Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Indigo

#261
в цю неділю минає 5 років, як Кузя покинув цей світ. за цей час відбулось кілька подій які увіковічнили пам'ять про славного львівського музиканта: концерти, диск, пам'ятник на могилі...
в неділю варто згадати його пам"ять. хто хоче і може долучайтесь до зустрічі, яку організовує Студентське Братство:
детальніше про здибанку пам'яті Сергія Кузьмінського - читайте тут.
#262
До 100-річчя першої та 75-річчя другої Світових воєн у Яворівському національному парку створили довготривалу експозицію історичних знахідок.
Як повідомили «Вголосу» в Яворівському національному природному парку, на експозиції можна побачити експонати, що розповідають про важливі події історії цього краю, життя і побут мешканців від найдавніших часів до ХХ століття.
Ініціатором створення музею став працівник Яворівського національного природного парку Віталій Гавгун.
«Мало кому відомо, що ще не так давно, під час І-ої та ІІ-ої Світових воєн, цей благодатний край був ареною жорстоких бойових дій. Тут були розташовані військові об'єкти та лінії оборони австрійських і російських армій. В результаті запеклих боїв 5% лісу було повністю спалено. Типовий, унікальний рельєф, який сформувався впродовж мільйонів років, у деяких місцях був перекопаний оборонними спорудами і потерпів від обстрілу гарматних снарядів», – йдеться у повідомленні.
Довготривалу експозицію в адміністративному приміщенні Яворівського національного природного парку вже оглянули перші відвідувачі – учні та педагоги Львівщини, а також чисельні туристи.

Інфу стягнув звідси
#263
Цитата: Bottlehunter від 11.07.2014 08:35:19
який стосунок має йога чи, наприклад, майстер-клас з виготовлення блокнотів до Urban Exploration.
так само думаю. але програму тре чимось наповнювати/урізноманітнити.
тут, певно має значення слово Urban - сумніваюсь шо в сільській місцевості його і хендмейд-блокноти є популярнішими ніж в місті ::)
#264
натрапив сьогодні на паблік ВК, в якому є інфа про майбутню подію:
Urban Exploration Lviv Fest – подія, яка поєднує демонстрацію унікальної фотоекспозиції, непересічну театральну програму, коктейль музичних заходів та ексклюзивні освітні лабораторії на території загадкової та повної таємниць та легенд фабрики повидла.
Захід має на меті привернути увагу до закинутого і забутого арт-об'єкту та звісно народження нового і актуального фестивалю, що стане платформою для молодих художників, архітекторів, фотографів, музикантів, акторів, режисерів та звісно поціновувачів актуального мистецтва.
Ідея створення заходу виникла спочатку з бажання показати у Львові виставку Urban Exploration, яка здобула неабияку популярність в Києві (15 тисяч відвідувань за півтора тижні), але згодом у зв'язку з відсутністю прийнятного приміщення почала обростати ідеями і вилилась у масштабний соціокультурний проект.
Urban Exploration Lviv Fest – це перспективний стар-ап з контентом, аналогів якому в Україні досі немає. Долучитись до фестивалю зможе будь-хто, ви можете допомогти врятувати памятку архітектури якій більше трьохста років переглядаючи унікальну фотоекспозицію у катакомбах заводу, послухавши концерти найпопулярніших музичних гуртів, подивитись найцікавіщі вистави молодих театрів, потанцювати вночі під сети провідних драмендбейс діджеїв... або записатись у волонтери допомогти у реставраційних роботах та території... або відвідати майстер-класи...кожен знайде на Urban Exploration Lviv Fest щось для себе.
вхід платний. електронні квитки можно буде придбати в передпродажі тут з початку наступного тижня
з опису ніби нічо так. згадав шо колись було обговорення з київської виставки.
від себе додам: в 2011 році був на Фабриці повидла і запам"яталось. тоді Дзиґа там робила виступ театру Арабески з Харкова. частина тої вистави була в підземеллі Фабрики. місце інфернальне і досить холодне  ::) раджу.
#265
Цитата: Alter від 06.07.2014 18:46:37
Використання болтів М4 (+\- з фото) у якості клем при створенні електронного пристрою - це прям якась тру-челябінська нанорозробка. Ну і особливо колоритно там дивиться резинка від трусів. Усміхнуло.

Хотілось би побачити готові вироби а також хоча б якісь характеристики до них.

Пару питань "навскидку" до конструкторів:
-яка вага та габарити того всього в кінцевому варіанті?
-під яку зброю воно шаманиться?
-яка система кріплення до зброї?
-жорсткість кріплення під час стрільби та можливість коррекції (ну хоча б якось)?
-чи є відгуки про готові (а чи готові?) моделі із зони бойових дій?

P.S. Чи не простіше  продумати конструкцію із використанням веб камер із подальшим підключенням до смартфону солдата?
1. не знаю
2.під будь-яку
3.не знаю (до речі, в-дь я в твому підписі під коментарями :)
4.не зеаю
"навскидку" - я цього не вигадував. наразі в автора є можливість виготовляти от такі девайси без підключення, так як з цим бавитись тре більше ресурсів та часу. наразі триває війна, вдосконалювати ніколи. не кожен солдат має смартфон (на відміну від очей :)
#266

я розумію що це все кустарщина, АЛЕ врахуйте будь ласка те, що він тратить свій час та інші ресурси щоб допомогти нашій армії. Я сюди написав зі сподіанням що реально буде отримати потрібні деталі, а не критику/поради.
звісно, що радити/критикувати з вашої сторони легше всього, але якшо ви обізнані в техніці, то реалізуйте знання на користь військових. а якшо хочете, допопможіть вже готовій ідеї своєю працею/ресурсами.
ПиСи: не влаштовуйте флуд коментами: "Так краще, бо...", "а чому ота деталь така?"
Маєте деталі - пишіть. Маєте бажання/час/вміння допомогти - напишіть про це.
Не засирайте тему.
#267
даних не маю. але беручи до уваги шо наші військові взагалі не мають нічого схожого, це краще ніж нічого
#268
Є один хлопака, який робить важливі девайси.
Цитую текст з його Фб-сторінки:
Друзі! Потрібна Ваша допомога. На даний момент я допомагаю АТО пристроями для стрільби з за кута, укриттів, траншей і т.д. Якщо коротко - на автоматі маємо невелику камеру, а на касці моніторчик для лівого ока (електронний видошукач). Це дає змогу бачити те, що бачить автомат - тобто можна вести вогонь не висовуючись з укриття. Очима буквально стає дуло автомата.
На даний момент дуже потрібні:
1) Найпотрібніші старі, непотрібні чи неробочі камери 80х-90х років або видошукачі від них (якщо чорно-білий значить підходить)
2) Камери відеоспостереження - чим менші тим краще, бажано не квадратні, а подовгасті, циліндричні, як в супермаркетах.
3) Батарейки формату AA
4) А також USB продовжувачі, DC-DC конвертери 6->12V, перемикачі, силіковнові палички для кріплення деталей.

Детально поясню як зробити такий пристрій тим хто має таку можливість і бажання допомогти нашій армії - знань електроніки для цього не потрібно. Ну і звісно не відмовлюсь від допомоги руками та ідеями.

PS: Страшненькі фото - це тільки стендовий пристрій для випробувань. Кінцевий девайс акуратніший і з меншою
камерою.

Я з ним поспілкувався і от що: аналогові видошукачі й DC-DC конвертери 6->12V наразі найпотрібніші й найбільший дефіцит. Але якшо полазати по шафах (подібно як це було тут
і може тоді комусь з вас вдасться знайти щось з вищепереліченого. мені вдалось знайти 2(!) ЮСБ-продовжувачі.
Погодьтесь, він помічну річ для наших військових майструє. два чи три примірники вже відправив військовим для АТО. через тупість/байдужість/відсталість і т.д. вищих чинів серед військових від них на якесь сприяння не варто сподіватись. а тут час від час хтось шось пише про купівлю/обмін/дарування різної техніки та запчастин до неї. може й зараз вдасться шось найти.
фотки для розуміння як то приблизно виглядає




#269
скоро буде нова карта Львова. справжній атлас.
http://www.lvivcenter.org/uk/chronicle/news/?newsid=1372 тут інфа по презентації
#270
ше одна публікація де взли світлини з експлорера.
http://tvoemisto.tv/news/pyat_pidzemel_u_lvovi_64221.html - Топ-5 підземель старого Львова
вирішив окремої теми не створювати. так як тут той самий зміст повідомлення
#271
Переглянув ше раз сьогодні. Люблю символізм в таких випадках. Ше більше вражає
#273
Гарний переклад. Якби не знав, що тут аматорський літ. переклад, то подумав би, шо професійний. Добре, шо саме таким чином написано (я маю на увазі шо не сухий дослівний переклад).
#275
побачив на Істправді статтю: http://www.istpravda.com.ua/short/2014/04/7/142323/ про карти, провірив на наявність в тамтешній базі Львова. Янкі занесли його в німецькій інтерпретації (саме так і вводив у пошук: Lemberg). от лінк: http://digitalcollections.nypl.org/items/510d47df-8a8b-a3d9-e040-e00a18064a99
#276
З довідника 2010 року
#277
Додаю сюди повні версії сканів. Так буде доцільніше. З довідника 1996 року
#278
 ::) ПММ в одній в/ч, заправка в іншій... мені цивільному цього не панять
#279
сьогодні там проходив повз - побачив, шо за звичайним житловим будинком якась стара будівля з графіті.
мав трохи часу. порозглядав майже всі будівлі. вивезено все. знайшов інструкцію з дотримання техніки безпеки на складі датовані 2005 роком. всі приміщення в аварійному стані, в одному з них ніби шось горіло - кіптява на даху з середини. дах іншого приміщення частково завалився. люди влаштували собі смітник з тої ділянки подвір'я частини, яка найдальше від Личаківської. на одних дверях лишилась табличка "Фільмотека". добре збереглись 2 дерев'яні туалети на вулиці. в олному навіть ше є пластмасова сидушка ;D в одному з приміщень є в стіні аркоподібні ніші розміром з вікна.

тепер найцікавіше. на території цієї в/ч є шось схоже на підземне водосховище чи басейн. ззовні воно виглядає як штучний пагорб. в ньому є спеціально зроблений прямокутний отвір десь 60x60 см, в ньому можна розгледіти вміст того самого пагорба. а там вода в бетонованому резервуарі.
а ше досить непогано збереглись дві чи три собачі будки :)

я не проти сходити туди ше раз. об'єкт не надто примітний, але думаю шо заслуговує на вилазку - пофоткати варто, бо, припускаю за рік-два буде все понищено задля якоїсь новобудови.
#280
Ту браму взялись ремонтувати в середині вересня, закінчили десь на початку жовтня. Саме тоді я й зробив невеличкий репортаж на  один маловідомий сайт: http://vlaskor.net/news/58942.html
Я трохи затупив з тим шо не залив інфо сюди, але не написати про таку подію на Експлорері взагалі, як на мене, тупо.

Ця брама слугує як один з неофіційних, можна сказати, "чорних" входів на Личаківське. Але як на неофіційну, вона досить велика, і шо найважливіше побудована як брама до іншого, окремого від Личаківського, кладовища! Це було для мене відкриттям. :o

Так от... цю браму вже на даний момент відреставрували, але від робітників які працювали і від працівників Личаківського я дізнався шо частина Личаківського кладовища була ОКРЕМИМ кладовищем. Воно слугувало для поховання військових в міжвоєнний період. І ця брама була головним входом на той самий військовий цвинтар. За совка військові поховання зрівняли з землею і стали хоронити там простих смертних і військовий цвинтар став частиною (кількома полями) Личаківського. Окрім брами про те шо це були два різні цвинтарі нагадують дві ознаки: відрізняються огорожі (на одній з фоток яку я додав це помітно: йде нижчий паркан, потім лівіше вищий цегляний - то паркан Личаківського цвинтаря); залишилось військове поховання вояків УСС та УГА (його краще видно з Марсового поля - високий березовий хрест на насипаній могилі). Остання ознака досить відносна, можна звісно посперечатись, однак я припустив що вищезгаданих вояків поховали САМЕ ТАМ бо це було саме ВІЙСЬКОВЕ кладовище.

Додаю фотки як виглядала брама раніше (то 2011-2012 рік). І ще додаю старовинне фото (точна дата фотки невідома, як сказали працівники, максимум 1939 рік) надане мені працівниками Личаківського заповідника, з погодженням Головного реставратора Личаківського кладовища Андрія Гудзія.
Як бачите, брама була в кепському стані, не було хреста, напису. На даний момент напис не відновили (сумніваюсь шо це робитимуть, так як реставраційні роботи завершені), але хрест на брамі знову є (як на старому фото).
На жаль наразі не маю фотки з відреставрованою брамою, але якшо раптом матиму - то додам до статті.
Якшо тема трохи офтоп на цьому розділі, то можна перекинути в тематичний розділ (Кладовища Львова).

під час ремонту:




вигляд брами в 2011-2012 роках



стіна Личаківського (зліва) і військового (правіше) цвинтарів.

архівна фотка