Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Dido

#21
З самого початку там збиралася радянська "золота молодь" , як тепер кажуть - мажори.  Вхідний квиток коштував 7 крб. - це еквівалент 5-6 пляшок "чорнила".   Пару разів вдалося їм "влатати". Так просто, з почуття класової ненависті. ;)
#22
Колись Сорока протікала по вул.Бойківській відкрито. Під землю йшла на перетині Сахарова (тоді Суворова) і Бойківської.  Перед тунелем було зроблено кілька сходинок для затримки усілякого сміття.  Було кілька бетонних мостиків з маркуванням 1936, а може 1939. За залізничним тунелем на Бойківській був ставок, що належав  ветеринарній організації, що виробляла якісь вакцини ( там було кільканадцять овець і ще якась живність). Ми ловили рибу у ставку, але нас ганяли. Загнали її у бетон десь у 80 -ті, коли почали будувати гуртожитки на Гайдара.
#23
Не обійшлося без залізничників. Біля таких об"єктів, як мости і тунелі, повинна бути охорона, котра не дасть це зробити постороннім. Та й ковпак, напевно, не одну тону важить, на вантажівку не покладеш...
#24
Швидше за все, звуки техногенного характеру. Якби там не було Аляски і Коста-Ріки, то можна було б спихнути на  мостові крани, вони скриплять дуже подібно. Колись у ФМІ провадились досліди по акустичній локації атмосфери. На інституті  стояв великий і потужний свисток, а звук  приймали на  Шацьких озерах. Правда, частота коливань була вища набагато, десь біля 1КГц.  Може це також щось подібне до цього.
А найбільше сподобався напис у ролику :Kiev - Russia :)
#25
Подарую підручники з фотографії епохи недорозвиненого соціалізму. Висота стосу - 0.5 м.
#26
Гумор / Cтриптиз?
01.10.2011 21:43:08
Ось така реклама  є на Чорновола і біля приміського вокзалу.
"Клуб купил, реклама заказал, а как читать, не купил"
#27
Ідея винести Полтву на поверхню не нова. Зі слів батька про це говорилося десь у 1946-1947 р. Навіть якась там група була створена із художників і архітекторів. Потім батька засадили на 12 років, і  йому було не до того. Десь мав бути ескіз  проспекту із рікою нарисований на міліметровці. Знайду- обовязково кину на сайт.
#28
Прийшов, подивився, плювався. Понти дешеві - більше ніц. Тема надзвичайно цікава, а зовсім нерозкрита , як колись казала моя вчителька літератури , дивитися нема на що.
#29
Вибачайте, коли щось напутав, можу провести за руку до самої печери у такі дні :понеділок, середу, суботу, неділю. Бажано зранку.  Пишіть коли надумаєте.
#30
Ніколи не ставайте на мох, котрий росте на блясі на північних схилах (скатах) дахів! Нехай лід сховається!
Також ще більш небезпечні свіжопопоставлені дахи із профнастилу - вони покриті якимось невисихаючим мастилом.
Перевірив на собі обидва  типи покрівель, тепер без страховки на такий дах - нізащо ! :)
А це вигляд з мого даху :
#31
У тій капличці і був похований граф Скарбек, поки наш не прийшли у 1943...
Прочитати можна тут: http://ukrainaincognita.com/lvivska-oblast/mykolaivskyi-raion/zaklad/zaklad
#32
Радіоаматори для підтвердження зв"язку обмінюються QSL- картками це і є звіт. Бувають дуже гарні. зісканую, і з задоволенням скину па Пікасу ( це займе трохи часу). Такох займуся записом цікавих зв"язків (це такожз скоро не буде, соррі  :))
Ось одна для прикладу, довоєнна, з радіостанції Львівської політехніки.
#33
Є різновид вар"яціїї, що називається радіоаматорство (я сам на це хворію ;)). Вони проводять зв"язки з собі подібними на різних частотах - від 1.8МГц до 24ГГц. Одною із різновидністю вар"яції є проведення зв"зків через Місяць, використовуючи його як пасивний ретранслятор. При таких зв"язках використовуються або тарілки, або антенні решітки. Скоріше всього там і  живе такий фанат EME - QSO, як це  у нас зветься.
П.С. До речі, я не єдиний радіоаматор на Експлорері  ::)

#34
Здається, що це та сама печера. Не знав, що це Брюховицький ліс. Я це місце знаю як "урочище Підголоско", десь вичитав, не пам"ятаю де. Може ці теми доцільно об"єднати?
Недавно розговорився з одним дідом, він розповів мені, що за Польщі усю територія, де зараз дачі, займали поля. На них вирощували овочі для міста. І люди, котрі жили в районі Варшавської, називалися капустяники, тому що вирощували капусту. А ті, що жили біля лісу - звалися смолярі. Основним джерелом заробітку для них було збирання хмизу у лісі, і подальший продаж його на базарі.
#35
Я задавав це питання на сайті міськради, але рогулям не до того. А в акумуляторах є кадмій- сильний канцероген, у лампах денного світла - солі ртуті, та купа кольорових металів, так що пожалійте берьозовий лєс. Визріває ідея зібрати то все до коробки і вислати пану меру, най сі сам переймає  питанням утилізації. Був у Польщі, бачив у Ярославі,  на площі біля мерії стоять скриньки  для збирання відпрацьованих батарейок і економних ламп.
#36
Я сі тащу!!!
Дуже подібно на ті "енергетичні сущності", котрі були вже десь опубліковані. Тільки знято було вдень, і вони були напівпрозорі. Тепер ясно, що то могли бути якісь пташки або комахи. Такруйнуються міфи.
#37
Ось так вона горіла...
#38
Не знаю, у себе тупо тисну на посилання, і відкриває без проблем
#39
Дужже цікава штукенція, раджу родивитися тут : http://www.isearch.kiev.ua/index.php/searchpractice/science/80-chernobil-2
#40
 А може вона, та конструкція, і служить за портал?  Я то також помітив, в якомусь амер. фільмі подібна штука була, через неї на землю потойбічна нечисть прибувала.
Здається мені, що у тому кільці ще куля була, коли я був малий. Піду до одного діда, у котрого можуть бути старі фотки цього будинку, і гляну чи то правда. Якщо так, то кину сюди.