Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Zaval

#1
Вітаю.
Це за один вихід стільки знахідок?
Пряга - Гітлерюгенд, на жаль підубита.
#2
Доброго дня.
Знайшов на Високому Замку таку цеглину.
Не зустрічав з таким маркуванням, подібне на сонечко. порадьте, якого періоду цеглина?
Якщо треба комусь, підкажу де лежить.






#3
Доброго дня.
Зверніться до  Державної екологічної інспекції у Львівській області, ось сайт - http://www.dei.lviv.ua/ туди електронне звернення і додатково письмове звернення поштою. Повинні відреагувати.
#4
Вітаю, колеги. Це пляшечка від французьких парфумів "Роджер Кале". Маю такі різних різновидів. Досить часта знахідка.
На фото різні парфумерні флакони і серед них такі як викладений вище.










#5
Доброго дня. Теж візьму 10 шт.
#6
Дуже цікаве дослідження. Дякую. Чекаю продовження.
Є книжка радянського письменника Бєляєва, у ній в художній формі досить докладно описуються ці події, тільки прізвища головних героїв змінені, ось тут є текст - https://www.litmir.me/bd/?b=170162 . Можливо пригодиться у дослідженні. 
#7
Golem, а до чого тут НКВС? На пам"ятнику ж написано: "Загиблим односельчанам" і перелік суто українських прізвищ загиблих.
У книзі "Історія міст і сіл Львівської області" в описі історії кожного населеного пункту вказано скільки мешканців населеного пункту воювали з німцями, скільки загинуло, скільки нагороджених, цифри вражають. Радянські війська, коли приходили, масово всіх чоловіків забирали до армії.
А квіти несуть мабуть родичі загиблих.
#8
Вітаю учасників форуму.
Ось тут - http://maxima-library.org/knigi/collection?view=maxlibcollection&id=91&date= цікава підбірка книг по спелеології, російською мовою.
Почав  вчора ввечері читати  Кастере Норбера (перша книга у списку), не міг відірватись, півночі читав.

#9
Цитата: Roy від 25.07.2014 18:17:42
Накопалися ми там фляшок і іншого барахла...тихими вечорами.  :)

Ще там один місцевий житель, курячи на балконі промовив: - " Ей, Ви, чорні архітектори, що ви там риєте?"  ;D

Цікаво, які успіхи в "білих архітекторів", що нижче осіли, а то преса щось мовчить, сенсацій певно немає.

А фото пляшок можна побачити? Дуже цікаво.
#10
stinger, а довжина штанги достатня, щоб катушка не реагувала на блок?
#11
Вітаю шановне товариство.
Частину моєї колекції старовинного скла, фото якої в темі вище, тепер можна побачити вживу в експозиції  інтерактивного музею "Таємна Аптека"   за адресою:
м. Львів, пл. Соборна, 1 (аптека "Під Угорською короною" http://secret.lviv.ua/ua/  ) Також екскурсоводи розкажуть багато цікавого про цей посуд, більшість інформації, чесно кажучи, мені була невідома.
#12
Yan13, який розмір штанів бундесу за їх класифікацію? Якщо GR14 або 12 і вони у Львові, заберу.
#13
Driver, книжка є ще? Забрав би. Збираю всі  книги про Львів. 
#14
inkognito, дякую.

Roy, для мене майже все цікаво. Важко визначити, що найцікавіше і найцінніше.
Найбільш цікаві аптечні флакони та баночки, тому що вони найбільш інформативні. На баночках як правило писали назву аптеки, прізвище аптекаря, місто, а інколи навіть вулицю і будинок. Значна частина старих аптек і досі існує в цих приміщеннях. Цікаво тепер зайти в цю аптеку і подивитись як вона змінилася або не змінилася.
Коли почав збирати скло, став цікавитись і історією аптек та розвитком фармації, з цього приводу з сумом мушу константувати, що міська влада безжально понищила деяки старовинні аптеки з оригінальними меблями і інтерєрами, для того щоб на їх місці зробити піцерії (наприклад, на Городоцькій - аптека "Під золотим Левом") або кавярні.
ОСь наприклад, найзнаменитіша Аптека Міколяша - http://ratusha.lviv.ua/index.php?dn=news&to=art&id=2664 або http://vgolos.com.ua/articles/dvohsotlitnya_lvivska_apteka_mozhe_peretvorytysya_na_kabak_112720.html
Колись ця аптека була ледь не найбільшою в Австро-Угорщині.
А от що робиться і з ще одною старою аптекою - http://lvivrada.gov.ua/home/novyny/644--q-q
Ну і ще, не без гордості, можу сказати, що у моїй колекції таких підписаних флаконів та баночок не менше (а може і більше) ніж в Аптеці-музеї.
Цікаво, що за назвами ліків можна визначити чим найбільше хворіли і що лікували львівяни 100 років тому. За моїми спостереженнями це - захворювання шкіри.
Також у мене досить багато парфумерних флакончиків - Львівські панянки полюблали парфуми з Парижа (найбільше), Берліну, Карлсрує, Праги, Грацу, навіть Товариства Брокар у Москві. Є флакони навіть з ієрогліфами!  Деякі баночки ще зберегли в собі аромат 100-річної давності.
  НУ і не можу не згадати про Бачевського. У мене поки що тільки 4 цілих пляшки заводу Бачевського. Гарні речі, але на жаль цілі досить рідко попадаються.
#15
А на цих фото немита частина колекції, яка очікує зими в підвалі. Тут недобра якість фото, бо фоткав на телефон, бо завжди забуваю фотік, коли хожу в підвал.
#18
Моя колекція старих пляшок і флаконів. Знаменита Аптека Миколяша і інші Львівські аптеки, пляшки від горілки Бачевського і Львівського пива, флакони від парфумів з половини Європи...
#19
Roy, дякую. Звіт просто шикарний.
Захотілось відвідати таке гарне місце. Вражає кількість і стан викопаних речей.
З МД не пробували десь по околицях ходити?
#20
Я згідний, що тема некоректна, але іншого виходу не бачу.
Людина шифрується, вдома не живе, телефони повиключала.
Я необноразово звонив йому додому, просив родичів передати, що помер Іван і щоб він знайшов можливість віддати гроші його жінці, не було жодної реакції...
Лише після того, як почав писати  на форумах, вконтактах, він мені позвонив з істеричними претензіями, обвинуваченями і погрозами. Попросив, щобю я взнав № картки жінки Івана, сказав передзвонить і знову пропав...

inkognito
Ось бачите, і такій людині ще пиво в горло лізе і поперек не стає.
Інформація про відвідування пивнички мене мяко кажучи здивувала... 
Так от, можливо хтось з вас знов зустріне його в пивничці, тож перекажіть йому, що так не можна.