Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Dark_Stream

#1

Форма ще нічого не говорить, бувають різні за формою метеорити і відсутність радіоактивних речовин теж нічого не говорить. Ось почитайте:
Залізо-кам'яні метеорити

Залізо-кам'яні метеорити поділяють на два типи, що розрізняються хімічними й структурними властивостями: паласити та мезосидерити. Паласитами називають ті метеорити, силікати яких складаються із кристалів магнезіального олівіну або їхніх уламків, укладених у суцільній матриці з нікелистого заліза. Мезосидеритами називають залізо-кам'яні метеорити, силікати яких являють собою в основному перекристалізовані суміші з різних силікатів, що входять також до складу металу.
[ред.]
Залізні метеорити

Залізні метеорити майже цілком складаються з нікелистого заліза (90-91% FeNi), з невеликою домішкою фосфору та кобальту, і містять невеликі кількості мінералів у вигляді включень.
Нікелисте залізо (FeNi) - це твердий розчин нікелю в залізі. За високого вмісту нікелю (30-50%) нікелисте залізо перебуває, в основному, у формі теніту (?-фаза) - мінералу гранецентрованої структури, за низького (6-7% нікелю) нікелисте залізо майже повністю складається з камаситу (?-фаза) - мінералу з об'ємно-центрованою ґраткою.
На мою думку це метеорит якогось із цих типів.