Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#341
Цитата: John від 09.11.2011 20:43:07
Можливо хтось знає простий спосіб як регенерувати SLA-акумулятор після тривалого зберігання розрядженим, чи краще зразу викинути?

Дай декілька циклів зараз-розряд може допомогти. Але якщо АКБ сильно сульфатувався, то тут мало чим зарадиш. Існують десульфатуючі зарядні пристрої.
#342
А дотепно було поставити ботові 3х"-" і навіть "+")))
#343
Наскільки я знаю, найкраще відбиває тепло золото. Може спробувати сусальним зототом?
#344
Цитата: ZED від 07.11.2011 01:29:29
Я гадаю, суттєвої різниці у параметрах між акумами SLA відоміх та маловідомих (кЕтайських) фірм не буде. Цей формфактор активніше всього використовується у комп'ютерних ББЖ. Бери середні параметри для зарядки цих акумів - 6,5-7 В, 800-1000 мА і буде тобі щастя ;)

Я заряджаю зі  струмом, що рівний десятій ємкості. В мене 12В 4А/г, отже струм зарядки 400мА.

Власнику: щастя буде. В мене подіний акум бігає вже досить давно, хоч китайський, проте до якості претензій немаю, єдине важке, падло.
#345
Це точно не фланговий ствол. Але з наявністю, начебто, вентилятора і надбудови ризикну припустити, що це вентиляційний ствол, так як іншого шляху для викачки  повітря нема, через клітковий ствол може йти лише чисте повітря. Стаття на Вікі про вентиляцію шахт
#346
Підсумуючи: будівля дуже схожа то типових будівель вентиляторів, котрі є на шахтах коло Червонограда та Нововолинська. "Яма" з тюбінгами дуже схожа до ствола, але як для флангового вона завузька і нема слідів надбудов. Можливо то шахта для відкачки води і/або вентиляції. І ще одне, чому на тій шахті видно тільки один копер? Другий розібраний чи його небуло? Якщо не було, тоді стає зрозумілою така дивна система вентиляції.

Цитата: onyx від 01.11.2011 22:48:57
Linuxoid, цікаво, а які ще небезпеки крім загазованості можуть чекати в подібних шахтах?

Того цілком вистачить. Ствол є затоплений, окрім, коли шахта на конценвації, але судячи з відсутності тяги з діри і стану будівель шахта таки недіюча, а значить затоплена.
#347
Цитата: Alter від 01.11.2011 22:35:13
Хлопаки, то ж склал вибухівки! Де там шахті взятись? Чи там під землею забій проходить? Та і взагалі, в яку сторону найближча шахта? (якщо вона є, звісно ж).

Може бути і 10 км. і більше. Ще раз глянувши, таки трохи завузьке для ствола. А залишки копра (надбудови на "дірою" з великими шківами зверху) там залишились?
#348
Цитата: onyx від 01.11.2011 22:20:27
linuxoid то як думаєш, є сенс туди спуститись?

Борони тебе Боже туди позілти!!! В закритих шахтах збирається СО2: навіть не ввідчуєш як знепритомнієш!!! То навіть не резиковано, то відверте самогубство!
#349
Цитата: onyx від 01.11.2011 21:56:18
Як вже казав linuxoid це скоріше всього флангова шахта, внизу вроді сухо...
То я подумав, може взяти шнурка і спуститись донизу, як думаєте?
Поправочка, не шахта, а ствол.
Поясню: на порівняно невеликих шахтах є, зазвичай два стволи. Одни з них клітковий (людський) другий скіповий (вантажний). Коли відстань до скіпового ствола стає дуже великою, тоді встановлююсь флангові стволи, котрі виконують роль скіпового включно з вентиляцією. На деяких шахтах будують філіали: продубльовані сківовий і клітковий стволи на одному і тому ж шахному полі.
#350
Лінукс  теж перевівся автоматично. Кварцовий годинник на стіні - ні ;D
#351
А як з темпиратурою? Поліетилен витримає? Чи куля розрахована лише на прохолодну погоду?
#352
1. Мобільний Samsung i710
2. Ipod Nano 3G з кабелем (без музики нікуди)
3. Ноутбук Acer Aspire 5930G
4. Прокачаний ліхтарик Police (замінений рефлектор, китайський світлодіод на Cree XM-L, скло, підрихтований корпус) клон Маглайт 2Д
5. Прокачаний налобний ліхтарик невідомого китайського походження з об'єктивом (корисна річ, коли треба в нутрощах компа полазити)
6. Фотоапарат Kodak Z1012
7. Серветки вологі та сухі
8. Знеболювальні таблетки (ібупрофен або кетанов)
9. Банка розчинної кави
10. Бутилка питної води
11. Кружка - термос
12. Кишеньковий довідник з Лінукса
13. Аля-швейцарський ніж (гімно, але не шкода загубити чи поламати і має багато прибомбасів)

#353
Наскільки мені відомо, фальшування грошей карається жосткіше за шахрайство. Шахрайство в невеликих розмірах може потягти за собою штраф, а фальшування то строк і немалий.
#354
Цитата: Mike від 18.10.2011 13:06:58
Цитата: linuxoid від 18.10.2011 09:40:37
Ще проблема в тому, що подерту купюру міняють, за умови збереження номеру, якщо номер віддертий - купюра недійсна.
На купюрах по 2.  екземпляра номерів. Чи є інформація що лише один з них кошерний?

Цікаво, що про номери не йдеться таки. Тут все добре написано.
#355
Цитата: Mike від 18.10.2011 00:10:59
Получити "більше половини" доволі просто: з 2 купюр можна отримати 3 більшеполовинки по 2/3 купюри.
Рвати можна спокійно, навіть якщо діло не пройде завжди ж можна скласти 2 повні купюри й отримати назад стартовий капітал.

Проблему бачу у іншому:
- у кожному банку ба навіть обміннику є відеокамери;
- такі купюри вилучають, тобто підозрюю відразу ж після першого обміну купюра з цим номером стане недійсною.

Навіть якщо діло пройде, далеко не факт що через якийсь час тобою не зацікавляться відповідні служби. Якщо зробити таке кілька разів, думаю стовідсотково зацікавляться і тут не відмажежшся що випадково. А за подібне кримінальна відповідальність...

Ще проблема в тому, що подерту купюру міняють, за умови збереження номеру, якщо номер віддертий - купюра недійсна.
#356
Героям Слава! +1, але в своєму місті, бо нема змоги поїхати.
#357
На іншій шахті з канаткою, а саме на "Червоноградській", я маю інфу про те, що вона продана і буде порізана на лом. Те саме, я думаю й на інших шахтах. Просто навіщо тримати споруди, котрі не працюють і за котрі можна виручити гроші. Проте на "Зарічній" (про ту, що якраз йде мова) канатка функціонувала, про це можна сутиди по свіжій "купці" породи, що явно не могла бути насипана самосвалами, щоправда, дана шахта не є настільки потужною, щоб скидати  породу канаткою.
#358
А в першій частині цілі ракети і балон з Хладон-12 в ящику і з інструкцією.
#359
Там весь ЖЖ повний повний подібного!!! Авторці (!!!) великий респект. Жаба давить, захлинаюсь  слиною і б'юсь головом об стіну стараючись повернути очі на місце, що повилазили з орбіт. Треба фрахтувати "Ан-225 Мрія" і дути в московію Росію, щоб хабар забрати. Я все життя мрію про УРАЛа з КУНГом... в мене в дитинстві було 14 іграшкових моделей УРАЛа.. А БТРи і УРАГАНи.. йошкін коцур обісцяв взуття... Мені вибило пробки і поплавило клєми.. Радію думкою, що я не один не засну.
#360
Де ви були місяць тому, ех..)