Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#301
Мабуть тому, що в період з 1945 по 1948 рік війна з Німеччиною вже була завершена, тому період підпадає якраз на діяльність УПА
#302
Ще мій колега, +1
#303
Я до себе можу взяти трьох.
#304
Я б об'єднав дві точки: психлікарню в Бережниці + Борислав сміється. Все в одному боці, а дорога зі Стрия на Трускавець гуд.
#305
Пропоную психлікарню коло Стрия.
+1
#306
Цитата: Soulstorm від 26.08.2018 23:11:35
Тут попахує туристичним клюбом, який назвали гучним словом, для привертання уваги. Для розвитку проекту так і треба, треба кричати про це на кожному кроці, да, але все ж - в дупі пече від небажання мейнстрімити любиме діло)
Ну і шо одому гамно, другому конхфета і, може якщо мені скучно на баянах, то туристам або рандомним мімокрокоділам буде дуже цікаво)
Може ти спершу щось запропонуєш від себе?
Не планується мейнстрімити любиме діло, як ти кажеш, але наприклад, у вихідні їздити компанією по місту, області, було б круто. Наприклад, пройтися по якомусь з районів Львова, проїхатися в якесь містечко на Львівщині, цього цілком достатньо. В тому числі для збору інформації.
#307
Цитата: Soulstorm від 26.08.2018 14:11:35
Не до кінця розумію, формат загальних гейпарадів на місця, типу лазу. Там же, хоч і не дуже активно, але працює охорона і зустріч з парадом всіх бажаючих закінчиться гемороєм головного мозку організаторів і всіх учасників. Такі речі треба провоити з перевіреними люьми за попереднью домовленістю про те, хто як себе веде в разі запалу або якогось екшену.
    Тому лишається лише водити хороводи на баяни без охорони. А з цього ми бачимо, що ті баяни всіх дістали і скільки можна 10 років мусолити одне і то саме по колу? При тому, що багато баянів, якими їх бачили одлові учасники, вже давно пропали, лишивши нам одну лощину і полтву, грубо кажучи.
    Це не те, щоб пачка хейту в тред, просто моє бачення того, що якщо виходити на загальніший рівень, то лишаються лише найкультурніші варіанти, яких не так і багато. А це унило, бо давайте, признаємо, що добру частину задоволення від полазок доставляє саме той факт, що ніззя)

Експлорер - це не тільки полазки по бункерам і спецоб'єктам у вузькому колі, зябув? :)
Практика загальних вилазок дуже хороша, бо саме колись багато народу через такі акції до нас приєдналися, зокрема і я. Мандрівки по області, об'єкти природні та краєзнавчі, саме воно, щоб познайомитися, вигулятись та провести гарно час. А далі, ю велкам, організовуєш при потребі з ким хочеш вилазки на об'єкти у важкодоступному плані.

Йде мова про відновлення спільних мандрівок у вихідний день.  В нас таких чимало було. Спогади та враження найприємніші.
#308
Так стається, що раз у кілька років на наше місто обвалюється потужна злива, внаслідок якої підтоплює ряд вулиць та районів.
Причини, чому так відбувається різні, насправді. Не мер, не президент, чи інша всяка влада, обрана розгніваним народом, а виключно технічні особливості.
Даний опис буде спрямований на проблематику вулиці Торф'яної, оскільки причина цьому підтопленню криється під землею.

У цьому місці колектор Полтви повертає від просп. Чорновола у напрямку вищезгаданої вулиці, біля житлового будинку РІЕЛ, перетинає вулицю та прямує до Замарстинівської.
Місце повороту проблемне тим, що колектор викладений блоками, які вивертає з-під землі, розмиваючи щебінь, бруківку, інфраструктуру, котра є поруч. А вивертає блоки тому, що перпендикулярно до Полтви, у цьому місці підключений Південно-західний колектор, котрий також несе потужні потоки води аж з Сихівського масиву. І ця вся потужна маса води б'є у бокову стінку колектора Полтви, тим самим щоразу приводячи до значних руйнацій та переповненню колектора. При проектуванні цього місця не врахували цього. Що робити? - запитання до спеціалістів даного профілю.

Новобудову РІЕЛу щоразу затоплює, руйнується прилегла прибудинкова територія, далі маса води несеться на Торф'яну, в квартал двоповерхівок, де живуть люди з вадами зору.
Цього року не вистачило 5 сантиметрів води, щоб вона потрапила до домівок. Натомість, гаражі, комори та авта були затоплені.
Гаражі, ще сяк так, а от що робити з машиною, в салоні якої тепер запах Полтви? Рівно такий самий, як під землею, в колекторі...

І двір, теж з таким запахом...При тій масі води, тут також осів мул та нечистоти з Полтви.

Ось у цю стінку б'є вода


З іншого боку. По праву руку - ПЗК






Тоненька полоса - рівень підтоплення на гаражі та будинку




Комори на підвищенні, тому трохи менше підтопило


Двір, який неповнений смердючим мулом з Полтви. Торф'яна 11


Мешканці сушать речі і голови


Салон автомобіля, після "випорожнення" Полтви. Накрило з капотом, відповідно в салоні повно води. Шкода автовласників...
#309
Молодці! Але чого в адмінку не відвідали?  :)
#310
Пишіть, хто ще хоче туди потрапити. Напишу їм офіційний запит, подивимось що з того вийде.  ;)
#312
І мені)
Дякую!
#313
Цитата: Gf123 від 02.07.2018 13:32:57
Цитата: Golem від 10.10.2009 16:45:51
Дякую Рою за точку. Місце виявилося 1:1 як він написав. Надіюся Інкогніто викладе фото. З землі стирчить бетонний верх викладений сучасними плитами. Вниз йде дебела труба 40-60 см в діаметрі. Верх засипаний свіжим грунтом вперемішку з хрестами, вінками, свічками і іншим цвинтарним сміттям. Тобто вхід глибоко під землею, розкопувати хіба шо ручним екскаватором. 99% шо водосховище. Питання інше: звідки там вода бралася? На карті струмків не позначено.

Вчора вночі на цьому місці могила під землю провалилась. Цілий гробівець. А то велика споруда. Потім скину фото. В ямі лише кілька плит. Решта десь під землею.
Переживаю, бо поруч могила мами. Лише сьогодні, риючись в гуглі, вдалось натрапити на ваш форум і дізеатись, що намправді і чому це відбулось. Хлопці, порадьте, куди звернутись, щоб дізнатись, що за будівля там насправді. Бо з чату зрозуміло, що там щось кількаповерхове чи водосховище. Які його розміри ітд- де то взнати?

Привіт. Було б добре навідатись туди, зокрема мені. З часу, коли я спускався в це підземне приміщення пройшло 16 років. Його глибина, на око так, десь була під 5 метрів, площа чимала.
Хоча отвір був невеликий, метр на метр.
Чекаю на фото!
#317
Значить тако:
- завтрай постараюсь дізнатись фірму футболок, відповідно буде і онлайн каталог, де можна буде вибрати колір;
- є наразі два макети футболок, перший наш стандартний, а також новий, в мінімалістичному стилі (на вибір);
- попрошу не сильно заморочуватись з кольорами футболок, бо скажімо на зеленій тканині, чи на жовтій, жовто-зелені букви не виглядатимуть, і т.д. Рекомендую притримуватись трьох кольорів - чорного, сірого,
  білого.
  Звісно, при великому бажанні можуть бути виключення у дизайні футболки, мені прийдеться персонально переробляти макет (а це, даруйте, булькає)
- гроші прошу заносити Святодію, на протязі тижня часу, до 7 червня. Ті хто до тієї дати заніс кошти - отримає футболку.
- нанесення напису - термодрук
- жіночі/чоловічі, на вибір

Макети футболок на вибір:




#318
Чудове приміщення цієї аптеки, що знаходиться у першому "львівському хмарочосі", будинку Шпрехера, що за адресою пл. Міцкевича 8.
На даний момент аптека знаходиться на межі закриття. Кілька днів тому відключили світло, вже зневірені фармацевти та провізори працюють при світлі ліхтариків...
Боротьба за це приміщення триває з 2015 року, наскільки мені відомо з НАК «Надра України», яке виявилось у їхній ніби власності, як і решта будинку.

Не хотілось б втратити ще одне чудове, характерне аптечне приміщення старого Львова, без сумніву музейного рівня. Наразі, треба максимум уваги громадськості до цієї проблеми, якщо звісно ще не пізно.

Побував там, тому запрошую подивитись інтер'єр цієї старенької аптеки:






Попри свій вік, можу зазначити, що стан дерева та ліпнини у доброму стані




Краса








Ступка, ще залишилась за давніх часів цієї аптеки






Леви під прилавком


При такому світлі працюють фармацевти


Добре, що з протилежного боку вікно у двір колодязного типу. Є трохи світла.


Цікаво, по забарвленню схоже на уранове скло)


Фасад



Скажу Вам, що працівники аптеки втратили надію, в деяких моментах важко було йти на контакт. Зрештою, я їх розумію.
Тому від себе пообіцяв, розказати про цю проблему іншим та постаратись зробити хоч щось, бодай для збереження приміщення.
Дякую Стінгеру за компанію.

Посилання у Фейсбук - https://www.facebook.com/explorer.lviv/posts/755916291199495

Поширте будь ласка зручним для вас способом.
#319
Епілог  :)


А це якісний, детальний репортаж звідти - https://tov-tob.livejournal.com/147246.html
#320
Погоду обіцяють хорошу, тому все в силі.  ;)
Готуємось до святкування.