Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - deadmeat

#1
Вибачайте що не пишу власного звіту, але навіщо якщо хтось вже його написав раніше. Там все розказано як добратися тому хто захоче в майбутньому туди попасти буде ще одне джерело інфи

ЦитуватиПоїзд Львів - Херсон прибуває о 9:35. З вокзалу в центр їде тролейбус під № 1. На третій зупинці виходимо, прямо біля ЦУМу. ЦУМ обходити потрібно зліва і йти, поки не закінчиться вулиця, там буде автостоянка. З четвертої платформи в 11:45 відправляється автобус Херсон - Нова Маячка. Проїзджаємо Цурюпінськ, Раденськ, Великі Копані теж, по виїзді з села буде переїзд, от за ним і потрібно виходити. 1.5 - 2 км через лісосмугу і буде пустеля. З Нової Маячки в 14:30 відходить автобус в Херсон. В неділю там величезний ринок, тому в цей день туди краще не попадати, вибиратись буде значно важче.
   Щодо самої пустелі, то вона зовсім недавно стала заповідником, завдячують цьому пану Ющенку (він проходив її з двома своїми синами). Олешківські піски більше схожі на пів-пустелю, там багато дерев і різного роду оазисів. Унікальність цих пісків в тому, що вони рухомі, і коли ще не було навколо лісових насаджень, вони завдавали шкоду мешканцям навколишніх сіл, підповзали до самих помешкань і блокували входи. Згодом все припинилось, коли важкою працею за допомогою волів й дерев'яних плугів було засаджено тисячі гектарів лісу. Сімсот з них минулого року просто згоріли. Сезон екскурсій в пустелю розпочинається з 15 червня і дозвіл на їхнє проведення має всього лиш одна Херсонська туристична фірма. Екскурсію ведуть з металошукачем. Як відомо, там був полігон і потерпілих від такого сусідства чимало. З слів очевидців, бомби скидали з вертольотів більш як з тисячі метрів і цілі ленти, а це 14 бомб зчезали в піску без жодного вибуху, тож багато їх там лежить і досі. Пустелю також облюбували страйкболісти і власники джипів. Минулого року проводилось там раллі з 500 одиниць техніки на чолі з губернатором, чемпіоном став якийсь дядько з Криму на газіку.

Щодо моїх вражень то було все класно, ще й погода сприятлива, бо якщо їхати в липні чи серпні то можна серйозно підсмажитися, так як і зараз там спека.
ще лінки на фото http://extreme.lviv.ua/gallery/thumbnails.php?album=199 і відео http://filekeeper.org/download/extreme/Oleshkivski-pisky.avi
#2
Отже зустрілися на вокзалі я та I am name і поїхали до Радчі (останнє село перед початком зони) а звідти пішки до Вільчі (там ше працює вокзал але їздять лише вантажні поїзди десь раз на тиждень приїзджають за лісом) хати розвалені, лише 2  були з вікнами, але їх жителів не було видно. Після Вільчі починаються ліси і зовсім дика територія. по дорозі нас застала ніч тому переночували у найближчому закинутому селі (спати було трохи моторошно постійно якісь звуки, прокидався і прислухався чи ніхто не пробирається в хату). Зранку встали і продовжили шлях, по дорозі траплялися змії, лисиці та лосі, зустріли логово дикого кабана і багато погризених бобрами дерев, одним словом заповідник. Радіаційний фон майже всю дорогу була в нормі, тільки на одному учаснику десь 5-7 км час від часу перевищував норму в 2 або в 3 рази.
в годині 17 дійшли до Прип'яті вилізлі на 16-и поверхівку, яких там 5 штук, і добре все обдивилися, відкривається прекрасна панорама, видно все місто, саркофаг і добре проглядається радар Чорнобиль-2. Потім полазили по місту пофоткали все і вибрали собі квартиру на 15 поверсі де і заночували.
Зранку продовжили нашу екскурсію зайшли навіть на завод Юпітер, потім хотіли скоротити дорогу через лісосмугу, але там виявився якийсь могильник пройшовши кроків 5 рівень різко підскочив десь в разів 15 і прийшлось обходити довшою дорогою.
Біля ст. Янів знайшли шось подібне на дрезину, перенесли на колію і поїхали назад. штовхали по черзі але виявилося значно легше ніж пішки і швидше десь в рази 2-3.
Закину деякі фото автор I am name


Обговорення тутко шановні Пані та Панове
#3
Щойно вернувся з експедиції в печеру Оптимістичну, найбільшу карстову печеру світу.
Протяжність на даний момент розвіданих районів становить близько 240 км, але вчені вважають що це лише 30-40% усієї печери.
Екскурсії туди не водять тому щоб попасти треба записуватися в експедицію і працювати (прокопувати тунелі).
деякі фотки закину зараз, а інші потім бо ше не переписав