Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - inkognito

#2221
 Аналогічно мушу спасувати через трабли на роботі...
#2222
Новини / Re: Дурний день
12.10.2009 21:38:03
GOD save us!
#2224
Новини / Re: Дурний день
12.10.2009 21:24:56
 себто, не найкращий старт робочого тижня. Надмірна сонячна активність?
#2225
невже нас тілько троє?
#2226
теж варіант, із хатою Шухевича дуже гарна ідея!
#2227
на Янівському УГА поховані, це інші люди ніж ОУН-УПА. Як не верти пропоную квіти покласти до пам'ятнику Степану Бандері. Хіба хто має варіянти кращі!
#2228
Новини / Re: Дурний день
12.10.2009 19:56:25
   Мої співчуття чоловіче! Я взагалі валяюсь нинька хорий вдома, день є дико кепський. Хостера давно тра міняти.
#2229
усяко підписуюсь, усього два дні залишилось! справа за тим куди віднести квіти.
#2230
тутко троха інформації про УГА, взято відси:

 Назва регулярної армії Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). До 1919 р. відома як Галицька Армія. Зародком УГА був легіон Українських січових стрільців у складі австро-угорської армії, сформований з українців, що у Львові і в провінції у листопаді 1918 р. взяв владу і підпорядкував її Українській Національній Раді. Регулярний характер УГА підтвердив закон УНРади від 13 листопада 1918 р. про загальну військову повинність громадян ЗУНР. На початку грудня 1918 р., коли Начальну команду очолив генерал М. Омелянович-Павленко, УГА налічувала приблизно ЗО тисяч старшин і вояків. У грудні 1918 р. всі відділи були підпорядковані начальній команді Галицької Армії (НКГА), а у січні — лютому 1919 р. її реорганізовано в 3 корпуси по 4 бригади, що складалися з 3—6 куренів піхоти (в деяких бригадах, об'єднаних у 2 полки), однієї кінної сотні, одного польового гарматного полку з 4—6 батарей, однієї саперної сотні, частин зв'язку та допоміжних відділів і служб. Наступ польських військ проти УГА почався 14 травня 1919 р. Поляки мали велику перевагу в чисельності. Ще 24 травня румунське військо з дивізією польського генерала Л. Желіговського зайняло Покуття. У червні 1919 р. УГА здобуто значну територію (Чортківська офензива УГА), однак через повний брак військового спорядження перевагу закріпити не вдалося. 16 —17 липня частини УГА перейшли Збруч і разом з армією Директорії пішли на Київ, який було взято ЗО серпня 1919 р. Невдовзі частини УГА відступили з Києва і тут, в «чотирикутнику смерті» на Вінниччині, багатьох вояків захопив тиф та інші інфекційні хвороби, які вивели з ладу до 90% особового складу. Це змусило командування укласти перемир'я, а потім договір з Добрармією А. Денікіна (Одеса, 17 грудня, 1920 р.). Частина УГА перейшла на бік більшовиків і одержала назву ЧУГА — Червона Українська Галицька Армія. Остаточно УГА вийшла з поля боїв у квітні 1920 р., коли дві галицькі бригади покинули Червону Армію і перейшли до Армії УНР, що перебувала тоді в союзі з польським військом. Але поляки захопили ці частини в полон, потім звільнили вояків і підстарший, а старшин інтернували в таборі полонених у Тухолі. Так закінчила своє існування УГА.

  Тут також інформація з wiki.
#2231
   Ніц сказати точно не можу, але вхідні кабелі виглядають доволі "живими" (як і сам бомбік), їх правда ми ше не "мацали". Ну а за відсутності стаціонарного живлення ніхто не зважає занести туди декілька старих автомобільних акумуляторів і від них організувати світло на діодах як мінімум.
#2232
Ну десь так  :) а згодом антибіотики придумали  :)
#2233
   Для Fenriz'a окремий, я б сказав антипідйо%?бний ключ. Шоб нервових клітин Шановних Дописувачів не руйнувати. Вставляє ключик FenRiz - і по бомбіку звучить дружнє попередження "остерігайся підйо№%бу"  :)
#2234
ЦитуватиЦе не дуже добрий аргумент, згодься. А взагалі в нас мізер знань і можливостей щоби спростовувати сучасну науку, хоча її думка може ще 100 разів змінитися. А згідно з сучасною наукою ртуть - дуже шкідлива.

   Яка б наука не стала згодом, ртуть була і буде шкідливою для організму людини. Але у нас далеко НЕ МІЗЕР знань для визначення її вмісту в організмі із прийнятною точністю. А багато і цілком достатньо, причому методи прості та точні. Аналізам вірю, тим паче коли вони зроблені у трьох незалежних джерелах - а ртуть як було сказано не дуже полюбляє самовиводитись із організму.
#2235
Цитата: YserL від 11.10.2009 20:59:57
Треба буде зробити вентиляцію, прочистити канал вш і розрухати герму і гачок на другий вихід, і на парадний. Цікаво скільки коштує WD-40 і де його можна купити? Доречі можна позичити ручний вентилятор із зотопленого бомбіка під будинком. Світло поставити білі світлодіоди на існуючу електропроводку. На герму поставити якісний внітршній замок)

  Скромний супер-модератор віддасть незайману 150 мл. банку WD-40 на потреби форуму(в комплекті цівка для розбризкування, стандартно). WD продається у більшості супермаркетів, на автобазарах та радіоринку/Торпедо. Брав банку в 150 кубіків літом шось до 30 грн. в Арсені. Хто не знає відки взялась у природі WD-40 раджу почитати тут чи гуглити, дуже цікаво. Герму на другій стороні дуже би радив не рухати принаймі доти, поки не знатимемо де вона виходить - недаремно там піною щілини залиті. А шоб точно знати де вона виходить, треба точно бомбік переміряти.
#2236
 Дуже дякую за інформацію! Давно планували перейтись тими місцями - Мазепи - Леннона.
#2237
   Зрештою, давайте таки зариєм бомбік у парку Франка (попередньо забравши відти усе, що можемо забрати), про що wanderer багаторазово писав?!  Та навіть тему в Планах зробив. Попрошу в тему по лінку дописувати, а не тут!
#2238
ЦитуватиА де саме не підкажете ? Знесіння ніби регіональний ландшафтний парк, хіба там можна заводи ?

  Не підкажу, сам би хтів знати. Але думаю Знесіння тут вжите у якості не парку, а більш географічно - як окремої частини міста Лева. Дуже б дійсно хтів дізнатись координати оного заводу.

Цитуватиа респіратор ? від ртуті захищає ? В мене на респіраторі написано що його мона для захисту від парів ртуті юзати, аж не повірив очам.
І правильно думаю, що очам не повірив - на ртуть треба якийсь доволі здоровий фільтр наскільки пригадую. Най гуру просвітлять. Респіратор від ртуті - ІМХО нонсенс

ЦитуватиЩо значить "І нічо" ? Звідки це відомо ? Може воно вкоротило студентам життя на пару років ? Може хтось заслаб з них і гадки не має від чого... Це схоже на ствердження що тютюн корисний на підставі що дідусь курив акі паровоз і 100 років прожив, в 90 трьох коханок мав, а сусід-каратист відкинув копита в 45

  Вчився там, злих наслідків на собі не помітив. Окрім того можу сказати, що як мінімум 3 рази після закінчення Політеху (2002 рік) робив повні аналізи крові в приватних клініках(зауважу, так повелось, що кожного разу різні вони були), в тому числі на тяжкі метали - і ніц, пусто. Згідно того, що я знаю - ртуть там була розлита десь у бурні 70-і чи 80-і роки.
#2239
 не переживай, банки поблизу відсутні  :)
#2240
   Після відсутності будь-чого цікавого в Лисиничах на предмет татар та поляків - одразу подались відти через Янівське кладовище на Кортумову гору, що за ним. Кладовище вразило тишиною та спокоєм, монументальними гробівцями - тиха та приємна атмосфера. Трішки полазивши по його частині, де ховали євреїв перейшли через переважно польську дільницю до української та захоронення вояків УГА (не УПА, а власне УГА=Української Галицької Армії) датованого 1919-1920 рр. Усім хто ще не відвідував це місце пропоную за першої ж нагоди та певної погоди туди завітати. Друга пропозиція - до дати цих подій скинутись хто чим може і покласти квіти до вівтаря бійців за Незалежність України.

   Потому піднялись догори трохи та знайшли трубу, котра була  описана Рой'єм, фото тут. Виявилось усе майже засипане усякими відходами цвинтару. Декілька кроків далі зустріли невідоме номерне поховання, доволі старе, жодних імен - тільки номери (фото внизу). Кулєги висловили думку, що тут ховали самовбивць (дуже прошу дописувачів оприлюднити тут власні ідеї щодо даного поховання, будь-яка інфа щодо нього відсутня як така).
 
   Ще трохи вгору - і впираємось у кінець дороги, властиво у закинуту дачу котру обходимо проти годинникової стрілки і за декілька хвилин попадаємо на найвищу точку гори відки відкривається чудовий вигляд на Зону, елеватор на Шевченка, Рясне та усю приляглу територію.

   Далі був змушений повертатись, можливо Golem чи yar-79 доповнять мене.