Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Yuriy

#81
За левандівкою, де починається Білогорща є от таке місце

ОБГОВОРЕННЯ тут

Координати:  49°51'15.94"N  23°56'3.49"E
#82
Частенько і сам там зависав, а ще дуже прикільно стояти на 117 мості (то той шо з другого боку аеродрому) і в адреналіні дивитися як на тебе на дуже-дуже низькій висоті насуваються велетенські машини. Чуточку потепліє обовязково  у вихідний піду пофоткаю. А ще з віта з "дальнобійником" можна пофоткати стоянку МіГів-29х
#83
Зачотні фото. Супер
#84
Рекомендації Сталкерам
   Автори цього матеріалу не є прихильниками нелегальних проникнень в зону відчуження. Такі дії є незаконними та небезпечними для сталкерів. Для потенційних сталкерів, які розмірковують над питанням про проникнення в зону відчуження ми підготували рейтинг небезпек, з якими може зіткнутись сталкер, за умов нелегальних відвідин чорнобильської зони. При складані рейтингу ми застосували власний досвід польових досліджень чорнобильської зони відчуження та досвід колег, а також інформацію про надзвичайні ситуації в зоні відчуження. Фактори небезпеки подані в порядку зниження вірогідності їх виникнення.
Дикі тварини. В чорнобильській зоні мешкає три види великих хижаків, які потенційно можуть напасти на людину – рись, вовк та ведмідь. Постійне перебування ведмедя в українській частині зони відчуження, ще не є доведеним, але це скоріше за все є наслідком відсутності відповідних досліджень на цих територіях. В білоруській частині зони відчуження цей вид хижака існує та успішно розвивається невеличка популяція ведмедя. Окрім загрози нападу, хижаки несуть небезпеку зараження людини на сказ. В цьому році шість людей були інфіковані сказом внаслідок нападу хворого вовка.
   Потрібно зазначити й інші загрози. Це отруйні тварини – гадюка звичайна та шершні. Гадюка має широке розповсюдження по зоні відчуження та відносно багато чисельний вид. Вона полюбляє мешкати в зволожених біотопах боліт та зволожених лісах. Шершні будуть гнізда в замкнутому просторі – дуплах, кинутих будівлях та ін. Не потрібно зважати на малі розміри комахи – це досить небезпечна істота. В 2008 році від укусу шершня загинув робітник зони відчуження.
Джерела іонізуючого випромінювання. Поділ зони відчуження на 5-км, 10-км та 30-км за ступенем безпеки та дозових навантажень відображає узагальнену картину радіаційного стану цих територій. Але відвідувачі можуть отримати значні дози опромінення і на відносно «чистих» ділянках зони відчуження. Причиною цього може бути «забута» запчастина або фрагмент техніки, яка приймала участь в ліквідації наслідків руйнації реактору, або радіоактивно забруднене приміщення, яке колись (в 1986 році) застосовувалось для зберігання речей ліквідаторів, тощо.
Правоохоронні органи. Служба органів внутрішніх справ в зоні відчуження не закінчується контролем охоронного периметру та охороною об'єктів зони відчуження. Думки сталкера про те, що «обійшовши КПП» можна безпечно пересуватись чорнобильською зоною є хибними. Крім охорони КПП існують оперативні підрозділи, які спеціалізуються на відлові нелегальних відвідувачів зони відчуження. Для такої роботи – рейди чорнобильською зоною – залучають «немісцеві» підрозділи силового профілю (спецназ та групи швидкого реагування). Якщо сталкер, чи його сліди потрапить на очі комусь з місцевих або «на очі» правоохоронним органам – його обов'язково будуть шукати. Зона відчуження тільки на перший погляд здається «неживою». На справді більша частина зони відчуження знаходиться в інтенсивному обслуговуванні різними держпідприємствами. Потрапити персоналу зони в «око» доже легко - «свої» від «чижих» дуже відрізняються. Результат буде один – Іванківський районний суд через відділ МВС в Чорнобилі. Крім міліції на сталкера будуть «полювати» - прикордонні війська, лісова охорона, оперативні групі ВОХРу.
Нелегальні покидьки. В чорнобильській зоні такі також зустрічаються. Це мисливці за металом та будматеріалами, грибники, бракон'єри. Найбільш яскраво про цю групу людей сказав Арсен'єв: " В тайге Уссурийского края надо всегда рассчитывать на возможность встречи с дикими зверями. Но самое неприятное - это встреча с человеком. Зверь спасается от человека бегством, если же он и бросается, то только тогда, когда его преследуют. В таких случаях и охотник и зверь - каждый знает, что надо делать. Другое дело человек. В тайге один бог свидетель, и потому обычай выработал особую сноровку. Человек, завидевший другого человека, прежде всего должен спрятаться и приготовить винтовку." Ці люди можуть вас видати міліції або забрати ваше майно, зашкодити здоров'ю, життю...
«Ненаселёнка». Сама територія чорнобильської зони відчуження, без урахування фактору радіації, містить багато небезпеки. Найбільш типові – це різного роду штучні ями та заглиблення у ґрунті – колодязі, вигрібні ями, підвали та ін. За двадцять років все заросло так, що відразу небезпечне місце й не замітиш. Такое небезпечними є капкани, петлі та ін. – знаряддя лову браконьєрів. Болотиста місцевість є небезпечною завдяки наявності трясовин. Список небезпек на цьому не закінчується, їм можна переховувати ще довго – всі вони відомі досвідченому мандрівникові. За всіма перерахованими загрозами існує велика проблема – в разі нещастя вам нема звідки чекати медичної допомоги. Кваліфіковані лікарі знаходяться тільки в місті Чорнобиль та на Чорнобильській АЕС. Може статись так, що для вирішення вашої проблеми це буде дуже далеко...


   P.S. Аварійний вихід.
   Якщо наведені аргументи вас не переконали і ви збираєтесь відвідати чорнобильську зону намагайтесь добре опрацювати картографічні матеріали. Розробіть детальний маршрут й передбачте на ньому місця «аварійного виходу». Аварійний вихід – це місця де ви зможете вийти на контакт з персоналом чорнобильської зони відчуження та отримати допомогу в ситуації, коли уже буде не до конспірації. Місця аварійного виходу –
Центр зони відчуження – місто Чорнобиль, пгт. Поліське, ДСП ЧАЕС, Вільча;
Бази служб та підприємств з цілодобовим перебуванням персоналу – бази лісників (Паришів, Опачичі, Луб'янка), КПП (Лельов, Паришів, Прип'ять, Бенівка), ж/д станція «Янів».
Села с самоселами – Теремці, Ладижичі, Паришів, Іл'їнці, Діброва, Луб'янка, Опачичі, Куповате.
Пожежні пости лісників – вишки (Корогод та Черевач).

Решта тут http://www.chornobyl.in.ua/ua/stalker.htm
#85
Гумор / Re: Вибір 2010
08.02.2010 09:36:35
Мої нам співчуття
#86
От така вона Росія
#87
Ось мій варіант
#88
  .
#89
Ще пара
#90
Злий
#91
Може і я схожу, як вдасця на роботі домовитись.
#92
Обовязково загляну, дуже цікаво!
#93
Гарні фото, а можна ще і трішки більшого розміру
#94
А можна координати даного місця, може у неділю вибирусь
#95
Прикольний сайт про сучасну Чорнобильську зону http://lost.co.ua/index.php
#96
У цьому районі є нафтовидубувні вишки, може це один з таких обєктів.
#97
А, що там за лічильник стоїть?
#98
Можливо так позначають якісь межі
#99
А окрім гільз, щось цікавіше попадається?
#100
Цікаво, щи щось подібне є на території колишнього союзу?