Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Lesyk

#261
Цитата: Roy від 02.03.2012 16:26:44
Якщо б ми вирішили перекладати напис, це обов'язково спровокувало б суперечки про те, якою саме мовою слід здійснювати переклад: англійською? Але ж у нас не всі туристи англомовні. Німецькою? Польською? Російською? Перекладати назву цілком, чи тільки частину? Freedom avenue? Svobody avenue?.. Тому єдино правильним виходом з цієї ситуації є транслітерація українських назв.

Майже правильно. Якшо хоч трошки напружитися і пригадати курс української ділової мови, можна згадати правила перекладу іншомовних слів. І там говориться про те, що слова суміжних мов (які відносяться до одних "сімейств" мов) перекладаються дослівно, а тих, що належать іншим групам - лише транслітерацією.

Яскравим прикладом реалізації цього правила є імена людей у різних перекладах - наприклад ім'я "Георгій" на другій сторінці українського паспорту (для тих хто так далеко не заглядав - нагадаю що там є переклад імені російською) ми побачимо ім'я "Георгий", але тим не менше у закордонному паспорті буде написано "Heorhiy", а не "Georg" чи будь-яке суміжне ім'я.

Усі, хто не знає українського правопису - піднімаємо дві руки і кричимо ХООБББАААА!1!!111, а після цього ставимо мені мінус, так як соромно стає через незнання рідної солов'їної.
#263
Взято з КМП (мо якшо хто не знає шо то - може подивитись

ЦитуватиДиггеры, лазали с товарищами под мед. учреждение. Отлично вымазались г**** в подвале, я как всегда не уйду без царапин. Сегодня выяснилось, учреждение было инфекционным. Выяснила, что вирусов ВИЧ и гепатита С можно не бояться - они недолго живут на воздухе и передаются только из крови в кровь. Всего остального возможного жду просто с замиранием сердца. ПМП чтобы не мучалась

Мораль така - одягати спорядження, яке здатне захистити від подряпин, і як наслідок - ймовірності потраплянь усяких бяк в фізичну оболонку нашого Я.
#264
Частинка Китаю у святковому Львові. Китайці, відповідно до власного календаря, відзначатимуть зміну року лише в ніч з 22 на 23 січня. Китайська громада, яка мешкає у Львові, також отримала можливість відсвяткувати це свято.

22 січня Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» організовує перший Міжнародний фестиваль «Китайський Новий рік», який обіцяє стати щорічним. Саме тут китайські традиції зможуть представити всю свою красу та повноту святкування, а львів'яни та гості міста особисто доторкнутися та відчути особливість китайського Нового року. Але, перш за все, це свято – для громадян Китаю, які перебувають зараз в Україні (вчаться чи працюють), і не мають змогу відвідати свою Батьківщину. Крім цього, відзначатимуть в цей час день Злуки та двадцятиріччя дипломатичних відносин між Україною і КНР. Символіка всіх цих свят створить враження єдності як українського народу, так і тісну співпрацю з китайським народом.

О 17.00 год. на площі перед палацом Потоцьких розпочнеться справжня фантастика – лазерне шоу, у якому Дракон, прокинувшись, вступатиме у свої повноваження. Адже 2012 рік – це рік Дракона. І який же китайський Новий рік без традиційної ходи Драконів. Між Україною та Китаєм різниця в часі складає 6 годин. Тому коли в нас настане 18.00 год., а весь Китай запалахкотить святковими феєрверками та вогнями, вулицями Львова розпочнеться феєрична хода Драконів, яка стане справжнім подарунком та незабутнім спогадом для всіх, хто в цей час опиниться в центральній частині міста. Вул. Коперника, просп. Свободи, пл. Ринок – саме такий шлях обере собі Дракон у своїй святковій ході.

Завершиться все святковим феєрверком на площі перед палацом Потоцьких.

Взято з сайту ЛМР .
#265
Зе Нордична Пика - оч непоганий бренд. Тільки його підробляють всі кому не лінь (лайк зе адідас). Знайомі ребзя шо в пиках бігають цілком ними задоволені. Іншої фірми не знаю.

Я сам гоцаю в Мерілах, які купив на розпродажі минулою весною за 750 грн. (остання пара, знижка -50%, хехе  8) ).
Рюкзачок в мене найпростіший Капрікорн 45 літровий. Впринципі вистарчає повністю. Наступний плєцик буде максимум 60л. (Та, та, 45 літрів повністю вистарчає, якщо каримат не пхати в середину).

Я думаю спочатку треба визначитися з цілями шо ти хочеш робити - ібо деколи краще купити щось дешевше - і потім на основі його юзання зрозуміти що саме тобі потрібно, ніж паритися в якісному, але не підходящому.
#266
Цитата: stinger від 12.01.2012 02:30:02
та я тоді шо стреманувся йти на територію, бо у вікні прохідної побачів охоронця ;D але весело було)))

Всі, хто там були, пам'ятають чому нас впалили. Просто хтось почав заходити на територію товариства "Ензим" з продутком компанії "Торчин" у зовнішній кишені наплечника. Охоронець внюхав чертовщину, розізлився, виріс до 8-метрових розмірів лайкоХалк, тіку сірого кольору з фірмовою зеленою смужкою  і емблемою компанії "Ензим" на ввсю спину, своїм феєричним ростом розтрощим зсередини сторожову.

Винуватець сполоху швиденько втік з території, а ті що були - залишилися фейс2фейс з Охрохалком. Валєра відчайдушно кинувся в атаку на Охрохалка, але сили були нерівні. І, поки ми усі тікали, Охрохалк уже доїдав Валєру.

А тринадцяте число акурат через добу.  Я поставлю свічку і згадаю незлим і тихим словом Валєру. А ви...ви не згадаєте. І оттака ваша вдячність за героїчну самопожертву.
#267
Як можна пропонувати місця зйомки та ідеї, якщо невідома навіть приблизна концепція що то має бути? Так жеж можна до нескінечності перераховувати місця.   :-\
#268
Мо хто ше не знає, але з 4 січня тролейбус нумбер 2 продовжили до кінця Наукової.
Впринципі логічно, стовби для контактного проводу почали встановили десь рік тому. Кропітка ця справа, завершення запланованої реконструкціїї.
#270
Цитата: Roy від 11.01.2012 21:25:42
На фото так, але в нашому варіанті награності не повинно бути. Ставка робитиметься на "живість", на реальні події, пригоди, розмови. Власне це має прикрашати. Ролик базуватиметься не тільки на одних інтервю, буде ще багато чого, де ми, як правило виглядаємо найбільш переконливо.  :)  Але про це потім.   ;)

Хіба ролик не мав бути коротким і динамічним? Сама побудова відео з менших відео передбачає або таку динаміку як в відео про пасана-путішествінніка, або це буде more than 3 хв. А ше з інтерв'ю ...  :-/

Для того шоб креативити, можна хоча б оприлюднити часові рамки і приблизно очікуваний результат?
#271
А, і ше головний плюс:

на фото красаучегом вийти в стотищьпіцот раз легше ніж на відео. Майже всі аматорські відео сповнені награністю і іншими банальними помилками "недоакторів". І це нормально, люди для того щоб на сцені/перед камерою виглядати природньо вчаться роками. А в нас відповідних знань, а головне досвіду нема.

Натомість у фото варіанті легко можна обрати з потоку кадрів ті, де ти справді красаучег, і схожий на те, що є ін ріал лайф, або на те, що було потрібно жирісьору/цсинарісту/касмяру/макаронному монстру.
#272
Вже третя сторінка теми - а конструктивізм яскраво прямує до нуля. А все через відсутність креативу.
Тим не менше, я я вже вийшов з-під варти, з заслання.кароч, лірики тут може бути овер9000.

Такво.
Майже всі ідеї що тут були сказані - ніякі.

Для того щоб уявляти про що я говорю - спочатку треба подивитися ось це відео:


Основна концепція - відео набирається з купи-купи фоток, які змінюються досить швидко, утворюючи відео.
Але набирається все відео з купи фоток різних людей на різних об'єктах. При тому постійно зберігається фізика того, що герой іде. Усі фото робляться зі спини, усі люди різної статури у різних місцях. Але спільне у всіх - футболка експлорерівська (без великого спільного елементу відео наврядше получиться).

Ну це типу прояв концепції що ми всі різні, нас всіх багато, і відвідуємо ми найрізніші місця.

Сюжет такий: спочатку істота рухається до об'єкту, потім заходить в нього, рухється в середині, піднімається сходами на 2 поверх, іде по другому поверсі, повертається обличчям до камери, іде спиною вперед але посміхаючись у камеру, потім розвертається знову спиною до фотографа, ну а епічного кінця я ще не придумав.

Плючи подібної концепції:
- брати участь можуть дууже велика кількість людей
- для "декорацій" (гарного індастріал/мілітарі оточення) можна використовувати купу різних місць, при тому не обов'язково щоб на кожному об'єкті був відзнятий весь сценарій. Тим більше що на одному і тому самому об'єкт іможна знайти 3-4 кардинально "різні" за зовнішнім виглядом місця.
- відеотехніки та вмінь знімати відео в нас на форумі крайнє мало, на відміну від фототехніки та умільців фотати
-для того щоб відзнімати маленькі сценарії з кожного з місць не обов'язково їхати велетенською купою людей -  по-троє/четверо розділяємось і їдемо хто-куди.  Так і час, і натхнення легше узлагоджувати, тому більше людей зможуть приєднатися.


Мінуси :
-треба прописати точний сценарій та вирішити фізику рухів (особливо в момент розвороту та підняття по сходах), відстань від людини до камери, висоту камери, і купу інших орг. моментів.
- багато роботи з монтажем. Але це все робиться для себе - тому цю всю затію можна реалізовувати досить довго. Головне щоб робота йшла помалу, але постійно - а не зупинилася через закінчення ентузіазму.


А на рахунок музики - ніякого АЦблискавкиДЦ і тому подібного - надто вже складні та яскраві композиції. Потрібно щось таке непримітне, не відволікаюче. (Подивіться будь-які крутяцькі ролики - в 95% якраз більш-менш нейтральна непримітна музяка).

Якшо моя концепіця незрозуміла, прошу ставити конкретні питання та зауваження - дам лаконічну та точну відповідь.


#273
Цитата: Roy від 18.12.2011 00:26:12
Ну а про "рівних по разуму" це не до всіх українців, погодся!

Не погоджуюся. Менталітет слов'ян та інших постіних мешканців СНГ кардинально відрізняється від менталітету сучасного населення США. І це факт, погодься!
#274
Цитата: :-) від 17.12.2011 14:05:27
Лесику,із пляшками тупняк однозначно як і з фанерою.

В середині коллектора на пляшках - тупняк, неатріцаю. Фанера також. І таки камера була б круче всього. А от за межами коллектора на пляшковому плоті було  навіть дуже весело поплавати. Треба буде весною зробити плота і відчути себе Томом Соєром. Ну або Гекільбері Фіном.
#275
1 білет для Лесика.
#276
Хтось десь бачив пруф екст ухвали? Скільки не гуглив - не зміг надибати.
#277
Цитата: stinger від 15.12.2011 18:22:57
Лесик прикрасив все траурними тонами, на самому ділі там ніц страшного навіть на водоспаді, просто веселі гірки, триматись крепше та ніц не буде, човен тупо пронесе великим потоком, та далі винесе на спокійну ділянку :)

ем...до водоспаду нато мілко - човен не пропливе, на самому водоспаді через це може бути перевертання. І всі забули яка висота борта після водоспаду?

Усі хто пам'ятають висоту борта після водоспаду та величину потоку до нього - підніміть дві руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
#278
Цитата: Lesyk від 15.12.2011 10:58:43
Під вул Чорновола в розрахунок не варто брати - там настільки височенні борти шо сикотнувато там плавати і т.д.

Цитата: ZED від 15.12.2011 11:43:36
Все, що за водоспадом (окрім небезпечної ділянки біля IV колектору), ПЗК, XII колектор, і до Очисних. Там усюди не менше пів-метра у будь яку погоду. Також маємо потенціальні бічні колектори, які неможливо дослідили пішки.

Я вже зазначив про небезпечність саме ділянки за водоспадом (ну це кагбе і є вул. Чорновола). Хоч я ше той мудак з явно пошкодженим інстинктом самозбереження - але я б там не поплив.

Всі, кому здається що сплав по цій ділянці коллектора є явно в суїцидальних тонах - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
#279
.
ЦитуватиА на рахунок плоскодонки ти не правий. В неї відносно незначна осадка (см 15-20, не більше) плюс рівне дно, а пляшки стирчатимуть звідусіль і за все чіплятимуться.

1. У якому відрізку колектора при норм погоді є як мінімум 20 см глибини? Під вул Чорновола в розрахунок не варто брати - там настільки височенні борти шо сикотнувато там плавати і т.д.
2. Я ж сказав - пляшки у мішки. Якраз це і є протекцією від чіпляння де попало. Потім знайду якесь фото подібного девайсу.

Всі, кому незрозуміле місце запливу в колекторі та недовподоби недостатня уява щодо вигляду пляшкового плотика - підніміть дві руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
#280
500 грівасєй - а не дорогувато як для експеременту?
А може зробити пліт з мішків, в яких будуть пластикові пляшки? Напи*дити пляшок - не проблема з сучаними збірниками пластику, залишаються лише корки. І от в цьому питанні Я думаю Ярослав нам допоможе.

Кошторис:
-скотч прозорий, широкий, жеби всьо трималося агфігенско - 30-40 грн.
-мішки, для кращої форми, транспортабельності і т.д. - 20 грн.\
-корки для пляшок - хз скіки грн.
-мотузки, фарби, інший хабар - хто де по яким сусєкам наскребе, хз скіки грн.

Ну шо, як такий альтернативний варіант? Всі хто за - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!!!

О. Ще одне меговажливе питання назріло. Плавати планується в коллекторі - чи таки за його межами? А то шось мені підказує, що глибини потоку в колекторі не буде достатньо для пропливання мною запланованого пляшко-судна, не те що вже вашого дерев'яного морського вовка.

Всі, кого зацікавило це питання так само як і мене - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111