Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Romchick

#161
Обговорення. Основна тема tyt
#162
Недавно приїхав до Чехії. Не гаючи часу, зразу вирішили поїхати на (с)екскурсію в одне з найкрасивіших місць Моравії і Чехії в цілому - Punkevní jeskyně a propast Macocha - Пункевні печери і прівру Мачоху.
Сама прірва висотою 130м утворилась внаслідок просідання, точніше обралу корстової порожнини. Вона знаходиться серед Моравських гір і щоб побачити і всю її красу потрібно піднятися на вершину гори, висотою аж 550м над рівнем моря. При чому перепад висот 130м. Туди матрацно піднімає фунікулер.
Така цікава назва прірви походить від однієї легенди, пов'язаної з нею:
"Колись давно в однієї мачохи, накінець, народився свій син і вона вирішила позбутися нерідного. Для цього вона заманила його до лісу і скинула в прірву. Нащастя, хлопець зачепився за кущі і це побачили лісоруби. Вони його і врятували. А мачоха покінчила з собою самогубством, скинувшись в цю ж прірву."
Потім пішли в печери. Печери, звісно, обладнані для туристів. Зроблено багато штучних тунелів для зручності і безпеки людей.
Пункевні печери одні з найбільших в Європі. Зараз їх нараховується 1100, причому доступних є 5. Решта важкодоступні, або дуже маленькі. Спочатку маршрут пролягає по сухій частині. Доречі, ведуть дуже довго і швидко. Краса неземна! Через печери виходимо на плато на дні прірви. Там є 2 озера, маленьких, але глибоких. Глибина одного 13м, а іншого, зовсім малого, навіть калюжі -45м. За платом починається найцікавіша частина - плавання на човнах по печері. Відчуття просто супер! Пливеш в природному, а місцями не дуже тунелі на моторному човні, пригинаючи голову. Глибина води від 1м до 40м. Температура 4-10 градусів, повітря 8-12. Можете собі уявити, які почуття переповнювали мою діґґерську душу.
Фотографіями не передати всю красу цього місця.


Фунікулер, який "летить" дуже швидко, довжиною 500м.


Сама прірва. Вид зверху. Нажаль фотографія не показує всієї величі і глибини пропасті.




Суха частина печер:




Дзеркальне озеро










Ангел


Штучні тунелі


Дно прірви і озеро, з якого починається річка Пунква




Човен подано, сер


Керують човнами справжні віртуози. Тунелі дуже вузькі і звивисті. Дуже важко повертати, не те, що розминутися з іншим човном.

Виходимо на підземній приствані і йдемо гуляти по сухій частині






Потім в човен і продовжуємо підземну подорож. Нажаль, фотографувати з човна не можна було. Але я зняв цей процес на відео. Його викладу, з технічних причин, по приїзді на Україну.
За 30 хвилин випливаємо на білий світ.


Надіюсь, це мій не останній звіт по Чехії, в планах ще трохи індастріалу, підземель, природних і історичних красот Європи.

Ще трохи фотокарток є тут

Обговорення
#163
Знайшов в радянській дитячій книжечці "12 місяців" статтю написану в патріотично-піднесеному комсомольському стилі про Чорнобиль. Тоді ще до аварії.

#164
Цитата: javamdam від 03.08.2011 14:36:34
а невеликі дози тим страшні що опромінення ніби і нема, але через роки воно тебе може і спати положити (коротше погано бути екологом, багато страшної інфи)

Невеликі дози небезпечні, тому що викликають мутації в клітинах. Мутована клітина починає ділитися, тобто робить собі подібних мутантів. Згодом вони перостають в ракові пухлини. А великі дози радії зразу вбивають клітини і вони виводяться з організму.
#165
Часто зустрічав цеглу з клеймом NAVARJA. Скоріше за все, виготовлялась на цьому заводі. 



#166
Додаю свої фотографії з вилазки. Думаю лишнслова тут зайві. Roy вище все гарно описав.









Таких канатів ще ніколи не тримав в руках


Деталі розібраного екскаватора лежали недвлеко в траві. Напевно, вони вже непридатні до використання і їх здадуть на металолом.






Далі - залишки фабрики, з якої мисливці за металом, забирають останні шматки арматури.










Любитель висоти...


Альбом на Пікасі 
#167
Дякуючи linuxoid'у я здійснив одну з своїх мрій. Було суперкласно і цікаво. Дядько linuxoid все організував на вищому рівні, за що йому великий ріспект і багато жирних "+"
#168
Виходить мені трохи не добре, але поїду. +1
#169
Вітаю, VeNick'у, з серйозним кроком в житті. Бажаю великого сімейного щастя, багато чемних діточок і достатку.
#170
Ще раз дякую всім за привітання. І сьогодні вітаємо Зелю з 20 річчям. Бажаю всьго най най кращого в житті.
#171
Дуже дякую, друзі, за теплі привітання!
#172
Може варто перенести прибирання на вихідні. Більше людей зможе прийти.
#173
Приєднуюсь до привітань, Happy Birthday, stinger!
#174
Цитата: Romchick від 12.04.2011 23:18:35
Друг продає ДП-5В і ДП-63А. Робочі в повній комплектації. Кому треба для колекції пишіть. Ціна договірна і невисока.

Продано Рою.
#175
Обговорення теми про ботанічний сад
#176
Вилазка відбулася. Тут звіт з фотографіями.
#177
Зібралося нас сьогодні багацько. Були Roy, Sunkatalano, Lesyk, Skip, stinger, :-), Цезар, Fenriz з дівчиною, SANECKA з жінкою і я. З повною дезорганізацією пішли (а дехто з вищезгаданих людей встиг до того) милуватися цвітом магнолії в ботанічному саду. Мали і дослідити бомбосховище на його території, куди і пішли спочатку. Бомбосховище виявилось супермаленьким, всього одна кімнатка. Зробивша декілька фотографій і незнайшовши нічого цікавого пішли фотографувати рослини. Більшість компаній пішли ще в ботанічний сад на Погулянці. Отже, чекаємо ваших фотографій.
Покищо викладу декілька своїх.

Саме бомбосховище:








А це цвіт магнолії. Правда ще не всі дерева зацвіли.




Ну і трохи фотографій з теплиць












Обговорення теми тут  
#178
Цієї неділі Львівський ботанічний сад відкриває двері всім охочим, подивитись на цвіт магнолії. Таке задоволення буває раз в році. Пропоную сходити туди і дослідити підземну споруду на його території. Скоріше за все це якесь бомбо- водо- мітло- чи ще якесь сховище. Про нього я вже згадував тут .
Пропоную зустрітись на 14:30 біля пам'ятника М. Грушевському.
#179
    Основна тема во тутко


Цитата: Dima_ber від 15.04.2011 23:01:28
може і звучить смішно і не професійно з мого боку але чи то часом не ВШ?


    Ти правий, це ВШ. Скоріше за все вентиляція з підвалів. Щодо ВШ біля школи, то всі школи, що будувалися за Совка мали сховища.
Правда не в тему, але 1-2 роки тому бачив копра, недалеко від траси перед самим в'їздом в Стрий зі сторони Львова. Може хтось знає, що там рили щитовим методом, чи то мене мої очі підвели?

#180
Друг продає ДП-5В і ДП-63А. Робочі в повній комплектації. Кому треба для колекції пишіть. Ціна договірна і невисока.