Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Андрій Брошнівський

#1
    Працював на тому заводі у 1983-1986рр, після направлення з Льв.політеху.Чудово все пригадалося з фоток, та і частенько мимо проїжджаю. Це цех №21 або "Сколівський з-д пластмас"(СЗП), філія ВО ім.50-річчя жовтня ("Завод телеграфної апаратури"), який випускав військову продукцію для зв'язку, в т.ч. і для космічного зв'язку.

На СЗП була складальна дільниця, була потужна дільниця пластмас з на той час крутими термопласт-автоматами, була механічна дільниця з теж крутєйшими револьверними станками, і була інструментальна дільниця з обладнанням - що мамадарагая :-) - токарка, координатка, плоскошліфувальні станки і інше обладнання. Випускали всяку дрібну продукцію, яка в совкові часи робилася по всяких околицях совдепії, а потім на якомусь головному заводі бац- і танк, або ракета :-) Так і тут.

Пригадую, що почали будувати той найбільший корпус, то вже у часи конверсії. Мав бути для випуску побутової продукції (як от стереокомплексів "Фенікс"). Розробляв вже і тех.процеси для випуску всякої побутової техніки..
Навіть пам'ятаю автора тієї заяви, що Андрій зфоткав :-)
А навпроти - житловий будинок, де проживали працівники. Мав там однокімнатну, переважно для фестивалів, як друзі приїжджали.

Працювали на СЗП мешканці Сколе та навколишніх близьких і далеких сколівських сіл. Як на той час, інженерам платили фігню, а робочі при бажанню, старанню і умінню - могли і 300 рублів заробити.