Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#561
Мені в суботу з обіду підходить. Якщо тобі ок, давай зробимо тему в планах.
#562
Постараюся закинути ввечері
#563
Ще один закинутий костел в тому напрямку - в селі Березина
http://wikimapia.org/m/#lat=49.5601938&lon=24.18605&z=15&l=0&m=b

Непоганий варіант для велопрогулянки: Ходорівською електричкою до Вибранівки, де теж є закинутий костелик, а далі ровером через Березину, Поляну і Красів до Львова.
#564
http://ua.livejournal.com/1762408.html

Закинута Одеса.
#565
Чудесна розповідь! Тисяча плюсів в карму.

Пи.Си. Переміщу тему в "Інженерні споруди", де розповіді про шахти та штольні почувають себе комфортно.

#566
Стаття про варіанти добирання до Словацьких Татр. Взята звідси: http://fais.kiev.ua/news/iz-kieva-v-slovakiyu-kak-dobratsya-samostoyatelno.html

Якщо хтось може щось додати, прошу не встидатися)






Начинаем публикацию статей на тему "Ближнее зарубежье". Горы находятся далеко, а альпинистам важно в них бывать почаще. И потому особо ценятся районы, которые находятся недалеко, не требуют авиа перелета, доступны без собственного авто и не требуют много времени, а реальны в праздничные дни. Конечно, это Высокие Татры до которых всего лишь 928 км из Киева ( до Татранской Ломницы) и куда прекрасно ходят поезда, автобусы и маршрутки.

Итак, предлагаем к изучению статью Елены Егоровой – как добраться в Высокие Татры из Киева:

Примерное время добирания – сутки, примерный бюджет – 350 грн + 7,5 евро.

Поезд Киев-Ужгород №099 выезжает в 15 09 из Киева, в Ужгороде в 6 35, цена плацкарта примерно 150 грн.

Автобус Мукачево (через Ужгород) –Кошице в 8 20, в 11 10 он в Кошице стоит на сайте 180 грн

Можно посмотреть информацию здесь http://zakavto.com.ua/pasazhiram/rozklad-rukhu.html

В 11 27 выезжает поезд из Кошице в Попрад. Если немного поторопиться, то на него прекрасно успеваешь. Он идет почти 2 часа, билет стоит 5 евро, но есть поезд немного позже в 12 08, который прибудет в Попрад почти в тоже время, т.е. идет он 1-15, билет стоит 6 евро. Зато можно успеть забежать в супермаркет на ЖД вокзале в Кошице (автовокзал, на который вы прибудете из Ужгорода находится в соседнем здании, сам супермаркет найти не сложно).

Далее в Попраде пересадка на электричку до конечной (это уже смотря где вы остановились, не дорогое жилье нам предоставили в Фелиции на станции Татранска Ломница. Электричка ходит достаточно часто (кажется каждые пол часа), билет можно купить сразу еще из Кошице на весь путь до конечной, можно и отдельно. Стоимость идет по километрам. До станции Старый Смоковец выходит 13 км – оплата от7 до 19 = 1,5 евро, если следуете до татранской Ломницы, то это еще +6км, как раз выходит 1,5 евро. Что важно помнить: Билет необходимо прокомпостировать. В электричке есть сканер, вставляешь «нежно» туда билетик и он тебе на нем оставляет заметку.

Не плохое размещение в Замковской хате (http://www.vysoketatry.com/chaty/zachata/zachata.html ), если ваша цель Студена долина. Это довольно милый двухэтажный деревянный домик, в котором есть номера для проживания (на 2 и 4 человека, а также душ, туалет. Готовить на газу можно только на улице), а также закусочная. Примерная стоимость проживания от 10 (если большая компания и хорошо поторговаться) до 15 евро, можно брать с питанием и без. Для сравнения жилье «внизу» в Татранской Ломнице к примеру стоит около 10 евро в сутки. Из Замковской хаты можно получить подтверждение бронирования для визы.

Для того, чтобы туда попасть нужно выйти на станции Старый Смоковец и пройти по указателям вверх к подъемнику. Подъемник ведет до базы Гребенок. Ехать минут 15, стоимость в один конец 4 евро, туда-обратно 8 (использовать можно в течении какого-то времени (кажется месяц, лучше уточнить при покупке)). Пешком минут 40. Далее от Гребенка идти по указателям по хорошо набитой и вымощенной дорожке примерно 40 минут – 1 час.

Итого выходит примерно 15 евро. При наличии компании можно заказать машину до конечного пункта из Ужгорода, стоимость будет примерно та же, но важно набрать количество людей.

Вот координаты проверенных перевозчиков:

+38-068-555-9999(Viber)

+38-066-414-9999

+43-650-560-0044(Viber)

+36 – 70-535-3944

+421-940-849-888

ICQ: 626836981

Skype: transfer-avto

http://transfer-avto.com/

http://barcelona.transfer-avto.com/

http://europa.transfer-avto.com/

И вот еще неплохой вариант

Міжнародні пасажирські перевезення

Грабчак Володимир

050 565 04 05

067 312 06 58

093 640 93 50

+421 908 564 574

hrabchakv@gmail.com

Также на Словацкой стороне ходят автобусы до Кошице, но пересекать границу необходимо на машине.

Путь обратно может быть построен точно по такому же маршруту, выезжать из Смоковца лучше пораньше, автобусы из Кошице ходят в 13, 14 30, 15 30, но нам подходит только 13 (прибывает в Ужгород в 16 10, а поезд на Киев № 099 уезжает в 16 44, ценна билета плацкарт примерно 130 грн. и вы в Киеве в 7 25) и 14 30 (прибывает в Ужгород в 17 55, а поезд № 013 отходит в 18 28, цена билета плацкарт примерно 130 грн) . Расписание автобусов можно посмотреть здесь http://www.eurobus.sk/ Стоимость выходит примерно та же, как и туда – 15 евро.

Также можно попробовать прорваться из Кошице в ?ierna nad Tisou – оттуда в Чоп, но я так не ездила и не могу ничего сказать по этому маршруту .

Также хочу обратить ваше внимание на то, что автобус Ужгород – Кошице – это украинский маршрут, следовательно в праздники он чаще всего просто не ходит. Попались с этим на Рождество. Пришлось ехать на местном автобусе до Вишње Њемецке Vy?n? Nemeck? (это город на границе с Украиной), после на границе проситься в машину, потому что переход возможен только на транспорте. На нашей стороне просто заказали такси в Ужгороде.

Желаю удачи, погоды и приятных впечатлений!




З коментарів до статті на тому ж сайті

1. Графік залізниці та бусів плаває, тому краще спитати завчасно.
2. Реальне заощадження (та комфорт) дає чеський потяг Регіо Джет(має окрему касу). Але майте на увазі, що запізнення на залізниці в Словаччині – це не диво, тому коннекшн в притул – там завжди ризик.
3. Є бажання замовити бус – має бути бажання приїхати ранковим потягом, оскільки пізніше можна так застрягнути на кордоні, що... буде не цікаво. 2 години можна отримати запросто. Готуйтеся, що тепер у кожного нововізного знімають відбитки на кордоні – а це час.
4. Пересадка в Попраді – не до кінцевої! Якщо вам в ТатЛомницю – то треба пересісти в Ст.Смоковці на електричку на Тат.Ломницю. чекати десь 10 хв. Також є інша електричка – чз Студений Поток (швидше та дешевше. Прямиій – лише бус, що проходить Ломницю.
5. вілла "Хата Феліція" знаходиться не в Тат.Ломниці, а на північному кінці села Стара Лєсна. Поруч зупинка бусу, до зал.станції 25 хв ходу.
6. Хата не Замковська, а Замковскего... лист про бронювання можна багато де отримати, та не всі листи подобаються консулам. На жаль :(
7. В Тат.Ломниці знайти житло по 10... трошки складніше, ніж дуже складно :)
8. Дійсно – якщо "правильно" замовите трансфер – він може бути в ціну "самоходу", або і дешевше.
#567
Про першу українську платформу краудпаблішингу Komubook та книжки, які вони вже видали
http://zbruc.eu/node/49018
#568
Я подивився в кутик монітора - і з подивом виявив, що найкращому (на мою скромну думку)  метальовому альбому в історії української альтернативної сцени вже виповнилося 10 (д е с я т ь, курва!) років



http://www.ex.ua/105568

Але ще дивовижнішим видається те, що цьому відео теж майже 10 років



Де всі вони тепер, герої мого раннього студентства? Чому я пропускав нагоду послухати "Мертвий півень" наживо,  вважаючи, що концертів ще буде доста? Чи планують вони ще зібрати концерт, як Гадюкіни свого часу після тривалої мовчанки? Що зараз робить Місько? Чи добре себе почуває Чопик, Сук та інші учасники? Чи Ярина ще не забула як виглядає термінал Львівського аеропорту? І найголовніше: є ще шанс побачити їх? Можливо ще побачити Півнів наживо? Чи може навіть так: Чи Побачу Я Знову Колись Концерт Мертвого Півня В Ляльці?  ;)
#569
Ще одна недіюча колонка - на перехресті вулиць Дунайської та Дністерської
https://goo.gl/pac1j9

Як будеш мати час і настрій, походи (реально чи віртуально) вуличками в районі Тракту Глинянського, Замарстинова і Старого Сихова. Думаю, щось цікаве знайдеш.
#570
Прогулянка в кращих традиціях раннього Експлорера) Хіба що тоді пхали носа в кожну дзюрку і зле прикриті двері, що траплялися по дорозі.

Обом по плюсу.
#571
Цитата: DriverUA від 07.03.2016 09:25:49
ось моя невеличка колекція фоток Львова зроблених ,правда , на мобілку
https://drive.google.com/open?id=0B3Dm1pu18gwwUmtOWFpFdEVSTlk

Нема доступу. Зроби, будь ласка, альбом доступним для всіх, хто отримав посилання
#572
Якщо я говорю про те ж місце, що й Maksym Tkachenko, то це просто наглибока бетонна квадратна дзюрка. Її можна знайти, якщо йти від церкви стежкою понад яр.
Чесно кажучи, не віриться, що там колись міг стояти будинок, занадто вже близько до яру. Хіба може то яр розрісся за 40 років.
#573
Сто тисяч років не писав ніц мудрого на коханий Експлорер, час то непотребство виправляти. Додам трохи інфи про ще два закинуті храми недалеко від Львіва.

Якось восени я, Manhattan та кілька моїх співробітників вирішили покрутити педалі до місця, де колись стояло польське село Гутисько. Я дуже хотів побачити закинутий костел та цвинтар, що позначені на Вікімапії.

Вийшли з Ходорівської електрички і відразу ж отримали приємний бонус - закинутий польський костел початку минулого століття в с. Великі Глібовичі.
Мапа: http://goo.gl/WFs2eb

Він стоїть на території діючого деревообробного заводику, але в недільний ранок там ніхто не був проти нашого перелазу через паркан.





Головний вхід дуже сильно заріс. Видно, що сюди не часто навідуються.





Всередині - типовий інтер'єр давно закинутого виробничого приміщення. Якби не ледве помітні деталі - круглі віконця, дерев'яні сходки - ніхто б і не впізнав, що тут колись був храм.



Нещасні трухляві плакати з техніки безпеки



Приміщення переділене, з метою оптимізації робочої площі прироблений ще один поверх.



Я часто роблю схожі фотки на закинутих об'єктах. Полюю тільки на повні фляшки, порожні ж фотографую і відпускаю на волю  ;D



Кіноафіші чи щось типу того, інтер'єро-прикрашальне.









Транспортні рейки і головний вхід зсередини





Двері закрили, як нас вже так гречно попросили. Їдемо далі, в Гутисько.





Придорожній хрест при в'їзді в колишнє село виявляється "з секретом". Розп'яття на ньому - з іншого від дороги боку. Напис знизу повністю розібрати не вдалося, на жаль. Зрозуміло лише, що йдеться про фундатора.





Дорога далі - спокійна і красива. Після нетривалих блукань знаходимо розвалини маленького костелика в лісі.







Фактично, добре збереглася лише фронтальна стіна





Напис на цеглині: "14 BOBRKA"

Схоже, сюди хтось зрідка навідується. щоб вшанувати пам'ять предків. Кажуть, в лісі поряд є ще цвинтар, але я його не знайшов.





Далі їхали практично навмання через ліс і часто без дороги. ДжіПіЕс прислуговувати відмовився. Але все-таки вдалося виїхати в Раковець, дозаправитися медівкою і далі по стрийській трасі тріумфально вкотитися в Львів.

Альбом повністю: https://goo.gl/RRIQki



#574
Нині соцмережі обговорюють дивний дощ, від якого авто в місті і області зробилися в руду крапочку. В коментах на Варті прочитав, що начебто під Нвовяворівськом горіла сірка і ще тисяча гіпотез. Оскільки Варті не схильний довіряти, хтів  би запитати що ви з того приводу думаєте?

https://vk.com/wall-66210801_556023

Фото з ВК





#575
Класно бомбік зберігся. На жаль, таких стає щоразу менше  :(
#576
Думаю, варто зробити карту публічною. Краще, якщо плодами твоєї праці зможуть скористатися інші  :)
#577
Посони, не забудьте  вечерю для охорони зварити, якщо ви розумієте про що я  ;D ;D ;D
#578
Цитата: YserL від 26.01.2016 14:07:12
Додав og:image для коректного шарення сайту у соцмережах.

Фейсбук і далі показує лого ХСК "Атлантида" з футера про формуванні лінки.
#579
Сьогодні Експлорер іменинник, нам виповнюється цілих 7 рочків!

Щиро вітаю нас всіх, бажаю нових вражень, незабутніх вилазок, цікавих звітів і вірних друзів. І окремо хочу подякувати батькам-засновникам - Експлореру, Голему та Ромелю, за чудову ідею та, що найголовніше, наполегливість в її реалізації.

Традиційне щорічне святкування на природі влаштуємо вже як сніг розтопиться і пташки з вирію прилетять  ;)


#580
Я хоч разу так робив?