Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - ZED

#161
Цитата: John від 09.11.2011 20:43:07
Можливо хтось знає простий спосіб як регенерувати SLA-акумулятор після тривалого зберігання розрядженим, чи краще зразу викинути?

В гелевих SLA (а таких зараз більшість) в результаті довготривалого простою окрім сульфатизації можливий ще один відносно сприятливий наслідок - зтвердіння гелю. Лікується вприскуванням дистильованої води. Голкою шприця треба загнати води в кожний відсік приблизно десяту частину від об'ему відсіку. Так відновив 6В 4А/г акум., який 5 років стояв розрядженим у зламаному радіо-ліхтарі. Зараз працює відмінно.
#162
Плани / Re: Сільмаш
08.11.2011 21:29:33
+ 0,5  :D

UPD: робота не відпустила - 0 :(
#163
Я гадаю, суттєвої різниці у параметрах між акумами SLA відоміх та маловідомих (кЕтайських) фірм не буде. Цей формфактор активніше всього використовується у комп'ютерних ББЖ. Бери середні параметри для зарядки цих акумів - 6,5-7 В, 800-1000 мА і буде тобі щастя ;)
#164
   Балансую я собі під дахом цеху на балці, що підримує вентиляційний короб, тримаючись кінчиками пальців за якийсь кутник у стіні. Дна не видно - чорна прірва! До землі летіти секунди дві, - прикинув я, - але ще по дорозі до неї я встигну переламати собі всі кінцівки та ребра о труби, до яких ще досвічував ліхтарик. Мені треба будь що дістатися того клятого вентиляційного короба! Давно я не згадував про те, що боюся висоти...
   А починалося це так:
   Сидів, паяв, нікого не рухав, і тут опа:
- На завод AN хочеш?
- Хочу!
- Тоді роби кішку
- Та без проблем)
   Отже, нещодавно мав вдачу відвідати це місце, за що вельми вдячний Alterу (+). З нами мали бути ще кілька форумчан, але вийшло лише в мене. Вилізли ми біля агломерації заводів і потопали в бік якоїсь покинутої напівадмінки-напівскладу із гратами на вікнах. Ця безперспективна будівля не викликала в нас жодного бажання туди забиратися. Також непокоїв КПП навпроти неї. Тому ми непально і нє прі дєлах пройшли повз нього. Далі була майже така сама непальна дорога до місця інсталу, яке являло собою вікно без рами на другому поверсі прилеглої до цехів адмін. будівлі. Ідея попасти у вікно без додаткових пристроїв здавалася досить складною - для цього й була потрібна кішечка. Тож ми непально присіли в кущах, збираючи цей альпіністський девайс докупи. Потім кілька метрів вертикально вгору по стіні і ми нарешті на забороненій території  Біглий огляд приміщення виділив кілька цікавих артефактів, які хочеться полапати, покрутити в руках, почитати... Але тут Alter каже: "лишися того мотлоху - тут ще ЦІЛИЙ ЗАВОД!". Від такої фрази аж очі починають блищати! :D
   Тож гуляемо далі цим першим адміністративним корпусом, продираючись нагору. Повалена шафа РП, що несамовито гуде під ногами... вибиті склоблоки... дах другого проміжного корпусу... перекур... драбина на дах третього корпусу... перебіжки (чи то переповзки) між димоходами, адже ми в прямій видимості з КПП та внутрішнього двору... і нарешті стрімкий миттєвий непальний марш-бросок по даху переходу між адмінками до цехів.
   Цехи. Точніше дах цеху. Конструкція типова та ідентична тій, що маєм на ЛХСМ. Арочні конструкції із скляним боксом посередині. От в другому чи третому такому боксі дуже вдало відсутнє скло (чи не спеціально воно так?). І далі починається те, з чого я почав - мій страшний сон. Зліва водостічна труба, внизу 5 см бортик, попереду балка, що підтримує повітропровід. Alter, як досвідчений альпініст, професійно минає цю ділянку, а я щось в ступорі стою кілька хвилин, обійнявши трубу, але потім теж зважуюсь. Коротше, далі система була ще цікавішою, але мені це все пояснювати детально буде так же нудно, як і Вам читати. Увесь цей екстрім треба власною д*пою відчути! Далі ще був спуск на вентиляційний короб, перехід залізобетонною балкою на внутрішню стіну, з'їзд вниз по двотаврам, перехід вентиляційним коридором, подорож службовими трапами і спуск на граунд левел.
   От так ми опинилися у цій "свята-святих", а там... Достатньо буде сказати, що всередині цього цеху ми провели майже 2 години роздивляючись все навколо із чималою цікавістю. Чого там тільки нема! Доречі, бачили протокол засідання від 16.03.2011, суть якого в тому, що всі робітники алкоголіки та туніядці і тому з березня мають працювати у дві зміни, а також, що цей цех виробляє маточини. Відкрили їхню цехову кухню, вигляд якої апетит не збуджує. Дослідили декілька сусідніх приміщень, включаючи "другий поверх" та "галерею трансформаторів", що веде до дверей головного входу.
   Стемніло. Час вилазити, але так не хочеться :( Особливо бентежили думки про те, що увесь альпіністський маршрут порібно буде відтворити у зворотньому порядку. Хоча, особисто мені маршрут назад видався легшим, можливо тому, що не бачив ніц в радіусі 2 метрів.
   Вилізли і вирішили ще наостанок погуляти дахами цехів. Погода була чудова, зорі сяяли, нікого не бачили. І тут раптом спалах ліхтарика у вікно боксу. Що за прикол? Притихли, без світла та звуку підходимо до вікна. Хтось тихенько, непально продирається сусіднім із "нашим" цехом, кратькома присвічуючи собі дорогу. "Ага, металхантери" - подумали ми і продовжили прогулянку.
   Тільки зараз я почав усвідомлювати, наскільки масштабним був цей завод, адже до фасадної адмін. будівлі ми йшли 10(!)хв. вкупі. Той цех, де ми лазили здавався величезним зсередини, але це була лише десь 12-та частина всієї будівлі! Дах цієї останньої адмінки подарував нам можливість спуститися в неї, але ми ним не скористалися, адже видно було світло зсередини, та й ми і так вичерпали свій ліміт везіння на той день ;) На цьому розвернулися і повторили увесь маршрут назад, але вирішили ще трохи затриматися в першій адмінці - пороздивлятися той мотлох, що мені так сподобавсі.
   По дорозі до цивілізації, Alter не витримав і перевірив, чи в тому КПП хтось таки є. Світло горить, але нікого - імхо, бутафорія для відлякування ;D
   Отакий щасливий ;D та отакий переповнений вражень :o я топав додому і подумки ставив галочку навпроти заводу AN у своєму must see списку.
Ось ще кілька фотків для доповнення теми:
#166
Плани / Re: Хеловін 2011
29.10.2011 14:48:42
Барвник вишневий та червоний є! Папка а-ля світлофільтр теж є!
#167
Яким буде об'єм кулі?
Який спосіб кріплення до корзини?
#168
Плани / Re: Хеловін 2011
28.10.2011 01:55:50
Цитата: Alter від 27.10.2011 23:37:13
ZED - організуєш червоні світлофільтри?
Світлофільтрів на всіх не вистачить. Є альтернатива - кольорова прозора обкладинка папки-скоросшивача. Спробую завтра пошукати. Також, може в Stingerа залишилися запаси театрального реквізиту. 

Цитата: Alter від 27.10.2011 23:37:13?хтось? - оту відеокамеру, що на дерижаблі була. Чиє то?
Моє. Але відпадає одразу. За поганого освітлення пише жахливо шумно. І взагалі не пише, доки не вставити новенькі акуми. Зі старими (щойно з зарядного) свариться через кілька хвилин. Так що, шукаємо оператора далі...

Ще спробую пошукати той харчовий барвник. В дитинстві, пам'ятаю, продавались такі маленькі пакетики в хлібному на Дорошенка, так ми сипали собі троха вишневого барвника в писок і плювалися 100% кров'ю (за кольором, звісно). Гадаю, на бинтах водний розчин барвника матиме такі ж кольорові ознаки.
#169
Цитата: Alter від 27.10.2011 02:53:23
Ото щойно попалась на очі отака от хитра штукенція, яка викликала різке бажання її прикупити.
Хм, зацікавила така штучка!
Цитата: Alter від 27.10.2011 02:53:23П.С. Мож хтось десь бачив, де таке водиться?
А в принципі, щось подібне можна і самотужки за день змайструвати.
#171
Плани / Re: Хеловін 2011
27.10.2011 02:28:52
Цитата: Dima_Bear від 27.10.2011 00:52:40
Я можу, по ідеї зробити димушки (із газети і селітри доволі ефектна штука).
Якщо треба?
Ну, якщо ми будемо в протигазах (сподіваюсь), то димовушку можна буде запалювати і в самій шахті каналізацінйного люку. Візуальний ефект буде максимальний!  ;)
#172
Цитата: Roy від 27.10.2011 01:50:59Принаймі, більшість львівян не перестане користуватись громадським транспортом. Альтернатив немає.
Як добре, що я в центрі мешкаю і все під рукою. А в жителів Сихова, Левандівки, Рясне... на щоденне добирання на роботу в місяць йде 3-10% зарплати! А що буде як підняти вартість проїзду на 50 коп.? Хоча, 50 коп. для такої масштабної реорганізації буде замало. Хтось з присутніх хоче віддавати п'яту частину своєї зарплати? Радикальних змін найближчим часом точно не буде, інакше наша ж ментальність змусить народ страйкувати. А це не вигідно нікому.
#173
Скоріш за все, буде електронна картка із магнітною стрічкою або чіпом формату кредитки. Логіка підказує, що цей квиток буде нерентабельно робити одноразовим, використовувати  за 90 хв після валідації і потім викидати. Тому матимемо картку із певною кількістю проїздів на ній (як у метро) - щось подібне є у Москві.
Мене більше цікавить, як буде проводитись контроль. Невже встановлять турнікети в маршрутках :o чи водій буде слідкувати, хто вставив картку, а хто ні...
#174
Плани / Re: Хеловін 2011
26.10.2011 22:56:38
Alter, ти будеш не один з люку вилізати. Я з тобов ;D
#175
Плани / Re: Хеловін 2011
26.10.2011 01:12:37
Як варіант може бути одночасний напад і з люка і з розташованої поблизу брами підчас димової завіси.
#176
Плани / Re: Хеловін 2011
26.10.2011 01:05:45
Гарна ідея! А-ля тру-зомбі-дігер дайректлі фром Полтва 8)
Ті ж бахіли/Л1/протигази частково обмотати шматками подертих бинтів де-не-де закривавлених червоним харчовим барвником/кетчупом/аджикою і т.д. Також можна додати червоні світлофільтри до ліхтарів, елементи іржавості. Дуже єфектно виглядатимуть ГП-5 із потрісканим склом! Можна навіть їх (протигази) підсвітити слабкими червоними світлодіодами зсередини!
#177
Плани / Re: Хеловін 2011
25.10.2011 23:31:07
Мну обіцяє собі дозволити не працювати в цей день і приєднатися до почесного залякування мешканців поверхні ;D
#178
Плани / Re: Хеловін 2011
25.10.2011 04:24:42
Цитата: Alter від 25.10.2011 03:20:00
А що мішає настрашити людей, вилазячи в загримованому вигляді хоча б із тих же ж самих люків?
Я всіма лапами ЗА!  :D
#179
Цитата: US5WEO від 21.10.2011 23:05:21
Чомусь про гроші ніхто не говорить  ;D А от я почуваюсь невпевнено без свого телефончика. Особливо за містом GPS допомагає, також ліхтарик, фотоапарат, FM приймач, інтернет- все в одному корпусі й задовільняє :) Ще класна штука таблетки вітамін С 500 мг, при проявах слабості і перших признаках застуди -незамінна річ!) 3 таблеточки й за годину самопочуття нормалізується.
Так, GPS та доступ до Інтернету не раз виручали на місцевості! Також на телефон/кпк/комунікатор можна закинути мапу, супутникове зображення місцевості із власними POI, тощо. Або встановити Google Maps, чи щось подібне.
Щоденна екіпіровка:
Gigabyte GSmart S1200,
Police 10W
запальничка,
гроші,
набір ключів (легко заміняють ніж та викрутку),
презервативи (теж дуже корисна та багатофункціональна річ, що не раз врятує Вам життя  ;D)
А для вилазок екіпіровка значно розширюється. Не думаю, що є якийсь резон тягати усе це із собою кожного дня.
#180
Ага, ціла рота  8) Bottlehunter (?), GreenLION +1, SANECKA, Stinger, Sunkatalano (?), Tinian, ZED +3, Zelja. Може ще хтось приєднається ;)