Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Fenriz

#82
Поїхали ми якось з дівчиною на прогулянку до Дрогобича. В першому ліпшому кіоску купили карту і пішли гуляти, вивчати та оглядати культурні пам'ятки і цікаві місця. Найбільше запам'яталась дерев'яна церква святого Юри, бо в ній розписи були виконані безпосередньо на дерев'яних стінах і куполі (законсервовані від руйнування спец. лаками і клеями) та солеварня. На останню ми потрапили дуже спонтанно і так би мовити удачно, правда, з другої спроби, бо на перший візит – то був якраз обід і нікого не було, щоб нас пустили. Отже приходимо ми на КПП, і там нас відправили до начальства за дозволом. Начальство виявилось надзвичайно привітною і доброзичливою жіночкою. Вона нам і повідомила про неможливість потрапити безпосередньо в цех і до  шахти в даний момент, а запропонувала зайти через годинку. Так як ця пані мала якусь зустріч в центрі, то ми вирішили піти з нею. По дорозі вона нам розказала і всю древню і цікаву історію дрогобицького солеварного заводу і про його проблеми на сьогодні і про зношеність обладнання і про все інше наболіле. Паралельно, йдучи до центру, ми отримали прекрасну екскурсію і про саме місто і про деякі його пам'ятки, також нас завела в сувенірну крамницю і навіть показала, де найкраще швидко, смачно і недорого попоїсти, за що їй окреме велике Дякую. Коли ми прийшли в домовлену годину, то потрапили в її супроводі до безпосередньо соляної шахти, що являла собою качалку (таку якими качають нафту в Бориславі, невеликого розміру). Видобувають сіль в Дрогобичі ще з 1250-го року!!! І спосіб видобутку не дуже змінився за цей період, природні розсоли видобувають з глибини біля 60 метрів, далі їх накачують в спец. басейни (їх є 2, спершу закачують «ропу» в перший, потім в інший) і далі за допомогою газу доводять до кипіння і випаровування води. Сіль, що залишається вибирається спеціальними скребками і далі по конвеєру йде на просушку, подрібнення і розфасовку. Також ще завод випускає і йодовану сіль, йодид добавляють в сіль під час її просушки і подрібнення в центрифузі. За якістю і властивостями дрогобицька сіль є однією з найкращих як в Україні, так і в Європі. Вона повністю розчиняється в воді і має в своєму складі калій, магній, залізо, бром. За розповідями пані запасів розсолу ще хватить і нам і нашим дітям і ще й правнукам. Крім цього є ще 2 чи 3 законсервованих розвіданих джерела підземної ропи в навколишніх селех, за потреби, які також зможуть слугувати джерелом солі під майбутні солеварні в випадку збільшення попиту на сіль.
Дрогобич - гарне місце для одноденної поїздки яке варто відвідати.

Якщо хтось захоче потрапити на завод теж, то ось його координати: М.Дрогобич, вул. Солоний ставок, 27 т. (03244) 2-90-43
вікімап
Обговорення

#84
+1 штука як тобі гроші закинути ?
#86
напиши свої координати мені в Особисті повідомлення
#87
нє. мені не підходить. через платформу сімбіан(
#88
мооожливо візьму. а яка причина продажу?
#89
а чого не випробувати в стрийському парку? там де лебіді вліті плавають?_)
#92
проблема буде не "сісти на мілину" а шоб дно було з чогось  такого, шо витримає, наприклад, совання по гострих як скло бортиках і перекатах.

#93
мені 3.    а шо якшо не поможе? :)
#94
Вітаю! нехай усе що задумалось - здійсниться!
#96
бугага нині отаким ахтунгом заглушив "мальчиків" в себе під вікнами, які більше години пенькали свої маленькі пітардочки з періодичністю в 5 хв між вибухами)) від вибухової звукової хвилі спрацювали сигналки у всіх машин шо були в дворі, на мальчиків обрушився праведний гнів власників  цих машин. шо було даоі незнаю, але стріляти більше ніхто нехотів..
#97
то була перевірка лише  одного разу?
#98
який у нього термін придатносіті?? якщо - достатній (+- 4 роки) то взяв би 2 штуки
#99
Яким чином ідентифікували свій/не свій на пропуску через турнікети?

п.с
Нині вечором покатався кругом того стадіка, подивився через проходи на фаєршоу і ше якісь тренування... Хотів вернутися назад через Вернадського по новій дорозі (але деее там, не те що основи нема, а в деяких місцях і того глина..без піску))) такшо реальних заїзди на стадік 2:
1-й через стрийську, напроти виїзду з сокільників (як іхав, то клали 3 см асфальту на  щебінєву подушку)
і 2-й з кільцевої дороги, біля заправки.
Людям на власному транспорті на відриття не дозволять заїхати дальше   автовокзалу!!! оце буде гон_ по болотах і багнюці, файно шо хоч доща кілька днів вже нема:)
#100
Гумор / Re: Смішне Відео
25.09.2011 23:16:15
я думав, що лесик у нас такий є один.. але ось є ще крутіший екземпляр!!: