Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Segfault

#21
Додам своїх 5 ґрош.

По сайту, в вигляді тез:
- Перехід сайту на нормальну CMS типу Wordpress - необхідний.
- Формат блога - приємний, але не завжди зручний. Взагалі я б розглянув перехід в сторону суміші форума і блога, причому блога типу habr.com і подібних.
- Маю знайомих людей з Києва, що працюють над власним тематичним сайтом - розпитаю їх докладніше про використані технології.
- Будь-які парсери, краулери, аналізатори - моя сфера, готовий з цим допомогти.
- Умовно безкоштовних "Хмар" для зберігання зображень - достатньо. Imgur, Google Photos, Flickr. Якщо в нас є серверні потужності, то можна захостити і нашу власну хмарку.
- Мобільна версія сайту - необхідна (Я особисто не люблю серфити нет з мобільного, але я то не всі).
- Окрема сторінка/сайт ГО - не просто необхідна, це має бути першочерговим завданням до виконання. Треба гарно оформити сторінку, що пояснює основні положення ГО, створити окрему сторінку зі статутом та залишити контактні дані. Наше обличчя - це не форум, це саме ГО.
- Домен explorer.lviv.ua - для сторінки ГО. Піддомен forum.explorer.lviv.ua - для форума.
- Статистика: Можна використати Google Analytics, а можна підключити self-hosted рішення типу Piwik.

По гей-парадам і заохоченні нових людей, в вигляді ліричної частини:
На мою думку, ми знову піднімаємо одне з найскладніших питань будь-яких спільнот, питання того, що краще - масовість і відкритість, що веде за собою забаянювання і треш, або ж зберігання годноти і адекватність, але ціною ізоляції від інших. На жаль, я не можу висловити свою прихильність до масових відвідувань будь-яких об'єктів, навіть роздовбаних Лощин, тим більше зі слабо знайомими мені людьми. Група людей більше 3-х осіб перетворюється в неконтрольований натовп, що мене особисто робить дуже дратівливим, а це не подобається ні оточуючим, ні мені. Ще більш неконтрольованим, а то і небезпечним, стане натовп з новачків на об'єкті. Я не можу висловитись однозначно негативно щодо подібних заходів, але здебільшого нічого доброго з них не виходить.

Натомість, я хочу запропонувати альтернативу, з якою я познайомився під час моїх київських полазок. Певний контингент щотижня збирається на одному конкретному і легкодоступному об'єкті (хоча його складно назвати об'єктом). В їх випадку - це місце, де Клов впадає в Либідь. Що вони роблять на тих зборах - залишимо поза контекстом нашого обговорення :) Скажімо так - вони спілкуються. Ми теж можемо культурно спілкуватись, і знайомитись там з новими, зацікавленими в темі людьми, запрошувати їх туди. А вже познайомившись, можна домовлятись і про вилазки на нескладні об'єкти в групках по двоє-троє осіб. На мій погляд, саме так людину найкраще можна взнати і перевірити. Ці ж збори і укріплять соціальні відносини між учасниками ГО, головне проводити їх регулярно - щотижня, або раз на два тижні. Відкритим залишається питання вибору об'єкта для таких регулярних зборів. Лощина була б цілком придатною до того, але на жаль, сухих місць в ній залишилось небагато, а ще там досить багато плісняви - це не дуже корисно для легенів. Треба розглядати інші баяни-бабаяни. В голову приходять багатоповерхівки на Глинянському тракті, але вони знаходяться досить далеко від центру. Пропонуйте свої варіанти!

Цитата: stinger від 27.08.2018 01:00:49шифрування, як в деяких тактичних, що ми нікому от не скажемо і поїдемо собі десь в шахту, або поліземо на дах/бомбарь, щоб ні хто не знав
Ех, не одразу помітив, що Стінгер мене згадує незлим тихим...
#22
Гумор / Re: Наше меню
27.07.2018 18:15:37
До основних потрав:

Полазанья (чудова італійська страва на експлорівський манер);
Відбивні "Невдалий руф" (люблю м'ясо...).

До напоїв:

Безалкогольний коктейль "Сумний чоп";
Дитяче шампанське "Нелімітоване";
Вода "Полтв'янівська (подається під кінець трапези, як комплімент від офіціанта, якщо клієнт не залишив на чай...).
#23
Цитата: Bottlehunter від 04.06.2018 15:21:14
Classic Olive БЕЗ написів на рукавах
Тю, не подивився, що там є олива. Якщо ще є можливість - зміню опції замовлення.

Нікнейм: Segfault | Розмір: L | Варіант: 1 (класичний) | Колір: Чорний (Black) | Кількість: 1
Нікнейм: Прохання нікнейм не наносити | Розмір: L | Варіант: 3 (новий з лого під серцем) | Колір: Олива (Classic Olive) | Кількість: 1

Дякую!
#24
О, а новий дизайн мені подобається.
Перезамовлю, візьму дві:

Нікнейм: Segfault
Розмір: L
Варіант: 1 (класичний)
Колір: Чорний
Кількість: 1

Нікнейм: Segfault
Розмір: L
Варіант: 3 (новий з лого під серцем)
Колір: Сірий
Кількість: 1

P.S. Гроші вже в Святодія, чекаю товар  8)
#25
Нікнейм: Segfault
Кількість: 1
Колір: Чорний
Розмір: L


----

А є сірі футболки? :)
#26
TIL!

А я все дивувався, чому в мене регулятор напруги стабільно показує 230+ вольт в мережі.
#28
Сьогодні з ми користувачем Stinger випробували радіаційний пейджер. Прилад зацікавив Stinger'а і він порадив написати про ньго на форумі. Я вирішив написати міні-огляд пейджера:

Radiadion Pager, радіаційний пейджер - це пошуковий радіометр-сигналізатор виробництва компанії Sensor Technology Engineering, Inc. . Прилад базується на сцинтиляційному детекторі на кристалі з йодиду цезію, і призначений для контролю контрабанди радіаційних матеріалів, тобто здатен знаходити відносно слабкі джерела радіації на відносно великих відстанях. В Інтернеті доволі мало інформації про цей девайс, але є інфа, що він входив до спорядження американських спецслужб та митних органів.



За розмірами пейджер подібний до Терри - Терра має дещо довший, але вужчий корпус. Прилад має мінімум органів управління і індикації - трьохпозиційний перемикач, кнопку перемикання режимів, два світлодіоди і семисегментний індикатор. При перемиканні перемикача в крайнє праве положення пейджер переходить в режим звукової сигналізації про підвищення фону, в середньому положенні сигналізація подається вібрацією. Прилад живиться від двух AA-батарей, всередині батарейного відсіку також є десятипозиційний перемикач для налаштування чутливості приладу. Мені пейджер дістався з рідним, доволі зручним чохлом для носіння на поясі.

При підвищенні радіаційного фону пейджер голосно і набридливо пищить - не почути його складно :) За суб'єктивними відчуттями - сигналізує голосніше, ніж Терра, добре, що пейджер можна перевести в режим вібрації. Для того, щоб вимкнути сигналізацію, треба натиснути на кнопку перемикання режимів. Утримання кнопки переводить пейджер в режим пошуку, в якому він відображає інтенсивність радіаційного випромінювання за допомогою світлодіодів, семисегментного індикатора і звукового сигналу. На індикатор виводиться цифра від 0 до 9, яка показує приблизну експозиційну дозу випромінювання. На одній із стінок прилада знаходиться таблиця для переведення цифри з індикатора у мікрорентгени на годину. Можна помітити, що шкала індикації розрахована на відносно невеликі значення - до 3.8 мР/год.

Під час тестів пейджера ми використали три джерела - контрольне джерело бета-випромінювання Б-8, чарівну гамма-коробочку з СПД і гранітний пам'ятник Іванові Франку :)
Пейджер "завівся" на коробочку з СПД, як тільки Stinger витяг її з рюкзака :) В результаті тестів ми виявили, що пейджер знаходить її за секунду на відстані в 45-50 см. Тестовий екземпляр СПД фонить доволі відчутно - до 2 мілірентген на годину (заміряли чорною Террою, яка на фотках уміло маскується під жовту Терру-П). Покази індикатора поблизу коробки скакали від 8 до 9 (на фотках не видно).



А ось Б-8 пейджер зовсім не побачив, навіть впритул. Очевидно, сцинтилятор в даному приладі дуже слабко реагує на бета-випромінювання. Терра (без кришки бета-фільтру) реагує на це джерело.

Біля пам'ятника Франку наміряли рівень 3 (до 60 мкР/год). Терра показала 58 мкР/год.


У підсумку - радіаційний пейджер показав себе як непоганий пошуковик, що допоможе вчасно виявити і уникнути джерел радіаційного забруднення (або навпаки, знайти їх ;) ). Прилад можна закріпити на поясі і ввімкнути - при підвищенні фону він дасть знати про потенційну небезпеку. Щоправда, через чутливість пейджера можливі хибні спрацювання, їх частота залежить від налаштувань чутливості приладу. Крім того, його недоліками є слабка, приблизна індикація експозиційної дози i не дуже зручний режим пошуку - для його активації необхідно постійно утримувати відповідну кнопку.

#29
+2

З львівською спільнотою пересікаюсь вперше, буду радий познайомитись.