Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#2281
Це гараж, має підвал. Вхід до нього в тій же будівлі. Двері просто закриті. А штаб, по легенді має знаходитись правіше, де гаражні бокси. ВШ розташовані позаду гаражу, і повітро-проводи ведуть в сторону до майданчика, де власне гаражні бокси.

Upd: Треба відкривати двері гаражу...
#2282
Цитата: YserL від 18.03.2011 17:10:33
А як на рахунок тих люків? Що там?
Люки - це вентшахти. Один відкрив, другий на міні-колодці.  :)
#2283
Найгарніша плитка в світі. (с) Roy
Дякуємо бабці Австрії :)



Ще один двір-колодязь






#2284
Будівля колишнього комісаріату знаходиться за адресою  Каліча Гора,5.
Знакове місце для багатьох з нас!
Вперше з вчителем ДПЮ ми піднімались по цій доріжці, вперше тут заповнювали картку обліку.


Тепер тут все інакше, нема уставу, нема матюкливого майора, немає медпункту. Залишився лише спогад, і пуста будівля.


Під котру ходять тепер вже справляти природні потреби.
Нижче фото, що характеризують теперішній стан будівлі.
Гараж


Привіт з минулого


По одним даним, на території комісаріату мав бути підземний штаб ЦО. Цей цікавило найбільше. Зайшови за гараж, на мій подив знайшлися дві ВШ. Відкривши на одній кришку, побачив вентиляційну трубу. По легенді, штаб мав бути на площі позаду, де гаражі. Труби ведуть якраз в цю сторону.
Отож, варто пошукати вхід.

друга ВШ


Далі, попадаю в будівлю, завдяки старшині Кавка М.В.  ;D

Всередині численні кручені-перекручені переходи, та різні за розміром кімнати. Де не де є меблі. А так - пусто загалом, лише ловимо запах, який
притаманний лише чомусь військовим спорудам.
Прохідна з "вертушкою", все як положено!




Сходова клітка









Горище:





на стрьомі ;D


територія позаду

От така історія... Решта фоток тут


Учасники: Stinger, Nazrochuk, і я.
#2285
Кеп працює...
#2286
А я час від часу згадую передачу "Територія А", її незмінну ведучу Анжеліку Рудницьку та представлені відеокліпи українських виконавців. Попри певну їхню наївність, від тих кліпів віє якоюсь добротою та загальною незаангажованістю. Така собі машина часу, дає змогу відчути ті романтичні часи.  :)
Колись, будучи школяром "тащився" від гурту Конгрес.
Ось 2 кліпи, "Тобі", "Я один":



Маю альбом Конгресу, кого зацікавить, поділюся.

#2287
Цитата: leuba від 17.03.2011 11:16:09
питав  :)там тільки про УПА і там колись стояв хан батий.Намісті колишнього замку колгосп у колишньому костелі склад
Давай підійдемо до проблеми грунтовніше. Якого типу кулі, є можливість фото зробити? Гільзи? Які ще знахідки траплялися?
Цілком можливо що кулі залишилися після якогось немаштабного бою УПівців з червоною армією.
#2288
А як гарно написано! вилазка в МЕТРО!
Може метро у Львові таки дійсно є?     :o ;D :-X


Ми про таке мріяли.
#2289
Цитата: Bottlehunter від 16.03.2011 20:07:01
Пілять, сорі за офтоп і деякий тролінг, але, зважаючи на ажіотаж на форумі, таке враження, що у Львів їде Металіка. А на розігріві буде дід Оззі Озборн :D
Ага!  Ше правда третьої теми бракує... ;D --- http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,3881.msg23439.html#new

#2290
Приєднуюсь до привітань!
Бажаю тобі успіхів в усіх аспектах, міцного здоров'ячка та нових нерозвіданих місцин!  ;) :)
#2291
Цитата: YserL від 14.03.2011 22:56:02
А можна взяти білу футболку? Все таки літо) буде в чорній жарко?
:)
Можна. Хочу для себе так, чорну та білу футболку. Чорна робоча - біла вихідна :)
#2292
Поділюся рецептом суміші, від якої окуляри перестали запотівати. Інгрідієнти суміші: спирт та мило з гліцерином.
Отже, беру небагато (подрібненого) мила та спирту в одинакових пропорціях, і заливаю це все в невелику посудину, котра щільно закривається. Ретельно це все збовтую, до утворення "кашки". Беру шматок тканини або замші і легкими рухами втираю цю суміш в шкельця окулярів, а потім полірую після розтирання чистою тканиною (замшою), до зникнення розводів.
Рецепт працює  ;)
#2293
Дякую що розвідав місце! Хотів давно туди попасти, і особливо видертися на елеватор.
Такшо тему в плани і вперед!
#2294
З власного досвіду, в болторізах найважливішим елементом є саме перекусуючі елементи, котрі як правило ламаються першими. Далі йдуть ричаги, котрі мають здатність гнутися.
Тому, в болторізах мене найбільше цікавить якість самих кусачок та міцність ричагів.
А домкратом різати буде все таки плавніше, не буде ривків, яких часто метал болторізів не витримує. Правда, щоб не бути голослівним, требе цей девайс потестити, думаю ефективність все таки збільшиться, порівняно з ручками.
#2295
Писав з телефона, не міг побачити то.
В кожному разі даю посилання на Епатаж, що на Стрийській 48 - http://www.epotag.okis.ru/ocku.html
#2296
Цитата: swordlord від 13.03.2011 10:34:51
Цитата: YserL від 13.03.2011 10:31:11
Я свої брав за 20 грн в Озоні:

А де він знаходиться?  ???
Знаходився на Стрийській 48. На сьогоднішній момент офіс озону закритий. Проте є під тим адресом фірма Епатаж,  з подібним товаром.
#2299
В вівторок, в цей несправедливо єдиний для жінок  день 8 березня, :)  ми зробили невеликий рейд по львівським під'їздам, в центрі міста. Коли побачив гарну фотку сходової клітки swordlord, запалився (як огірок до лямпи :) ). Захотілось побачити більше такого, ніж зазвичай, коли спішучи кудись на такі красоти як правило не звертаю уваги. Відповідно виникла ідея прогулятися, поквитатися з кодовими замками та роздивитися нутрощі будівель.

Нас трохи зібралося, були Zelja, Lesyk, Stitch, Inkognito та Romchick. Зійшлися та одразу взялися до експлору. Перший будинок на Гнатюка, там де залізничні каси.
Сходова клітка. І страшний каналізаційний штин (не путати з колекторним запахом) :). Або просто в підвалі вигрібна яма. Хоча, нічого дивного, ба, навіть характерно для Львова. В львівських підвалах часто практикується відстіювання фекально-побутових стоків. Але про це згодом.


А тут вже царство дерева, ніякого бетону, лише дерев'яні перекриття. Зовсім інша атмосфера, більш домашня, яка пахне котячими сцяками а також зупкою, котру готує якась бабуся при відкритих дверях на загальний балкон. В такому будинку довгі балкони, на котрих сушиться білизна, десь поряд сплять ситі коти, і обовязково це все доповнюється дзеленчанням посуди на кухні, голосно працюючим TV під акомпанемент сварки десь на першому поверсі.






І ще в такому будинку класне горище, в котрому ми знаходили факти про минуле мешканців. Тихенько ходили та переглядали старі книги, фотографії та речі.


Думаю це не новина, але все таки подібну столярку чи ковку у Львівських будівлях знайти нелегко. Візьмемо інший ракурс, і воно вже все по іншому виглядає...


Кодові замки після ретельного перегляду кількох будинків вже не ставали проблемою. 9 з 10  :)




От камяниці, котрі скупчені поблизу площі Ринок, це кайф. Різноманітні, порою чудернацькі форми коридорів, сходових кліток, цікаві входи в підвали...Правда, планування більшості квартир теж чудернацьке, шкода тих людей, котрі живуть по справжньому в жахливих умовах. І щурів в колекторах вже немає, вони всі пересилилися в підвали тих будівель. :) Будівлі під сучасний плин життя зовсім не пристосовані, + післявоєнне перепланування. Про старі комунікації мовчу, деякі підвали просто залиті гімном вже роками, і люди так живуть. Рятують грубі стіни та міцний фундамент від наслідків, поки що...

От таким макаром довбанули каналізацінйу 150-ку, зруйнувавшим тим сами кладку і все похідне. Зверху дирка - вже продовбано з першого поверху.


Один з входів в підвал. Кількість щурів там, та їх екскриментів побила всі рекорди.


а щоб відволіктися від того, можна подивитися на зашклений дах




Та, та, власне вони, неповторні дахівки...


і сходові клітки


внизу комусь пику били доречі... ;D


Типовий живий коридорчик, з котрого ведуть багато дверей в маленькі квартири. В коридорах шафи та тумбочки під замками...





Ви ще не зареєструвалися на Експлорері? Ні? Тоді ми йдемо до Вас!  ;D


Далі буде...

P.S. Фотки лежать на Пікасі. Всі коментарі, розмови в тему і не дуже - в обговоренні.
Ну і звісно, тема потребує якісного наповнення, цікавих Ваших описів з різних будинків, їх під'їздів, і головне, не тільки історичної частини міста, але й сучасної!


#2300
ЦитуватиНу або розглянути як варіант щось типу легкого комбінезону який би займав мало місця і можна було б його одягнути на одяг. Бажано непромокаємий. Плюсів багато: не замастишся, не оббризгаєшся всякими фекаліями ну і можна покласти в пакет і кинути в рюкзак і вуаля ти вже в цивільному.

Ідея з легким комбінезоном - супер. Мені такого не вистачає, якраз з такою характеристикою як ти написав. Ну єдине, якщо непромокаємий, то вже значно важчий та більший по розмірам. Якщо хтось знає подібні, викладайте сюди.