Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Caesar

#521
ммм, вам маэ сподобатись)
Відвідував минулого року Камянець під час фестивалю Тера Героїка , після невдалої спроби поставити намет неподалік замку(ми їм в середньовічне місто не вписувались з Скайлайном2) а іншого наметового не було ми булкали по місту в пошуках притулку. І найшли ось це!) Люди якщо поясните мені як приєднати фотки , буду дуже вдячний)

http://picasaweb.google.com/106782958257466387279/cIyjAG?authkey=Gv1sRgCP-ZoZm-v_285gE#5513892821292562018

Казарми фортеці - одна з найвідоміших кам'янецьких пам'яток. Казарми збудували в 1760-1788 рр. недалеко від Руської брами, з якою вони утворили оборонний вузол на півдні Старого міста. Хто ж збудував казарми? Оскільки їх ще називають Віттовими казармами, то, звісно, їх будівничим був знаменитий комендант фортеці, військовий інженер, архітектор Ян де ВІТТЕ. В давніх публікаціях так і писали: проект склав і будівництвом керував Ян де Вітте. Згодом з'явився варіант: казарми збудували Ян де Вітте або Станіслав Завадський. А в останніх публікаціях, скажімо, в путівнику Ольги ПЛАМЕНИЦЬКОЇ та Ігоря ДАНІЛОВА "Кам'янець-Подільський - фортеця на острові" (2003 р.) читаємо: до зміцнення кам'янецьких укріплень долучився польський архітектор Станіслав ЗАВАДСЬКИЙ, який збудував у місті військові казарми.

У казармах до 1816 р. розміщувалася міська залога. Коли кам'янецька фортеця втратила оборонне значення, казарми переобладнали під військовий шпиталь. У липні 1830 р. на Поділлі, зокрема в Кам'янці-Подільському, спалахнула епідемія холери, тож сюди відрядили групу військових лікарів. Ось так у січні 1831 р. до Кам'янця потрапив молодий військовий лікар Володимир ДАЛЬ - майбутній укладач знаменитого чотиритомного тлумачного словника живої російської мови. Штаб боротьби з холерою містився якраз у військовому шпиталі. Ось тут у нашому місті й служив Володимир Іванович.

У новітній час у колишніх казармах розміщувалися: до війни - хлібозавод, під час окупації міста німцями - конюшні, а одразу ж після визволення тут розмістили махоркову (невдовзі тютюново-махоркову, а згодом тютюнову) фабрику. 1995 р. підприємство перебралося в нові корпуси на вул. Крип'якевича - і старі казарми опустіли... Вони досі чекають, хто в їх старі стіни вдихне нове життя.
#522
Хлопці дуже дякую за подробиці. Збирались з кумпаньйоном в кінці серпня поїхати на 3 дні , та з фінансами форс мажор(((
Відклали на весну)