Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - :-)

#321
https://twitter.com/#!/kranzahary
Твіттер його.

А те що впав це якось безглуздо.
Добре не на проїжджу частину, а то корки були б ще більші. От.
Цікаво внаслідок чого? Вітер? Неправильний розподіл вантажу?
#322
http://teplotorg.com.ua/catalog/pech-burgua/

Десь на теренах промзони в районі Бузкової кантора таким добром торгувала.
А як часом є 200 л діжка то ножовку в руки і за вихідні можна зганізувати. Попередньо бажано із конструкціями ознайомитися.
Колисьробив із відра і ще одного відра + труба бляшана. Ну але то із варіантів майже одноразових.
#323
Може +1, жизнь бо така вєщь. фігпросииш. ;D
#324
Може +1.
#325
Зранку бачив тридверного Лаза під номером 2 на Шуварі, в сторону вокзалу. Раніше там Богдани катали, можливо і Еталони.
#326
Та шо Ти кіпішуєш, Славік?
То посилання на фото публіковані мною, там просять не затирати активні посилання на хостинг їхній. Я на фотках фото зберігаю усі які в звіти. І не лише я.
Всьо атлічна, всьо спакойна.

P.S. 40 см то зажирно.
#327
Хз, я через монітор 15" колись в deadmeet'а за три пляшки пива придбаний то всьо зливав і редагував, бо нормальний зайнятий був. Атлічні ACDSee потуги задля надання не такої унилості фото, я ж на титул мистця не претендую. Навпаки весліші. A GE кермує. Скину ти обригінал, ниний. Зроби краще обговорення і це туди перенесеться.
#328
Кароч почалося ісе із того що ввечеі перед виїздом вимкнули у мене електроенергію, внаслідок незаряду акумуляторів та неможливості завершення роботи над кріпленням відеофотоапарата звіт буде без відево.

8.12 відкрив очі, думаю ого, думаю за пів-години треба на вокзалі бути, бігом вдягаюся, бігом на маршрутку, ще поки вдягаюся думка їхати на Підзамче оволодіває мозком моїм. Від палацу Хоткевича колією бігом на Підзамче. Квиток придбав, дзвінок Alter'a - купи хліба сірого - сало у мене. На пероні черед люду ув один ярий рихильник футболу, ро що говориь його шапочка ну і розмова. про те яка в Сокалі погода і як вони там гратимуть, тобто не лише подолання погодних перешкод, але й тактика і стратегія гри, бо супротивник сильний і підступний. Кароч все серйозно.

Завжди коли спостерігаю за поїздом який прибуває і у який ідати, згадуються слова із книжки Кантора, де замість поїзда пускали дракона інколи, який виглядав як поїзд коли вже на пероні, але перед осьаннім оворотом випускав із пщі вогонь і по відблискам можна було визначити. Дракон поїдав людей, а поїзд ні, в тому і сенс. Кароч я завше спостерігаю за поїздами які прибувають.

Всередині було вже двоє гавриків, один із салом, інший із яблуками.

Altera виштовхнув злий машиніст.

Дивне місто між іншим, щось на кшталт Житомирщини на мою думку.

Стрьомно довкола, сіро і невесело

Відразу по інталу в ліс Цезар знайшов ріпку.

Альтер теж якусь фітоживність.

Знаю як мінімум 2 велиі групи людей, яких би цей стовпчик із циферками привів у стан сильного еротичного збудження.

В стороні де має бути дитячий табір бачимо якуь просторову конструкцію, високу і на розтяжках.

Айда думаємо до неї. Айда у виконанні Alter

Крутий спецназ та хз хто в арафі.

Натяжний механізм виробництва Саратовського заводу будівельних машин

Тросяка ідеально спроектований для видалення мозолей із трудових рук. Якщо зверху вниз по ньому.

Вилізання ним було б цікавим та незабутнім досвідом, але якось іншим разом.

Та й нічого особливо цікавого зверху.

Єдине механізм підстановки елементів конструкції, як і в кранах підйомних.

Це все чудово, але де табір?

А може це все підлі таємні плани ZOG і немає тут дітей? Одні трансформери?

Йдемо-йдемо лісом далі, а тут опа-на, трансформер, очима водить, вусами поводить!.. Ааааааааааа!!!

Втікаємо через чарівний місток, потім за зелений горбок.

А тут опа - колючка, ми в паніці, шо дєлать, шо дєлать!..

Сліди від куль, ОМГ куди ми втрапили?????!!!!!!

А тут злі ZOGівські трансформери розстрілюють непроханих гостей. Біжимо далі звідти.

Тут опа, хатка-черепашка, вона мала нас захистити від злих трансформерів, туди й ховаємося.

Alter каже: "Ти шо в ліфті виріс? Закрий двері за собою!!!"

Забігли ми з одного боку хатки, а вибігли з іншого залишивши трнсформенів розбивти двері в хатку-черепашку, та й вийшли із володінь їхніх, от остання колючка.

Краса така довкола, відразу після володінь ZOG'у. ХЗ коли йти, явно що звідти,, але куди саме хз.

Зайшли от у болото, видно верхове, ібо сухо.

Давольні пацани що так хвацько перехитрили трнсформерів.

А таки там нічьо так.

Дивне дерево - певно дитя любові трансформера і ентів.

Кароч це все добре, але варто було і поїсти чим і зайнялися.

Білоруська тушня на кетайському вогні.

Напевне відчуває себе Цезар як торговець.

Саааало.

Кароч всі давольні і пожерті (перше бо друге) дуть далі.

Красоти осінні далі.

Місток, там певне шлюз був раніше, непогане місце напевне влітку - рибку можна половити.

Героїчне форсування річки мостиком.

Залишки мостика після форсування.

Цей ми не форсували - вутленький якийсь

І цей ні - нам не в ту сторону.

Превет пацани!

Фраза "До 1939-го року українці довкола Львова вирощували капусту." отримала підтведження - капуст таки рясна і неозоро. Я собі навіть жував одну. Смачна після морозця.

А потім ми протверезіли і пішли до Пивнички бухати далі.

#329
Дитячий табір далі таки дитячицй, якраз юний сусід трапився під руку - овертався звідти, такщщо Цезар будь спакоєн, а тепер спааати мабуть.
#330
Цитата: swordlord від 12.11.2011 21:09:38
Там малопрохідний ліс з якого крадуть ялинки під НР і ловлять живність на сільці. Не дивуйтесь якшо попросить відкрити і показати наповнення рюкзаків. Буде шукати сільці.
До НР вона осиплеться, мисливців наче не є серед нас, а може лісника запросимо до столу, най би розказав яких байок.

Хто нічого не порушує, той нічого може небоятися, а якщо хтось інший порушує права цього першого, то перший хтось може усунути подразник і має на це право. Такий собі закон про права і обов'язки.
Кароч атлчно все.
#331
Хто буд беріть чашечки, і цукор за смаком.
#332
Плани / Веселі Мандри
12.11.2011 12:46:39
Завтра, 13.11.11 із головного вокзалу залізничного міста Львова виїздить в 9:05 поїзд до Сокаля.
Через годину і приблизно десять хвилин піля відправлення із нього виходиться і робиться go west, повз один із кавалків небесного щита цієї держави. Такво йдеться лісом близько 30 км (мало б бути менше, але я без компаса, та й карту влом брати), втрапляється до давнього королівського міста. В місті є приємна кав'ярня, де вживається кава із тортиком, потім прогулянка містом же (за бажання трудящих) і еталонним методом телепортується до Львова.
В програмі ваління лісом наявний перекус і гарячим чаєм,та іншими мандрівними смаколиками за бажанням мандруючих (тарен не брати).
Кошторис - хз (приблизно 7-9 грн.) + кав'ярня + 7-8 грн на еталонний метод телепортації. Ну і попередньо придбана закусь.

Можна централізовано зустрітися перед входом до приміської зали головного вокзалу (не переставте місцями!!!) в 8:50, не далі.
Бажаючі наявні. Фотодрочерством займатися можна, але в межах розумного з погляду нефотодрочера.
Зголошуйтеся, якщо хочете, а як часом, то просто приходьте на 8:45, і почекаємо інших 5 хвилин.
#333
Гм, думаю не котел, скоріше піч якась технологічна. Труб на воду/пару не бачу. Що вугілля там палили то навряд - складу не видко, а щоб "з коліс" в союзі щось таке працювало, мені не відомо. Та й завезти його було б добре залізничним транспортом, а колії я не бачу. Може то не вугільний пил, а техвуглець, чи сажа? А палили газом природнім. Кажися поверхню металевих деталей саме так вуглецем насичують -  запихають де жарко і вуглецю вільного надлишок - це вже до топікстартера питання, я хз. :)

Пацан, да Ти крут! 8)

Ну і була фраза Altera про "вовка боятися - в ліс не ходити", тут вже врвки і як ахрана і як пес, що теж ахрана. Цікаво чи висновки будуть правильні. ;)
#334
Ще перед Хрестовим Походом Полтвою буда у мене ідея зняти то всьо на відево, але як виявилося в часі вищезгаданої прогулянки, освітлення для апарата яким знімаю малувато, не в останню чергу, бо фатриця "випалена" зйомкою пиловугільного факела, а там 1200-1700 по Цельсію.

Для вирішення цієї проблеми було 2 варіанти: а) прикупити нормальну камеру і в "нічному" режимі писати, що вартує далеко овер 2 тигрика; б) зорганізувати світло, що разів у 10 менш затратно.
Отже, спочатку десь зо 2-3 тижні шукав лятарек, такий щоб на лампу, 6 вольт. Знайшов в Євротехніці біля "Знахаря" за 133 грн дане чудо. Вбудованої батареї вистачало хвилин на 20 свічення якісного, 4Аг все ж, і 3А лампа жре. В "лапу" ліхтаря виявилося дуже зручно входить мій А490, що додалу оптимізму.

Постало питання (ще далеко перед циим, але тут безпосередньо) про екстернал акумулятор, "носимьій" за плечима. Придбав я чудо SLA "від VARTA" 6В 12Аг за 135 грн на радіобазарі, і зарядку (ібо змалку мені володіння паяльником не привили, лише ключами гаєчними і т.п.) для акум свинцевих на 2,3/6,9/13,8В 0,6А ЕНЕРГІЯ ЕН-605 там же за 120 грн. Итого 133+135+120=388 грн.

Потім задався роз'ємом, за допомогою якого додатковий акумулятор буде приєднюватися до внітрішньої електромережі ліхтаря. Вимог було 3: 2 контактний, здатний витримувати динамічні та статичні навантаження на роз'єднання, швидкість та простота під'єднання. Ідеалом здавалося був би ШР, але не знайшов та й різьбове з'єднання передбачає немало обертів, хоча все інше на вищому рівні. Був вибраний роз'єм для коаксіального кабеля, щось на кшталт цього, але гірший - який був в "Юному Техніку":

Порада - якщо братимете, то шукайте на пайку, а не на обжим, бо дуже вже неприємно обжимний паяти. ;D
Спочатку хотів на коаксіальний дріт впаяти, який валявся в загашнику, але нічого вартого з того не вийшло, кинувся тої ідеї, таки після опробування різниз варіантів знайшов мідний багатожильний 2Х1,0. Все ж як писав вище 3А по ньому, і таки кажися амало його, зважаючи що "ГОСТІвських" по січенню кабелів знайти зараз складно, треба брати заявлених 2,5 мм2, не прогадаєте.
Далі були пошуки перемикача між аккумою вбудованою та зовніньою, всі знайдені в загашнику "сині" тумблерки надзвичайно легко перемикалися, або були низькострумними. Все у тому ж ЮТ було знайдено тумблер на мікрику, випаяний певно з оборонки якої.
Ну і клеми автомобільні, для приєднання акуми до дроту, щоб не крутити щось довго і нудно, вони правда завеликі для клем акумулятора, і злітають, як виявилося потім, все ж на щось таки їх ліпитиму - який гвинтик, абощо.
Скільи це все обійшлося - хз, бо так само докуплялося і термозбжну трубку різних діаметрів, та інших потрібних в хазяйстві речей, яких використано лише частинку, або бракувало давно а прибати було влом. Ну але реально хай 20 грн матеріалів в плюся (те що власне на ліхтар пішло).

Кароч це все зібрав, і фото вам:
Разом із акумулятором

Роз'єм ідеатєльно підійшов замість заглушки, правда довелося пофантазувати із кріпленням пружини механізму блокування повороту ручки, але все наче успішно, і роз'єм вкручений і ручка повертається

Власне фото роз'єму роз'єднаного

Як воно без шлнга виглядає

Перемикач між вбудованим та зовнішнім акумулятором. Розташування не заважає при носінні, зруно перемикати в рукавицях

Всередині стало значно більше дротів, що збільшило опір схеми, це печально

Акум із шлангом заліплений скотчем - для випробування функціональності

Розташування камери при горизонтальному положенні ручки

Камера при переведенні ручки у вертикальне, "прожекторне", "пістолетне" положення.

Те ж

Власне вигляд цього всього в роботі


Коротке відео зазняте за допомогою даного приладу


Оскільки проект для мене пілотний, такого перед тим не робив, тому певні висновки
Негатив:
1) Високий опір електросхеми після модернізації призводить до зменшення яскравості свічення електролампи (як і попереджав ZED) - потрібно оптимізувати схему шляхом зменшення довжини провідників та замінити існуючі на із меншим питомим опором.
2) Фіксатор "ноги" має певний люфт, що призводить до самовільного переміщення осі об'єктива фотоапарата відносно осі дифузора ліхтаря - перебрати механізм, усунути люфт.
3) Розташування фотоапарату внизу ліхтаря при горизонтальному положенні ручки може призвести до його замочення, або рунування, не дивлячись на обклейку камери скотчем та "дугу безпеки", якою є для камери "лапа" ліхтаря - використовувати із вертикальним положенням ручки.
4) Металеві карабіни транспортного ременя створюють шум, який чітко чути на відео - заміна металевих карабінів на люверси.
5) Мала освітленість "під ногами" - зарадить хіба світлодіодний ліхтар, який треба прикупити ще)))
Наразі наче всі недоліки які пригадав.
6) При носінні кабеля від батареї під одягом він сповзає - можна відути себе як дєвушка, у якої бретелька злетіла - треба придумати якийсь спосіб кріплення кабеля до плеча + щоб кабель вільно висів не заваджаючи руху, якщо кабель поверх одягу - щось на біндерах і гумці від налобника.
Наразі наче всі недоліки які пригадав.

Позитивні риси:
1) Наявність двох акумуляторів - зовнішнього як основного (>>60хв. ) та вбудованого (>20хв.) як запасного/аварійного, дозволяє у випадку закінчення заряду основного акумулятоа "аварійно" дійти до місця деінсталу.

Пишіть ідеї як оптимізувати, покращити. От лише на 12В напевне не переходитиму - струми там незначно менші, а акуми значно важчі на ту ж ємність, про ціну і не говорю. Тому 6В мені видається за оптимальний варіант, принаймні наразі.
#335
http://ukurier.gov.ua/uk/news/v-ukrayini-zatrimali-shpiguna/

Думається, що ж такого секретного на даний час Зоря мала. Хз.
Виникає думка, що пацан ходив, фоткав довкола, чи й на територію забрів, як це завше робиться. І тут його й пов'язали, премії/погони будуть.
#336
Час проведення вони вибрали якраз для працюючих шанувальників техніки.  >:(

А паротяг таки тягнув? Чи підпихали ЧМЕ3 як і тут:

На відео можна розчути звук дизеля чеського. А в паливню кинули напевне гліциринової суміші, бо паленим вугіллям, та й взагалі вугіллям й не пахло. З зазняти всередині ніхто мене не впустив.
Ще кілька фото звідти (Зйомки фільму про Анну Герман):






























А діти у загоні для баранців дуже навіть символічно. І бодігард там всередині))))
#337
думаю теплуха.
#338
Цитата: onyx від 07.11.2011 15:11:25
Ну не зовсім дзеркало, типу ідеально білий, як пише педівікія, абсолютний відбивач.

ЦитуватиЯвляется абсолютным отражателем — веществом с коэффициентом отражения, равным единице в широкой спектральной полосе.
Це при опроміненні певним діапазоном. А я вже злякався, що ідеал є. ;D

Питання, а такий давач варто чіпляти до свинцевого акумулятора для визначеня температури при заряді-розряді?
#339
Цитата: onyx від 07.11.2011 12:17:23
Наскільки знаю у магній оксиду коефіцієнт відбиття 1. Дешево і сердито  :)
Ідеальне дзеркало?
Нітрофарба не то, обмотай фольгою. От з того ж шекаладу (ксаті "дякую" передає вся наша дружна "сонячна" група, ексепт ТП), обмотав, прорізав отвори і юзаєш.
#340
Цитата: YserL від 07.11.2011 14:25:35
На 95% що Mifare на частоті 13.56Мhz
Натяк що можна буде "пофіксити"? ;)