Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - Stitch

#1
Встрілило мені в голову минулої п'ятниці поїхати в Броди...була там одного разу, але й те, на НР, такшо по самих Бродах не вдалося погуляти (по 1е, аби не нарватися на місцеві "зброди", а по 2е, тоді було трішки не до того :) )
Так от, натхненна розповідями колєжанки-мешканки, начитавшись шикарних описів Блеки з її персонального сайту, не могла я дочекатися суботи, аби навідатися до Бродів, і на власні очі побачити Бродівський Палац (18ст.), і оборонні вали-каземати(15-18ст), голландського стилю, спіткати декілька стареньких костелів(16-17ст.), а також оборонну синагогу 18-19 ст, та й просто оглянути будиночки старенькі, і не дуже.
Те, що я побачила, вразило мене у двох спектрах - позитивному, бо вражають масштаби колишньої фортеці, синагоги, будівель, і негативному, бо настільки зас**ати ці місця (окрім костелів, бо тепер вони ладненько побілені, без натяку на старовизну,  і віддані УГКЦ, або УАЦ на прославлення Бога), в мене просто слів не вистачає... одним словом, ви дивіться, якшо-шо, питайтесь :)
п.с. загальне враження від Бродів - прикольне, спокійне таке містечко, ніби навколо нього нічого в світі більше не існує :)
п.с.2. порада- на електричці - замало часу шоб обійти і оглянути засвітла всі Броди і район Старі Броди...:(
п.с.3 пишу звіт вперше, такшо попрошу адміністрацію не сильно бити по вухам, якщо щось не так, або не туди, ну ви зрозуміли :)
фотки тута - http://picasaweb.google.com/marthakorets/2201#