Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#624
Якщо тут є девелопери ще то можна й з нуля сайт створити не використовуючи ЦМС.
#625
Плани / Re: Вилазка 5.02
05.02.2011 19:50:14
Цитата: Lesyk від 05.02.2011 19:40:58
Цитата: linuxoid від 05.02.2011 19:34:07
Якщо ви були в Колізеї, то нічого дивного щодо атмосфери - там з десяток людей загинули і звели рахунки з життям...
якщо колізей - то ряд недобудов поблизу лікарні - то так, ми були в тому клятому колізеї.перше що ми побачили - то на 1 поверсі стояли штучні квіти а збоку з битої цегли виклаено щось типу "СЄРИЙ ПАМ"ЯТЬ!"..потім ми пройшли до тамтого закинутого гуртожитку - він також був якийсь "неприємний".
п.с. нами була знайдена досить цікава книжечка - шось типу каталогу радянських плакатів - невдовзі її перефоткаю і викладу на пікасу.

Так, колізей того ряду. Перша цілком бетонна недобудова - це крематорій, а найбільна коло озера саме колізей, недалеко, доречі, долина смерті (там було декілька людей вбито, звідти й неофіційна назва).
#626
Плани / Re: Вилазка 5.02
05.02.2011 19:34:07
Цитата: Lesyk від 05.02.2011 19:24:58
Були сьогодні на вилазці лише двоє - йА і Bottlehunter...
можу з гордістю сказати що ті хто в Сокалі не були - багато шо втратили(хоча впринципі життя не закінчується - всьо можна надолужити  8)) там реально круто!
охорона цілком лояльна (ми тричі зустрічалися з охоронцями і вони не мали ніц проти нас),
масштаби комбінату вражають!
також заскочили у Червоноград - але ми вже були стомлені і атмосфера тамтих дестроїв нам зовсім не сподобалася :-\.
чекаємо звіту з фотографіями від Bottlehunter-a!

Якщо ви були в Колізеї, то нічого дивного щодо атмосфери - там з десяток людей загинули і звели рахунки з життям...
#627
Цитата: Golem від 04.02.2011 08:56:57
Існують відносно універсальні зарядні. Наприклад в Штурмі. На жаль радіобазар немає свого сайту, але там мали б бути :) Дивися на ємність свого акумулятора, зазвичай в ноутах вони по 1000mAh-2000mAh на елемент, 3.78В. 3 послідовно будуть давати в районі 12В, якраз то шо треба. Перевага над свинцевим акумом - менша вага та обєм. Є сенс їх юзати якшо є в наявності на шару. Купувати нові невигідно, один елемент коштує як цілий свинцевий акумулятор.

Model Name: ICR18650-24E
Model Type: Bare Cell, Li-ion Cylindrical

Nominal Capacity : 2400mAh
Nominal Voltage : 3.7V

Dimension : Diameter 18.25mm, Hight 65.0mm

Charge Method : CC-CV 0.5C-4.2V 3h
Max. Charge Current : 1CmA=2400mA
Charging Time : Standard 3hrs, Rapid 2.5hrs
Max. Discharge Current : 2CmA=4800mA
Discharge Temperature : -20‚°C ~ +60‚°C

Наскільки я зрозумів заряджати потрібно струмом 0,5 ємності акумулятора при напрузі 4,2В  - 3 години.
#628
Плани / Re: Вилазка 5.02
03.02.2011 21:46:07
Як буду здоровим приєднаюсь, ато зараз я  грипую.

Як щодо наступного тиждня?
#629
Є в мене літій-іонні елементи від ноутбучної батареї. Хочу їх використати в коногонці, але є проблема з їх зарадкою. Хто може  порадити зарядне, щоб разом заряджати 4 елементи і можливо можна купити готові зарядні десь?
#630
Ходили чутки про підвищений радіаційний фон на териконах, що зумовлений газом родоном, що включений в породу. Заміри радіаціі в районах, котрі будувались на місцях, що осушувались і піднімались з використаням чорної (невигорівшої) породи показали дещо підвищений фон в підвалах та деяких преміщеннях будинків, зокрема в дит. садку №20, зараз Навчально-реабілітаційний центр "Світанок", і становив він 23 мкР/год., про нормальному фоні в місті 9 мкР/год Через це я попросим Roy'а взяти з собою дозиметр. Фон на території шахти становив 9 мкР/год, на підході до терикону 11 мкР/год, в місці виходу продуктів горіння та пари 13 мкР/год.. Це мене здивувало, адже більша половина Червонограда вважає породу причиною всіх бід через її, начебто, радіоактивність. Розставив крапки над "ї" мій знайомий будівельник. Виявилось, що підвищений фон зумовив гранітний щебінь, що використовувася в бетоні. Але це не все: в лаві (місце в шахті, де безпосередньо добувають вугілля) фон становить місцями 50 мкР/год.., але на різних шахтах фон не є однаковим. Шахти з великою кількістю метану мають більший радіаційний фон ніж газобезпечні шахти. Шахта на котрій ми були є газобезпечно.
#631
Гумор / Re: Смішне Відео
02.02.2011 09:39:32
Запуск ракети))
#632
Не погано сходили, трохи з мінінгітами зі сторони охорони шахти. Було б добре мати з собою протигази, бо від продуктів горіння терикону мені і ще декільком йшла обертом голова і першило в горлі. Потім мені батько рзповідав, як він з другом в свій час йшов через терикон і знепритомнів, якби не допомога друга, то... Порода при тлінні виділяє СО та багато сполук сірки, тому, хто захоче відвідати терикон потрібно брати з собою протигаз.
Цей терикон є третім за розмірами в Червонограді, точної масси і "габаритів" його не знаю. Кканатна дорога, що на фото, зараз не використовується, тому, що терикон досяг і перевершив проектну висоту.
#633
Фільм Inside The Sarcophagus (англ.). Фільм про життя 4-го реактора та об’єкта укриття після катастрофи. Йдеться про похід до активної зони реактора та ремонт об’єкту укриття, чим була попереджена нова катастрофа!
Фільм знаходиться в youtube, розбитий на 10  частин:

Inside The Sarcophagus Pt1
Inside The Sarcophagus Pt2
Inside The Sarcophagus Pt3
Inside The Sarcophagus Pt4
Inside The Sarcophagus Pt5
Inside The Sarcophagus Pt6
Inside The Sarcophagus Pt7
Inside The Sarcophagus Pt8
Inside The Sarcophagus Pt9
Inside The Sarcophagus Pt10

All rights reserved.
#634
Терміт: діоксид заліза + алюмінієвий порошок (пропорції в гуглі :)).

Щоб отримати діоксид заліза потрібно нагріти звичайну іржу до 800 градусів. Алюмінієвий порошок - на базарі.

Для запалу чудово підходить бенгальські вогні (зняти паливо з них, розтовкти в порошок і в паперову трубку для кращого ефекту).
#635
Добре було б спочатку туди камеру сунути. Якщо тунель плотно закритий був землею при його відкритті є небезпека обвалу через перепад тиску. Але, найімовірніше, тунель зараз затоплений: в Червонограді високі грунтові води.
#636
Цитата: Roy від 22.01.2011 23:32:02
Цитата: linuxoid від 22.01.2011 22:19:12
Ці люди лізуть в шахти після вибухів метану, або, як це недавно було, під час пожежі. Отже тунель нійсно небезпечний і непролазний.
Я думаю, ці люди не продовжили розвідку тунелю тому що не було мотивації. Там нема кого рятувати))
А от в нас мотивація є. Варто запастись відповідним обладнанням та внести об'єкт в список обов'язкових відвідин Червоноградського краю.  ;)

Взагалі, треба інфи трохи більше назбирати, бо всі мої знання, впринципі, на рівні легенд та чуток. Ато буде облом, якщо вхід в тунель виявиться склепом.
#637
Ці люди лізуть в шахти після вибухів метану, або, як це недавно було, під час пожежі. Отже тунель нійсно небезпечний і непролазний.
#638
Цитата: Дануся від 22.01.2011 21:26:34
Цитуватинесприятливу атмосферу
???

Низький відсоток кисню. Для проходу потрібно ізольовану систему дихання (акваланги).
#639
Тунель, котрий вів до палацу Потоцьких був. Вів він до старого польсього кладовища, на котрому зберігся вхід. Були спроби бійцями МНС Червоноградської Гірничо-рятувальної Станції проникнути в тунель, але через велику кулькість обвалів і несприятливу атмосферу проникнути таки не вдалось.
Де вхід з палацу невідомо, так як сам палац неодноразово перебудовувася: спочатку там був ЖЕК, потім школа, потім знову ЖЕК. Через перепланування преміщень добудовувався й фондамент.

За легендами тунель був достаній, щоб в ньому проїхав кінний екіпаж. Також ходять легенди про скарби Потоцького.
#640
Знайомі місця. Між інших, якщо хто хоче побувати в шахті Червоноградський Гірничий Технікум організовує екскурсії на шахті "Степова". Але то не зараз, бо, як відомо, горіла шахта "Межирічанська", тому зараз в шахту не попасти..

Щодо вежі на останньому фото то її варто відвідати. Конструкція надійна, проте недіюча (принаймні я ніразу не бачив тієї канатки в роботі.) На верху досить вітряно і вежа відчутно хитається (це нормально конструкція на те розрахована). Види зверху просто неперевершені!
#641
Гуртожиток й був частково сімейний.
Завод "Зміна" дуже добре фінансувався, так як за планом штат повинен був бути коло 12 000 робітників. Тому завод в своїх активах мав цілий жилий мікрорайон, лікарняний комплекс (зараз комплекс недобудов, на чолі з "Колізеєм"), декілька гуртожитків для робітників, автобазу та декілька філіалів. Тому гуртожиток для учнів училища був відповідноії якості :)
#642
Про легендарну Зміну.
Я працював на зміні 2010-го року. Завод є діючим. Випускає війському спецтехніку: частини РЛС, пристрої керування та наведення на ціль керованих протитанкових ракет та ще різні дрібниці.
зараз на заводі працює близько  250 працівників.
Завод й досі має статус режимного, тому відвідуючи його остерігайтесь внутрішньої служби безпеки (кількох жінок та колишнього майора КДБ ;D). Доречі, завод має сайт: www.zmina.lviv.ua

Доречі, можу провести екскурсію по Червоноградським свілинам. Ось деякі з них:

- недобудований медичний комплес: крематарій, колізей, "бетонні паганки".
- 8 діючих, 2 недіючі шахти.
- 3 велетенські терикони, один з яких найбільший в Європі.
- Сталеві вежі висотою 50, 70 та 150 метрів.
- Дзоти та покинута військова частина
- Старовинне кладовище зі склепом та тунелем
- Конструкції невідомого призначення в лісі
#643
Доброго всім дня! Це мій перший пост, тому не судіть строго. :)
Хочу трохи уточнити інформацію. Училище на фото - це колишнє училище №67 (пізніше, після об'єднання з ПТУ-62 - ВПУ-11), в котрому я мав честь 3 роки вчитись на радіомеханіка.
Це училище було створено все тим же заводом "Зміна", навчалися там - токарі, електрослюсарі, рідіомеханіки регулвальники та монтажники, художники. Преміщення училища, що на фото - це був корпус виробничих майстерень. На першому поверсі навчались токарі, на другому всі інші.
Гуртожиток на фото - це був гуртожиток від училища. Коли я там навчався гуртожиток вже пустував, але там був мед. пункт від училища та жило дві-три сам'ї. Гуртожиток прийшов в запустіння через порушення при будівництві: під гуртожитком було болото і він був визнаним аварійним, тому після закриття заводу і кризи в училищі гуртожиток був покинутий. Зараз там проживають безхатченки. Гуртожиток від заводу Зміна знаходиться неподалік, після реструктуризації майна заводу перейшов в комумунальну власність міста.
Преміщення училища збирався викупити НУ "Львівська Політехніка", але через те, що училище мало великі борги за опалення було відключене від тепломережі і, як наслідок, через розмороження батарей та водяних труб будівля стала аварійною.