Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - yar-79

#21
Знайомі хлопаки знайшли за літо, дещо з того у місцевих аборигенів!


-друга і третя світлина-колодязь в селі



#22
Ось,вирішив виставити репортаж про мою поїздку на Черкащину. Підбив на неї мене один київський дружбан, по розповідям його батька-в селі стояли німці, і після їхніх боїв з Радянською армією залишились дуже цікаві місця...
Виїхали, як і завжди, зраненька. Про що дуже пошкодували, сильні тумани не давали їхати більше 60 км на годину, вряження таке, що зблудив у молоці. Перші фотки почав робити вже доїзджаючи до місця.

Рибалки ловлять рибку, незважаючи ні на що - теж фанати свєї справи!
Приїхавши на місце, все, як завжди помінялося двадцять разів. Перспективні місця пошуку не дали результатів. Прийшлось опитувати населення, та включати мозок. В результаті ми опинились на колишньому маєтку багатої графіні. Маєток на жаль був остаточно зруйнований, а щоб замести всі історичні сліди, на його місці була закладена база відпочинку:





Тут можна знімати фільму про раптове зникнення людства з Землі. Ніц непорушено, але нікого немає :o
#23
Запрошую всіх бажаючих приєднатися в суботу та неділю на копання в Лисиничі. Згадуємо про битву в 1675 році та гостримо лопати!
#24
Цікаве старовинне місто з багатою історією. Історію розписувати не буду вона є в викіпедії, а ось звіт про мої розкопки по козаччині викладу. Запросив мене туди місцевий житель та мій знайомий, покопати. МШ в нього немає, але планував купляти, незнаю чи не передумав...


На цьому місці була битва в якій загинуло дуже багато козаків і ще більше татарів ;D
Кришка від горшка, а ніби клад був у руках...

На городі знайомого, куди ми також завітали з металошукачем, рити нам допомагала в"єтнамська швиня Маша, встиг зробити знимку за секунду до того як воно мене вгризло за коліно:

Все що було на городі цінного, не рахуючи гільз:

Ну все що вдалося накопати:Порадував козацький натільний хрест, хоч і обломаний, та відношусь як до реліквії, в самого корені з козацтва:







От і мій перший досвід по козаччині, надіюсь не останній.
#25
Взявши карту у Golema виїхав зі самого срання...Гору знайти досить просто, дорога з під гори веде майже до вершини. Але крутий підйом дався в знаки моїм нозям, до вершини я вже доповзав! Трішечки полежавши та оглянувши краєвиди, взявся до лопати:
















Місцина копана перекопана, тільки цього року спустили звідтамти 29 "підсніжників", але там ще є...
По битві можу сказати-земля показала таке:
Російська армія обстрілювала гору шрапнельними та розривними снарядами досить довго. Потім зачався штурм. Висотка була взята за декілька днів, величезною кількістю жертв, яки лишились лежати на схилі через наказ Російсько головнокомандувача-царя відступити.(Вирішили підтягнути лінії залізниці та боєприпаси). Через що своїх там полишили. З російської сторони стріляли з трьохлінійок, Австрія відстрілювалась маузерами та манліхерами та кидала гранати захистного типу. Це все показала земля- а вона не бреше. Ось такий звіт.
#26
Планую завтра поїхати покопати на цю гору, на якій в ПСВ були кровопролитні бої мїж Россійською та Австрійською арміями, яки дуже швидко відтамти відступили, тому залишили багато цікавого. Якщо хтось захоче приєднатись, буду радий, виїзд самоходем о 5.30 ранку.
#27
Хоч там є військовий полігон, та багато військових споруд, що зацікавило поціновувачів цього  сайту більше за мої пошуки, всеж викладу фотки які я зробив  по дорозі до Скіфського городища, проїздом через РАковець та Підтемне:





Костел св.Валентина в Раківці,
+костел в Підтемному

#28
Хтось був у підземеллях закинутих замків чи костелів? Чому не видно такої інформації? Мені найближчим часом вона дуже знадобиться, так що діліться чим зможете, буду вдячний!