Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - onyx

#101
Знаходиться воно біля села Братківці



1.   Склади ВЧ
2.   Склади хімікатів, що саме сказати не можу, мабуть пестициди/гербіциди
3.   Ангар куди заїжджав поїзд
#102
Точніше аварійний злив Івано-Франківського каналізаційного колектору .
Перспективну дірку у дамбі ще навесні помітив Xaolas, трохи пізніше вони з VIRUSом туди залізли, виявилося що там йде великий квадратний колектор


але вже через 20-30м він закінчувався ось такою от безпросвітною трубою


Після цього про той колектор на деякий час забули. Але одного разу з відчаю, так як нічого подібного не могли знайти у Франківську, вирішили ми з VIRUSом спробувати пролізти по тій трубі, в надії що далі квадратовий колектор продовжиться... і не помилились :)
Далі йде такий самий великий колектор


На наступній вилазці усе ті ж троє тру діггерів продовжили дослідження.
От по цій трубі вийшли до одного з трьох колекторів, по яким гівно з Франика перекачується на очисні


Від квадратного в одному місці відходить ось такий, явно старший колектор.


Через деякий час він чи то замурований, чи то завалений. Підійти ближче не дала «калюжа».
Коли я її перший раз побачив то зразу згадав «Пікнік на обочині» а саме:
ЦитуватиДно лощины было покрыто гнойно-зеленой, жирно отсвечивающей на солнце жижей. Над поверхностью ее курился легкий парок, между холмами он становился гуще, и в тридцати шагах уже ничего не было видно. И смрад. Черт знает что гнило там в этом месиве, но Рэдрику показалось, что сто тысяч разбитых тухлых яиц, вылитых на кучу из ста тысяч тухлых рыбьих голов и дохлых кошек, не могли бы смердеть так, как смердело здесь.
Навіть у хімзі ніхто не наважився перейти ту «калюжу».


А в цій купі землі живе ціла щаслива сім'я рататуїв :)


Можливо пізніше будем здійснювати подальше проходження колектора.
#103
«Яма» знаходиться в ось цій будівлі

ЦитуватиДругий розібраний чи його небуло?
Скоріше за все таки небуло
ЦитуватиСтвол є затоплений
Ствол як не дивно, сухий. Ну принаймі каменюки приземляються сухо.
#104
Linuxoid, цікаво, а які ще небезпеки крім загазованості можуть чекати в подібних шахтах?
#105
Доречі, за кілометр, біля хвостовищ є аналогічний об'єкт

у нього, по оцій трубі закачують воду з хвостовища


Alter, найближча шахта за 1.5км
#106
Ясно, вприципі так і думав, тяги то нема...
#107
linuxoid то як думаєш, є сенс туди спуститись?
#108
Спорядження і трохи досвіду його використання є, тому і питаю. А що там може бути в низу? Глибину якось забув точно поміряти, але думаю не більше 40м.
#109
Як вже казав linuxoid це скоріше всього флангова шахта, внизу вроді сухо...

То я подумав, може взяти шнурка і спуститись донизу, як думаєте?
#110
Пройшовся сьогодні по деяких об'єктах які мене вже давно цікавили. Спершу зайшов от сюди 49°2'15"N   24°18'26"E . На супутникових знімках видно якісь будівлі оточені валами, цілий КПП, але донині це все не дожило


Далі за 300м є от така споруда, може хто в курсі шо це таке? Вентиляція шахти?

глибоко...

Всюди де тільки можна намальовано «Прохід заборонений»

Роздивившись все пішов через хвостовища




до колії, і по ній вперед до другого об'єкту (49°2'57"N   24°14'14"E).


Ховається від металхантерів в кущах біля колії.


На картах вказано що до об'єкту йде залізна дорога, але насправді зараз від неї лишився тільки насип.



На самому об'єкті лишились 2 великі будівлі оточені  і розділені високими земляними насипами, які у випадку надзвичайної ситуації мали гасити вибухову хвилю і затримувати осколки. Коло кожної з них є перон біля яких зупинялись поїзди і проходило завантаження/розвантаження вибухівки.







Більше фотографій тут    
#111
Поки що пройшли  тільки то шо на схемі, але думаю то мала частина того шо там є. Згинатись дуже сильно не треба, тим більше навприсядки ходити, я б сказав що ходити там досить комфортно, я не втомлювався. Ну чи може я вже звик раком ходити ;D
#112
Якось, гуляли по хриплинській промзоні Xaolas, VIRUS, і йа, у пошуках пригод. І побачили якийсь непримітний відкритий колодязь, на дні якого була проколупане невеличка дірка. Від запущеної каменюки пішла солідна луна, тож я вирішив шо у ту дірку треба запхатись. Запихання пройшло досить успішно і в результаті я опинився у трубі діаметром трохи меншій за мій зріст, по ній текло трохи води, але вода відносно чиста і не смердюча. Правда коли  вирішив вилазити, виявилось що це зробити не так просто, і прийшлося Xaolasу спускатися і витягувати мене ;D. В результаті подальших досліджень виявилось що ці труби йдуть під всією промзоною і далі під полем. В одній частині тече якийсь потічок. Колодців досить багато, і в більшості є драбини, особливо в полі.
От схема пройденої частини колектора








А дехто там навіть живе :)

#113
Сьогодні я і VIRUS  продовжили дослідження Рудки. Цього разу пройшли близько пів кілометра. Перші 20 хвилин було тяжко, йти треба раком а кругом літають мільйони комарів які залазять в очі, ніс, хімзу... стільки комарів я в житті ще не бачив. Але далі після невеличкого підйому на якому сильна течія і зовсім не складно послизнутись та проїхатись пару метрів по гівні на сраці, колектор розширюється до приблизно двох метрів, можна спокійно йти в повний зріст. Коли пройшли по ньому ще хвилин 10 на горизонті з'явилася дуже дивна хмарка туману і повіяло не менш дивним запахом, тож ми вирішили сйобуватись швидко йти назад. І ще, на всьому пройденому маршруті є лише один люк через який можна вилізти, знаходиться він за 100 м від залазу.
На вході глибоко...


VIRUS медитує «Я не по коліно в гвні, я на морі...»  ;D




#114
Там де були пускові то так і є, нелишається ніц цікавого, але в даному випадку то шось не то. Є сенс заглянути при нагоді.
#115
Ага, точно щось є. Шо це є я хз, але точно не пускові. Добре видно прикопані ангари... Доречі біля Борщіва є ше закинуті позиції с-200, там теж могло шось цікаве лишитись :)
#116
Нагуглив цікаву статтю про того мамонта що в природознавчому http://joanerges.livejournal.com/1168575.html?thread=5105343
Виявляється його викопали в селі Старуні, в озокеритовій шахті. Таких шахт там було багато, цікаво чи щось збереглось...
#117
Маршрут Ясиня-Драгобрат-Близниця-Кваси
Спорядження ніж, рятувальна ковдра, светр, штормівка, ліхтарик, китайська одноразова запальничка, пляшка води, металева банка.
До Ясині доїхав на автобусі,  і вирушив на Драгобрат, по дорозі зустрів пару цікавих об'єктів, на які можна б було залізти.



Весь час накрапав невеликий дощ а коли підходив до Драгобрату почався мокрий сніг.
Коли вже майже вийшов на хребет була вже четверта година, видимість дуже низька і йшов сильний сніг.

Перспектив виживання на хребті за тої ситуації я не бачив тому вирішив спуститись до лісу і побудувати якісне укриття в якому я б не змерз і не змок. Для укриття вибрав повалене дерево, незважаючи на те що цілий день йшов дощ, під ним було сухо. Його обклав гілками, корою що валялась поруч. Над вогнем теж зробив дашок. Під себе настелив гілок.



Незважаючи на те що всю ніч йшов мокрий сніг, в укритті було сухо і тепло. Правда рятувальна ковдра під час ночівлі розірвалась на 3 частини. Взагалі це абсолютно ненадійна річ, не раджу нікому її купувати, краще вже взяти шматок поліетиленової плівки. Як тільки світало я вирушив по вчорашньому маршруту. Вийшов на Стіг і  по хребту  через Близниці зійшов в Кваси











З їжею цього разу не склалося, за весь час зїв лише трохи ожини, ну і лід який я потроху жував щоб не потіти.
Решта фотографій тут   
#118
Потік починався десь в районі хлібокомбінату проходив через все місто і впадав в Бистрицю в районі с.Вовчинці. Десь у 60х роках його пустили у дощовий колектор. Зараз потічок витікає з труби на початку Вовчинців і тече через село наповнюючи його не самими приємними ароматами.
ЦитуватиПроблемою №1, вирішення якої комплексно, технічно і з малими затратами ми чекаємо від міста вже понад 20 років, є відведення за межі села так званої річки Рудка. Містом вона протікає під землею в дощовому колекторі. Очевидно, до нього є несанкціоновані врізки госпфекального колектора. Крім того, Рудка протікає територією колишньої нафтобази. У ній вся таблиця Мендєлєєва і це вже екологічна проблема.
Отже сьогодні зібрались ми з VIRUSом трохи його дослідити, добрались до місця де потік витікає з труби, я вдів Л-1 і поліз, пройшов 100-150м і виліз через люк. На цьому відрізку колектор має діаметр дещо менший за мій зріст, приходиться трохи згинатись. Нічо цікавого там нема :( але є надія що на протязі наступних 3-4км щось цікаве таки знайдеться :)
Залаз


Трудіггерам що захочуть туди лізти варто звернути увагу на сліди від рівнів води на трубі, невеличкий дощик і шансів вижити буде дуже мало...



#119
Ще найшли оцей хрест, місцевий дядько розказав що його поставили хлопцям яких задавило в шахті, сама шахта мала бути десь поруч але пошуки нічого не дали...

#120
ЦитуватиМене тільки насторожує, що завод той в протилежному від вокзалу кінці міста. Але коли то нас спиняло?
Ну нам всерівно прийдеться туди йти, бо там недалеко від нього поворот на Іллінці, та й автостанція теж.