 5 червня 1897 року. Котлован об'ємом
16500 м3 було виконано вручну. Літо було сухим, і підземні води в котловані
не з'яв­лялися. Ґрунт дна котловану виглядав повністю однорідним, тільки
фундамент старих оборонних мурів та залишки дубових палів, якими ук-
ріплювали береги Полтви, пересікав його навкіс (згідно з ре­конструкцією
міських фортифікацій, виконаної Я. Вітвицьким, це були фундаменти ра-
веліну на острівці, спорудженому у 1703 р. для захисту північно-захід­ного
рогу Низького замку).
Вже 21 серпня 1897 року розпочалося бетону­вання фундаментів. Ґрунт
було вирівняно тонкою верствою міцно утрамбованого піску. Старе русло
Полтви було також заповнено піском, який трам­бували тонкими шарами
при сильному зволоженні водою; дно русла знаходилося на глибині прибл.
2,5 м нижче фундаментів. Міцність цієї верстви пе­ревірялася додаткови-
ми пробами.
#5
Як пише автор статті, там "скоріш за все, базувався 101-ий ракетний полк із балістичними ракетами середньої дальності "Р-5", наземного базування". Інфу нарив отут: http://zakarpattja.livejournal.com/53228.html . Фоти цікаві, при нагоді можна полазити.
#6
+still дуже цікавий ресурс!
#7
Оце от прочитав цікавий опис http://zakarpattja.livejournal.com/46168.html - цікаво полазити там.
#8
Дійсно цікавий репортажик. Колись по телевізору розказували про ті таблички, вже не пам'ятаю що це за передача була.
#9
Всі вони один чорт, всередині як правило стоїть Sirf III приймач GPS, а решта то WinCE, який чудово дає можливість ставити що завгодно. Я завжди ставлю IGo8 і всі страшенно тащаться що воно працює.
#10
Як на разі на обидва телефони немає користувацьких прошивок типу Cyanogenmod. Були спроби портувати ClockWorckMode recovery, але не знаю чи пішло. Фактично користувачі тих телефонів стають заручниками тільки офіційних прошивок, ніяких вправо-вліво від офіціозу. Можливо для декого з користувачів це є критичним (для мене, наприклад :-\).
#11
А буква М на вході що означає?
#12
Відновлювати ніфіга не будуть. От якби відкопали і закрили бронесклом - тоді було б діло.
#13
Хтось може її для мене купити? Гроші можу скинути на картку Привату, або при зустрічі у Львові.
#14
_BuR_, а Ви часом не користуєтеся якоюсь записувачкою треків? Типу http://strava.com (мій вибір)?
#15
На торфовиську танка 200% нема, облазив теж його вздовж і впоперек в свій час. Колись були якісь склади, недалеко за гаражним кооперативом на Олесницького, можна було в час мого дитинства знайти автоматні патрони.
#16
Не зовсім по темі, але теж стосується колії. Для мене, принаймні, було відкриття, що до другої світової існували швидкісні поїзди:
Швидкісні рейкові автобуси на Галичині у 1930-их.
#17
Поляки для деяких міст Польщі розробили подібний сайт "Як доїду". Там власне реалізована ідея, подана Alter-ом постом вище.
#18
Вогнелис, тепер вже 6 версію, і часом Гугл-хром або хроміум. На мобілі використовую Dolphin, але версію міні, не HD.
#19
Базар тепер поділений, типу Щоденний рідіоринок, який включає в себе будки біля входу і будки на 2 поверсі, і звичайний ринок, який працює середа, п'ятниця, субота і неділя на 3-му поверсі. Взагалі на базар варто приходити  від 10 ранку до десь до 14, потім народ досить швидко пакується, і до третьої - пів четвертої здимляють.
#20
Шкода, що немає вказано дат мандрівок, з часом все змінюється, і щоб зорієнтуватися бажано було б знати дату, хоча б приблизну. А так то цілком читабельно  8)