Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter_

#1
Старий банер міняти не треба. Однозначно.

Пес. Поправте мій профіль нарешті!!!
#2
Нещодавно оглянули черговий львівський довгобуд - споруду на вул. Коциловського, недалеко від Личаківського цвинтаря. Були AHD, Sanecka і я.

Розміщення будинку на мапі


Місце позитивне і цікаве, на диво незасмічене, з даху відкривається чудовий краєвид на Личаків і околиці. Думаю, тут класно сидіти влітку ввечері і дивитися на захід сонця. Охоронець швидше за все є, але ми його не зустрічали. Зустрічали тільки його кімнатку, закриту на патик, та його собаку, що живе під краном у дворі і починає делікатно гавкати тільки тоді, коли непрохані гості вже зовсім нахабніють. Будівля обгороджена, на території збереглася цікава будівельна техніка. Можна навіть залізти в кабіну та посмикати за різні важілі, буйно уявлаючи, як важка бетонна плита, що її тримає керований тобою кран, трощить сусідній будинок :D

Фотки до Вашої уваги

Закинута військова частина за парканом Личаківського цвинтаря, що її вже описував Рой в оцій темі.





Цегли з цілим клеймом не знайшов, на жаль.





А ось і техніка. Старого покоління.









Вид з вікна третього поверху :)





Нагорі













Ліфтова шахта







Лікувальна література












#3
А ось і продовження розповіді про нашу мандрівку.
Після виснажливої та довготривалої собачої катавасії ми пішли на річку. Відмиватися і відпочивати. Річка в Стрию називається, як це не дивно, також Стрий. Вона холодна і стрімка, а у дощові періоди ще й дестройна. У цьому можна пересвідчитися на прикладі залишків залізничного та автомобільного мостів, нагромадження стовбурів дерев та кам'яних брил. І не тільки в цьому місці.

Сидимо ми собі на бетонних плитах, гріємося на сонечку, нижче купаютьсяв зимній воді дядьки, трохи розігріті алкоголем, а недалечко від нас сидить дід і читає газету. Через якийсь час він встає на ноги - і нас розриває від сміху. Поважного віку пузатий чоловік з окулярами на носі вдягнутий у  чорні жіночі мереживні труси! Припускаю, що такий вибір гардеробу зумовлений виключно практичними міркуваннями (для кращої вентиляції), але виглядає направду кумедно. До слова, пізніше, коли ми сиділи в місті за столиками і пили пиво, мимо проходила дівчина з мотоциклетним шоломом на голові. Звичайна дівчина (правда, лиця видно не було ;D ), в спідниці і блузці, але з чомусь із шоломом. Якщо хтось має якісь припущення щодо такого оригінального вибору аксесуарів, прошу відписатися ;)







Далі була прогулянка містом, матрас-перекус, трускавецька електричка  - і додому. З нетерпінням чекаю наступної вилазки до Стрия, але такої злоснішої, ніж ця, щоб побачити небачене і поексплорити непоексплорене ;)

Ще кілька фото.

Польські вивіски проступають з-під штукатурки не тілько ві Львові



Розвалини синагоги









Костелв центрі. До речі, з пішохіного моста над рейками видно шпиль ще одної схожої будівлі, трохи зліва, якщо стати обличчям до міста. Просвітіть, що це?









Стрийська тюрма. Страшне місце, де від рук червоних окупантів загинули тисячі наших земляків. На в'язнів в більшості випадків навіть не тратили куль, вбивали проломлюючи молотком череп.



Гармати біля музею




Магнолія біля будинку

#4
Як і планувалося, на Великодній понеділок відівідали Стрий. Дуже люто там не експлорили, зважаючи на свято, просто пройшлися містом та околицями. Думаю на наступний раз замутим справжній урбан-тріп, включивши туди промзону, сміттєзвалище, бомбіки і всяке таке. Тим більше, товариш Goom щиро запрошував, не змігши в понеділок прийти через роботу.

Отож в понеділок вранці зібралися Лесик, АХД, Смайл і Йа та й пішли світ за очі. Спочатку на пішохідний міст над залізничною колією. Звідти відкривається прекрасний краєвид на вокзал, вагоноремонтний завод та локомотивне депо. Не зважаючи на свято, людей там снувало туди-сюди доста багато.

На фото - залізничний кран. Оббитий дошками, зверху накритий бляхою. Має ще кілька дверей, таких, як в старих сільських хатах. Двері засклені. Не вистачає ще фіранок і вазонків на підвіконнях.



Далі ми оглянули закинутий триповерховий совковий готелик на окраїні локомотивного депо









Хто ж такі Астро Зомбі ???







Негативний смайл :)





Далі ми помадрували рейками і стежками і зрештою потрапили на територію закинутої військової частини. Вона мала колись відношення до авіації, про це свідчить і надпис "Стрий-2" на табличці адміністративної будівлі і залишки "журналу роботи двигуна", двигун, судячи з графи "кількість годин польоту" стояв на літаку.

Шапка з пивнички)))





















Лесик тестує крісло. Пальот нармальний.





Тепер ми знаємо, хто пише всілякі дурниці на руїнах билой вєлічі. Патлаті чуваки в камуфляжі!







Хто знає навіщо тут дві стрілки?





А потім ми знайшли закинуті відстійники чи може водосховища. Всередині плавало всіляке сміття, дошки, а на них сидів пес. Сидів, судячи з усього, вже довго, бо не мав сили навіть скавуліти, і весь трусився. Думаю, хтось собаку туди скинув, пес-камікадзе якось слабо вкладується в уяві. Негайно була розпочата операція з урятування животного. За півгодини нам то вдалося. важко було через те, що глибина резервуара була біля 2 метрів, плаваючі дошки ваги людини не витримували і тонули. Дістати пса двома руками з бортика було неможливо, а для того, щоб підняти його одною рукою за шкірку, ні в кого не вистачило сили. Ми пробували так і сяк, зрештою знайшли дебелу карягу, опустили її в воду, і таким чином дісталися до тварини. На знак вдячності пес спробував вкусити мене за руку і зник в кущах. Ми пішли на річку, відмиватися і відпочивати.




Далі буде
#5
Я теж завтра працюю. На жаль, не зможу.
#6
Ось як виглядає головна сторінка, коли логінюся на сайті. Поправте той глюк, хто має змогу, будь ласка.  
#7
Гарно катнувся. Але може варто зробити той звіт окремою темою?
#8
ЦитуватиТа, тре йти за пивом, мушу той звіт сьогодні дописати

Не спіши, то вже щось типу серіалу виходить :) Інтрига і всьо таке... Дуже добре, що довго не роздумував, не підлаштовувався ні під кого, зібрався і пішов. Круто, однозначно.

ЦитуватиП.П.С. Бачу в тебе вовкофобія

Ну-ну. Цікаво чи не було б в тебе вовкофобії в таких умовах. Або навіть в лісі за 10 км від Сколого
#9
Цитата: SANECKA від 28.04.2011 22:56:42
Подивився прогноз погоди,він трохи невтішний,якщо дійсно буде такий дощ як прогнозують то напевно не піду.

Хіба то погана погода? Короткотривала тепла цілком літня гроза не мала б створити нам проблем. До того ж не факт, що щось буде падати
#10
Давайте завтра на 18:00 на площі Митній. Сходим нарешті подивимся що там та як.
#11
Минулої неділі потрапив нарешті на Калієво-магнієвий комбінат. Сказати, що був вражений - це нічого не сказати. Хрестоматійний дестрой, нагромадження скла, бетону та заліза. Всередині цехів залишки виробничого обладнання, все можна оглянути і облазити. Охорони не зустрів, якщо не вважати двох дядьків, що пішли кудись в глибину комплексу, коли я оглядав комбінат з висоти хвостосховищ. Через весь комплекс проходять конвейєрні коридори із залишками конвейєрних стрічок всередині, виглядає, що цими коридорами можна пройти добрий кусок території.
Місце ДУЖЕ небезпечне. Небезпечне насамперед тому, що все скрипить і валиться просто на голову. Особливо погана ситуація всередині цехів: всі металеві конструкції добряче прогнили, відповідно маємо явні та замасковані дірки в перекритті на стелі та під ногами. Звуковий супровід також на висоті: вдалині гавкають собаки, від вітру дзвенять шибки і метал. З даху будівлі звисає семиметровий кабель, вітер ляскає ним об стіну і звук виходить такий, як від величезного батога. А ще пугукають дикі голуби, а вітер, проходячи через різної товщини дірки і дроти завиває різними голосами. Пожежними драбинками можна піднятися на дахи високих цехів, але подбайте спочатку про безпеку. Взагалі, це напевно єдине відоме мені місце, куди нізащо не повернуся без комплекту спорядження - окуляри, рукавички, каска, відповідний одяг та взуття, аптечка і - найголовніше - надійні друзі поруч.

Трохи прояснив собі ситуацію із довозом руди з кар'єру: одразу два БІЛАЗи могли розгрузитися в спеціальні резервуари через дорогу від комбінату, звідти ж руда конвейєром починала свій шлях на завод. До речі, на "кладовищі БІЛАЗів" біля кар'єру цих іржавих машин явно поменшало. А ще з'явилися моцні ескаватори та бульдозери, ними, напевно, проводили роботи з очищення території від небезпечних речовин.

Далі я оглянув Калуську ТЕЦ із здоровенною градильнею, проїхався старою частиною міста (австрійський калійний комбінат добряче розібрали порівняно з минулим роком) і виявив старий єврейський цвинтар на межі міста.







Сіль на хвостосховищі. На смак не пробував, але згідно теорії мала б бути трохи гіркувата.







































Оця частина абітаєма. Тут живе сторожі його шабака.







На горизонті - Ново-Голинська шахта









Градильня на міській ТЕЦ



Годинник на старому калійному комбінаті.



Старий єврейський цвинтар









#12
Видобуток калійної руди в Калуші проводився не тільки кар'єрним, а й шахтним способом. Шахти "Калуш", "Голинь" та "Ново-Голинь" залишили по собі кілометри виробок під містом і серйозну проблему для його мешканців. Земля постійно просідає, а одного разу під землю запала ціла вулиця. Більше про екологічні негаразди пов'язані з видобутком калійних руд можна прочитати тут.

В рамках Великоднього вело-туру Калушом я оглянув одну закинуту шахту. Розміщена вона тут. 1.5 км на північний схід розміщена шахта "Ново-Голинь", закинута, обгороджена і з охороною (проте, думаю, заінсталитися туди не було б проблемою). Можливо, шахта, яку оглядав я, також належить до Ново-Голинської. Стоїть вона просто посеред поля, необгороджена. Збереглися два копри і бетонні коробки будівель. Непогана дорога, устелена плитами та зверху укладений ще й асмфальт. На околицях території лежить різне некрасиве сміття, напевно, з довколишніх сіл. Охорони не було, але всюди на стінах написи "Обект під охороною" (дослівно ;D) і "Прохід заборонено". Під одним копром - ствол шахти, нічим не накритий та не обгороджений. Кинутий вниз камінь летів більше 4 секунд, згідно формули глибина приблизно становить h=gt2/2=9.8*16/2= 75 метрів. Глибока дзюра.

Звіт з мандрівки калуським краєм (не мій) є тут - http://yablor.ru/blogs/dolini-tisyachi-kopriv/857838 Я фактично повторив цей маршрут, але почав з іншого кінця.

Тут створив обговорення. Було б добре, якби хтось, хто знає, додав опис калуських шахт і їх розміщення на карті. І взагалі неоціненним артефактом були б старі фото або скани з відповідної літератури.













































#14
Цитата: Ioan85 від 27.04.2011 11:47:11
http://ru.wikipedia.org/wiki/%C6%E5%EB%E5%E7%ED%E0%FF_%F0%F3%E4%E0

Також одразу подумав, що то залізна руда. На метеорит ІМХО не схоже ще й тому, що має досить гострі краї, котрі при падінні і нагріванні в атмосфері мали б нагріватися і плавитися або обгоряти.

А де ти цей камінець знайшов і на якій приблизно глибині?
#15
В мого профіля дивний глюк: коли логінюся на форумі, пропадає нижня частина, там де присутні на форумі користувачі, статистика форуму і т.д. Дико незручно. Коли заходжу як незареєстрований користувач - все нормально. Спочатку думав, що проблема в браузері чи самому компі, але коли зайшов з іншої машини - все повторилося. Дуже прошу якось той глюк поправити.
#16
Вітаю всіх з Великодніми святами, а Стінгера ще й з Днем народження.
#17
На рахунок міліції не знаю, але на мою думку, маршрут трохи недівчачий: присутні високі паркани, колючий дріт, злі собаки.
#18
То хтось буде в понеділок?якщо ні,то я б краще в гори пішов,ніж самому по розвалинах шастати
#19
Дуже перепрошую,але ніяк не зможу прийти. Йдіть без мене або якось іншим разом сходимо
#20
Як буду вільний у час прибирання то прийду також. Але напиши коли то має бути, не томі душу. Краще б вже десь після Великодня.