Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#3081
Ярлик в куртці, магазин одягу "reserved"
#3082
Я з вами, мушу на ті гумниська подивитисі.ну і крім того може ше шось цікаве найдемо до споглядання
#3083
Приєднуюсь до привітань! Здоровячка міцного бажаю і успіхів у всіх нових починаннях!
#3084
Колись, гуляючи по депо-захід надибав порізаного тепловоза 2М62. Цікаве видовище, колись в минулому був такий моцний агрегат, а зараз справляє жалюгідне явище. Мабуть в цьому місці систематично утилізують деякий рухомий склад.
#3085
Класні фото, особливо там де Іnkognito з Марічкою в кабіні, прямо як машиніст з помічником ;D
#3086
Що ж, дійсно так і є, дякую!
Дивлячись на карту європи з забрудненням цезієм-137, уявлєш наскільки це все серйозно...,екксперти магате тоді недарма таку паніку розповсюдили.
#3087
Дійсно хороший опис, все чітко викладено.
#3088
Така своєрідна перемога для нас, це радує.  :)
#3089
Всім Романам, Романовичам вітання, успіхів в цьому не завжди легкому житті!
#3090
"Нарада"
#3091
Завжди хотів потрапити в такого роду тунель, глянути зсередини. Цікаво, як  наприклад в тунелі з колією де присутня електрифікація...Кріплення, якесь освітлення і т.д.
П.С. Коли надто близько підйшов до  периметру, охоронець почав нервого з кимось по рації спілкуватись, та й я ще до того не зовсім тверезий був щоб на контакт йти :)
Тунель знаходиться в Ямне (Яремча), інший його вихід там де є цей дот при дорозі.
#3092
     Сьогодні мав цікаву розмову з дядьком знайомим, який з червня 1986-го по листопад працював в зоні, був начальником медбатальйону. Розказував про специфіку своєї роботи там, як власне необізнаним в радіації воякам "клепки" вставляв. Неоминули і тему про похід в зону. Дав рекомендації деякі. Верхній одяг бажано щоб був з такого матеріалу, на якому мінімум збиралось пилюки і легко б змиваволось водою. Взуття прорезинене, можна гумові чоботи. Ночівлю вибирати краще в приміщеннях, в ідеалі на горищах цегляних будівель. Вода, їжа - все з собою. Сон на прорезиненій матерії, карематі, для того щоб відштовхувати альфу (плями забрудення можуть займати зовсім невеликі розміри). Воду якщо десь вже набирати - то не з струмка, а краще з поверхні річки. З рук бажано познімати обручки, перстні, ланцюжки. Обов'язково треба мати дозиметр, дп-5 підійде для бета випромінівання.
    З його полку всі офіцери нажаль загинули. І все через елемантарну недбалість - зривали з дерев фрукти, ягоди, гриби, все їли. Знайомий його, лікар рентгенолог додумався з'їсти зірвані ним же 2 білі гриби, які акурат займали площу відра, як результат, радіаційне ураження кишківника і смерть через тиждень в шостій лікарні москви. А він вижив в цей пекельний період, приймав йод і старався по мінімуму перебувати на недеактивованій території.
#3093
Можна було б копнути, вгамувати цікавість. Цікаво, наскільки метрів він засипаний ?
#3095
Ну що ж, зібралося на вилазку нас сьогодні багацько, зокрема й нові дописувачі форуму. Помешкавшись троха, повизволявши декого з лап контролерів, рушили безпосередньо до входу в палац. Вхід туди виявився доволі оригінальний, в бастіоні, ліворуч від крайніх воріт палацу. Відкривши двері, потрапили в його невелике приміщення, в якому був отвір, котрий завів нас в одну напівзасипану кімнатку, ну і від неї потрапили в третє невелике приміщення, в якому було щось на зразок колодязя. Глибина невелика, десь 5 метрів, засипаний землею. Роздивившись детально все, вирішили звільнити місце для інших зацікавлених (місця небагато, троє ледь розвертаються), як тут стався прикрий трабл з телефоном - впав  на дно колодязя. Завдяки Bigdanу який спустився на дно, був піднятий телефон і обслідуване дно :)
#3096
ЦитуватиЯкий саме дозиметр таке усе може?  Якщо гамма-фон можна оперативно оцінити, то як ця справа виглядає із бета?...Про альфа я уже просто мовчу, цілком достатньо гуглянути на предмет альфа-детектора від нашого рідного львівського "Спаринг-Вісту". А також його ціни та масо-габаритних характеристик. Чому кілометрівка недоречна не розумію...
От власне, це проблема троха, включаючи ціну того апарату. На рахунок плям бета забруднення, то може й бути й 1 кв.м, і тому маю наувазі недоцільність саме кілометровки.
#3097
Так, звісно бета. Але в даній ситуації має допомогти дозиметр, бо не рідко плями альфа, бета можуть бути зовсім невеликих розмірів. Тому кілометровка тут вже ні до чого
#3098
Для спрощення: на кілометрівці можна показати місця з гамма фоном, без розділу на ізотопи, нанести кольором, з кольоровою шкалою гамма фону або  показати шляхом насичення кольору потужності випромінювання на територіях.
Колись таку детальну карту бачив, з поділом на ізотопи.
#3099
Тут ж є повно карт радіаційного забруднення.
#3100
Якщо буде час та бажання то можна заглянути сюди потім