Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Chuhaystur

#141
А, може, в п'ятницю??  ( а якщо все ж таки в суботу, то на яку годину збираємось?))))
#142
АААААААААААААА!!!!!!!!! Душу крає і розриває на друзки і на шматки!!!! То є просто ФЕСТ! Все, вирішено, за будь-яку ціну тре потрапити туди! (прошу зголошуватись тих, хто там ше не був ;))))
#143
АААААААААУУУУУУУУУУУУУУУ Нє, мене тепер просто ломить, так хочу вто побавиться!!!))))))))))) Фух, ех, класна річ, однозначно!)))))))
#144
Нарив тут трішки цікавої інформації, про нашу нефайнопахнучу підземну перлину ;D

Полтва бере початок з багатьох природних джерел в районі парку "Погулянка", де занурюється у спеціально для неї побудовані катакомби, що тягнуться через все місто, просто через центр. Туристи, гуляючи "стометрівкою" і милуючись красотою Оперного театру навіть не здогадуються (якщо їм не сказати), що просто під їхніми ногами тече повноводна невидима ріка, місцевий «Стікс». Захована під кількаметровим шаром «гранітного неба», Полтва забирає в себе всі продукти життєдіяльності сучасного міста і через Західний Буг і Польщу впадає в Балтійське море. Іноді львів'яни жартують, кажучи, що це їхній найбільший сучасний внесок в європейську спільноту.

У Полтву впадають:

Сорока, що з'єднується з Полтвою біля пам'ятника Грушевському на проспекті Шевченка;
Залізна Вода, що починається зі сторони Нового Львова та впадає у Сороку біля Стрийського базару;
Вулька, що з'єднується із Сорокою на початку вул. Княгині Ольги;
Ще одна притока, що тече зі сторони Головного Вокзалу і впадає у Сороку.
Отже насправді Львів має річку, і не одну, але вони невидимі, і дають себе чути хіба навесні та влітку специфічним, не дуже приємним запахом.

З свідчень пізньосередньовічних краєзнавців випливає, що за їхніх часів Полтва була судноплавною, в кожному разі якісь там рибацькі барки доходили нею до Львова аж від Балтійського моря і тогочасні гравюри на це натякають. Наприкінці ХІХ століття міські урядники вирішили, що нічого, крім шкоди, ця річка Львову не приносить. Серед аргументів називали забагнюченість місцевості, гниття води, міріади мух, комарів, малярійну загрозу, сморід. Останнє, вочевидь, і підказало їм єдино прийнятне рішення — заховати річку під землю, замурувати її, перетворивши у міську каналізаційну систему. Довжина каналізації: 1870 рік - 15 км, 1903 рік - 54 км, 1910 рік - 82 км, 1939 рік – понад 150 км.

Кажуть, ніби з оркестрової ями у Львівській Опері до сьогодні можна вслухатися у підземне булькотіння сканалізованих нечистот. Цікаво, що колись посеред Полтви був острів. Зараз на тому місці розташована площа Міцкевича. У середньовіччі річка Полтва перед сучасною площею Міцкевича розділялась на два розтоки і на острові, який вони утворювали, з давніх часів була поставлена каплиця Божої Матері. У 1904 році скульптуру у зв'язку зі спорудженням пам'ятника Міцкевичу перенесли на інше місце.
#145
Нууу, певне сталактити яким по 1000 років потрібно шукати в підземеллях відповідного віку. Більш нічого путнього порадити не можу ;)
#146
Ну, в принципі в Лощині є мініатюрні, ну, то швидше псевдо сталактити. (Бо на утворення справжніх потрібно сотні тисяч, а то й мільйони років!)))
  Там же є класні намиви.
   П.С. Ше такі речі можна знайти у закинутій споруді за податковою (як піднятися під сам дах)
#147
Я б теж приєднався, правда десь аж від 12 00 :D
#148
У! Я б теж не проти до вас приєднатися. Правда я теж за те, шоб сходили туди ми в неділю.
#149
Емм, я туди спускався серед білого дня і всьо було чисто ніхто не засік ;D
  П.С. А поточніше вказати годину можна? Просто поняття обід-після обіду поняття розтягнуте ;)
#150
Ууууу! В такий час і я можу приєднатися! Тим більше, що після останнього спуску в колетор поблизу Ів. Франка тільки більше захотілося полазити
#151
Тааа, футболки - сила, моя, ну як на мене шита. Велике спасибі Голему!))
#152
Та, реально шось заїздилася та тема   крапка (з мого приймі боку)) 8)
#153
А ЧОГО ВЗАГАЛІ ТИ СЮДИ ЗАВІТАВ? Про Цитадель побалакати? Може які інші приклади окрім неї? От перечитав я всю оту дискусію і зразу ж напросилося подібне питання.
 Слухай, скінні, якшо тобі вже так кортить зберегти\врятувати цитадель і інші такого роду о бєкти, якшо тобі свербить той напис, то блін візьми його і зітри, і сміття поприбирай, повивозь його, можеш лишні\сухі дерева поспилювати, позабирати всіх мєсних алкоголіків до витверезника, встановити таблички з поясненнями, як-куди добиратися (на кримсько-татарській мові), або й взагалі піти собі десь побігати! Якось безглуздо, ото шо ти тут явився і взявся всіх бакланити, то є непорядно.
#154
Оуууу, сорі за дезінформацію, шось я троха притупив :-\ Буває.
  Дякс за поправку!
#155
До речі ше один цікавий люк є на Степана Бандери. Якщо перейти дорогу на протилежний від музею Русалки-Дністрової тротуар і піднятися буквально метрів  на 15 вище від музею, то він і буде. Правда місце ну вдупель запальне :-\, він просто збоку (дуууже людного) тротуару.

П.С. Шодо того люку, який ви відкрили, то я звами, бо бахіли вже собі придбав, того можу вільно діггерствувати! ;D
#156
Уууу! Звучить заманливо ;) Фотосесія то фест!)))))
#157
УУУ!!!! Нарешті! Велике спасибі Golemy за організацію футболок ;D Великий +
#158
Файна штука, читав уже десь місяців три тому, справила дуууже приємне враження! :)
#159
УУУУУ!!! Зачьод!!!!!))))) Шикарна штука!! 2Golem: Чи можливо з їздити туди за один день? (скажімо, о 8.00 на елєктричку, в 10.00 чи 11.00 там. Полазити до 17.00 і додому?) (Бо можливості на поїздку з ночовкую вже тепер не маю на довгий час. . .)
#160
З радістю приєднаюся. Тільки оте кільце Чорновола - Липинського, то там, де макдональдс? (шоб знати куди шпацерувати)))